GUESTBLOGGER: Vijf tips om het jaar goed af te sluiten (Dionne)

“Dionne werkt als PR en marketingconsultant bij een PR-bureau. Daarnaast houd ze al ruim 3 jaar haar blog Diolifestyle.nl bij. Voor ons schreef ze een blog met vijf tips om het jaar goed af te sluiten. Klinkt stuk voor stuk als hele goede ideeën.”

 photo Desktop3182.jpg

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat de wintertruien weer uit de kast mogen, de dagen korter worden en het tijd is voor kaarsjes, liters thee en andere gezellige tierelantijntjes. Hoewel het einde van het jaar ook een mooie gelegenheid is om lekker te cocoonen op te bank, zijn er ook nog genoeg andere leuke dingen je die kunt doen. Tijd om een aantal tips te delen hoe je ervoor kan zorgen dat je het jaar goed kunt afsluiten. Lees je mee?

Bezoek een kerstmarkt in Duitsland
In de periode rondom Kerst springen elkaar jaar weer de kerstmarkten als paddenstoelen uit de bodem. Bijna elke stad heeft wel een kerstmarkt, een schaatsbaan of een iets om in de kerstsfeer te komen. Hoewel je in Nederland al veel leuke markten hebt, raad ik je aan om een keer de trein of de auto te pakken naar Keulen, Düsseldorf of een andere Duitse stap om een echte kerstmarkt te ervaren. Hoewel het meestal erg druk is, is het wel de perfecte manier om in de stemming te komen.

Ga voor een nieuwe garderobe
Typerend voor het einde van het jaar is de uitverkocht. De sale begint meestal begin december en aangezien dan de winter pas net van start is, is dat een mooi moment om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Zoek je kledingkast uit, doe de kledingstukken die je toch niet meer draagt weg en koop een aantal nieuwe kledingstukken zodat jij on fleek het nieuwe jaar kunt beginnen.

Organiseer een vriendinnen-avond
Heb je al zin in liters thee, uren achter elkaar kletsen en genieten van heerlijke zelfgebakken taartjes en hapjes? Organiseer een middag of avond waar je een aantal vriendinnen uitnodigt, iedereen wat lekkers mee neemt en binnen lekker warm geniet van de gezelligheid én weer helemaal op de hoogte bent van je vriendinnen. Klinkt niet verkeerd toch?

Maak een citytrip
Hoewel het heerlijk is om te kroelen op de bank in een warm huis, is het ook leuk om een citytrip te maken. De meeste steden trekken alles uit de kast om zoveel mogelijk mensen naar de stad te lokken. En zeg nu zelf, is het niet heel leuk om door alle versierde straten en pleinen te lopen en ondertussen in de kerstsfeer te komen? Of lekker met een gluhwein rondom een vuurkolf te staan? Met vliegmaatschappijen als Ryanair, Transavia en EasyJet kun je voor een paar tientjes als naar een mooie stad in Europa. Tip: Berlijn, Salzburg en Riga zijn leuke steden om in deze tijd van het jaar een bezoekje te brengen.

Maak een vision bord
Aan het einde van het jaar is het ook goed om na te denken over je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat wil je bereiken en wat wil je het komende jaar zeker doen? Pak een stapel tijdschriften en ga op zoek naar allerlei uitspraken, foto’s en andere tekst-uitdrukkingen die bij je voornemens aansluiten en knip ze uit. Zorg dat je uiteindelijk een mooie verzameling aan knipsels hebt die je vervolgens op bijvoorbeeld een canvas doekt plakt. Zet je vision bord op een zichtbare plek in je huis, zodat je regelmatig aan je doelen herinnert wordt, zodat je doelen ook kunt realiseren.

Genoeg tips voor uitjes en andere leuke dingen om de donkere dagen gezelliger te maken en te zorgen dat je het jaar goed kan afsluiten. En weet je niet wat je je vriend, moeder of beste vriendin cadeau moet geven met Kerst? Overweeg eens een citytrip. :)

Wat doe jij het liefst in tijdens de donkere dagen?

Liefs,
Dionne

(Volg Dionne via FacebookTwitter InstagramPinterest)

Delen:

3 Reacties

 1. Ilse
  november 28, 2016 / 12:55

  Leuke tips om het jaar af te sluiten! :)

 2. november 28, 2016 / 14:11

  De kerstmarkt staat ook nog op mijn lijstje!

 3. november 29, 2016 / 07:59

  Misschien dat het dit jaar inderdaad tijd is om ook een visionboard te maken :)