GUESTBLOGGER: Een ode aan The OC (Charlotte)

Charlotte (26) en ik delen in ieder geval een grote liefde en dat is de liefde voor The OC. Als je nu niet weet waar ik het over heb dan moet je sowieso even snel doorlezen, The OC is namelijk een van de leukste series ooit gemaakt (op een zelfde hoogte als Gossip Girl…). Charlotte schreef een ode aan onze favoriete serie en ik kan niet anders dan haar woorden beamen.”

 photo Desktop2811.jpg

The OC, de eerste serie waar ik compleet verslaafd aan raakte en waar ik geen aflevering van kon missen. Ik kon wel janken als ik een aflevering niet kon zien, geloof me. De serie is alweer 9 jaar geleden gestopt (waar is de tijd?!), maar ik denk er nog steeds vaak aan terug. Nu komkommertijd toch echt is aangebroken in serieland, vind ik dat het hoog tijd is om even terug te blikken naar één van mijn favoriete series.

Ik herinner me mijn kennismaking met de serie nog als de dag van gisteren. Het was 2003, ik was 13 jaar en zag toevallig een reclame op Net 5 over een nieuwe serie genaamd The OC. De reclame begon met feestende jongeren op een strand. Niet veel later sloeg een jongen ineens een andere jongen in elkaar op het strand, waarna hij vervolgens ‘welcome to The OC, bitch!’ riep. Juist. Ik was niet echt onder de indruk van de reclame, maar ik besloot de serie toch een kans te geven (mijn 13-jarige ik had immers toch niets beters te doen). Na aflevering 1 was ik meteen verkocht en de verslaving was begonnen. Oh, en ik kreeg natuurlijk een crush op Seth. En daarna op Ryan. En daarna Seth. En daarna.. You get the idea. Wanneer alleen al de titelsong begon (Californiaaaaaaaaa), werd ik meteen blij. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de jaloersmakende villa’s, zwembaden, het strand, de zon en de zee die regelmatig in het beeld voorbij kwamen.

Nu, jaren later heb ik inmiddels alle dvd boxen van de serie in huis en heb ik alle seizoenen minstens 3x bekeken. The OC was in mijn ogen de perfecte mix van drama, romantiek en vooral.. humor! In de serie kwamen veel serieuze onderwerpen en gebeurtenissen aan bod, maar op de één of andere manier heb ik me 4 seizoenen lang kapot gelachen. Ik mis de droge humor van Sandy (beste vader EVER), de nerdy humor van Seth en de ongemakkelijkheid van Ryan nog elke dag. Ik vind nog steeds dat het een van de beste series ooit gemaakt is. Stiekem hoop ik dat er ooit nog een soortgelijke serie op TV komt. Je begrijpt wel dat ik al weet welke serie ik opnieuw ga kijken op een druilerige zomerdag in Nederland ;). Om een beetje in de stemming te komen vind je hieronder een kleine verzameling van mijn favoriete – en dan vooral hilarische! – momenten uit de serie, als een ode aan the OC.

 photo Pictures5.jpg
 photo Pictures7.jpg
 photo Pictures6.jpg

Wat is jouw favoriete serie?

Liefs,
Charlotte

Delen:

14 Reacties

 1. juli 16, 2016 / 17:23

  Nogmaals super bedankt dat ik met mijn post op je blog heb mogen verschijnen!
  Echt een grote eer.
  Geniet nog van je welverdiende vakantie!

  Liefs,
  Charlotte

 2. Charlotte Vliem - van Turnhout
  juli 16, 2016 / 17:39

  Ohhhh i love the O.C!!
  Super leuke blogpost, dit is inderdaad echt 1 van de beste series ooit gemaakt!
  Krijg gewoon weer zin om opnieuw te gaan kijken!! En heb de themesong al in mijn hoofd!

 3. juli 16, 2016 / 17:56

  Ooooh, de OC is (samen met Gossip Girl en Grey’s Anatomy) nog steeds een van mijn favoriete series. Al vind ik het vierde seizoen wel een stuk minder zonder Marissa :(

 4. juli 16, 2016 / 18:22

  Mijn all time favorite is Grey’s Anatomy, maar dat is op het moment niet zo leuk. Downton Abbey is nu favoriet!

 5. Jacky
  juli 16, 2016 / 20:23

  Ik ben verslaafd aan Friends! Alhoewel ik twee jaar was toen de serie begon, heb ik inmiddels alle dvd’s en alle seizoenen tig keer opnieuw gekeken in de afgelopen jaren! Love it

  Gilmore girls en How I met you’re mother staan oom hoog op het lijstje!

 6. juli 16, 2016 / 20:31

  Ik vond The O.C. ook echt helemaal fantastisch en stiekem had ik ook een crush op badboy Ryan. MIsschien ga ik het straks wel weer even terugkijken.

 7. Ilse
  juli 17, 2016 / 00:17

  Nooit gekeken, misschien toch ooit aan beginnen!

 8. juli 17, 2016 / 07:44

  Jaaaa the OC!!! Love deze serie <3

 9. juli 17, 2016 / 11:51

  Ohhhh my god, The OC. Ik ken dit ook nog van Net5. Ik denk dat dit de eerste echt serie is die ik helemaal heb gevolgd. Zelfde geldt voor One Tree Hill. Beste series, als je het mij vraagt, haha.

 10. juli 17, 2016 / 12:02

  Ik kijk op dit moment alle afleveringen van Gilmore Girls terug (lang leve Netflix). Ik heb deze serie nog nooit gezien, maar wie weet ga ik ‘m kijken als ik klaar ben met Gilmore Girls :D

 11. juli 17, 2016 / 12:05

  Ahhh The O.C.!
  Ik was ook 13 en heb ook alle dvd boxen.
  LOVE IT

  • juli 23, 2016 / 22:48

   Haha toevallig, nostalgie!

 12. Noor
  augustus 4, 2016 / 15:39

  Kan het me nog goed herinneren: tijdens een toetsenweek alle seizoenen gekeken samen met mijn zusje, niet de beste combinatie die er is ;)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 16:08

   Hahaha jeetje, heb je je toetsen wel gehaald?