GIRLSCAMP: Challenge #3: Work Those Abs

 photo workthoseabs.jpg
En zo komen we alweer op de derde week van Girlscamp met een derde challenge. Na de cardio uitdaging en een week heel veel water drinken (kunnen jullie het nog zien) is het tijd voor een extra opdracht. Over een paar weken moeten we in bikini en wat is één van de grootste moeilijke gebieden? Jep, de buik.

Sterke buikspieren
We gaan meteen eerlijk zijn. Van 100 sit-ups per dag krijg je niet plotseling een blokjesbuik. Daar komt veel meer bij kijken en dan voornamelijk voeding. Ook train je je buikspieren vaak zonder dat je het door hebt met andere oefeningen. Een strakke buik krijg je met gezond eten en regelmatig sporten absoluut voor elkaar, maar wanneer je echt voor de 6-pack gaat zul je een uitgebalanceerd voedingsschema moeten volgen om je vetpercentage naar beneden te krijgen.

Maar laten we bij het begin beginnen en dat betekent: buikspieren sterker maken. Behalve dat je een fijne strakke buik kweekt, heel zo’n sterke buik nog veel meer voordelen:

– Hardlopers hebben veel voordelen van een sterke ‘core’
– Buikspieren zorgen voor meer evenwicht, je middel zorgt immers voor balans
– Vermindert rugklachten
– Je kunt andere oefeningen veel beter uitoefenen
– Hoe meer spiermassa je kweekt, hoe meer energie je verbruikt en hoe slanker je wordt (let op: om spiermassa op te bouwen moet je goed eten)
– Je houding verbetert

Dacht je trouwens dat je echt zes (eigenlijk acht) blokjes had? No way! Je hebt één rechte sterke buikspier, maar het lijken blokjes door de pezen die er over heen lopen, daarom hebben blokjes ook bij iedereen een andere vorm. Daarnaast heb je nog schuine buikspieren.

Work those abs!
Hoe nu verder? Het wordt nu even pittig. We blijven deze week namelijk ook nog de 3x 30 minuten cardio volhouden én de water challenge zetten we door naar minimaal een liter water per dag. Probeer daarnaast natuurlijk zo min mogelijk vruchtensappen uit pak en frisdrank te drinken. De Work that abs-challenge werkt als volgt: deze week doe je om de dag tien volle minuten buikspieroefeningen. Dit kun je in de sportschool doen of thuis, het maakt niet uit wát je doet als je de tien minuten maar volmaakt . Je traint zowel je schuine- als je rechte buikspieren en kunt hiervoor bijvoorbeeld de Nike NTC app gebruiken. Crunches, sit-ups, planken; go for it! Probeer ook tijdens je cardio trainingen goed je buikspieren aan te spannen. Je zult de eerste paar keer spierpijn hebben (proberen niet te veel te lachen!), dus de dag ‘vrij’ tussendoor geef je je spieren rust om te herstellen.

Wat is jouw favoriete buikspieroefening?

Liefs,
Annemerel, Danique & Esmée

Delen:

16 Reacties

 1. mei 11, 2014 / 11:07

  Leuk!! Welke training van NTC raad je aan?

 2. Leonie
  mei 11, 2014 / 11:32

  Ab burner of Hollywood Ab blast!

 3. mei 11, 2014 / 11:37

  Buikspieroefeningen vind ik verschrikkelijk :P haha maar goed, het moet wel gebeuren haha dan maar op een matje op de grond.

 4. mei 11, 2014 / 11:48

  Ik haat buikspieroefeningen, maar om de dag dat moet wel lukken:)

 5. Romy Oosterbaan
  mei 11, 2014 / 12:11

  Dat moet lukken :)! Doe ze normaal al bijna elke dag!! Succes allemaal :)!! xx

 6. mei 11, 2014 / 12:50

  O help, ik ben echt niet iemand die van buikspieroefeningen houdt. Maar oké, ik ga er toch maar voor :D deze week ging echt gemakkelijk :) zowel de cardio en het water drinken gingen eigenlijk alsof het nooit anders geweest was. Maar ik drink sowieso altijd veel water/thee.

 7. Ingrid
  mei 11, 2014 / 13:11

  Inspiring! Over twee maandjes m’n wedding dus kom maar op met die blokjes! Ik doe mee! ??

 8. mei 11, 2014 / 14:01

  DE filmpjes van blogilates die gericht zijn op de abs zijn ook super goed (en zwaar!).

 9. Debora
  mei 11, 2014 / 14:39

  Door de examens weet ik niet of ik het deze week ga halen, maar ik ga m’n best doen! Dat water gaat sowieso wel lukken ;)

 10. mei 11, 2014 / 15:57

  Top! Mijn cardio is afgelopen week niet 100% gelukt, maar het water wel. Nu weer volle bak!

 11. mei 11, 2014 / 16:34

  Klinkt als een leuke uitdaging!

 12. mei 11, 2014 / 16:37

  Ik gebruik ook de Nike training app, al zijn de buikspieren niet echt favoriet om te trainen…

 13. Daniëlle
  mei 11, 2014 / 16:49

  Leg raises, crunches met gewichtenschrijf, rope crunches, dumbbell side raises… die voel je wel lekker hoor!

 14. mei 11, 2014 / 16:50

  Buikspieren trainen lijkt me eigenlijk nog wel wat! Daar heb je tenminste nog wat aan, haha.

 15. mei 12, 2014 / 09:23

  Sinds een paar weken doe ik elke dag 10min buikspieroef. Soms doe ik ook nog wat oef voor de poep en benen bij. Ik gebruik vaak YouTube. De filmpjes van toneitup vind ik geweldig!!