GETTING MARRIED: Beauty

Foto’s: Jorrit Ooyen

Vier weken getrouwd! Ik heb besloten dat ik het komende jaar iedere week extra wil vieren met taart. Niet omdat ik denk dat het echt een prestatie is om getrouwd te zijn met Tuur, maar gewoon omdat ik ieder excuus voor taart graag met beide handen aangrijp. Vorige week beloofde ik jullie de komende periode iedere vrijdag een bruiloftblog, vandaag beginnen we, met het onderwerp beauty. Hoe zorgde ik ervoor dat ik geen puistuitbarsting had tijdens mijn bruiloft, waarom droeg ik mijn haar in zo’n simpel knotje en had ik alle tien mijn teennagels tijdens mijn bruiloft?

Huid

Een grote puistuitbarsting op mijn bruiloft, dat wilde ik natuurlijk koste wat kost. Het is geen geheim dat ik niet de meest zuivere huid heb. Tot mijn achttiende had ik vrijwel nooit last van puistjes, ik dacht dat ik er goed van af was gekomen, totdat ik op mijn diploma uitreiking ineens een dikke vette onderhuidse puist op mijn kin had zitten en dat bleek niet de laatste te zijn. Lang dacht ik dat die puistjes tijdelijk zouden zijn, maar na een jaar werd het toch tijd voor de dermatoloog. Ik heb van alles geprobeerd, van crèmes tot antibiotica, met wisselend succes. Ik heb ook de halve parfumerie op mijn gezicht gesmeerd, wat nooit een succes is geweest. Het werd alleen maar erger.

Inmiddels heb ik geleerd dat mijn huid vooral heel erg gevoelig is, voor hormonen, voor crèmes, voor voeding, voor aanraking (een zonnebril, een mondmasker, een skihelm, een sjaal, mijn vingers…), voor zon, voor warmte, voor kou, voor ‘het leven’. Ik gebruik inmiddels anderhalf jaar de producten van La Roche-Posay voor de meest gevoelige huid (de Toleriane lijn) en daarmee heb ik mijn huid redelijk onder controle. Ik probeer mijn huid ook zo min mogelijk aan te raken en draag niet snel meer een sjaal. Twee keer per maand heb ik een of twee ontstekingen, rond mijn eisprong en vlak voor mijn menstruatie. Daarnaast weet ik dat wanneer ik een beetje uit balans raak, mijn huid automatisch gezellig meedoet. Ik raak uit balans door meer dan twee glazen alcohol op een avond te drinken, of door honderd kilometer in de week hard te lopen, door pizza, Chinees of spare ribs te eten, of door keihard te stressen. In de twee weken voor mijn bruiloft heb ik er dan ook zoveel mogelijk aangedaan om in balans te blijven.

Ongeveer vier dagen voor de bruiloft had ik helaas toch een puistje (ik had mijn eisprong rond die tijd) en je raadt vast ook al dat ik er niet van af kon blijven. Uiteindelijk is het geen groot drama geworden doordat ik hem na het uitknijpen met rust heb gelaten. Daarnaast heb ik er een paar keer per dag een herstellende gel van La Roche-Posay opgesmeerd (Cicaplast B5, levres), het is eigenlijk iets wat je op je lippen hoort te smeren, maar je kunt het ook voor kloofjes gebruiken en voor mij werkt het goed om de huid waar een puistje gezeten heeft sneller te laten herstellen. Op de bruiloft was ‘ie zo goed als verdwenen, het laatste restje werd weggepoetst door mijn zusje.

Ik heb een paar maanden voor de bruiloft nog getwijfeld of ik niet een paar peelings moest laten doen, om mijn huidstructuur nog meer te verbeteren. Maar het was zomer en ik was bang dat mijn huid door de peelings nog gevoeliger zou worden, onder andere voor de zon. Ik had mijn huid redelijk onder controle en op het moment dat ik mijn huid ‘redelijk onder controle’ heb, durf ik niets extra’s te doen. Zeker niet een paar maanden voor mijn bruiloft.

Make-up

Het stond al jaren vast dat mijn zusje de make-up voor mijn bruiloft mocht doen. Roos doet al jaren mijn make-up voor speciale gelegenheden en ik voel me altijd heel erg mezelf als zij mijn make-up heeft gedaan. Ik ben niet iemand van veel poespas, als mijn make-up tijdens een fotoshoot gedaan wordt denk ik ook vaak… had ik het maar zelf gedaan.

Een ander voordeel dat Roos mijn make-up doet was dat zij er de hele dag bij was en dat ze dus ook de hele dag mijn make-up kon bijwerken als dat nodig zou zijn. En ja, dat was nodig want het waaide erg hard op onze bruiloft en na onze fotoshoot in de duinen zat mijn hele gezicht onder het zand. Verder weet zij ook precies welke make-upproducten mijn huid wél en welke mijn huid niet kan hebben. Poeder/bronzer zorgen er bij mij bijvoorbeeld voor dat ik kleine irritaties krijg, daar heb je nooit zin in en op je bruiloft al helemaal niet.

Wat er precies allemaal op mijn gezicht zat? Oefffffff al sla je me dood. Als er mensen zijn die hier echt in geïnteresseerd zijn kan ik Roos misschien zover krijgen dat ze mijn bruidslook een keer voor een video namaakt? Ik weet alleen dat ik mijn eigen foundation droeg (Estee Lauder Double Wear in de kleur Sandbox) en dat ik een setting spray van Urban Decay droeg (daar hebben Roos en ik een hele discussie over gehad omdat ik bang was dat het te irriterend zou zijn, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval).

Haar

Ik was van plan om mijn haar bij de kapper te laten doen, maar hoeveel bruidskapsels ik ook bekeek, er was eigenlijk niets waar ik heel enthousiast van werd. Daarnaast kan ik er absoluut niet tegen als mijn haar uitzakt en dat gebeurt bij mij nogal snel, omdat ik heel glad haar heb. Ik wist dat er een grote kans bestond dat het hard zou waaien op onze bruiloft, dus dat mijn bruidskapsel snel zou zijn uitgezakt en ik wist ook dat ik me daar vreselijk aan zou gaan ergeren. Tijdens mijn laatste fitting van mijn bruidsjurk deed ik mijn haar even snel in een knotje, zoals ik dagelijks twintig keer doe. Ik stak er mijn sluier in en zowel mijn moeder als de verkoopster van de winkel waren het met elkaar eens… zo moest ik mijn haar op de bruiloft gewoon dragen, dit was ik gewoon.

En zo geschiedde. Ik heb tijdens de dag mijn haar een stuk of tien keer opnieuw gedaan, de ene keer zat het mooier dan de andere keer (kan ik nu aan de foto’s terugzien), maar ik had het niet anders gewild. Ik voelde me tijdens mijn bruiloft 100% mezelf.

Nagels

Een paar weken voor de bruiloft zaten er ineens drie teennagels los. Oh no. Ik had open schoenen. Ik wist wel waar dit probleem ineens vandaan kwam, ik was net gaan tennissen en die harde neuzen van die tennisschoenen waar mijn teennagels steeds tegenaan kwamen waren gewoon een beetje teveel van het goede. Ik heb mijn teennagels extra kort geknipt en heb maar gewoon gehoopt op het beste. Gelukkig zaten ze er tijdens de bruiloft alle tien nog op. Eigenlijk wilde ik naar een pedicure gaan, maar uiteindelijk had ik daar helemaal geen zin in. De beautyshots van mijn teennagels zijn niet echt mooi, maar van een afstandje zagen ze er prima uit. Ik heb een dikke laag nagellak op mijn nagels gesmeerd (Essie – Eternal Optimist) en dat was dat.

Ook op de nagels van mijn vingers droeg ik Eternal Optimist. Een week voor de bruiloft heb ik mijn nagels relatief kort geknipt, zodat de kans dat ze in de week voor de bruiloft zouden breken klein was. Tijdens de bruiloft waren ze nog steeds redelijk kort, maar ik vond dat niet storend. Lange nagels past toch ook niet bij mij en dat mijn nagels allemaal even lang waren vond ik al heel bijzonder.

 

Delen:

9 Reacties

 1. Linda
  september 18, 2020 / 12:37

  Je zag er prachtig uit, helemaal als jezelf en toch een bijzonder mooie bruid met een bijzonder mooie jurk.
  Knap dat je zo bij jezelf bent gebleven, dat maakt het extra mooi!!

 2. Lieneke
  september 18, 2020 / 13:35

  Ooh ja, ik wil de make up tutorial van Roos zien! Sterker nog: kunnen we er niet een wekelijks item van maken: de make up tips van Roos. Ik vind dat ze je altijd zo mooi naturel, maar toch verzorgd op maakt. Bij veel beauty influencers vind ik het vaak too much. Ook bij mezelf is het of nauwelijks zichtbaar of glitter al over, dus ik heb heel hard jullie tips nodig

 3. Judith
  september 18, 2020 / 13:59

  Zo leuk dat je ons de komende tijd op vrijdag meeneemt in jullie bruiloft! Deze artikelen zijn zo leuk om te lezen :)

 4. Maris
  september 18, 2020 / 14:30

  Eerste zin 2e alinea. Ik denk dat je dat juist NIET wilde.

  “Een grote puistuitbarsting op mijn bruiloft, dat wilde ik natuurlijk koste wat kost.’

 5. Vera Boekelman
  september 18, 2020 / 16:16

  Je zag er prachtig en inderdaad helemaal als jezelf uit! Ik vind het altijd ergens heel vreemd als vrouwen er op hun bruiloft ineens heel anders uitzien (meer make-up dan normaal, ineens strakke krullen waar ze stijl haar hebben). Toevallig draag ik op dit moment Eternal Optimist op mijn nagels haha, mooi kleurtje is dat inderdaad! En jaaa ik stem helemaal voor een make-up video samen met Roos! :-)

 6. Eveline
  september 19, 2020 / 08:29

  COSRX Acne Pimple Master Patch

  Dit werkt zo goed op pukkels! Plak er eentje op een bult, je kan er dan en niet aan komen en het trekt alle derrie uit de puist. De volgende ochtend is je huid weer plat en pijnvrij 😄

  Je zag er trouwens prachtig uit!

 7. september 19, 2020 / 13:21

  Je zag er prachtig uit en inderdaad helemaal als jezelf. Denk dat dat heel wat waard is :)

 8. september 20, 2020 / 15:36

  Je zag er heel mooi uit. Denk ook juist omdat je zo dicht bij jezelf bent gebleven. Op mijn huwelijk heeft mijn beste vriendin mijn make-up gedaan. En mijn kapper ging met ons mee naar Frankrijk waar we onze huwelijk vierden. Super handig ;-)

 9. Patty
  september 21, 2020 / 09:12

  Jullie zagen er zo prachtig uit! Prachtige balans tussen ‘glammed up’ en ‘gewoon jezelf’. Super leuk artikel, lief dat je zulke persoonlijke dingen ook met ons wilt delen!