FYI: Book Classics

Photobucket

Nederlandse boeken die voor 1960 geschreven zijn, waren nooit zo mijn ding. Internationale klassiekers, dat is een heel ander verhaal. OK, toen ik als zestienjarige Frank McCourt’s Angela’s Ashes moest lezen klaagde ik (puber die ik was) natuurlijk wel steen en been, maar uiteindelijk… Dit zijn mijn favoriete klassiekers. Op dit moment probeer ik mezelf te worstelen door Tolstoj’s Anna Karenina.. Maar het probleem is een beetje dat ik bij gebruik aan de papieren versie en een E-reader, lees op mijn iPhone. Andere problemen zijn dat ik vaak pas begin met lezen als ik al bijna in slaap val en tot slot is het probleem dat het taalgebruik toch ook best wel heftig is, zeker voor die omstandigheden (maar het kan ook liggen aan het feit dat ik in mijn leven te veel chicklits gelezen heb..)

Gustave Flaubert – Madame Bovary, Jane Austen – Pride & Prejeduce, Charlotte Bronte – Jane Eyre, J.D. Salinger – Catcher in the Rye, Anna Sewell – Black Beauty, F. Scott Fitzgerald – The Great Gatsby, Margaret Mitchell – Gone with the Wind, Nathaniel Hawthorne – The Scarlet Letter, Frank McCourt – Angela’s Ashes, Joseph Heller – Catch 22

Wat zijn jouw favoriete klassiekers?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

8 Reacties

 1. Liesbeth
  april 29, 2012 / 12:33

  Leuk dat je hier ook een lijstje van maakt :D
  The Catcher in the Rye vond ik heel mooi om te lezen. En the Black Beauty ken ik alleen maar van de televisieserie (waar ik vroeger aan verslaafd was, haha). Ik vind “Animal Farm” ook een aanrader!

  • april 29, 2012 / 13:06

   Op zich is dat ook best wel een makkelijk boek om mee te beginnen, taalgebruik is niet heel moeilijk (Engelse versie tenminste). Je moet wel wat snappen van de Sovjet-Unie om het verhaal te begrijpen.

 2. Chantal
  april 29, 2012 / 13:40

  Cather in the Rye heb ik pas gelezen. Viel me enorm tegen eigenlijk. Daarna heb ik To kill a mockingbird gelezen, absoluut een aanrader en zou ook niet mogen ontbreken op je lijstje. Anna Karenina staat ook nog op de planning. Ik heb de balletvoorstelling ervan gezien, was supermooi.

 3. april 29, 2012 / 16:13

  Anna Karenina is eentje die ga overslaan.

  Dracula en Wuthering Heights zijn toch wel favorieten die ik keer op keer kan lezen. Maar ook Brave New World, 1984

 4. april 29, 2012 / 16:30

  Picture of John Dorian Gray van Oscar Wilde staat bij mij al heel lang bovenaan. Wat prachtig vind ik dat boek.

 5. Rhys
  april 29, 2012 / 19:41

  ^ Laat dat “John” maar weg, want het is gewoon “Dorian Gray” :)

 6. april 29, 2012 / 20:00

  Wat leuk dat je hier aandacht aan besteedt! the Catcher in the Rye en Pride and Prejudice vond ik ook erg mooi.
  Brideshead Revisited van Evelyn Waugh en Lolita van Vladimir Nabokov zijn ook aanraders!

 7. mei 1, 2012 / 20:28

  Ik heb Catcher In The Rye gelezen voor Engels dit jaar. Ik kwam er maar niet doorheen.