Ik heb mezelf naar de zon geswipet

Je kent wellicht mijn liefde voor wintersport. Maar na vier trips naar de sneeuw in een kleine drie maanden tijd, vond ik het begin maart wel even genoeg geweest. TUI daagde me uit om de nieuwe Travellr App te proberen, een soort van Tinder voor vakanties waarbij je vakantiefoto’s naar links of naar rechts swipet om uiteindelijk tot jouw vakantie-match te komen. Alle skifoto’s werden naar links geswipet, alles waar palmbomen, strand, zon, zee en mooie rustgevende natuur op stond, ging naar rechts. Inmiddels zit ik in het vliegtuig richting mijn match.

Fuerteventura. Een Canarisch Eiland in de Atlantische Oceaan, zo’n honderd kilometer voor de kust van Noord-Afrika. Ja, deze informatie heb ik allemaal via Wikipedia, echt goed voorbereiden heb ik mijn reis namelijk niet gedaan. Daar heb ik een aantal redenen voor.

 1. Ik heb het de afgelopen weken redelijk (leuk) druk gehad en ik ga op vakantie voor mijn rust en met als doel om een gedeelte van mijn boek te schrijven. Ik hoef dus niet iedere dag een speciale activiteit te doen, want mijn belangrijkste taak op Fuerteventura is uitrusten (voor Boston) en aan mijn boek werken.
 2. Mijn moeder gaat mee en die is dus wel ontzettend van het alles goed voorbereiden en uitzoeken, die weet nu de weg naar de supermarkt al uit haar hoofd van ons hotel en heeft uitgevonden dat er voor ons hotel een prachtig (verhard) hardlooppad loopt langs het strand, zodat ik ’s ochtends toch mijn taper-traingen voor Boston nog kan doen.
 3. De reis wordt volledig verzorgd door TUI, waardoor ik me dus geen zorgen hoef te maken over vlucht, taxi’s, hotel of wat dan ook.
 4. Het hotel is een all-inclusive en hoewel ik in het verleden dacht ‘oh wat saai’ denk ik nu, FANTASTISCH. Hoef ik me tenminste geen drie keer per dag zorgen te maken over waar ik mijn eten nu weer vandaan moet halen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fantastisch om hotspots te ontdekken, maar nu heb ik gewoon andere prioriteiten.

Wat er tot en met volgende week woensdag op het programma staat?We slapen in het Robinson Jandía Hotel. ’s Ochtends vroeg opstaan en natuurlijk gewoon mijn video editen (duh), een stukje hardlopen, ontbijten en schrijven. ’s Middags even chillen en dan aan het eind van de middag nog even controleren wat ik ’s ochtends allemaal geschreven heb. En dan lekker eten en vroeg naar bed. Schrijf en taper bootcamp dus. Het idee klinkt fantastisch, toch?

Als dit stukje gepubliceerd wordt zit ik – als alles volgens plan verloopt – in mijn tweede vliegtuig van de dag, dat met van Madrid naar Fuerteventura brengt. Daar kom ik – wederom als alles volgens plan verloopt – halverwege de middag aan. Ik kan me zo voorstellen dat ik mijn koffer in mijn kamer dump, mijn bikini aantrek en meteen het zwembad in spring, maar wat ik daadwerkelijk doe zie je waarschijnlijk in mijn video morgen, of in een van mijn fotoverslagen die over een paar dagen online komen.

Heb jij ook zin om te dromen over een fijne vakantie, ga dan naar travellr.world (alleen te bereiken via je smartphone) en swipe jezelf naar een droomvakantie. Heel benieuwd waar jij op dit moment het meeste zin in hebt. Ik kan me voorstellen dat ik na deze vakantie weer bij een compleet andere vakantie uitkom, een stedentrip ofzo. En ik denk dat ik mezelf in november naar een wintersportgebied zou swipen. Het ligt er maar net aan waarvoor je in de stemming bent. En mijn stemming op dit moment is: ZON. RUST. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. april 4, 2017 / 12:07

  Hele fijne vakantie! Veel succes met het schrijven van je boek en het tapering voor Boston. Geniet ervan!

 2. april 4, 2017 / 12:17

  Lopen, schrijven, genieten, klinkt als mijn soort vakantie. ;-) Geniet van je ontspannende vakantie zodat je helemaal klaar bent voor Boston, komt helemaal goed! :)

 3. april 4, 2017 / 12:30

  Aaah wat heerlijk! Geniet er van!

  In juni ga ik lekker naar Portugal, om twee weken helemaal niks te doen ;) Kijk ik nu ook al enorm naar uit!

 4. april 4, 2017 / 12:39

  Veel plezier en geniet ervan! Heb nu al zin in de fotoverslagen.

 5. april 4, 2017 / 13:02

  Ik ben nu steeds aan het swipen op mijn telefoon :) Geniet van je (schrijf)vakantie!

 6. april 4, 2017 / 13:06

  Ahh heerlijk zeg een lekker productieve GENIET vakantie! Ik snap je precies wat betreft all-inclusive. Was er ook altijd nogal op tegen, maar af en toe is het gewoon precies wat je nodig hebt.

 7. Rianne
  april 4, 2017 / 13:53

  Oh wat heerlijk zo’n verzorgde reis! Veel plezier en succes met schrijven en trainen!

 8. april 4, 2017 / 14:07

  Ultimate location, thank you for sharing the post..!

 9. april 4, 2017 / 14:34

  Wauw wat super gaaf zeg!! Fijne vakantie!!

 10. april 4, 2017 / 17:03

  Veel plezier en succes met schrijven!

 11. Tessa
  april 4, 2017 / 18:12

  Wat onwijs leuk dat je lekker een weekje met moeders op Fuerteventura gaat spenderen. Denk dat het uitrusten voor Bosten en het schrijven voor je boek helemaal goed gaat komen! Neem je mij de volgende keer mee als je naar een zonnige bestemming gaat? ;-)
  Geniet van je welverdiende vakantie & ik kijk uit naar de vlogs en jaloersmakende foto’s op Instagram.

 12. april 4, 2017 / 21:42

  Leuk idee, zo’n app :) Wel weer vernieuwend. Ik weet zelf veeeeel te goed waar ik heen wil, maar ben toch nieuwsgierig wat eruit zou komen, haha!

 13. april 5, 2017 / 07:44

  Wat heerlijk zeg ik ben zo jaloers. Ik ben echt dol op Fuerteventura en zou er graag nog een keer naartoe willen!

 14. april 5, 2017 / 09:21

  Fuerteventura lijkt mij een heerlijk eiland en zo fijn voor je om er even tussenuit te gaan. Geniet er van!

 15. Ilse
  april 5, 2017 / 11:10

  Oooh, wat heerlijk zeg! Geniet ervan en veel succes met schrijven!