FUERTEVENTURA DIARY I

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Deze week geen ‘normaal’ dagboek, maar het eerste deel van mijn Fuerteventura foto-verslag. Hoop dat jullie dat ook kunnen waarderen ;-).

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Goedemorgen, dinsdagmorgen, voor mijn gevoel heel vroeg want ik heb nog geen koffie gedronken en het is volgens mij rond de klok van zes uur. Maar hé, ik zal het niet in mijn hoofd halen om hier over het tijdstip te klagen, want hallo ik ga nu Fuerteventura.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Sunrise op Schiphol, zo mooi dat ik me bijna afvraag waarom we Nederland eigenlijk zouden verlaten?

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Bijna…

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

We vliegen van Amsterdam naar Madrid in twee uur en drie kwartier, tijdens de vlucht zien we de zon langzaam maar zeker opkomen en vlak voor we landen in Madrid hebben we een prachtig uitzicht.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Drie kwartier op de luchthaven van Madrid, maar had hier best ook wat meer tijd kunnen besteden. Bij ZARA bijvoorbeeld. Nu hebben we in vijf minuten een frietje gegeten bij McDonalds en daarna zijn we keihard naar de gate gerend.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Hola Fuerteventura!

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Om vier uur komen we aan op de plek van bestemming, Robinson Club Jandía Playa. Robinson Club is een beetje te vergelijken met Club Med (heb ik me laten vertellen, ik ben nog nooit bij Club Med geweest), een luxe resort hotel waarbij je vrijwel de hele dag (gratis) kunt eten en allerlei activiteiten kunt doen. Ik sla de activiteiten even over, want ik ben hier om uit te rusten en aan mijn boek te kunnen werken. Maar ik had hier een surfles kunnen boeken, of kunnen tennissen.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Helaas zijn we aangekomen zonder koffers, op Madrid konden ze blijkbaar niet onze koffers binnen drie kwartier van het ene in het andere vliegtuig krijgen en aangezien er maar een vliegtuig per dag van Madrid naar Fuerteventura vliegt, moeten we minstens 24 uur wachten op onze koffers. Gelukkig had mijn moeder al zo’n voorgevoel (twee weken voor de reis al) en dat heeft ze zo vaak herhaald dat ik uiteindelijk ook maar al mijn belangrijke spullen (bikini!) in mijn handbagage heb gegooid, dus heel erg veel nood aan de man is er niet. Maar een rondje hardlopen zit er nu even niet in.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Maar op Fuerteventura heb je niet veel meer nodig dan een bikini gelukkig. Oh ja en een MacBook + oplader en iPhone + oplader als je graag je werk wil doen. En laat dat nu allemaal in mijn handbagage gezeten te hebben. De zonnebrand is hier ook in overvloed te koop dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Deze foto maakte ik woensdagmiddag tijdens de lunch, toen we een heerlijke vegetarische curry aten en een glaasje water met citroen dronken. Heerlijk.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Een van de leukste dingen aan Robinson Club vind ik het feit dat het zo mooi is aangelegd. Perfect gras, prachtige planten, palmbomen en cactussen. Ondanks dat het er in april gemiddeld slechts twee dagen per maand regent ziet het er toch prachtig uit.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

JAAAAA ONZE KOFFERS ZIJN ER! Ik vier het met een kort hardlooprondje van vier kilometer over de boulevard.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Zoals ik al zei, ik ben hier niet alleen om uit te rusten en vakantie te vieren. Het is ook serieuze ‘business’. Ik wil hier even flink aan mijn boek werken, omdat ik daar in Nederland tot op heden niet echt aan toegekomen ben. En mijn blog + vlog + Metro gaat natuurlijk ook gewoon door (ik was van plan om alles voor Metro en blog heel goed voor te bereiden maar daarin heb ik hopeloos gefaald). Maar doordat ik geen afspraken heb, heb ik gelukkig toch nog wat tijd over om heerlijke siësta’s in de zon te houden.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

In de schaduw van de palmbomen…

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Want ik ben dus op dag een al verbrand, ondanks dat ik de hele dag gesmeerd heb met factor dertig en slechts drie uurtjes in de zon heb doorgebracht. Maar ja het is de eerste zon van het jaar en de zon heeft hier een sterkte van 10, wat in Nederland NOOIT voorkomt, dus ik had kunnen weten dat ik iets voorzichtiger had moeten zijn. Het is vooral mijn borst die te veel zon heeft gehad dus die bescherm ik niet alleen met palmbomen en zonnebrand (factor 50 vandaag), maar ook met een T-shirt. Dit gaat me geen tweede keer overkomen.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Ik hou van palmbomen.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Mijn nieuwe favoriete zomerpakje van ZARA en mijn favoriete zomerschoenen van Fred de la Brettoniere (besteld via Omoda / gekregen).

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Absoluut niet geposeerd.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Mijn moeder is in werkelijkheid niet zoveel kleiner hoor, we zijn ongeveer even lang, maar ik sta een stuk hoger dan zij. Wel zo aardig om dat even bij deze foto te vermelden, toch?

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Op vrijdagavond is het gala avond bij Club Robinson en dat betekent dat ik eindelijk weer eens make-up op mijn gezicht moet smeren, dat heb ik al bijna een week niet meer gedaan. Ik vind dit soort foto’s in restaurants altijd super awkward (wat je aan mijn gezicht kunt aflezen), maar ik wilde hem jullie toch niet onthouden. Op ons bord trouwens een Thaise Currysoep met garnalen.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Halverwege het diner ren ik naar buiten omdat ik zie dat de lucht prachtig is en de zon heel mooi aan het ondergaan is. Dat moet ik filmen/fotograferen. Voordat het te laat is…

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

Ik zal jullie een geheimpje vertellen. Voor iedereen die deze foto ook op Instagram gezien heeft en nu denkt, huh, op Instagram was de lucht paars met roze. Dat was een kleur-experiment dat ik op mijn Instagramfoto heb losgelaten. Super nep dus. Normaal niet mijn Instagram-stijl, maar kon het dit keer toch niet laten want vond het resultaat zo cool.

 photo FUERTEVENTURA01.jpg

En toen was echt al het zonlicht weg en was het tijd om weer terug te gaan naar tafel, om daar het diner voort te zetten.

Dit was het eerste deel van mijn Fuerteventura fotoverslagen. Ik hoop donderdag of vrijdag het tweede en laatste deel te kunnen plaatsen. Ga nu weer snel aan de slag met mijn boek.

Liefs en fijne maandag!
Annemerel

(Dankjewel TUI voor deze hele fijne reis!)

Delen:

11 Reacties

 1. april 10, 2017 / 12:28

  Aah wat ziet het er fijn uit! Ik moet nog even wachten maar ik juni ga ik ook lekker op vakantie en ga ik zo min mogelijk doen :D, eten, drinken, en aan he strand liggen ;) Geniet er nog even van!

 2. april 10, 2017 / 13:13

  Oh wat ziet dit er héérlijk uit! Succes met je boek :) X

 3. april 10, 2017 / 13:49

  Ah wat heerlijk om op zo’n plek aan je boek te kunnen werken. Die hardloopfoto op de boulevard is ook perfect getimed!

 4. april 10, 2017 / 13:57

  Het ziet er prachtig uit, een mooie plek om een boek te schrijven. Hoe ver hoop je te komen deze schrijf-vakantie?

 5. april 10, 2017 / 14:02

  Haha ik had eigenlijk niet door dat die zonsondergangsfoto zo bewerkt was (oeps). Moet zeggen dat ik het zelf ook wel eens doe bij zonsondergangen, die zijn van zichzelf al heel mooi maar a girl can dream right? Dus dan vind ik dat het af en toe gewoon mag. Ik hoop dat je nog even lekker wat werk kan verzetten, uit kan rusten en vitamine D op kan doen!

 6. Ilse
  april 10, 2017 / 16:16

  Wat een fijne plaatjes! En wat een filter wel niet kan doen.

 7. april 10, 2017 / 17:21

  Het ziet er echt zo heerlijk uit daar! Ook al moet je veel werk doen, lijkt me toch niet echt een vervelende omgeving om je boek te schrijven :) Ik ben echt zo benieuwd naar je boek trouwens! Je houdt het tot nu toe allemaal wel lekker vaag om ons nog meer benieuwd te maken ;)

 8. april 11, 2017 / 07:48

  Wat heerlijk zeg. Ik ben twee keer in Fuerteventura geweest en roep nog wekelijks tegen mijn vriend dat ik daar naar terug zou willen. Ik ben echt dol op dat eiland!

 9. april 11, 2017 / 12:49

  Wat heerlijk zo’n vakantie met je moeder! En stiekem ben ik wel een beetje jaloers op al je palmbomen-foto’s ;)

 10. Mieke
  april 11, 2017 / 13:38

  Fuerteventura is zo heerlijk, ik verlang alweer om terug te gaan (en waarschijnlijk ga ik ook echt in augustus).
  Zo’n all in formule zou echt niiiks voor mij zijn, maar in dit geval begrijp ik wel dat het handig is (aangezien je prioriteit je boek is). Ik vind het ook altijd zo jammer dat in die resorts de restaurants vooral binnen tafels hebben. Ik bedoel: hoezo? we komen toch voor de zon?