FRIDAY FAVOURITES: February

Januari leek eeuwen te duren, februari ging helaas veel te snel. Zou best te maken kunnen hebben met het feit dat ik drie van de vier weken in Valencia spendeerde en dat het weer hier een stuk aangenamer was dan in Nederland. Naast dat we ontzettend genoten hebben van het lekkere weer en eten in Valencia, hebben we ook genoeg ‘normale’ dingen gedaan. Gewoon dingen die we in Nederland ook zouden doen. Tijd voor mijn favorieten van de maand februari.

Favoriete serie – Cheer


Ik heb Tuur over weten te halen om de Netflix documentaire serie Cheer met mij te kijken. De serie volgt het studenten cheerteam van Navarro, Texas in de periode dat zij trainen voor hun belangrijkste wedstrijd. Cheerleaden klinkt misschien heel simpel, maar bij Navarro College heeft het meer weg van turnen op Olympisch niveau. De studenten/atleten hebben allemaal een bijzonder verhaal, voor veel van hen was cheer hun redding. We zien hoe ze twee maanden keihard werken om hun act te perfectioneren en leren meer over de atleten zelf. Het is een documentaire, dus wat je ziet is echt, het is geen realityserie waarin de helft in scene is gezet. Tuur en ik zijn het er overeens, dit is een hele mooie en inspirerende serie.

Favoriete nummer – Matisse & Sadko – Best Thing


Dit nummer kwam uit op Valentijnsdag en toen ik het voor de eerste keer afspeelde zei ik voor de grap tegen Tuur, dit gaat over jou. Toen ik beter naar de tekst ging luisteren dacht ik, verrek, dit gaat echt over Tuur en mij. En nu word ik dus iedere keer blij als ik het nummer hoor.

Favoriete Drankje – Bitter Kas 

Dit is de Spaanse Crodino en weet je wat nu het mooiste is? In een blikje zit drie keer zoveel als in een Crodino en de prijs is hetzelfde. Ik heb een beetje gegoogled en je kunt het ook in Nederland via webshops bestellen, het is dan helaas niet meer zo fijn geprijsd als in Spanje. Maar mocht je naar Spanje gaan en op zoek zijn naar een lekker alcoholvrij aperitief, ik kan je Bitter Kas aanraden!

(uitgerekend op de dag dat ik deze blog schrijf ligt er geen Bitter Kas in de koelkast en kan ik dus geen foto maken, vandaar deze leuke video ;-))

Favoriete Aankoop – Broekrokje ZARA

Tot een jaar of vijf geleden kocht ik bijna wekelijks bij ZARA, inmiddels kom ik er – met het oog op consuminderen – een stuk minder vaak. En als ik er dan wel ben denk ik een stuk beter na over wat ik wel en niet koop. Mijn winterjas bijvoorbeeld, heb ik afgelopen veelvuldig gedragen. Hier in Valencia kocht ik op de eerste dag een kort broekrokje met panterprint die ik sindsdien bijna dagelijks gedragen heb. Ik wilde hem in Nederland al kopen, maar zag de mega lange rij bij de kassa en ben toen snel de ZARA uitgelopen. Hier in Spanje was ‘ie zeven euro goedkoper. Heb zo’n vermoeden dat jullie dit broekje komende zomer ook veelvuldig voorbij gaan zien komen.

Favoriete plannen – Valencia Marathon

Ik twijfelde tussen de Berlijn Marathon en de Amsterdam Marathon dit najaar, maar besloot vrij spontaan op Valentijnsdag om me – net als Tuur – in te schrijven voor de Valencia Marathon. Hoewel we dus over een paar dagen Valencia moeten verlaten, weten we nu in ieder geval al wel zeker dat we terugkomen. In december. Voor de marathon. Maar nu eerst trainen voor Rotterdam (Tuur) en Boston (ondergetekende). Hopelijk heeft Tuur na Rotterdam nog steeds zin om marathons te lopen, anders kan ‘ie zijn startbewijzen om mij de eerste 25 kilometer gezelschap te houden ;-).

Nu al zin in de finish van de Valencia Marathon, over dit water hier boven op de foto leggen ze een soort van loopbrug aan waar je overheen mag naar de finish. Zo mooi!

Zoals je ziet, absoluut geen verkeerde maand. En dat voor februari. Hebben jullie – ondanks Ciara en Dennis – ook een fijne maand gehad? Nog aanraders voor mij van (nieuwe) dingen die je bent tegengekomen?

Liefs,

Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Ilse
  februari 28, 2020 / 13:52

  Voor mij heeft februari een eeuwigheid geduurd. Maar dat komt met name door het weer dus. Mijn eerste grote doel van het jaar – Schoorl – wat niet door ging, en veelvuldig nat geworden tijdens hardlooptrainingen. Ik heb met veel jaloezie naar je foto’s gekeken en hoewel ik er vaak niet zo gevoelig voor ben om zonnige foto’s van anderen te zien, voelde ik nu toch wel vaak een steek van misère als ik vervolgens zelf naar buiten keek.
  Máár er zijn deze maand ook mooie dingen gebeurd: zo heb ik op een van de weinige mooie dagen in een hemdje (!) hardgelopen, was carnaval weer als vanouds gezellig, oh en de avondjes op de bank onder een kleedje waren ook erg fijn. Al met al genoeg dingen om met genot op terug te blikken, maar ik zou zeggen laat die lente maar komen!

  Goede reis terug naar huis alvast en succes tijdens de CPC volgende week!

  Liefs, Ilse

 2. Sophie
  februari 28, 2020 / 18:05

  Februari was voor mij heel dubbel. Heel druk met solliciteren en gesprekken voeren voor nieuwe opdracht bij werk, helaas eindigde de laatste 1,5 week van de maand met ziek in de lappenmand zitten bij m’n ouders met pericarditis. En aangezien stilzitten geen hobby van me is, is dat nog best wel een opgave. Ook sportabo bij sportschool on hold gezet en voel me net een oude dame met nul energie. Slaap zo’n 12 uur per dag. Hoop in Maart, het jaar dat ik 31 word, snel weer fit te mogen voortzetten. Fingers crossed…

 3. februari 29, 2020 / 04:38

  Februari was geen geweldige maand voor mij; op zondag de 9e gleed ik uit op gladde tegels en brak mijn grote teen… Dus helaas al 3 weken niet gelopen (zelfs wandelen gaat nog niet) en het zal nog wel een aantal weken duren voor ik weer voorzichtig kan beginnen. Ik mis het zo!
  Maar er waren ook positieve dingen, en dan vooral het feit dat we een geweldig huis gevonden hebben – en gekocht! Zo blij!

 4. Teha
  februari 29, 2020 / 06:51

  Februari was een rotmaand voor ons: mijn man kreeg een beroerte en was linkszijdig verlamd. Nu is hij aan het revalideren en gaat hij goed vooruit. Maar we zijn erg geschrokken en bang geworden.
  Dus nee,geen leuke maand geweest.
  Maar tussendoor wel genoten van jouw vlogs als ik even een momentje had.

 5. Marije
  februari 29, 2020 / 12:08

  Heb je de Netflix film Two popes al gezien? Ik vind hem een aanrader om te gaan kijken! :)
  Zelf ben ik net met Cheer begonnen, tot nu toe echt leuk!
  Geniet van de laatste momenten daar. :)

 6. maart 2, 2020 / 18:57

  Klinkt als een heerlijke maand Annemerel! ;)
  Mijn februari was een beetje dubbel.. heb de knoop doorgehakt om weer te stoppen met mijn studie.
  Maar ondanks deze nogal ”heftige” keuze, was dit ook een hele goede maand op hardloopgebied. De afgelopen weken liep ik elke week 85+ km ondanks het vreselijke weer hier in Nederland ben inmiddels wel een beetje zat van de wind en de regen, dus hopelijk zijn de laatste weken voor Rotterdam wat fijner om in te trainen! :D