FRIDAY FAVOURITES: 244

Favourite Guilty Pleasure – American Pancakes bij Corner Bakery

img_5386-jpg

Nadat ik deze pancakes zo’n honderd keer voorbij zag komen op Instagram en in vlogs besloot ik afgelopen woensdag zelf ook maar voor de pancakes te gaan toen ik hier een afspraak had. Super lekker, wel enorm zoet, evenals de slagroom. Maar goed, dit had ik natuurlijk kunnen weten toen ik ‘American’ pancakes bestelde.

Favourite Run – 17K met papa
 photo IMG_5196.JPG.jpeg

Toen ik op nieuwjaarsmorgen wakker werd om half negen dacht ik heel even dat ik een kater had, maar ik was nog niet buiten of mijn kaderverschijnselen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Het was zo lekker om op 1 januari samen met mijn vader een rondje door de mistige weilanden te lopen. De stilte, het heerlijke rustige tempo, de kou… ik had mijn jaar volgens mij niet beter kunnen beginnen. Althans, niet in Nederland. Een lekker dagje skiën was natuurlijk ook leuk geweest. Of een dagje op een zonnig strand in Sydney of zo… Maar hé, roeien met de riemen die je hebt hoor. En ik ben de laatste die je hoort klagen (als jullie dit lezen bevind ik me namelijk als het goed is in de sneeuw in Oostenrijk).

Favourite Book – Detox Kitchen Bible
 photo IMG_5389.JPG.jpeg

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen weken weer regelmatig in de keuken te vinden ben. Grootste inspiratie is mijn kookboek de Detox Kitchen Bible. Hij ligt al een paar maanden in mijn kast, maar heb nu pas ontdekt wat voor lekkere en makkelijke recepten hier in staan. As we speak eet ik een heerlijk linzensoepje met parelgort, gebaseerd op een van de recepten uit het boek (ik heb altijd maar de helft van de ingrediënten in huis dus doe er altijd nog een vleugje Annemerel bij en dat pakt verrassend vaak goed uit).

Favourite Vlog – Jon Olsson Powder Vlog

Als je van wintersport houdt moet je deze vlog van mijn favoriete vlogger Jon Olsson zeker bekijken. Als je niet van wintersport houdt durf ik te beweren dat je je mening na het zien van deze video bijstelt. Ik weet in ieder geval dat ik volgend jaar écht naar Canada wil om te skiën. Die bomen! Die poeder. Nu nog even oefenen met poeder skiën zodat ik volgend jaar ook zo’n vette video kan maken en niet al te veel voor lul sta met mijn skikunsten.

Favourite Song – Kensington – Sorry

Dit is voor het eerst dat ik een nummer van Kensington écht heel goed vind. Ik wist eerlijk gezegd niet dat het van Kensington was, maar het was op de achtergrond te horen in mijn vlog waar ik het geld bij 3FM Serious Request ging doneren. Na het editen van die vlog had ik het nummer zo vaak gehoord dat ik het nummer maar even via shazam heb opgezocht en daar kwam dus Kensington uit. Echt een heel mooi nummer maar om de een of andere reden word ik er ook een beetje emotioneel van. Wees gerust, nog geen zee van tranen gelaten, maar als ik een keertje tranen op wil wekken (heb je soms toch) dan is dit een hele goede daarvoor.

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. januari 6, 2017 / 12:26

  Ik ben dus gelukkig niet de enige die nooit écht enthousiast wordt van liedjes van Kensington haha! Ik vind ze eigenlijk altijd allemaal hetzelfde… Maar deze vind ik ook wel tof, kwam pas toevallig ergens voorbij en kan ‘m wel waarderen :)

 2. januari 6, 2017 / 13:03

  Wauw die eerste foto: dat ziet er heerlijk uit!

 3. januari 6, 2017 / 15:33

  Hmm, die pancakes zien er heel erg goed uit! Ik ben ook wel heel benieuwd naar het kookboek, ik heb alleen de laatste tijd zo veel kookboeken in geslagen dat ik beter maar even kan wachten met aanschaffen haha.

 4. januari 6, 2017 / 16:30

  Ahh, die pancakes zien er zó lekker uit! ‘Sorry’ van Kensington vind ik ook echt een mooi nummer, maar ik ben sowieso best wel een Kensington-fan!

 5. Ilse
  januari 7, 2017 / 10:42

  Die pancakes, die zou ik nu ook wel kunnen eten! En hardlopen op nieuwjaarsdag was ook mijn beste beslissing want het was heel erg fijn.