FRIDAY FAVOURITES: 2017

Mijn favoriete gadget van het afgelopen jaar? Welk make-yupproduct was mijn holy grail? En wat was mijn favoriete dag van 2017? Als je deze vragen alle drie kunt beantwoorden zonder op ‘read more’ te klikken wil ik je feliciteren, je hebt meer dan genoeg blogs en vlogs van mij gelezen en gezien het afgelopen jaar.

Favourite Gadget – Apple AirPods

Voor degene die al mijn blogs en vlogs van de afgelopen weken gezien hebben komt dit vast niet meer als een verrassing. De wireless oortjes van Apple werden afgelopen maand veelvuldig gebruikt. Het gemak van deze oortjes maakt ze mijn favoriete gadget van 2017.

Favourite Wearable – Garmin Fenix 5s

Ergens halverwege dit jaar deed ik mijn Apple Watch af, ik had geen zin meer om hem iedere avond op te laden (ik weet ook niet waar dat ineens vandaan kwam). Sinds eind september draag ik de Garmin Fenix 5s en die heb ik sindsdien nog geen dag niet gedragen. Ben super blij met het horloge als casual horloge, maar ook als hardloophorloge. Vorige week ontdekte ik ook dat dit een super fijn horloge is om mee te skiën.

Favourite Skincare – Crème de la Mer

Een jaar lang droeg ik drie a vier nachten per week Crème de la Mer. Ik heb nog steeds geen porseleinen huidje (jammer), maar ik heb wel het gevoel dat deze crème mijn huid zoveel zachter en weerbaarder maakt.

Favourite Make-up – Estée Lauder Double Wear Foundation 

Ik heb eindelijk een foundation gevonden die mijn huid écht verbetert. Of nou ja, optisch verbetert. De Double Wear foundation geeft medium tot full coverage, maar als je hem goed aanbrengt zie je hem amper zitten. Ik kan me niet voorstellen dat ik snel op een andere foundation overstap. Ik gebruik nu trouwens wel ook af en toe de Double Wear Nude foundation op dagen dat mijn huid goed is en ik verder geen belangrijke afspraken heb.

Favourite Video – It’s always worth it

Ik kan deze video iedere dag wel zien en er gelukkig van worden. Al die hardloopbeelden geven zo’n goed gevoel.

Favourite Fashion Buy – Maison Scotch jasje

Ook geen heel verrassende keuze voor de oplettende kijker. In juni kocht ik in de sale van Maison Scotch een jasje dat ik vrijwel de hele zomer – en nog lang in de herfst – heb gedragen. Ik wist in eerste instantie niet of het jasje wel heel erg Annemerel was, maar ik ben er nog steeds super blij mee. ….. OK. Ik ben even een kwartiertje weg geweest, ik bedacht me ineens dat ditzelfde jasje alleen dan in een andere kleur, nu misschien wel in de sale zou zijn. Dit jasje kocht ik namelijk eind juni en het is nu eind december dus… EN JA HOOR! 40% korting. Ik had eigenlijk niet echt NOG een jasje nodig, maar ik heb hem dus zojuist besteld. Oeps.

Favourite Song – Coldplay & The Chainsmokers – Something Just Like This

Mijn all-time favoriete band samen met The Chainsmokers (makers van het nummer dat ik in 2016 het meest beluisterde, Closer). Dit moest sowieso al een hit worden en dat werd het. Er is geen nummer dat ik meer geluisterd heb. Hij staat op nummer 1 in mijn Spotify lijst met meest geluisterde nummers in 2017, op nummer 33 staat de live-versie van het nummer. En dan staat hij ook nog op nummer 1 in mijn iTuneslijst. Je zou denken dat ik het nummer nu wel een beetje zat zou zijn, niets is minder waar.

Favourite Album – Taylor Swift – Reputation

De eerste keer luisteren vond ik het maar niets. De tweede keer eigenlijk ook nog niet. Maar inmiddels is het mijn favoriete album van 2017. Het album klopt gewoon als een geheel en hoe vaker ik er naar luister hoe fijner ik het vind. Favorieten zijn ‘Ready for it’ en ‘Delicate’.

Favourite Show – The Good Wife

Deze serie heeft me vanaf de eerste aflevering in zijn greep. Hij staat in zijn geheel (156 afleveringen van 42 minuten) op Netflix en mocht je er nog niet aan begonnen zijn (maar wel fan zijn van series als Suits) dan hoop ik dat je genoeg vrije tijd hebt, want deze serie werkt verslavend.

Favourite Book – Kathrine Switzer – Marathon Woman

Ik las dit boek in het vliegtuig richting Boston (voor de marathon). Dit is het verhaal van Kathrine Switzer, de eerste vrouw die de Boston Marathon liep met startnummer in 1967. Zoveel inspiratie, zoveel motivatie. Een paar dagen later zag ik Kathrine tijdens een interview met Runner’s World en afgelopen november kwam ik Kathrine op het 32 kilometerpunt tegen tijdens de New York City Marathon. Zo bijzonder.

Favourite Food – Poké Bowl

En dan het liefst de poké bowls die je zelf kunt samenstellen bij een poké restaurant. Je betaalt er vaak nog geen 10 euro voor, het is relatief gezond (je kunt het zo gezond maken als je zelf wil met groenten en vis) en het is ZO lekker. Ik blijf altijd een zwak houden voor sushi, maar dit is minder pijnlijk voor je portemonnee en eigenlijk net zo lekker.

Favourite Day – 5 november (New York Marathon)

Ik liep eindelijk onder de vier uur tijdens de New York City Marathon. Ik had een hele groep lieve meiden om me heen die ook allemaal een prachtige tijd liepen en ’s avonds gefeest op een rooftop in Manhattan. Oh en tot slot met de limo terug naar ons hotel. Dit was een bizarre dag. Een bizar goede wel te verstaan.

Favourite Achievement – Mijn tweede boek in de winkel, ‘Ik heb geen zin’

Het grootste gedeelte van het jaar maakte ik me zorgen of ik wel genoeg verhalen uit mijn vingers zou krijgen en of mensen het wel leuk genoeg zouden vinden, maar inmiddels ligt mijn boek ruim twee maanden in de winkel, stond het in de eerste week in de Bestseller60 en zijn we inmiddels goed op weg met de tweede druk. Ik denk dat dit het moment is om blij te zijn met mijn ‘prestatie’. Iemand een leuk idee voor een derde boek?

Wat waren jouw favorieten van het afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

4 Reacties

 1. xAmberc
  december 29, 2017 / 12:51

  Als je de Garmin horloge nooit had gekregen had je m dan zelf gekocht? Ik twijfel namelijk of ik m wil kopen.

  Mijn beste aankoop van 2017 zijn mijn sloffen van Uggs, jaren getwijfeld en toch gekocht. Zo onwijs blij mee, en dus gelijk ook favoriet!

 2. december 29, 2017 / 14:57

  Ging zojuist naar de webshop van Maison Scotch, maar heb de verleiding kunnen weerstaan. De vorige keer wel gezwicht voor jouw ‘favorite’. Benieuwd naar je nieuwe bomber. xoxo D.

 3. Ilse
  december 29, 2017 / 15:23

  De meeste van je favorieten verbaasde me niet, haha.

 4. Yamina
  december 29, 2017 / 22:55

  Ik volg je al jaren, neem (bijna) iedere dag wel een kijkje op je website of youtube kanaal. Toch knap dat ik niet alle vragen kon beantwoorden. Maar heel verrassend was het ook niet haha.