FRIDAY FAVOURITES: 169

Favourite Wintersport Destination – Livigno 
 photo Collages6.jpg
Ik skiede afgelopen weekend voor het eerst buiten Oostenrijk en hoewel ik dacht dat het echt niet beter zou kunnen dan Oostenrijk, zat ik best wel aardig mis. OK, skiën in Oostenrijk blijft mijn eerste en grootste liefde, maar skiën in Livigno is geweldig. De sneeuw was afgelopen weekend super en dat is al heel snel het geval, het dorp ligt namelijk op 1816 meter en de hoogste lift gaat tot 3000 meter, dat betekent dat de sneeuwzekerheid in Livigno redelijk hoog is. Oh, en dat het al snel heel erg koud is. Ik heb geskied met -20 en dat was bést wel even heel erg koud, maar daar tegenover stond dat de sneeuw fantastisch was.

Ook fijn: de meeste pistes zijn heel erg breed. Oh en had ik al gezegd dat je in Livigno geen belasting betaalt? Alles is belastingvrij! Dat scheelt toch redelijk wat geld! Ik ben fan. Oooooh en dan dat hardlooppad van veertien kilometer langs het dorp, de sneeuw op het pad is perfect geprepareerd en ARGH, ik zou daar altijd willen lopen.

Favourite View – Snowy mountains and blue skies
 photo Desktop93.jpg

Need I say more?

Favourite Movie – Wild


Later deze maand draait de film eindelijk in de Nederlandse bioscopen, ik heb hem afgelopen week al gezien! Hele fijne film over Cheryl Strayed die tijdens een soort van quarter-life crisis besluit om de Pacific Crest Trail te gaan lopen (een trail die van het zuidelijkste puntje van de Amerikaanse westkust tot het Noordelijkste puntje van de Amerikaanse westkust loopt). Ik schreef in 2013 al over het boek tijdens mijn ‘Summer Reading’. De film is net zo fijn, met in de hoofdrol Reese Witherspoon en een mooie rol voor onze eigen Michiel Huisman. Moet je gaan zien!

Favourite Running Track – Snow
 photo Desktop94.jpg
Rennen in de bergen is één van mijn favoriete dingen om te doen. Het is zwaar, maar het uitzicht is vaak prachtig en de lucht voelt zo lekker fris. Daarnaast, als je weer terug in Nederland bent ben je retesnel doordat je op ‘hoogtestage’ geweest bent. Afgelopen weekend heb ik ontdekt dat rennen OP sneeuw ook heel erg fijn is en dat je helemaal niet bang hoeft te zijn om te vallen, als er maar echt sneeuw ligt en het geen ijsbende is. Argh, liep ik nog maar in de krakend verse sneeuw…

Favourite Song – Charlie XCX + Rita Ora – Doing It

De nieuwe samenwerking tussen Charli XCX en Rita Ora is zó fijn! Het nummer geeft onwijs veel energie, althans, aan mij! Deze kan ik gerust een aantal keer achter elkaar luisteren tijdens het hardlopen. Grappig, tweeënhalf jaar geleden zag ik Charli XCX in het voorprogramma van Coldplay, ik was niet heel erg onder de indruk (voornamelijk omdat ik heel graag Coldplay wilde zien en eigenlijk niet zo zat te wachten op een onbekende zangeres), maar nu staan haar nummers op repeat.

TGIF!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. februari 6, 2015 / 17:03

  Wat een heerlijke foto’s allemaal van je reisje naar Livigno! Ik zou maar wat graag daar ook lekker door de bergen hardlopen, al vond ik je wel een bikkel met die enorm lage temperaturen!

 2. februari 6, 2015 / 17:23

  Oeh ik ben benieuwd naar die film! Reese vind ik altijd een leuke actrice :)

 3. februari 6, 2015 / 17:25

  Heerlijke foto’s! En dat nummer is inderdaad zo leuk!

 4. februari 6, 2015 / 17:30

  Die sneeuwfoto’s zijn zoo mooi! En Wild ben ik nu aan het downloaden. Ben er zo benieuwd naar!

 5. februari 6, 2015 / 17:31

  Fijne plaatjes zo van bergen met sneeuw en blauwe luchten. Ben super benieuwd naar Wild, zo veel goede verhalen al over gehoord! Geniet van je weekend!

 6. februari 6, 2015 / 19:10

  Ik ben heel benieuwd naar de film wild. Misschien het boek eerst lezen

 7. Ilse
  februari 6, 2015 / 22:20

  Prachtige foto’s van het skiën, hardlopen en de omgeving! En ik begrijp wel dat je hardlopen in de bergen zo fijn vind.

 8. februari 7, 2015 / 07:24

  Hello There. I found your blog the use of msn. This is a really neatly written article.

  I’ll make sure to bookmark it and return to learn more of
  your useful information. Thank you for the post.
  I’ll definitely comeback.

 9. februari 7, 2015 / 09:51

  Hardlopen in de krakende, verse sneeuw lijkt me zo fijn! Ik snap dat dat en de andere dingen bij je friday faves zitten :D