FRIDAY FAVOURITES: 154

Favourite Run – 35K, last endurance run before NYC

Vanmorgen liep ik mijn laatste lange duurloop voor New York, net als vorige week een afstand van 35 kilometer. Verschil met vorige week? Het ging heel erg makkelijk. Ok, niet overdrijven, de eerste 10 kilometer waren wat zwaar. Ik had veel te veel ontbeten en had niet lang genoeg gewacht na mijn ontbijt, waardoor ik de eerste kilometers dus hopeloos misselijk was. De eerste 10K liep ik dan ook met een gemiddelde van 5’30. Uiteindelijk liep ik met een gemiddelde van 5’18, wat betekent dat ik in het tweede gedeelte echt heel veel heb ingelopen. De laatste twee kilometers liep ik (lachend) met 5’07. Tijdens die kilometers had ik het gevoel dat ik de laatste mijl door Central Park liep, er waren geen mensen, maar voor mijn gevoel stonden er rijen mensen langs het fietspad waarop ik op liep en ze juichten allemaal voor mij. Ik weet niet waar die verbeelding vandaan kwam, maar het voelde goed. Ik liep stralend en met kippenvel over mijn hele lichaam die laatste twee kilometer. Nu maar hopen dat een goede generale ook een goede repetitie betekent…

Favourite Pair of Shoes – Nike LunarGlide 6

Duhhhh, natuurlijk zijn dit mijn favoriete schoenen deze week, ze gaan me naar de finish van de New York Marathon brengen en sinds deze week denk ik nog aan weinig anders dan New York en die marathon. Mijn training is deze week insane (ik loop deze week als alles volgens plan verloopt 75(!) kilometer) en alles staat in het teken van de marathon. Ik ga om 22.00u naar bed (als het geen 21.00u is) en er staat zelfs weer bietensap in mijn koelkast!

(second) Favourite activity – going to bed early

Ik ben afgelopen twee weken echt en totale Granny geweest. Als ik om 22.00u in bed lag, dan was dat heel erg laat. Afgelopen zaterdag lag ik bijvoorbeeld al om 21.00u in bed en er was geen vezel in mijn lichaam die zich daarvoor schaamde… De afgelopen twee weken waren op loopgebied erg zwaar. In de laatste zeven dagen liep ik in totaal 100 kilometer, dat eist net wat meer energie van een mens. Als je daarnaast ook nog een drukke baan hebt en iets van een sociaal leven, dan is vroeg naar bed gaan echt de enige optie om er levend uit te komen.

Favourite Drink – Pumpkin Spice Latte

En hij smaakt het beste wanneer je hem drinkt met lieve mensen, écht! Zoals maandagavond na mijn goodbye-dinner met mijn (ex)collega’s, op het station met Danique en Emma! Oooh en nu ga ik rennen naar Starbucks in Den Haag want ik ga meer leren over de PSL MET een aantal van jullie (en twee vriendinnen en mijn zusje en mijn mama OOK allemaal hele lieve mensen!!!!

Favourite Playlist – TVD x The Originals

Deze week geen favoriet nummer, maar een favoriete playlist. Ik luister de hele week al naar een playlist van The Vampire Diaries en The Originals die ik eind mei dit jaar maakte. Toen ik hem gemaakt had heb ik hem eigenlijk vrij weinig geluisterd, het was eigenlijk niet de tijd van het jaar voor dat soort muziek. Nu daarentegen, is het precies de tijd van het jaar voor dit soort muziek. Echt oktober muziek, luister maar!

HAPPY WEEKEND!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. oktober 10, 2014 / 17:10

  Wow 75 km in een week, respect!
  Ik kan me goed voorstellen dat je dan vroeg naar bed moet.
  Succes

 2. oktober 10, 2014 / 17:51

  Klinkt heerlijk, hoop voor je dat de marathon ook zo’n fijn laatste stuk heeft!

 3. oktober 10, 2014 / 19:20

  Leuk, je stukje over je favourite run! Ik kijk nu al weer uit naar alle blogposts over New York + de marathon! =)

 4. oktober 10, 2014 / 19:24

  Ik wou dat ik een Granny (capitol G) was de hele week 01:30 gegaan.
  Leuke FF weer.

  Knap dat je zoveel k’s heb gemaakt ik kijk enorm uit naar je New York ervaring.

 5. oktober 10, 2014 / 20:16

  Ohhhh je run klinkt ZO fijn! Ik kijk alweer uit naar je New York verhalen, ook zo leuk dat het in de herfst is. Mijn favoriet oktober-/najaarmuziek is sowieso John Legend en 21:00/22:00? Waaauw! Ik heb al moeite met 23:00, de challenge die ik mezelf deze week heb gesteld :’)

 6. oktober 10, 2014 / 20:44

  Wat een fijne favorites weer. Zou willen dat ik wat beter was in vroeg naar bed gaan. was voor mij weer veel te laat steeds iedere keer xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 7. oktober 10, 2014 / 21:18

  Wat een fijne favorieten. Heerlijk om vroeg naar bed te gaan. Ik kan hier stiekem ook extra van genieten!

 8. oktober 10, 2014 / 21:24

  Fijn dat jeje nog zo goed voelt na 75 (!) Km lopen, ik ben al kapot na eentje :)

 9. oktober 10, 2014 / 22:01

  Wauw Annemerel wat goed 75km, het gaat je zeker weer lukken in NYC! xxx

 10. oktober 10, 2014 / 22:03

  Tof om te lezen. En ik heb zoveel respect voor je wat betreft het rennen, echt knap!
  En sowieso VD & Originals <3 luvvvvv

 11. oktober 11, 2014 / 07:38

  Wauw wat knap van dat hardlopen zeg. Ik hou met een beetje geluk net 5 km vol denk ik, haha. Heel veel succes!

 12. oktober 11, 2014 / 07:39

  Wow, echt zo knap om te lezen over jouw hardloopprestaties. Ben zo benieuwd naar je NY marathon. Leef helemaal mee!

 13. oktober 11, 2014 / 09:23

  Je gaat gewoon keihard knallen in NY, datkan niet anders!

 14. oktober 11, 2014 / 09:26

  wauw wat een afstanden maak je. Ik kan alleen nog maar dromen over zulke afstanden.

 15. oktober 11, 2014 / 10:10

  Ik vind vroeg naar bed gaan ook altijd heerlijk. Kun je er de dag erop weer helemaal fris tegenaan, haha!

 16. oktober 11, 2014 / 10:30

  100k? Wauw, ik was al trots op mijn 55

 17. Dominique
  oktober 12, 2014 / 12:02

  Ik vind de FF blogs altijd het leukst! Zou je misschien een keer een blog kunnen schrijven over hoe je je eigen trainingsschema hebt opgesteld? Ik denk dat heel veel van ons daar heel veel inspiratie aan op kunnen doen!