FOODIE: Umami Rotterdam

Photobucket

Een paar maanden geleden las ik voor het eerst over Umami op, waar kan het ook anders, Culy. Umami opende in Den Haag en nou ja, als er iets in Den Haag opent wat Culy-waardig is, dan moet ik me daar natuurlijk ook laten zien. Mijn vriendinnetje Kim was me echter voor en was al een ‘regular’ toen ze me in juni voor het eerst mee nam naar de vestiging van Umami in Den Haag. Heerlijk gegeten, smaakte naar meer. Wat ik toen nog niet wist was dat Umami van dezelfde eigenaar is als HanTing Cuisine in Den Haag. Daar at ik 2,5 jaar geleden en dat was destijds het op één na beste Aziatische Restaurant van Nederland. Ik had het kunnen weten natuurlijk, want Umami heeft net als HanTing niet een puur Aziatische keuken, maar maakt gebruikt van Fusion, er worden dus ook invloeden vanuit andere keukens (voor de Franse in dit geval) gebruikt voor de gerechten.

De reden waarom eigenaren Han Li en Leon Zheng vorig jaar begonnen met Umami? Een groter publiek kennis laten maken met verrassende smaakcombinaties. Ze doen dat in een trendy omgeving voor een fijne prijs. Vorig jaar opende Umami in Utrecht, een paar maanden later in Den Haag en vanaf vandaag is dan ook Umami Rotterdam geopend voor het publiek.

Photobucket

Gisteravond opende Umami in Rotterdam alvast voor een select groepje pers en bloggers, waar ik mezelf ook bij mocht rekenen. Het werd een heus bloggersfeestje met Marieke, Jolien, Ashley, Lindsey en Fleur. We werden al direct goed ontvangen met Snacks en Amuses. Ik noem een krokante van zeewier en sesam met truffel mayonaise en Chinese worst. Of.. Wilde zalm met sushi gember en zeewier, gegrilde coquille met een salade van spinazie, gamba en zeekwal. Geloof me, het smaakte allemaal even lekker.

Om 19.00u mochten we aan tafel en begon het diner. Het concept van Umami is ‘Shared Dining’. Voor 19,95 heb je een driegangenmenuutje. Bij iedere gang mag je per persoon twee gerechten uitkiezen, deze worden dan vervolgens tegelijk geserveerd op het midden van de tafel. Ben je met zijn vieren, dan kun je dus per gang samen acht gerechtjes uitkiezen. Bij de derde gang kies je niet alleen twee gerechtjes per persoon, je mag ook een side dish kiezen zoals gebakken bami of rijst.

Photobucket

En dan die keuze, die is groot.. Zo at ik gisteren bij de eerste gang een Beef Salade, Zalm Sashimi, Gemarineerde Makreel en een Garnalen Salade. Bij de tweede gang stond er onder andere Peking Eend, Krokante Coquilles en Zeebaars op tafel. En tijdens het hoofdgerecht genoot ik van Ossenhaas, Lamsrack, Gamba’s, Warme Sushi en Gebakken Bami. Het dessert is bij het driegangenmenuutje niet inbegrepen, maar die kun je er voor een klein prijsje bij bestellen. Als je net als ik ALTIJD honger hebt, dan moet je dat zeker doen (het dessert wat ik kreeg, citroenrijst en lychee was goddelijk), heb je niet altijd honger, dan zit je op dit punt waarschijnlijk al zo vol dat er niet eens meer een dessert bij past.

Het was een hele fijne avond. Ik heb heerlijk gegeten, lekker bij gekletst met blogvriendinnetjes. Jolien van Yourlifestyleguide leren kennen (thanks voor de foto’s chick!), evenals het vriendje van Marieke en de meiden van PR Bureau Miss Publicity (love the pink ladies en bedankt voor de hele fijne avond!).

Umami Rotterdam is vanaf vandaag geopend voor Lunch en Diner, alleen op maandag is het restaurant gesloten. Je vindt Umami Rotterdam aan de Binnenrotte nummer 140. Kijk op de website voor meer informatie.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

27 Reacties

 1. augustus 28, 2012 / 17:21

  Ik las er al op andere blogs over! Het ziet er zo gezellig uit en volgens mij zijn jullie allemaal van die vrolijke, spontane vrouwen haha. Het ziet er daar zo lekker uit, mmm. Gelukkig is het hier niet zo ver vandaan, restaurantje om te onthouden dit! :D

 2. augustus 28, 2012 / 17:21

  Ziet er gezellig uit! En het eten ziet er ook heerlijk uit

 3. augustus 28, 2012 / 17:30

  Ziet er heerlijk uit allemaal!! Snel maar een keer naar Den Haag..

 4. augustus 28, 2012 / 17:33

  Wat leuk zeg! Het ziet er allemaal heel lekker uit. Ga ik eens proberen als ik het tegenkom!

 5. augustus 28, 2012 / 17:34

  Ziet er heel leuk (en gezellig!) uit zeg. Ook heel erg tof dat ze allemaal bloggers uitgenodigd hebben :D

 6. augustus 28, 2012 / 17:58

  Wat lijkt me dat yummeh, zo’n persdiner haha! :D
  Echt heel leuk en gezellig!

 7. augustus 28, 2012 / 18:05

  Ziet erg echt leuk uit!

 8. augustus 28, 2012 / 18:17

  Ziet er erg gezellig en bovenal ziet het eten er lekker uit!
  Ik kom vaak in Rotterdam dus ga zeker even kijken of ik hier ook terecht kan met mijn glutenvrije dieet :)

 9. augustus 28, 2012 / 18:32

  die ga ik zeker eens bezoeken om een hapje te eten

 10. augustus 28, 2012 / 18:36

  Lekker! Wil ik ook wel een keer heen!

 11. augustus 28, 2012 / 18:48

  Ziet er goed uit, ik volg alle andere ladies ook, dus ik heb deze foto’s nu al heel vaak voorbij zien komen vandaag ;)

 12. augustus 28, 2012 / 19:46

  Klinkt goed en zier er heerlijk uit!

 13. augustus 28, 2012 / 19:50

  Het ziet er echt heerlijk uit, en super gezellig. Ook tof dat je per gang meerdere gerechtjes mag uitkiezen! X

 14. augustus 28, 2012 / 19:55

  Oh wauw, dat ziet er super lekker uit!

 15. augustus 28, 2012 / 20:00

  Wat ziet het eten er goddelijk, ja goddelijk uit! Leuke foto van jullie dames:)

 16. augustus 28, 2012 / 20:16

  klinkt leuk!

 17. augustus 28, 2012 / 21:16

  ziet er heerlijk uit!

 18. augustus 28, 2012 / 22:21

  Klinkt goed! :)

 19. augustus 28, 2012 / 22:57

  Leuk verslag, goede tent zo te zien! Het eten ziet er super uit!

 20. augustus 28, 2012 / 23:34

  Ziet er super lekker uit!

  Loves.

 21. augustus 28, 2012 / 23:55

  Ziet er erg gezellig uit! Lijkt me leuk om een keer te gaan eten :)

 22. augustus 29, 2012 / 09:23

  Het was leukkk! :D Gezellig om weer te hebben bijgekletst! X

 23. augustus 29, 2012 / 10:05

  Umami zit ook in Utrecht, eigenlijk voor iedereen een aanrader, want er staat voor ieder wat wils op de kaart

 24. augustus 29, 2012 / 11:04

  Wat mooi geserveerd voedsel! Nog nooit van gehoord, maar ziet er lekker uit.

 25. augustus 29, 2012 / 12:14

  Ja, in Utrecht heb ik ze wel eens gezien dat het me opviel dat het een nieuw restaurant was.. maar ik weet even niet eens meer waar ‘ie precies zit. Het lijkt me wel heel erg lekker. Ik ga bijna nooit uit eten in Utrecht (vind de restaurants hier niet echt super namelijk, te duur voor wat je krijgt of redelijk goedkoop maar echt een kroeghap, dan koken we dus liever thuis wat lekkers). Maar als iemand lovend is over een restaurant, dan wil ik het zeker gaan testen =) Nu nog iemand die me meeneemt uit eten want mijn cashflow is wat laag op het moment haha.