FOODIE: Novis Vita Juicer

 photo novisvita01.jpg


 photo novisvita01.jpg
 photo novisvita01.jpg
 photo novisvita01.jpg

Toen ik een paar maanden geleden mijn studio kreeg moest ik alles nieuw kopen. Van servies tot bed en van bank tot tafel. Het liefst had ik meteen een juicer aan mijn uitzet toegevoegd, maar helaas heeft mijn creditcard niet zo’n groot limiet (en was mijn spaarrekening non existent). Een blender mocht ik dankzij Fonq twee maanden geleden al op mijn aanrecht zetten, van Novis mag ik nu de nieuwe Vita Juicer testen en sinds vorige week staat er op mijn aanrecht dus ook een juicer. YES.

Novis Vita Juicer
En de Novis Vita Juicer is niet zomaar een juicer, het is tegelijkertijd een citruspers en je kunt op verschillende manieren persen. Zo kun je persen zonder pureerunit, wat ideaal is voor vaste vruchten en groenten zoals appels, wortels en komkommers, maar kun je ook persen met het pureerunit wat je kunt gebruiken voor zachte fruit en groenten zoals frambozen, rode bessen en tomaten, je krijgt dan meer een puree. De citruspers kun je gebruiken met en zonder centrifuge. Als je de centrifuge niet gebruikt krijg je wat meer vruchtvlees (en ben je super snel klaar met schoonmaken) als je de centrifuge wel gebruikt krijg je geen vruchtvlees, maar ben je wel wat langer bezig met het schoonmaken van de centrifuge.

Het schoonmaken gaat trouwens verrassend snel. De centrifuge is zoals gewoonlijk wat lastig met al die kleine gaatjes, maar de rest is echt in een poep en een zucht schoon. Over de juice-kwaliteiten ben ik trouwens ook prima te spreken. Mijn wortel en gember waren geen partij voor de juicer. Had ik trouwens al gezegd dat de Vita Juicer prachtig in mijn interieur staat?

Winnen
Wil jij ook graag de Novis Vita Juicer op je aanrecht? Je kunt er één winnen via de Instagram en Twitter-actie van Novis. Plaats een foto van jouw favoriete sapje met daarbij de ingrediënten die er in het sapje zitten. Mention @vitajuicerNL en gebruik de hashtag #vitamintwister. Geen juicer, geen probleem, je kunt ook een foto maken van een sapje dat je niet zelf gemaakt hebt. De twee leukste, mooiste, origineelste inzendingen winnen de Novis Vita Juicer.

De actie is gisteren van start gegaan en is nog tot en met 5 november, de actievoorwaarden lees je hier.

Mijn recept
Het eerste sapje dat ik met mijn Vita Juicer gemaakt heb is er eentje met sinaasappel, wortel en gember.

Benodigdheden voor 1 glas van 33cl
2 wortels
2 sinaasappels
Stukje gember ter grote van een duim

De sinaasappels heb ik met de citruspers geperst (met centrifuge), vervolgens heb ik een ander opzetstuk gepakt en heb ik de gember en de wortel (in stukjes gesneden) door de juicer gedaan. Het resultaat? Lekker zoet, maar toch ook fris en een klein beetje pittig (door de gember!). Niet een geheel nieuw recept, kwam ik later achter, ik plaatste hem in februari al op mijn blog. Ik dacht de smaak al te herkennen toen ik het sapje dronk, dus ik ben even door mijn eigen recepten gaan bladeren en vond het recept.

Wat is jouw favoriete sapje? Ik ga de hashtag #vitamintwister op Instagram en Twitter in de gaten houden en ben benieuwd naar jullie foto’s en sapjes!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. oktober 23, 2014 / 12:28

  Ben niet zo van de sapjes, maar gewoon lekkere pure vers geperste sinaasappelsap vind ik echt méér dan lekker. Niet verkeerd zo’n juicer!

 2. oktober 23, 2014 / 12:36

  Wat een mooi ding zeg! Nu baal ik wel een beetje dat ik al een juicer heb :p

 3. oktober 23, 2014 / 12:40

  Ik heb hetzelfde wat Marion hierboven zegt! Versgeperste sinaasappelsap, heerlijk! Wel een mooi ding zeg :)

 4. oktober 23, 2014 / 12:46

  Blits ding staat leuk voor op het aanrecht en dan blijft het hier ook bij helaas….Ben mezelf aan het trainen om meer moeite te doen voor gezonde sapjes.

 5. oktober 23, 2014 / 13:03

  Oh leuk, ga ik even aan meedoen!

 6. oktober 23, 2014 / 13:04

  Wat een prachtige juicer!

 7. oktober 23, 2014 / 13:45

  Oeh ik hou van sapjes, heerlijk! Een juicer lijkt me echt ideaal, maar voorlopig moet ik het nog maar even met m’n blender doen haha

 8. Judith
  oktober 23, 2014 / 13:58

  Hij is echt heel mooi, lijkt me heel fijn een juicer

 9. Lana
  oktober 23, 2014 / 14:07

  Mijn favoriet is nog altijd appel, wortel, bleekselderij. Die combi verveelt nooit!

 10. Christel
  oktober 23, 2014 / 15:21

  Lijkt me een superhandig ding, maar véél te duur! Leuk dat er een winactie komt, helaas heb ik geen twitter of instagram. Ik houd het gewoon bij mijn blender! :)
  Mijn favoriet is banaan, een halve avocado, klein scheutje yoghurt en bevroren aardbeien. Lekker dik, daar hou ik van! Als ik echt gezond wil doen gaat er nog wat spinazie door.

 11. oktober 23, 2014 / 16:35

  Super mooi ding zeg. Mijn favoriet is ook sinaasappel, wortel, gember. Al heel lang favoriet!

 12. oktober 23, 2014 / 17:26

  Echt een mooie juicer!

 13. oktober 23, 2014 / 17:52

  yay, wat een superleuke winactie:) ik waag m’n kans! anders kom ik zeker eens bij jou een sapje drinken haha

 14. oktober 23, 2014 / 17:53

  Wat een mooie juicer!

 15. oktober 23, 2014 / 19:38

  Oeh klinkt als een leuk speeltje!

 16. oktober 23, 2014 / 20:37

  Gaaf ding! Ik pers nog -anno 1845- met de hand de sinaasappels uit in een plastic onding van de Xenos. Maar, deze past wel in mijn la :). De Nespresso staat ook al op mijn keukenblad en dat vind ik naast de waterkoker genoeg. Maar deze is wel mooi!

 17. oktober 24, 2014 / 10:27

  Ideaal zeg! Ik hou van sapjes!

  Liefs,
  Pauline

 18. oktober 25, 2014 / 17:01

  WAUW! Te gek! Ik ga gauw meedoen met deze actie ^^. Sapjes voor de win! en dan ook nog zo’n plaatje. Zit er 1 opzet stuk bij?
  Ik heb zelf een sapcentrifuge, maar die juict geen gember (poeder will do though) of spinazie oid… Benieuwwwwd! =D
  Te lief slaapmasker btw ;)

  http://www.hierennuenoveral.wordpress.com

 19. oktober 26, 2014 / 17:47

  Oeh goede tip, ik wil zo’n juicer!

 20. Machteld
  oktober 31, 2014 / 11:29

  Super mooi! Misschien moet ik er ook maar een nemen