FOODIE: Iced Espresso

 photo DSC_2247.jpg

Ik heb wel vaker een iced coffee recept met jullie gedeeld, maar geloof me, dit is anders. Dit is écht koffie. En OK, een beetje slagroom. Het recept bestaat niet voor niets uit slechts drie ingrediënten: espresso, suiker en slagroom. Het perfecte dessert (of tussendoortje) voor een warme zomerdag als vandaag.

Een tijdje terug dronk ik bij La Pizza in Rotterdam een heerlijke iced coffee. Volgens mij schreef ik zoiets als ‘Starbucks eat your heart out’. Het is nu niet zo dat ik zeg ‘La Pizza eat your heart out’, maar ik denk wel dat mijn brouwsel (naar een recept van mijn favo kookblog Smitten Kitchen) aardig in de buurt komt.

Benodigdheden (voor 2 personen)
– 4 espresso’s (120ml espresso)
– Eetlepel suiker
– Slagroom

1. Zet de espresso’s en koel deze in ongeveer een uurtje in de koelkast.

2. Doe de espresso’s in een bak waardoor je een laag van ongeveer 1-2 centimeter espresso in de bak krijgt (dat is een bakje ongeveer even groot als een bakje van de afhaal Chinees). Zet dit bakje met de espresso’s een uurtje in de vriezer.

3. Ga na een uur met een vork door de espresso’s en crunch het ijs op die manier. Op dit moment zijn de espresso’s nog niet helemaal bevroren, zodat je dit makkelijk kunt doen.

4. Blijf twee uur lang ieder half uur het ijs crunchen met een vork, anders gaan de gecrunchte stukjes weer aan elkaar vriezen.

5. Klop de slagroom op.

6. Verdeel de crunched espresso met de slagroom in twee glazen. Ik deed steeds een lepel ijs, een lepel slagroom, zodat het een lekker gemixt geheel werd.

7. Gelijk eten, want de slagroom zorgt er voor dat het ijs snel smelt. Wil je het niet direct eten, zorg dan dat je ook de slagroom even terug koelt in de vriezer, maar niet te lang anders verliest de slagroom zijn romigheid.

Enjoy!

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. augustus 1, 2013 / 17:16

  Oeh jammie, die ga ik morgen meteen maken!!

 2. augustus 1, 2013 / 17:49

  Lekker!! Zeker ook al dessert!

  • augustus 1, 2013 / 20:27

   Inderdaad een leuk dessert!

 3. ais
  augustus 1, 2013 / 18:33

  klinkt delish! Maarem.. waar komt de suiker erbij?

  • augustus 1, 2013 / 19:32

   Ik denk door de slagroom ofzo als je ongezoete hebt, maar dat weet ik eigenlijk ook niet zeker. Ik houd niet zo van koffie maar dit klinkt wel lekker!

 4. augustus 1, 2013 / 20:28

  ik geloof niet dat dit iets voor mij is, de smaak van espresso is niet zo mijn ding :)!

 5. Ilse
  augustus 1, 2013 / 21:45

  Jummie, dat lust ik wel. <3

 6. augustus 1, 2013 / 23:02

  Jammie! Ik had vorige week ook zoiets gemaakt.

 7. augustus 2, 2013 / 08:58

  Heerlijk!

 8. augustus 3, 2013 / 19:28

  Staat in de vriezer! Vanavond serveren!

 9. Maaike
  augustus 16, 2013 / 15:13

  Voorbereiding is bezig, ben heel benieuwd!!