FOODIE: Breakfast – Lunch – Dinner

 photo Desktop112.jpg
Er heeft al in geen tijden geen écht recept op mijn blog gestaan en dat terwijl ik een half jaar geleden nog twee keer per week recepten plaatste. De reden hiervoor? Voor jezelf koken is een stuk minder leuk dan voor twee mensen en bakken is ook al een drama, want ik weet nog steeds niet hoe mijn oven werkt en of dat ding wat er op mijn koelkast staat überhaupt wel een oven-functie heeft. Nog even geduld dus, totdat ik dat heb uitgevogeld. In de tussentijd deel ik drie ‘easy-peasy’ gerechtjes die ik afgelopen week gemaakt heb. Een ontbijt, een lunch en een diner.

 photo DSC_8324.jpg

Mijn favoriete ontbijt, niet het gezondste ontbijt, absoluut niet, maar het zorgt er wel voor dat ik écht een voldaan gevoel heb en mijn dag lekker begin. Na een jaar lang havermoutontbijtjes ben ik nu écht in een hartige fase. Hoe ik het maak? Ik doel een beetje olie in een pan, verhit dit een minuutje en gooi dan 1/3 van een pakje biologische spekreepjes in de pan. Heel even bakken en dan drie eieren erbij gooien, met een spatel doorroeren totdat het de juiste substantie heeft en dan met peper en eventueel nog extra zout op smaak brengen. Ik zeg bewust: extra zout, want de spekjes maken het geheel al lekker zout, misschien heb je het dus helemaal niet nodig (je nieren zullen je dankbaar zijn).

 photo DSC_8244-1.jpg

Een week lang at ik iedere dag pompoensoep. Ik moest er anderhalf uur voor in de keuken staan, maar dan heb je ook wel wat. Het recept voor de pompoensoep lees je hier. De crème fraîche hoef je overigens echt niet te gebruiken, hij is romig genoeg zonder!
 photo DSC_8303-1.jpg

Je zal maar trek hebben in pasta met een champignonroomsaus maar eigenlijk helemaal niet weten hoe je dat maakt. Je hebt geen zin om op zoek naar een recept te gaan, dus weet je wat, je doet maar gewoon wat. Dat was vorige week dinsdag bij mij het geval. Gelukkig pakte het experiment super geslaagd uit. De pasta was heerlijk en de zalm die ik erbij bakte was per-fect.

Benodigdheden pasta:
– (Verse) taliatelle
– 1 teentje knoflook fijn gesneden
– champignons
– kookroom
– peper
– zout
– bouillonblokje
– olijfolie

Bak de champignons in een beetje olijfolie met het fijngesneden teentje knoflook. Gooi er wat kookroom bij, breng op smaak met peper en zout. Ik gooide er daarna een bouillonblokje bij om het nog meer smaak te geven, je zou daarvoor in plaats ook parmezaanse kaas kunnen gebruiken (ik had dat niet in huis). Ik ben stiekem verslaafd aan alles waar bouillonblokjes zitten toegevoegd, helaas zit er in de bouillonblokjes van Knorr E621 verwerkt en vind ik alle blokjes zonder E621 een stuk minder smaakvol (hoe zou dat nou komen). Parmezaanse kaas zou dus een betere optie zijn dan het bouillonblokje. Als de saus klaar is kun je die even uitzetten. Vervolgens pasta bereiden volgens verpakking en tot slot de pasta op laag vuur door de saus heen scheppen.

De zalm was ook uitmuntend (al zeg ik het zelf), ik heb hem aan alle kanten gekruid met peper en zout en heb hem vervolgens op iedere kant eventjes gebakken in een pan met olijfolie. De onderkant het langst (3 minuten) de andere zijden heb ik alleen even krokant laten worden, zodat de binnenkant nog mooi zacht is.

Delen:

25 Reacties

 1. september 11, 2014 / 17:07

  Ik had nog nooit gehoord van E621 maar jeetje, dat klinkt wel heftig! Beetje jammer dat ik tijdens het lezen dan dit artikel een halve zak chips naar binnen heb gewerkt :’) Verder leuk artikel, vooral die pompoensoep lijkt me echt delicieus, maar eigenlijk alles.

 2. september 11, 2014 / 17:31

  Aaah die pasta ziet er heerlijk uit!

 3. Laya
  september 11, 2014 / 17:34

  Het recept van de pasta met zalm lijkt me heerlijk! Toevallig een idee door welk product ik de room zou kunnen vervangen? Ik vind room nogal vettig dus gebruik het liever zo min mogelijk…

  xx

 4. september 11, 2014 / 17:35

  Wat goed dat je het koken weer oppakt! Zo zie je maar dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten. De soep duurde iets langer, maar daar kun je wel de hele week van genieten. Goed bezig, en succes met het uitvogelen van de oven :)

 5. september 11, 2014 / 17:36

  Ziet er lekker uit, vooral die zalm met pasta gaat er bij mij wel in. Lekker!

 6. september 11, 2014 / 17:38

  Leuke gerechtjes! Ik ben echt dol op pompoensoep, fijn dat die weer in het seizoen zijn. Want pompoensoep op een herfst of winterdag is het allerlekkerst al zeg ik het zelf!

 7. september 11, 2014 / 17:45

  De pasta ziet er super lekker uit! Goed ideetje voor het diner! :)

 8. september 11, 2014 / 17:52

  Die soep ziet er heerlijk uit! Bedankt voor de receptjes!

 9. september 11, 2014 / 18:00

  Vooral die laatste maaltijd spreek mij aan.

 10. september 11, 2014 / 18:10

  Oeh, nou heb ik zin in roerei met spekjes haha. Lekker!

 11. september 11, 2014 / 19:24

  Je pasta ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit gehoord van E621, maar ga zo je artikel even lezen!

 12. Suuz
  september 11, 2014 / 20:23

  Wat een heerlijke recepten!!!! Ik ben gek op pompoen! yumm :-)

 13. september 11, 2014 / 20:51

  Eigenlijk wilde ik helemaal niet weten dat E621 bestaat, haha. Maar nu ik het wel weet kan ik denk ik nooit meer genieten van Chinees (y). Anyways, je ontbijt ziet er super lekker uit :D maar het is wel heel vullend en veel ’s ochtends denk ik! En die pompoensoep is liefde.

 14. september 11, 2014 / 23:02

  Wat een heftig verhaal over E621! Hoe dan ook, voor de rest zien alle drie de recepten er heerlijk uit.

 15. Agnes
  september 11, 2014 / 23:10

  Oh, jouw pompoensoep ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook al een tijdje bezig met het ‘uitbannen’ van E621 – ik vind de groente & knoflook-tuinkruiden bouillonblokjes van Zonnatura erg goed (zonder E-nummers en andere gekkigheid). Onlangs heb ik uit Italië ook kip & runderbouillonblokjes meegenomen zonder toevoegingen! Die zijn in Nederland niet te vinden (alhoewel, misschien bij een goede biologische zaak?). Maar die van Zonnatura vind ik sowieso een aanrader! :)

 16. Julia
  september 12, 2014 / 00:19

  De bouillonblokjes van Zonnatura bevatten geen E621 en smaken heerlijk (vooral de knoflook & kruiden-variant). Liggen bij de Ah gewoon bij de andere bouillonblokjes. Ze lossen alleen wat lastig op, dus even goed roeren.

 17. september 12, 2014 / 09:27

  Hmm wat eet jij heerlijke maaltijden! Die laatste ga ik misschien wel eens proberen!

 18. Bregje
  september 12, 2014 / 10:11

  In parmazaanse kaas zit overigens ook E621 ;)

 19. september 12, 2014 / 14:45

  Leuke recepten! Thanks voor het delen :D

 20. september 12, 2014 / 19:30

  Ik herken het van de bouillonblokjes….Maar alles wordt er gewoon zoveel lekkerder mee :( Ik kan trouwens nog steeds niet begrijpen hoe je met ei en spek kan ontbijten, die dag moet voor mij nog komen haha

 21. september 14, 2014 / 19:54

  Pompoensoep is zo ontzettend lekker <3