FOODIE: Bananacoco Ice cream

Photobucket

Aan het begin van de week zei ik tegen De Boyfriend “Hé, als je langs de supermarkt komt, de bananen zijn in de bonus” (ja, ik ben tegenwoordig een bonusmeisje), hij kwam thuis met 16 bananen. Kijk nu hou ik wel van een banaantje. Ik eet er vaak twee op een dag, één door mijn smoothie en ééntje rond een uurtje of 16.00u als ik mijn suikerdip krijg. Maar 16 bananen krijg ik in een paar dagen niet weggewerkt. Daarbij vind ik bananen ook alleen maar lekker als ze knalgroen zijn, dus eigenlijk kan een banaan bij mij niet langer dan vier dagen in de fruitschaal liggen. Zaterdag lagen er nog twaalf bananen in de fruitschaal weg te rotten en bedacht ik me dat ik er misschien wel iets lekkers van kon maken. Misschien een sorbet ofzo?

Nou ja zo geschiedde.. Of nou ja, een sorbet is het niet geworden. Ik kon geen enkel recept vinden waarin geen 200 gram suiker werd gebruikt en als ik dan toch mijn eigen ijs maak, kan ik beter maar gelijk volgens de regeltjes te werk gaan toch? Uiteindelijk werd het dus bananenijs met kokosmelk. Ik wist niet hoe dat uit zou gaan pakken, want ik kon er geen recept van vinden, maar ja.. wat was het ergste dat er fout kon gaan? De kokosmelk stond al open in de koelkast en de bananen lagen weg te rotten in de fruitschaal..

Wat je daarvoor nodig hebt?
5 (rijpe) bananen
300 ml kokosmelk
Blender
IJsmaker (degene die ik gebruikt heb is van Philips)

Blend de bananen met de kokosmelk in de blender. Zorg dat de bak waar de sorbet in gaat al zo’n 24 uur in de vriezer heeft gestaan (die moet er namelijk voor zorgen dat het van een smoothie in ijs veranderd), eventjes een uurtje in de ijsmaker ET VOILA. Ik had nog nooit ijs gemaakt, maar nu ik gezien heb hoe makkelijk dit is pak ik dat ding toch misschien wel wat vaker uit de kast.. Want eh.. dit ijs is goddelijk!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

17 Reacties

 1. april 9, 2012 / 17:23

  Ohhh, want! Bananen zijn heerlijk (en m’n ma had ze ook gescoord in de bonus, yay!).

 2. april 9, 2012 / 17:36

  Hahaha, ik zou zo hard lachen als mijn vriendje binnen zou komen lopen met 16 bananen!
  Ik gebruik zelf vaak kokosmelk voor in mijn smoothies :) (lactose intolerantie)

  • Annemerel
   Auteur
   april 9, 2012 / 23:06

   Haha, nee daar ben ik een jaar geleden mee gestopt!

 3. Carmen
  april 9, 2012 / 18:24

  Klinkt echt heer-lijk! Ik vind al die gezonde receptjes op jou blog zo leuk hihi. Ik moet ook maar eens zo’n ijsmachine aan gaan schaffen…

 4. martina
  april 9, 2012 / 18:50

  lekkerrrrrrrrrrrrrr

 5. april 9, 2012 / 19:56

  Jakkie, vind jij de bananen lekker als ze nog groen zijn?! Oké, smaken verschillen. :D

 6. april 9, 2012 / 20:06

  smullen!

 7. april 9, 2012 / 22:42

  Ik denk dat ik ook maar zo’n ijsmachine ga aanschaffen! Lekker zeg!

 8. Rebekka
  april 10, 2012 / 00:01

  Welke blander gebruik je? Ik ben al een tijdje op zoek nadat mijn oude het begeven heeft :D

 9. april 10, 2012 / 01:00

  Mm.. klinkt supergoed!!

 10. april 10, 2012 / 09:50

  Hm, ziet er supergoed uit!

 11. april 10, 2012 / 20:37

  Dit lijkt me dus ECHT lekker. Ik wil ook een ijsmaker!

 12. april 11, 2012 / 10:59

  Lijkt me echt super lekker! Ik zou ook graag een ijsmaker hebben.

 13. april 12, 2012 / 10:09

  Ugh, van die zachte papbananen zijn inderdaad niet te eten. Ze moeten echt groen of nog net geel zijn wil ik ze opeten. Anders inderdaad door de blender.