FOOD: My grocery list

 photo DSC_0518.jpg

Boodschappen doen kostte me de eerste maanden dat ik alleen woonde héél veel tijd (en geld). Ik verdwaalde niet alleen in de Albert Heijn XL, ik wist ook nooit zo goed wat ik moest kopen. Uiteindelijk zat mijn karretje vaak voller met zakken chips, Oreo’s en cola dan met versproducten. En als ik versproducten kocht, dan kocht ik altijd maar wat, om ze vervolgens een week later allemaal weer in de prullenbak te gooien, omdat ik ze niet gebruikt had. Inmiddels is boodschappen doen een stuk minder tijdrovend en kostbaar.

Vrijwel iedere week koop ik hetzelfde bij de supermarkt. Ik koop weinig groenten en fruit, die koop ik pas op het moment dat ik het nodig heb en weet wat ik ga gebruiken bij de groenteman. De groenteman is duurder, maar de kwaliteit is beter en omdat ik alleen koop wat ik nodig heb, is het uiteindelijk goedkoper, want voorheen gooide ik dus bijna alles in de prullenbak. Het kan natuurlijk nog gestructureerder, als je voordat je boodschappen gaat doen al bedenkt wat je de komende week gaat eten. Maar dat is niets voor mij, daar ben ik iets te impulsief voor, ik beslis graag op de dag zelf wat ik ga eten.

Wat er standaard in mijn keukenkastje/koelkast ligt?
– Bananen (bananenpannenkoeken!)
– Eieren (scrambled eggs, gepocheerde eieren, bananenpannenkoeken)
– Rijstwafels
– Avocado
– Zalm
– Speltcrackers
– Hummus (voor bij de speltcrackers, of met een stukje komkommer als ik dat in huis heb)
– Risottorijst
– Parmezaan (voor door de risotto)
– Roomboter
– Spinazie (enige groente die ik standaard in huis heb, voor in smoothies, of gewokt met paddenstoelen)
– Citroen (voor door de risotto en door mijn geprakte avocado)
– Zongedroogde tomaten (lekkere snack als ik mijn avondeten aan het maken ben)
– Gebrande ongezouten noten
– Olijfolie
– Kokosolie
– Knoflook
– Ui
– Kaneel (gebruik ik veel in plaats van suiker!)
– Thee, heel veel thee… maar sowieso altijd BB Detox van Kusmi.

De dingen die ik dan bij de groenteman haal zijn onder andere tomaten, ‘lekker’ fruit zoals aardbeien, paddenstoelen, broccoli, groene asperges, sla, je kent het wel, de standaard dingen die je bij de supermarkt haalt.

‘Lekkere’ dingen zoals chips, koekjes en snoep haal ik ook nog wel, maar niet zo veel. Als ik het in huis heb, ben ik vaak onrustig totdat het op is. Ik kan het dus beter niet te veel in huis hebben. Ik heb altijd wel iets in de achterbak van mijn auto liggen en als ik trek heb in iets lekkers, zoals Ben & Jerry’s ijs, loop ik even naar de buurtwinkel die dagelijks van 11.00u tot 23.00u geopend is. Wanneer ik écht trek heb in iets, dan heb ik die wandeling naar de winkel er ook wel voor over. Is toch weer een extra drempel die ik over moet om het te kunnen eten, wanneer het gewoon in mijn vriezer ligt is die stap vele malen kleiner. Letterlijk en figuurlijk.

Wat heb jij altijd in je koelkast/keukenkastje liggen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. april 14, 2015 / 17:08

  Veel van jouw lijstje staat ook standaard in onze koelkast of in onze kastjes.
  Bij mij ontbreekt alleen de risotto inclusief kaas. Appels, pasta en wortels heb ik dan wel weer vrijwel altijd in huis. Oh en een blikje gezeefde tomaten komt ook altijd van pas (in combinatie met die ui, knoflook en pasta ben je al een heel eind).

 2. april 14, 2015 / 17:10

  Ik vind het fantastisch om in de supermarkt altijd te zien wat anderen allemaal aan boodschappen in hun mandje stoppen. Ook erg leuk om die van jou te zien!

 3. april 14, 2015 / 17:16

  Thankyou for sharing!

 4. april 14, 2015 / 17:20

  Havermout en amandelmelk mogen bij mij niet ontbreken!

 5. april 14, 2015 / 17:21

  Leuk zo een artikel want een kijkje in iemands kast vind ik altijd leuk ;-)

  Sinds ik kinderen heb koop meer groente en fruit.

 6. april 14, 2015 / 17:30

  Ik probeer zoveel mogelijk te variëren. Wat ik toch bijna wekelijks in huis haal (of heb): zoete aardappel, rucola, paprika, courgette, volkoren wraps (bewaar ik in de vriezer), uien, bananen, parmezaanse kaas, gezeefde tomaten. En natuurlijk alle basics zoals pasta, couscous, veel kruiden.

 7. april 14, 2015 / 17:37

  Die thee van Kusmi zie ik de laatste tijd vaak. Ik ben er erg benieuwd naar! Xx

 8. april 14, 2015 / 17:45

  Super leuk artikel, ik vind het altijd leuk om bij iemand in de keukenkastjes te snuffelen :-)

 9. april 14, 2015 / 17:46

  Hmmmm super lekkere dingen allemaal! Ik ga vanavond lekker een avocado eten als snack. Geen chips. Zo.

 10. april 14, 2015 / 18:05

  Heel handig dat je dit deelt, gezonde lijst hoor! :)

 11. april 14, 2015 / 18:15

  Wat leuk om te lezen. Ik woon recht tegenover de jumbo en een Turkse winkel (met verse groente en fruit), dus meestal kijk ik per dag een beetje wat ik nodig heb. Heel handig, maar soms ook gevaarlijk omdat impulsaankopen dan wel een gemakkelijk gaan.

 12. april 14, 2015 / 18:49

  Een groot deel van mijn lijst komt wel overeen met die van jou. Ik heb áltijd (Elstar) appels, snoeptomaatjes en komkommer (blijven ook lang goed, zeker in de koelkast). Verder liggen sojamelk, rozijntjes (mijn guilty pleasure) en een blikje tonijn (voor door een snelle salade) altijd in m’n keukenkastje. Leuke post!

 13. april 14, 2015 / 19:01

  Veel van die dingen heb ik ook standaard in huis.

 14. april 14, 2015 / 19:31

  Leuke post! Ik vermaak me altijd in de supermarkt door te kijken wat de mensen voor en achter me op de lopende band leggen, haha.

 15. Elvira
  april 14, 2015 / 20:19

  Plakjes kipfilet zijn inmiddels heilig bij mij sinds ik mijn voedingsschema volg!

 16. april 14, 2015 / 20:32

  Leuk om te zien! Veel overeenkomsten, behalve de risotto en parmezaan. Die koop ik niet elke week. In plaats daarvan wel elke week een pak rijst. Slim van je groente! Ik koop het op de markt en vind dat ook al veel lekkerder dan uit de supermarkt.

 17. Olga
  april 14, 2015 / 20:50

  Hihi mijn boodschappenkar is het tegenovergestelde. Het lijkt wel 50 shades of green, zoveel groente koop ik :)

 18. april 14, 2015 / 21:05

  Dit vind ik leuk om te zien! Ik denk dat ik als ik op mezelf ga wonenn ook heel erg moet oppassen met wat ik aan boodschappen doe!

 19. april 14, 2015 / 22:21

  Ik had nog nooit zo’n artikel gezien, maar eigenlijk is het best interessant om te zien wat andere mensen in de supermarkt kopen. Zelf heb ik altijd fruit (vooral kiwi en banaan), pasta en melk in huis. We kopen altijd bij als het bijna op is en we het niet per se nodig hebben. Maar op gaat het altijd!

 20. april 14, 2015 / 22:36

  Leuk artikel! Ik vind het altijd leuk om te bedenken wat ik de hele week ga eten en daar een boodschappenlijstje voor te maken, daar heb ik dus weer een voordeel in haha.

 21. Yvette
  april 14, 2015 / 23:12

  Ook wij hebben wekelijks avocado’s, bananen, etc. in huis. Maar wat we ook altijd in huis hebben (en dus vrijwel wekelijks kopen) is havermout, amandelmelk, magere k

 22. Ilse
  april 14, 2015 / 23:12

  Iedereen in mijn omgeving heeft altijd een hekel aan boodschappen doen alleen ik vind het altijd leuk om te doen en ook om te zien wat andere mensen kopen.

 23. Kirsten
  april 14, 2015 / 23:35

  Leuk om je boodschappenlijstje te zien! :) Ik heb niet echt een vast lijstje, probeer iedere week veel te varieren, maar eitjes, thee, brood en cherrytomaatjes komen wel standaard in mijn mandje. Tip: op de markt kun je ook heel lekker en voordeliger groente en fruit inslaan, scheelt me best veel in vergelijking met de supermarkt!

 24. april 15, 2015 / 09:03

  Leuk om even in je keukenkastje te kunnen kijken! Op de band in de supermarkt spiek ik ook altijd even wat degene voor of achter me koopt, haha. Ik heb door jouw enthousiasme ook steeds vaker bananen + eieren in huis, voor de pancakes ;)

 25. april 15, 2015 / 09:33

  Heel leuk om te zien! Lekkere en gezonde dingen eet je ook! Ik heb meestal ook een vast ritueel voor dingen die in mijn koelkast liggen. Haha!

 26. april 15, 2015 / 09:55

  Wat leuk dat jij je boodschappen deelt. Ik zie overigens veel overeenkomsten, dus dat ik wel leuk. Ik probeer ook zo min mogelijk chips of snoep in huis te halen omdat ik anders niet kan stoppen met het eten van.. en dat is nooit goed haha ;-) X

 27. Kelly
  april 15, 2015 / 11:34

  Leuk om te zien wat voor boodschappen je doet :-) Ik herken mezelf wel in jou verhaal over het snoepen, als iets in huis ligt MOET het perse op.. (ongeacht of ik er überhaupt nog wel zin in heb na een paar happen!)
  Zelf heb ik altijd bananen, appels, citroenen, medjoul dadels, rijstewafels, avocado, kruiden, pasta, zoete aardappel en groenten (die ik vaak en snel opmaak) in huis!

 28. Suuz
  april 15, 2015 / 14:00

  Heel herkenbaar! En veel overeenkomsten :-) vooral de eieren, avocado en zalm! en natuurlijk bananen ja!!

 29. Irene
  april 15, 2015 / 15:55

  Goed lijstje! Het komt grotendeels overeen met die van mij.
  Ik wil er nog aan toevoegen: kaas en/of pindakaas,appels en havermout en vaak ook wortels.

 30. april 15, 2015 / 18:29

  Klinkt als een heel strak plan! Dat lijstje met dingen die je altijd in huis hebt doet me ergens gewoon veel aan mijn kledingkast denken, dat zouden dan mijn favoriete ‘items’ zijn, haha.

 31. april 16, 2015 / 11:27

  Mijn keukenkastje overstroomd! Maar er liggen altijd crackers, kaas, risotto, rijst en vissticks (mijn guilty pleasure, haha)!