FOOD: Chow Mein met vegetarische kip

Chow Mein

Gisteravond maakte ik voor het eerst in mijn leven Chow Mein. Na een weekje van vijfgangenmenu’s op wintersport had ik gisteren weer helemaal zin om mijn eigen keuken in te gaan. Dat deze woorden uit mijn mond zouden komen had ik twee maanden geleden ook niet verwacht, maar hé, tijden veranderen en ik dus ook. Mijn favoriete kookboek du jour de Detox Kitchen Bijbel ligt nog bij mijn moeder, die er toen mijn vader en ik in Oostenrijk zaten heel veel uit gekookt en gebakken heeft, dus moest ik op zoek naar een ander receptenboek in mijn kast.

Ik ging uiteindelijk voor (H)eerlijk Makkelijk van Gwyneth Paltrow. Het boek staat al bijna een jaar in mijn kast en ik kan me niet herinneren dat ik er ooit iets uit gemaakt heb. Schande. Het recept dat ik gisteravond maakte was makkelijk, had slechts zes ingrediënten en was super lekker. Hoe ontzettend gezond (GOOP) dit recept is durf ik niet te zeggen, maar hé, je kunt niet alles hebben. En het is allicht gezonder dan iets bij de Chinees te bestellen, nu weet ik in ieder geval precies wat ik in mijn mond gestopt heb (en dat is in ieder geval geen E621, wat de meeste Chinese restaurants hier in Nederland veelvuldig gebruiken en waar ik altijd hoofdpijn van krijg).

Ook fijn: dit recept is makkelijker en sneller dan even naar de Chinees lopen, echt, ik was in een kwartiertje klaar. Ook apart: hoe vaker ik uien snij, hoe minder last ik van mijn ogen lijk te krijgen. Is dit algemeen bekend of is dit iets dat ik mezelf heb wijs gemaakt?

Het recept is een vrije interpretatie op het Chow Mein met Kip recept van Gwyneth. Zo heb ik de hoeveelheid noodles per persoon meer dan verdubbeld (je kunt toch niet leven op 65 gram noodles, volgens de verpakking was dat nog geen 80 calorieën), ik heb de kip vervangen voor kipstuckjes van de Vegetarische Slager (vind ik veel lekkerder dan kipfilet en ik probeer minder vlees te eten om verschillende redenen waaronder het milieu) en ik gebruikte geen arachideolie (want die had ik niet in mijn kast staan).

Benodigdheden (voor 1 persoon)
– 150 gram Udon Noodles
– 4 eetlepels koolzaadolie (of arachideolie)
– 80 gram kipstuckjes van de Vegetarische Slager
– 100 gram bimi
– 2 sjalotjes in ringen gesneden
– 4 eetlepels sojasaus

 • Kook de Udon Noodles (of als je net zoals ik voorgekookte noodles heb, zet deze apart).
 • Verwarm 2 eetlepels olie in een nokpan en bak hier de kipstuckjes in twee minuten goudbruin in, doe de kipstuckjes zonder de olie in een kom en zet apart.
 • Bak de bimi in de olie in een paar minuten en doe bij de kipstuckjes in de kom, laat de olie zo veel mogelijk in de pan zitten.
 • Bak de sjalotjes in de olie totdat deze beginnen te karameliseren.
 • Voeg de noodles aan de pan toe samen met nog 2 eetlepels koolzaadolie, schep goed om en bak de noodles in twee minuutjes aan.
 • Voeg de kipstuckjes en de bimi toe en roer goed er doorheen.
 • Doe de sojasaus door de noodles in de pan en serveer vervolgens.
 • Eetsmakelijk!

 

Liefs,
Annemerel

14 Reacties

 1. Lisanne
  januari 24, 2017 / 12:29

  Ziet er lekker uit! Dat je minder last krijgt van traanogen bij het ui snijden komt waarschijnlijk doordat de uien alweer wat “ouder” zijn. Hoe verser de oogst, hoe erger je last krijgt van je ogen!

 2. januari 24, 2017 / 12:48

  O wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben gek op noodles en ook op de Vegetarische Kip! De porties in zulke kookboeken zijn vaak zo klein inderdaad, 65 gram noodles is zo weinig. Wie eet dat nou?! Malou x

 3. Cindy
  januari 24, 2017 / 13:44

  Ik volg Weight Watchers, en dit gerecht is, behalve de vele olie, erg WW proof :-)
  Maak zoiets wel vaker, wat kip of vlees (of vervanging als je dat wilt) en groente wokken en dan lekker noodles erbij.
  Gebruik ook altijd een volledig zakje van 150 gram, anders vult het toch nooit?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2017 / 14:47

   Haha ja wat moet je nou met 60 gram noodles? leuk voor een klein kind, maar niet voor mij, haha.

 4. Roos
  januari 24, 2017 / 13:45

  Oeh, lekker! Ga het zeker proberen :) Maaaaar, jouw ‘green greens risotto’ (favo recept van jouw site hihi) is toch ook van haar? Of komt dat niet uit het kookboek? Omdat je zei dat je er nog nooit wat uit had gemaakt.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2017 / 14:46

   Die komt uit haar eerste kookboek! Dat kookboek is iets gezonder en minder calorierijk dan veel van de recepten die in dit boek staan. Meeste uit dat boek is ook glutenvrij en dat is met dit niet het geval :)

 5. januari 24, 2017 / 13:45

  Jaa dit is zo’n heerlijk recept! X

 6. Jessica
  januari 24, 2017 / 14:32

  Yes voor minder vlees!!! Goed om te zien dat steeds meer mensen hiermee bezig zijn. Bedankt voor dit recept, ziet er heel lekker uit!

 7. januari 24, 2017 / 16:16

  Ik zou het zelf in eerste instantie met normale kip hebben gemaakt, maar dit klinkt ook erg goed! Ga ik eens proberen.

 8. januari 24, 2017 / 20:01

  Hmmm lekker hoor! Sojasaus met noodles is ook écht een heerlijke combinatie!

 9. Rian
  januari 24, 2017 / 20:45

  Volgens mij bedoelen ze dan ongekookt 65 gram dat is gekookt veel meer.
  Jij hebt voorgekookte noodles dus die zijn sws zwaarder door het water.
  Of is mijn beredenering raar?
  Ziet er goed uit Annemerel!
  Liefs

  • N
   januari 27, 2017 / 17:11

   Ja ik moest hier ook wel even om glimlachen. Volgens Conimex bevatten 65 gram voorgekookte noodles 100 kcal, 65 gram droge noodles 266 kcal :)

 10. Ilse
  januari 24, 2017 / 23:42

  Klinkt lekker! En ik ben wel benieuwd naar die kip.

 11. Desiré
  januari 25, 2017 / 11:15

  Leuk recept! ga het zeker na maken, dankjewel :D