FIT FOR SUMMER: Work Those Abs-week update!

Zoals gezegd ben ik beter in het doen van dingen, dan in het laten van dingen.

Zo heb ik de eerste week vijf keer een half uur hardgelopen en daarnaast heb ik iedere dag minstens een uur intensief bewogen (wandelen / fietsen). Vorige week liep ik in plaats van drie, vier keer hard en de laatste sessie was zelfs drie kwartier. Ik dronk vorige week ook minstens 2 liter water en groene thee per dag. Deze week ben ik ook weer lekker aan het drinken, ik heb alle drie de cardiosessies er al op zitten en ik heb al vier keer een buikspierkwartiertje gehad (eigenlijk al vijf keer, want dinsdag deed ik het zowel ‘s ochtends als ‘s avonds).

Maar dingen laten.. Vorige week dronk ik op drie van de zeven dagen alcohol, terwijl dat maar op één dag was toegestaan. Zowel op maandag als dinsdag dronk ik één glas wijn en op zaterdag dronk ik vier glazen tijdens een uitgebreid diner op een landgoed. Ik was geslaagd geweest als ik maandag en dinsdag gewoon had overgeslagen. Maar tijdens het pastadiner in Parijs kon ik een wijntje echt niet laten staan. En op een feestje in het Andaz Hotel in Amsterdam kon ik die bruisende wijn ook niet laten voor wat het was. En ja, dat diner was al maanden gepland en het zou niet hetzelfde geweest zijn als ik niet aan dat wijnarrangement had meegedaan.

Shit Happens. Dat wordt nog wat volgende week, want jullie snappen vast wel dat er na cardio, water en buikspieren vervolgens iets komt dat met eten te maken heeft, niet? Uh ohhhh.

Maar goed eerst deze week. Hoe staat het gesteld met mijn buikspieren?

Daar kan ik vrij kort over zijn. Slecht. Maandag deed ik een vijftien minuten workout van Nike Training Club, de Ab Burner. De eerste oefening (die een minuut duurde) lukte al niet. Ik heb het filmpje helemaal afgemaakt, maar wel een beetje aangepast aan wat mijn buikspieren op dit moment aankunnen. En dat is dus vrij weinig. Dinsdag dag ik zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een workout van 10 minuten. Dit keer niet met behulp van NTC, maar gewoon met oefeningen die ik zelf kende van alle filmpjes die ik de afgelopen jaren (tevergeefs) geprobeerd heb. Dat ging beter. Ik voelde mijn buikspieren werken en kreeg geen last van mijn nek en rug.

Woensdagochtend werd ik wakker met buikpijn. Dacht ik. Was het niet, het waren slechts de spieren in mijn buik die lieten merken dat ze heus wel merkten dat ik ze onder handen nam. Maar geen gezeur dikke deur, ook gisterochtend lag ik om 6.00u al weer buikspieroefeningen te doen op mijn matje in de woonkamer. Muziekje van Miley Cyrus op de achtergrond en GAAN. Hetzelfde gebeurde vanmorgen, alleen dan net een half uurtje later, omdat ik vandaag thuis werk voor Girlscene en dus niet ruim twee uur van deur tot deur hoef te reizen.

Deze challenge ga ik sowieso wel halen (als je het heel erg letterlijk neemt heb ik hem vanmorgen al behaald) maar of ik aan het eind van de week daadwerkelijk buikspieren heb? Ik mag hopen dat ik over anderhalve week net iets meer definitie en net iets minder spek op mijn buik heb, maar ik ben bang (weet eigenlijk wel zeker) dat voeding daar ook een hele grote rol in speelt.

Hoe staat het met jullie buikspieren gesteld?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. april 18, 2013 / 17:08

  Met mijn buikspieren gaat het redelijk.
  Sowieso elke week 2x in de sportschool!
  Verder probeer ik het thuis ook nog te doen zo 2 à 3 keer.

 2. april 18, 2013 / 17:30

  Haha, volgens mij zijn mijn buikspieren er ook niet zo geweldig aan toe hoor. Je bent in elk geval wel lekker bezig! En om 6:00 al een muziekje aan, was je vriend toen ook al wakker? ^^

  • Annemerel
   Auteur
   april 18, 2013 / 18:03

   Haha niet voordat de muziek aanging ;-) Het is toch inspirerend voor hem om te horen dat ik al om 6.00u buikspieroefeningen doe hahaha

 3. april 18, 2013 / 17:38

  Ik vind dat je zeker goed bezig bent annemerel!

 4. april 18, 2013 / 17:52

  Wat goed dat je het toch volhoud! Ik zou allang hebben gestopt, haha.

 5. april 18, 2013 / 18:03

  zo pff klinkt intensief allemaal. ik sport al een tijdje niet eigenlijk. ik rende vorig jaar nog, maar ben nu net aan mijn voet geopereerd dus ik kan weer helemaal opnieuw beginnen met mijn conditie. mijn buikspieren moeten ook echt aan het werk gezet gaan worden. ik heb nu ein-de-lijk een matje voor in huis gekocht, maar goed.. die zit nog in de verpakking..

 6. april 18, 2013 / 18:14

  Het gaat redelijk! Ben benieuwd naar de volgende challenge.

 7. april 18, 2013 / 18:17

  Ik doe alle uitdagingen betreft beweging allemaal op mijn eigen tempo! Ik probeer 2 keer per dag mijn buikspier oefening te doen van de fysio dus voor mij gaat dat de goede kant op!

 8. april 18, 2013 / 18:40

  Die ab burner van Nike vond ik helemaal niks. Dus ik ben overgestapt op youtube filmpjes die ik prima kan volhouden. Ik heb er nu 4 gehad, gisteren heb ik een dag rust gehouden omdat ik echt ontzettend veel last had van allemaal spieren die ik nog nooit gevoeld had. Combinatie buikspieroefeningen, cardio en BodyBalance is wel erg wennen voor mijn lijf. Maar ik moet zeggen dat het steeds beter gaat.

  Succes nog de komende dagen, en inderdaad is het niet alleen de oefeningen helaas. Was het maar zo feest dat buikspieroefeningen genoeg zou zijn!

 9. april 18, 2013 / 18:42

  Ik heb al 3 keer een kwartier gedaan! Gisteren een uur flink zumba en zo meteen een uur of anderhalf lopen in een flink tempo. Water drinken gaat ook nog steeds goed!

 10. april 18, 2013 / 18:51

  Goed! Ik doe dagelijks een buikspiermomentje, nu het vetlaagje wat er over zit er nog af haha.

 11. april 18, 2013 / 19:25

  Bij mij gaat het eigelijk super goed, ik heb een matje gekocht zodat ik wat comfortabeler de oefeningen kan doen. Ik heb vandaag zelfs voor de eerste keer 5 km gelopen, wel 35,5 min over gedaan maar dat maakt niet uit, de snelheid komt nog wel. Heb nu blaren op beide voeten dus ik kan niet meer rennen tot zondag want dan ga ik 2,5km lopen voor Sanne, een meisje wat bij mij in de klas heeft gezeten, ze is ernstig ziek en haar laatste wens is het Noorderlicht zien, daar zamelt iedereen geld voor in. Het water drinken gaat ook super goed, ik wil dit echt volhouden!

 12. april 18, 2013 / 19:48

  Ik doe deze week ook braaf iedere ochtend buikspieroefeningen aan de hand van een filmpje. Heerlijk dat ik daarna ook voel dat mijn buik een beetje gespannen is, en de spierpijn vind ik eigenlijk ook wel fijn ;-)
  Cardio gaat goed, maar vandaag door de drukte vergeten water de drinken. Morgen weer een nieuwe kans. Ben benieuwd naar volgende week!

 13. april 18, 2013 / 19:49

  Ik heb hard gefaald bij deze challenge! Door privé omstandigheden staat mijn hoofd er totaal niet naar.. Volgende week doe ik weer mee!

 14. april 18, 2013 / 20:11

  Goed bezig! Ik zei het in een vorige post al, ik doe een paar keer per week ongeveer 100 buikspieroefeningen. En jaaa, dat is weinig… :-)

 15. Wendy
  april 18, 2013 / 20:25

  Je ziet je buikspieren pas als je vetpercentage daarvoor laag genoeg is, dus als je zegt dat je nu vetjes op je buik hebt, dan zul je ze niet zo gauw zien. Als je ze traint zie je ze wel beter en mooier als je vetpercentage omlaag gaat. Zet ‘m op in ieder geval!

 16. april 18, 2013 / 20:59

  Gaat goed hier! Sowieso iedere dag iets meer dan een half uur op de fiets. Maandag een uur spinnen + uur bodypump (weet niet precies hoelang ik buikspieren heb getraind), dinsdag de ab burner van Nike gedaan. Woensdag rust en vandaag een aangepaste les BBB, waarbij je elke minuut iets anders moest doen – 7 seconden rust en dan weer een minuut. Ik geloof dat ik daar ook wel weer aan m’n buikspieren ben gekomen (kan in ieder geval niet meer bewegen). :D Oja en ’t water drinken heb ik naar 1,5e liter gezet als ik de hele dag college heb, want het is echt niet te doen als ik maar 1x in ’t uur naar de wc mag. ;) Ben een beetje bang voor volgende week.. eten is niet mijn sterkste punt, haha!

 17. april 18, 2013 / 22:05

  Ik vind het zo knap… respect voor iedereen die zo fanatiek bezig is!

 18. april 18, 2013 / 22:48

  Met de mijne gaat het redelijk… thuis oefeningen doen is niet zo aan mij besteed, maar ik ga braaf 2x in de week naar yoga, ga naar de sportschool, en wil ook nog wel even een pauze nemen van het rennen om wat oefeningen te doen.

  Morgen heb ik helaas absoluut geen tijd om buiten de deur te sporten en zal ik toch echt ’s ochtends thuis op mijn matje moeten gaan liggen. Wish me luck ;)

 19. april 19, 2013 / 07:44

  Mijn buikspieren gaan echt super goed. Ik doe al heel mijn leven aan dansen waar we dus ook buikspieroefeningen doen. Mijn buikspieren zijn dus al wel wat gewend!

  Ik doe elke dag daarom een filmpje van blogilates mat buikspieren, zo leuk!

 20. april 19, 2013 / 09:45

  Mijn buikspieren gaan ook goed! Als je op YouTube Cardio Abs zoekt, van Shaun T/Insanity, heb je een work-out van 15 minuten en die vind ik echt superfijn! Krijg bijna blokjes nu, jeej! Maar doe braaf iedere dag, 6 dagen per week, de work-out. Just love ab-works! (beetje getikt maar ja, ik vind oefeningen als de plank etc. ook gewoon fijn *retarded* :-) Succes iedereen!

 21. april 19, 2013 / 18:06

  Dat nummer is inderdaad wel echt lekker om te gebruiken! :) Wellicht wordt dat mijn motivatie om die buikspieren echt mee te pakken!

 22. april 21, 2013 / 15:33

  Ondanks mijn goede voornemen zijn de oefeningen er in NY helemaal bij ingeschoten. Heb het alleen de eerste dag gedaan, maar de dagen daarna vergat ik het steeds. Oeps.. ga het de komende week er maar bij doen ;-)