FIT FOR SUMMER: The End

 photo fitforsummertheend.jpg

Ik ben geen grammetje afgevallen en ik heb nog steeds dezelfde broekmaat, of daar voor maandag (het officiële einde van #FitForSummer) nog verandering in komt, ik betwijfel het, maar… Ik durf toch te zeggen dat #Fitforsummer voor mij geslaagd was.

Toen we begin april begonnen was ik vrij zwak. De winter was koud en mijn lichaam was op. Klinkt dramatisch, maar ik was al zo’n drie weken aan het kwakkelen met griepjes en verkoudheden. Sporten deed ik niet en de marathon in Parijs moest ik dan ook met pijn in mijn hart afzeggen. Als ik één trap op liep was ik al kapot. Daarnaast at ik ook weinig dingen die me meer energie gaven en een patroon was er niet in mijn eten te ontdekken. Het enige patroon dat ik had was het feit dat ik iedere dag op totaal verschillende tijdstippen at. Je zou kunnen zeggen dat ik er eind maart een beetje doorheen zat, #Fitforsummer had ik duidelijk nodig.

Wat er de afgelopen tien weken veranderd is?

? Ik kan tien trappen op rennen zonder te hijgen. ? Hardlopen gaat heel goed, ik loop zelfs op een sneller tempo dan voorheen en liep PR’s op de halve marathon en 10 kilometer. ? Ik heb een super fijn ontbijt gevonden; Havermout! Het geeft me veel energie zonder dat ik er een vol gevoel van krijg. ? Mijn acné is bijna compleet verdwenen. ? Ik sta vroeger op en word frisser wakker. ? Ik ben vrolijker en zie alles een stuk positiever in. ? Ik heb minder stress. ? Ik kan de Ab Burner van de NTC App zonder te pauzeren. ? # I Am #FitForSummer

Hoe nu verder met #FitForSummer ? De Facebookgroep blijft gewoon bestaan en ik zal natuurlijk blijven schrijven over gezonde voeding en beweging/sport. En who knows.. Misschien gooi ik er binnenkort wel weer een challenge uit.. I’ll keep you posted!

En en en en en.. zien jullie resultaat ten op zichten van tien weken geleden?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. Elien
  juni 8, 2013 / 12:13

  Door fitforsummer ben ik weer begonnen met hardlopen! Eerst kon ik maar een minuut rennen en dan weer een minuut wandelen, inmiddels 10 minuten rennen en dan een minuutje wandelen :) Hopelijk blijf je challenges posten ;) Ik vond deze fitforsummer serie erg leuk!

 2. juni 8, 2013 / 12:16

  Door fitforsummer ben ik zeker meer gaan bewegen. Daarnaast ben ik gezonder (lees meer fruit) gaan eten en ben ik een paar kilo afgevallen. Jeeej!

 3. juni 8, 2013 / 12:21

  Het zou eigenlijk een fit forever moeten zijn dus! Volgend jaar weer?

 4. juni 8, 2013 / 12:31

  Ik weet niet zo zeer of dit resultaat door de fitforsummer komt, maar ik deed gister één van mijn zomerbroeken van vorig jaar aan, maar die was te groot! Al was afvallen voor mij niet helemaal het doel!

 5. juni 8, 2013 / 12:49

  Eigenlijk best gek dat je niet bent afgevallen, maar dat hoeft natuurlijk niet per se en het kunnen ook spieren zijn die in de plaats zijn gekomen van vet. In elk geval echt super fijn dat je ’t volbracht hebt en dat je er ook echt wat aan hebt!

 6. juni 8, 2013 / 12:59

  Het gevoel dat je fitter bent is natuurlijk ook erg fijn! Bij mij waren helaas niet alle punten geslaagd, maar ik voel me wel fitter!

 7. juni 8, 2013 / 13:16

  Fit zijn is ook heel belangrijk natuurlijk!

 8. juni 8, 2013 / 13:21

  mooie veranderingen!

 9. juni 8, 2013 / 13:28

  Jammer dat het afgelopen is. Meer energie en een fitter gevoel is een topprestatie!

 10. juni 8, 2013 / 13:39

  Super goed gedaan zeg! Petje af! Al heb je nog een paar dagen, je bent een topper!

 11. Fon
  juni 8, 2013 / 13:47

  Ik kreeg toevallig van mijn collega de opmerking dat ze zag dat ik bij mijn buik was afgevallen! Yeeeyyyy!

 12. juni 8, 2013 / 14:04

  Wauw wat goed dat je zo voorruit bent gegaan op vele manieren. Ik kan met trots zeggen dat ik nu al 5 of zelfs al 6 weken 3 a 4 keer per week ga hardlopen en dat ik inmiddels 5 kilometer zonder zorgen kan rennen, ook een interval training gaat mij zonder hyperventilatie aanvallen vrij goed af. Ik ben ook helemaal fan van havermout en heb inmiddels allemaal lijstjes met gezonde voedingen en tussendoortjes gemaakt om mijzelf er aan te houden.

  Ik ben super trots op wat ik bereikt heb en hoop door te gaan want mijn buikje is nog niet helemaal wat het zou moeten zijn, maar hij is op zijn retour dus ik kan en mag nu niet stoppen.

 13. juni 8, 2013 / 14:47

  Mooie veranderingen ondanks dat je niks bent afgevallen!

 14. juni 8, 2013 / 15:33

  Fijne resultaten! Ik heb #Fitforsummer niet vanaf het begin gevolgd, maar ik denk dat ik de eerste weken vanaf nu gewoon ga inhalen.

 15. juni 8, 2013 / 15:49

  Vond het erg leuk om mee te doen en ben door fitforsummer veel gezonder gaan eten en meer gaan sporten! En ik ga gewoon door :)

 16. juni 8, 2013 / 17:19

  Bij mij was het een beetje hetzelfe.. had al tijden (uhm, jaren) niet gesport en die kou buiten zorgde voor een nogal lange winderdip. Ik heb geen idee of ik ben afgevallen maar ik zit wel veel lekkerder in mijn vel en vind het weer heerlijk om te sporten! Tien trappen zonder hijgen lukt nog niet maar boven kom ik wel haha

 17. juni 8, 2013 / 17:25

  Ik ben ook geen grammetje afgevallen, maar ik merk wel dat mijn buikspieren en rugspieren zijn versterkt!! Ik ben superblij dat ik mee heb gedaan met de #fitforsummer #annemerelcom challenge en ik ga er ook gewon mee door!

 18. Michelle
  juni 8, 2013 / 17:33

  Goed van je! Fijn dat je je nu zoveel fitter voelt. Ik denk inderdaad ook dat je niet bent afgevallen omdat je nu meer spieren hebt ipv vet.

  Ik heb niet even consistent aan alle challenges meegedaan, maar ik ben wel een stuk gezonder gaan eten. Eind maart was ik namelijk echt niet meer blij als ik in de spiegel keek en al mijn kleding stond niet leuk meer. Inmiddels ben ik – met name door beter te eten – 6,5 kilo afgevallen en al mijn kleding past weer prima en het staat allemaal weer veel leuker. Ik zou het zelfs alweer aandurven om me in bikini te vertonen! Ik ga over 6 weken op vakantie, voor het mooie zou ik nog een paar kilo willen afvallen, maar ik lijk nu een beetje te stagneren. Mocht het lukken fijn, zo niet, dan ben ik zo ook wel tevreden!

  Ik vind het een soort jammer dat de challenge is afgelopen, het is toch een soort ‘vaste routine’ geworden hier op de site! Ga dus zeker door met je gezondheidsartikelen, ik vind ze altijd leuk!

 19. juni 8, 2013 / 18:46

  Damn, goed bezig meid! En wat goed dat ook je huid is gebeterd door je gezonde levensstijl.

 20. juni 8, 2013 / 19:11

  Wow wat goed zeg, wat ben je er dan op vooruit gegaan :)

 21. juni 8, 2013 / 19:20

  ah het was heel leuk en een goed begin om weer fit te worden!

 22. Ellen
  juni 9, 2013 / 16:35

  Ik kan trots zeggen dat ik sinds de waterchallenge geen druppel frisdrank meer heb gedronken, en voordien dronk ik minimaal een halve liter pepsi max per dag!
  Nu vind ik water zelfs superlekker, en ik crave niet meer naar zoet. Als ik nu al ruik aan cola snap ik niet eens meer wat ik er lekker aan vond…

 23. Esther
  juni 10, 2013 / 13:25

  Ik hoop heeeel erg op een nieuwe challenge! Ik raakte een paar weken voor deze challenge begon geblesseerd en mocht qua sporten niks behalve fietsen (dus de verdere cardio en buikspieroefeningen waren voor mij al geen optie). Hierdoor ben ik niet begonnen met de challenge maar zou heel graag weer meedoen met een volgende, als ik dan weer mag sporten. Vond het nu helaas te moeilijk mezelf te motiveren, respect voor iedereen die ‘m volgehouden heeft!

 24. juni 12, 2013 / 16:18

  Mooie veranderingen! Dat is veel belangrijker dan het aantal kilo’s