FIT FOR SUMMER: Sleeping Beauty (may 27 – june 2)

 photo sleepingbeauty.jpg

Je zou het bijna niet zeggen, maar we zijn al 8 weken bezig met #fitforsummer en het zou over 2 weken dus een soort van zomer moeten zijn? Uggggh ik merk er nog weinig van! Gisteravond liep ik buiten in een dikke jas en sjaal en ik kon gewoon niet stoppen met klappertanden. What the hell? Is het echt 25 mei?


Goed, feit is dat we echt nog maar twee Challenges te gaan hebben en ik kan jullie geruststellen het ergste hebben we achter de rug. Of nou ja, de introductie van de moeilijkste Challenges hebben we achter de rug, jullie worden natuurlijk wel geacht om deze nog steeds voort te zetten.. ;-) Erg veel meer bewegen zit er niet IN, gezonder eten? Ik zou ook niet weten hoe we dat zouden moeten doen (als je nu al volgens de regels eet en drinkt natuurlijk, als je net als ik een beetje sjoemelt kan dat natuurlijk prima!) Maar wat kunnen we dan nog wel aanpassen? Je raadt het misschien al… de titel spreekt wel een klein beetje voor zichzelf.. We gaan werken aan onze nachtrust!

“Ja maar Annemerel, ik heb helemaal geen tijd om iedere avond 8 uur te slapen? Ik neem ’s ochtends gewoon een espresso en slaap in het weekend gewoon een keertje lekker lang uit en dan komt het wel goed met mij…” Onzin! Voor 8 uur slapen máak je tijd. Ik moet toegeven dat ik ook wel eens een weekje slecht slaap. Dat ik om 1.00u naar bed ga en mijn wekker alweer om 6.00u gaat, maar als ik dat te lang doe kom ik er altijd al vrij snel achter dat minder slapen niet de oplossing is. Ik grijp sneller dan vet eten (saucijzenbroodjes, bacon), ik droom de hele dag over Cola (en maak me een groot gedeelte van de dag schuldig aan het drinken van Cola) en ik ben over het algemeen een stuk minder productief dan wanneer ik gewoon 8 uur geslapen heb.

Super stom, ik slaap dus minder zodat ik meer tijd heb om te werken. Maar als ik meer zou slapen, zou ik veel sneller kunnen werken en dus minder tijd nodig hebben om te werken en dus meer tijd over hebben om te slapen. Begrijp je hem? 22.15u naar bed, 6.15u eruit is voor mij ideaal en dat ga ik deze week zoveel mogelijk proberen te doen. Ga ik later naar bed? Dan sta ik later op. Maar niet na 9.00u, want als ik tot later dan 9.00u slaap heb ik gegarandeerd hoofdpijn.

Goed, ik word dus minder productief van minder slaap en grijp eerder (lees: gegarandeerd) naar slecht voedsel.. Maar er zijn meer redenen waarom het goed is om goed te slapen:

1. Genoeg slaap houdt je hart gezond
2. Genoeg slaap vermindert stress
3. Genoeg slaap zorgt voor minder ontstekingen
4. Genoeg slaap zorgt voor meer alertheid
5. Genoeg slaap zou kanker kunnen voorkomen
6. Genoeg slaap is goed voor je geheugen
7. Genoeg slaap helpt je gewicht te verliezen
8. Genoeg slaap maakt je slimmer
9. Genoeg slaap geeft minder kans op depressie
10. Genoeg slaap helpt het lichaam vechten tegen ziektes

Bron

Moet ik je nog meer vertellen, of geloof je me nu wel?

Deze week gaan we naast alles dat we al doen dus zorgen dat we genoeg slapen. We gaan naar bed zonder onze iPhones, iPads en andere elektronica. We gaan geen TV-series kijken tot diep in de nacht en onze studieboeken leggen we gewoon op tijd onder ons hoofdkussen (dat helpt echt, echt! Ik heb het van groep 6 tot en met de uni gedaan, dus ik kan het weten ;-D).

Zal ik voor het gemak nog maar even vertellen wat de challenge van deze week nu is?

1. 3 keer 30 minuten cardio
2. 1,5-2L water, frisdrank, alcohol en koffie beperken
3. 3 keer in de week 10 minuten buikspieren
4. Zo gezond mogelijk eten, liefst 80% gezond.
5. 1 keer interval training (hiervoor mag je 1 van de cardiotrainingen laten vallen)
6. Break the fast, iedere ochtend goed ontbijten
7. Work that Ass, 2 keer oefeningen voor je bovenbenen en kontje.
8. Write it down! Vond je het afgelopen week fijn om alles op te schrijven, doe dat dan ook deze week!)
9. Slaap kindje slaap, probeer iedere avond tussen de 7 en 9 uur slaap te pakken!

GOOD LUCK LADIES!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

33 Reacties

 1. mei 25, 2013 / 12:13

  Flinke lijst met challenges inmiddels ;) Ik ga hard proberen mee te doen, maar die slaap kan ik niet garanderen met een scriptie-deadline die om de hoek komt kijken!

 2. mei 25, 2013 / 12:20

  Dat slapen moet zeker lukken! Ik ga elke dag voor 12 uur slapen dus dat komt in orde.

 3. mei 25, 2013 / 12:21

  Ik ben altijd heel erg gehecht aan mijn slaap! Dus dit is voor mij niet echt een Challenge! Wel goed om bij stil te staan!

 4. mei 25, 2013 / 12:34

  Nou mooi dat ik de afgelopen dagen superveel heb geslapen dan haha!

 5. mei 25, 2013 / 12:34

  Deze challenge heb ik al in m’n zak! Slapen doe ik al genoeg, misschien wel weer te veel.

 6. Jolien
  mei 25, 2013 / 12:39

  Ik ben halverwege fit for summer pas jouw blog gaan volgen, maar probeer wel steeds mee te doen! Het opschrijven van mijn eten is slecht gegaan, maar dit wordt een easy challenge, ik probeer sowieso altijd minimaal 8 uur slaap te krijgen.
  Alleen een dingetje in de tekst klopt niet helemaal: 3. Genoeg slaap zorgt voor meer ontstekingen. hmmm, dat hoop ik toch niet..? ;)

 7. Gina
  mei 25, 2013 / 12:50

  Challenge accepted! Voor mij wordt de vraag of ik elke dag in staat ben om minder dan 9 uur te slapen haha. Succes allemaal!

 8. Kim
  mei 25, 2013 / 12:51

  Ik slaap op zich genoeg, maar ik ga laat slapen en ik sta laat op. Voor mij wordt dit dus vooral een challenge ‘voor 12 uur gaan slapen en half 9 opstaan’. Ik ga m’n best doen!

 9. Rana
  mei 25, 2013 / 12:59

  3. Genoeg slaap zorgt voor meer ontstekingen… Ik mag hopen dat je hier minder bedoeld!

 10. mei 25, 2013 / 12:59

  Slapen doe ik genoeg, dus dat komt goed!

 11. Jazz
  mei 25, 2013 / 13:00

  Genoeg slaap zorgt voor meer ontstekingen? :p Minder hoop ik ;).
  Ik ben niet aan het meedoen met de challenge, ik ben euh, te lui geloof ik :p. Maar binnenkort wil ik wel op mijn eigen tempo een beetje gezonder eten en meer sporten ;).

 12. mei 25, 2013 / 13:24

  Ooh waarom komt deze slaap challenge precies als ik heel hard moet leren voor me tentamens en mijn nachten veel korten zijn.. Ik ga het proberen!

 13. mei 25, 2013 / 13:56

  Dit is ook wel echt een goede ja! Ik doe niet echt aan mee aan #fitforsummer maar kan deze week wel wat op mijn bedtijd gaan letten, dat is zeker geen slecht idee.
  Ik denk trouwens dat het ‘minder’ moet zijn in de zin ‘3. Genoeg slaap zorgt voor meer ontstekingen’, althans dat mag ik hopen ;) En bij 5. ben je het woordje ‘slaap’ vergeten.

 14. mei 25, 2013 / 14:50

  7 a 9 uur slaap achter elkaar. Dat is lang geleden voor mij! Met een baby is dat gewoon niet haalbaar.

 15. xx.Yvonne
  mei 25, 2013 / 15:37

  Normaal gesproken is 8 uur slapen voor mij no problemo, ik heb de luxe dat ik slechts twee dagen in de week vroeg op hoef te staan en zelfs dan slaap ik nog minimaal 8 uur eerlijk gezegd.
  MAAR deze week is tentamen week en maandag heb ik tot 8 uur tentamen en dinsdag om 9 uur in de ochtend. Dat wordt dus wel even een kort nachtje gok ik :P
  Gelukkig kan ik de rest van de dagen gewoon ‘uitslapen’ en red ik die 8 uur met gemak!
  Ik ga zelf meestal voor de 9 uur per nacht en zodra de wekker zegt nog 8 uur en 50 minuten denk ik al.. oohneee snel slapen hihi
  xx

 16. mei 25, 2013 / 15:47

  Je hebt superhard gelijk Annemerel!
  De waarheid als een koe.. Heel interessante blogpost en voor veel mensen zal dit een soort alarmbel
  zijn! Goed gezegd!

  xo
  Jessica

  wwww.jessiefromtheblog.com

 17. mei 25, 2013 / 15:54

  Ja slapen maakt zoveel verschil!!
  Als ik met ben wil ik frieten eten met veel mayonaise en vettige kaaskroketten en al…
  En ik verander dan ook in een jengelende kleuter.
  Maar waarom is er zoveel leuks op het net hé! Verslavingske…

  Jij gaat er wel serieus voor met al die challenges! WOwie R.E.S.P.E.C.T.!
  Ik doe volgende maand een Vegan Challenge en een 30 Day Snap.
  Kzou ook wel eens een sportieve challenge moeten doen want ik ben verder een zak patatten.

 18. mei 25, 2013 / 16:06

  Good one dit! Het is trouwens wetenschappelijk bewezen dat minder dan 7 en meer dan 9 slaap niet echt goed voor je is en dat het per persoon verschilt of je 7,8 of 9 uur nodig hebt. Ik ben even tussen haakjes geen unsufferable know it all maar weet dit omdat ik cvs heb haha :)

 19. Debora
  mei 25, 2013 / 18:49

  Ik ga deze week vollop meedoen en alles proberen te volbrengen, go for it!

 20. mei 25, 2013 / 19:26

  Een goeie nachtrust is inderdaad zo belangrijk. Ik functioneer echt niet goed als ik minder dan 7 uur slaap.

 21. mei 25, 2013 / 19:45

  Inderdaad erg belangrijk!

 22. Desiree
  mei 25, 2013 / 21:15

  Goed dat je er een artikel aan besteed! Ik sport ook elke dag, maar ik ben een slechte slaper, wat ik helaas ook aan mijn prestaties zie :( Thanks for the reminder!

 23. mei 25, 2013 / 22:22

  Ah lekker een week op tijd naar bed! Ik kan hier nauwelijks anders, ben helemaal gesloopt na mijn stage dag van 10,5 uur. Vaak lig ik tussen 9 en 10 uur te slapen en sta ik om 6 uur op. 7 uur begin ik op stage. Ik probeer maandag na een paar weken eindelijk weer een mega update op mijn blog online te zetten. ;)

  • mei 25, 2013 / 22:23

   Ik bedoel dan natuurlijk een mega update over de challenge op m’n blog ;)

 24. mei 26, 2013 / 10:46

  Ik probeer het altijd! Ik doe mee deze week!

 25. Femke
  mei 26, 2013 / 15:29

  Ik doe al een tijdje veel te weinig mee (ik ben niet zo van de spieroefeningen) maar hier moet ik echt aan mee doen. Ik ben 14 en slaap te weinig, en lig te vaak met mijn mobieltje in bed ’s avonds. Voordeel: ik krijg een ereader dinsdag en hoop dan weer meer te lézen in bed :D

 26. mei 26, 2013 / 19:34

  Ik ben blij dat ik al zorg dat ik 8 à 9 uur slaap per dag – desalniettemin word ik vaak moe wakker en ben ik na een week om zeven uur opstaan helemaal kapot. Ik ben nog steeds aan het bedenken hoe ik me ’s ochtends wakkerder kan voelen..

 27. mei 26, 2013 / 20:15

  Woei eindelijk weer een week die ik met gemak zal behalen, slaap is namelijk super belangrijk voor mij!!!

  Ik had trouwens geen energie voor een interval training dacht ik, maar sinds kort fiets ik dagelijks met de bakfiets met 6 tot 8 kids er in (kwartier tot een half uur lang) Ik vind dat dus ook wel onder interval vallen, al zullen weinig mensen mij dat voor de lol na doen. xD

 28. mei 27, 2013 / 21:50

  8 uur slaap haal ik elke nacht wel. Met veel minder hou ik het niet eens goed vol. Wel voor een keer, maar voor vaker krijg ik last van mijn lijf en moe en chaga. Ik heb m’n gewoon hard nodig… Nu die buikspieren weer es trainen ;-)

 29. mei 30, 2013 / 16:50

  Ik kan sowieso al absoluut niet met minder dan 8 uur slaap maar deze week haal ik dat sowieso makkelijk! Het gezonde eten in dit all inclusive resort helaas wat minder, s morgens geen smoothies en ik merk al dat mijn lijf dat mist. Wel veel water door de warmte en samen met mijn vriendinnen doen we iedere avond op onze kamer een mini bootcamp haha squats lunges planks en crunches.. spierpijn gallore!