FIT FOR SUMMER: July-Challenge Update III

 photo Blog2.jpg

Zo goed als ik de eerste week bezig was met iedere dag een kwartier buik of een kwartier bilspier oefeningen, zo laks was ik de afgelopen week. Maar ik weet niet of dat nu juist iets positiefs of iets negatiefs is. Ja, die video’s laat ik een klein beetje achterwege, maar ik heb wel iedere dag minstens een kwartier oefeningen gedaan en het voelde veel minder als een verplichting. Resultaat zien werkt motiverend (en de hele dag in je bikini lopen ook, er is geen ontkomen aan!)

Maandag:
5K Hardlopen

Dinsdag:
Abs+Ass 15 minuutjes

Woensdag:
7K hardlopen
Verschillende plank-offs, allemaal verloren…

Donderdag:
20 kilometer fietsen door de bergen
Abs+Ass 15 minuutjes

Vrijdag:
Verdwaalde buikspieroefeningen in de zon

Zaterdag:
7K hardlopen
15min Abs+Ass

Zondag:
Squatten boven de toiletten langs de snelweg ;-)

Voor mij helpt resultaat zien heel erg motiverend. Maar voor wie eigenlijk niet? Ik bedoel, als je een paar kilo probeert af te vallen wordt je toch ook gemotiveerd als je op je weegschaal een paar ons lichter bent? Of als je met hardlopen sneller bent dan de week ervoor? Zo werkt dat met Abs ook. Ik zie ze zelf nog niet zo goed, maar volgens mijn personal trainer (mijn zusje) zie je ze wel en ik zie zelf ook wel dat ik mijn buik niet meer hoef in te houden als er een foto gemaakt wordt.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het deze laatste week gaat. Afgelopen weken liep ik de hele dag in bikini en lag ik vaak op een handdoekje in de zon, nou, dan is de stap om een paar buikspieroefeningen te doen zo gezet… (Vooral dat bikini aspect doet het hem, iedere keer als je naar het toilet loopt zie je jezelf toch weer in de spiegel, hahaha).

Een strakke buik wil ik overigens niet alleen om de esthetische waarde die ik er aan hecht, maar het is ook goed voor mijn marathontraining. Met hardlopen belast je je buikspieren namelijk ook, sterker nog, je traint ze tijdens het lopen. Maar ga je te snel, of doe je te veel, dan kun je rugklachten krijgen. Dat gebeurde bij mij vorig jaar toen ik voor het eerst 30 kilometer liep. Dagenlang kon ik niet rechtop staan. Dat gaat me dit jaar dus niet gebeuren.

Hoe gaat het met jullie July-Bikini-Body-Challenge?

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juli 23, 2013 / 17:30

  Ben het met je eens, resultaat zien is motiverend!
  Daarom baal ik ook zo da thet nu zo warm is in Nederland. Te warm, mijn ouders verbieden me namelijk om te gaan hardlopen. En dat net nu ik deze week volgens het Evy schema 5km zou kunnen hardlopen, achter elkaar. En daar keek ik echt naar uit..

  • juli 23, 2013 / 18:02

   Waarom ga je dan niet lekker ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat (voordat het donker is uiteraard)? Dan is het juist lekker, dat mag vast wel van je ouders!:)

 2. juli 23, 2013 / 18:24

  Ik vind dat je nog goed bezig bent geweest! Fijn dat je resultaat merkt, dan weet je weer waar je het voor doet!

 3. juli 23, 2013 / 18:30

  Heerlijk resultaat zien!

 4. Flappie
  juli 23, 2013 / 18:31

  Je rug is belangrijker bij het rennen, want die houdt je rechtop. Train je ook altijd je antagonist?

 5. juli 23, 2013 / 19:18

  Ik bezwijk door de hitte qua het hardlopen.. De groepslessen volg ik heel netjes op de sportschool en ik beweeg elke dag veel op werk dus gelukkig zit dat wel goed. Maar ik hoop dat het snel wat minder warm is want dan ga ik het hardlopen weer oppakken, voor nu is het te benauwd met mijn astma.

 6. juli 23, 2013 / 20:16

  Goed hoor! Resultaat zien werkt inderdaad motiverend, maar ook het tegenovergestelde kan ervoor zorgen dat je extra hard je best gaat doen :) Ik vind het knap van je!

 7. juli 23, 2013 / 21:01

  Dat van die rugklachten klinkt niet fijn. Maar ik denk dat je buikspieren nu wel genoeg getraind zijn hoor!

 8. juli 23, 2013 / 23:00

  Pff jou buik is zó bruin! Echt jaloers haha. Gelukkig ga ik nog twee week weg ;)
  Succes met werken weer!

 9. juli 24, 2013 / 07:23

  Herkenbaar, van die rugklachten. Ik moet ook echt wat meer krachttraining gaan doen.
  Goed bezig jij!

 10. juli 24, 2013 / 09:04

  Heel goed bezig!

 11. juli 24, 2013 / 11:43

  Goed bezig! In Frankrijk zwem ik baantjes en morgen ga ik meedoen aan een bootsman, ben benieuwd hoe dat gaat!

 12. juli 24, 2013 / 12:58

  Ik doe het te weinig om resultaat te zien denk ik. Misschien dat het mij dan wel extra zou motiveren. Ik vind jou figuur echt super!

 13. kristy
  juli 24, 2013 / 15:32

  Hey, start writing in english :) adorable your photos, you, but we cannot understand the language :P

 14. Marleen
  juli 24, 2013 / 17:51

  Goed bezig!

 15. juli 26, 2013 / 16:26

  Goed bezig!