FIT FOR SUMMER: Cardio-week update!

 photo RecentlyUpdated189.jpg

Zo, we zijn op de helft van week één. Tijd om te kijken hoe het er voor staat.

Maandag begon ik de dag met een rondje van vijf kilometer hardlopen. Dat deed ik in een kleine 30 minuten. Na-tuur-lijk bleef het maandag niet bij die vijf kilometer, ’s middags maakte ik ook nog een stevige wandeling door de duinen van ruim een uur. Ik zou kunnen zeggen, drie cardio-sessies in de pocket, maar aangezien ik degene ben die de challenge bedacht heeft, vind ik ook dat ik extra hard mijn best moet doen. Ik ga dus deze week niet 5x 30 minuten cardio doen, maar 5 dagen cardio-sessies van minstens 30 minuten (voel je vrij om meerdere cardio-sessies per dag gewoon mee te tellen hoor, daar is absoluut niets mis mee!).

Dinsdagochtend om 5.30u (voor mijn gevoel nog 4.30u, door de zomertijd) ging mijn wekker. Ik vervloekte mijn eigen cardi0-challenge-weekplan. WAAROM? Toch stond ik een kwartier later op en nog voor de klok zes uur had geslagen begon ik aan mijn rondje van vijf kilometer. Daar bleef het dinsdag niet bij. Ik fietste naar het station (bijna 30 minuten), liep van Amsterdam Centraal naar kantoor (25 minuten) en liep ’s avonds weer terug naar centraal en ging natuurlijk ook weer op de fiets naar huis. Bijna 2,5 uur op een dag. Go me.

Ook gisteren ging mijn wekker weer om half zes. Tijd voor mijn vijf kilometer. Ik vervloekte het nog steeds, maar het voelde al beter dan een dag ervoor. Dit keer niet op de fiets naar het station, de dag er voor had mijn fietsmandje het namelijk begeven. Dat ding heb ik nog geen tien keer gebruikt en mijn fiets staat meestal binnen (dus ook roest kan het niet zijn). Fietsen met mijn handtas met laptop en voedselvoorraad voor een dagje kantoor zag ik niet zitten. Wel liep ik weer van het station naar kantoor, dus in totaal had ik gisteren weer bijna 1,5 uur cardio te pakken.

Vandaag hoefde ik niet naar kantoor, maar denk maar niet dat ik het er daarom van neem en extra lang heb hardgelopen. Ik lijk juist actiever als ik op een dag erg veel verplichtingen heb. Daarnaast werd ik vanmorgen wakker met migraine. Na eerst twee uur langer te zijn blijven liggen met ibuprofen, kwam ik er ineens achter dat ik twee weken geleden een medicijn tegen migraine had gekregen van de dokter. Het medicijn zou alleen werken als ik daadwerkelijk migraine had. Nou, dat kunnen we nu dus bevestigen, want na ongeveer een half uur was mijn hoofdpijn volledig verdwenen, ik was alleen nog een beetje duf. En zo voel ik me nu dus nog steeds. Duf. Maar ik ga vanavond nog wel 30 minuutjes hardlopen. Ik bedoel, “kom op hé Annemerel, wat is nu een half uurtje? 1/48e van je dag!” (ik quote mezelf graag).

Morgen heb ik een schrijfdag (en moet het zeker lukken om nog 30 minuutjes hard te lopen), maar zaterdagochtend (VROEG!) stap ik in de trein naar Parijs. Nu kun je wandelen en fietsen door Parijs natuurlijk ook makkelijk als cardio bestempelen, maar ik wil zondag toch nog wel even proberen om 30 minuutjes hard te lopen. Ik was natuurlijk eerst van plan om zondag zo’n vier uur hard te gaan lopen (marathon!). Pfftt, dat zal wel zuur zijn hoor, de marathon gaat door heel de stad en ik heb zo’n vermoeden dat ik het parcours wel een aantal keer zal passeren. Ach ja, volgend jaar beter!

Op de Facebookpagina heb ik gezien dat ik niet de enige ben die al goed op weg is haar doel te behalen! Wat zijn jullie allemaal actief. En onthoud, als je deze week maar drie of vier cardio-sessies redt, is dat ook geen ramp. Als je maar van jezelf weet dat je je best hebt gedaan. Succes nog de laatste paar dagen!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

48 Reacties

 1. april 4, 2013 / 17:18

  Woow knap hoor zo vroeg de wekker! Hoelaat ga je dan slapen?

  • april 4, 2013 / 17:25

   Daar ben ik ook heel benieuwd naar. Mijn wekker gaat helaas ook vaak om 5.30 uur, en ik heb eens gelezen dat jij ook vrij veel slaap nodig hebt. Kruip je dan ook al rond 22.00 uur (en soms nog eerder, net als ik) het bed in, Annemerel?

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:26

   Tussen 22.00u en 23.00u anders trek ik die wekker echt niet hoor!

 2. april 4, 2013 / 17:18

  Goed bezig! Ik ben ook wel benieuwd hoe laat je elke dat gaat slapen ;)

 3. april 4, 2013 / 17:19

  Goed bezig! Ik heb 2x hargelopen en ga zaterdag weer met een groepje trainen!

 4. april 4, 2013 / 17:19

  Goed bezig! Ik tel mijn dagelijkse fietstochtje eigenlijk niet mee, dat is zo’n routine. Anders kon ik er bijna een uur bij optellen.

 5. april 4, 2013 / 17:21

  Je bent echt super goed bezig! Ik heb maandag een uur door de duinen gelopen en woensdag meerdere cardio sessies gedaan.. Bij de fysio, fietsend (van en naar fysio!) en ’s avonds besloot ik te gaan springtouwen haha! Dinsdag was mijn rustdag.. vandaag ga ik ook nog even een stukje lopen en dan heb ik mijn sessie ook weer achter de rug!
  <3

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:26

   Good job! Lekker bezig zeg!

 6. april 4, 2013 / 17:22

  Ben nog niet aan cardio toegekomen, ben meer van de krachttraining, maar moet van mezelf dit weekend de loopband op! Je bent goed bezig Annemerel :) xoxo

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:27

   Krachttraining is ook belangrijk!

 7. april 4, 2013 / 17:30

  Goed bezig hoor! Fanatiekeling :) Veel plezier in Parijs alvast.

 8. april 4, 2013 / 17:40

  Echt straf dat jij zo vroeg op de ochtend al vijf km kan lopen! Ik heb momenteel al 2x cardio gedaan. Vanavond is het tijd voor nummer 3.

 9. april 4, 2013 / 17:43

  Go you! Ik ben net terug van m’n rondje hardlopen.. het ging echt k*t! :-( wel de hele training afgemaakt maar baal wel een beetje. Gisteren in totaal slechts een kwartier gelopen, verder geen tijd. Dan zondag maar een extra training inlassen!

 10. april 4, 2013 / 17:50

  Wauw! jij beweegt echt heel veel! :)
  Maandag is me niet gelukt om iets van cardio te doen, dinsdag had ik 45 minuten gefietst, woensdag minstens 1,5 uur en vandaag heb ik er ook al 40 minuten opzitten. Spierpijn dat ik heb want langs de Amstel met tegenwind is echt bijna niet te doen :P Morgen ga ik sowieso nog een half uurtje fietsen en dan hoop ik dat ik van ’t weekend ook nog iets kan doen!
  Ik ben heel benieuwd naar de volgende challenges!

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:27

   Je hebt zelf anders ook niet weinig bewogen ;-)

 11. april 4, 2013 / 17:53

  Goed zeg, Annemerel! Sinds ik jouw blog volg, ben ik weer helemaal enthousiast over sporten geworden (ik doe al een jaar niet meer aan sport) en ga me inschrijven bij de sportschool! Vanavond heb ik mijn proefles (Zumba), zal wel even pittig worden! Misschien sluit ik me binnenkort ook aan bij de Fit For Summer-challenge :).

 12. april 4, 2013 / 17:54

  Wow, goed bezig! Dikke respect voor het vroege opstaan hoor :p
  Heerlijk dat je weer lekker naar Parijs gaat (ook al is het anders dan je had verwacht/gehoopt, Parijs is nooit verkeerd :p)

 13. april 4, 2013 / 17:59

  hmm bij mij gaat het niet al te best deze week. Maandag 7km gewandeld, maar verder nog niets (heb elke dag stage, bad excuse I know). Ga dit weekend proberen héél actief te zijn!

 14. Ellis
  april 4, 2013 / 18:06

  Wat schrijf je prettig! Heeft niets met de inhoud te maken maar het viel me nu weer op. Je blog leest altijd fijn weg!

  En succes nog met je cardio-challenge, je bent al goed bezig!

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:28

   Dankjewel!

 15. april 4, 2013 / 18:08

  Wauw wat goed bezig! Ik heb deze week het hardlopen weer opgepakt en heb nu 2x 30 minuten gerend. Daarnaast ben ik ook lekker op de fiets naar het station gegaan (30 min heen en 30 min terug) Dat was echt heerlijk en ga ik zeker vaker doen.

 16. april 4, 2013 / 18:14

  Fanatiek? Haha, neejoh! Wel een erg goed voorbeeld, go girl!

 17. Sterre
  april 4, 2013 / 18:31

  Gelukkig! Ik ben niet de enige die 5.30 zijn nest uit komt, haha. Goed bezig en zet ‘em op!

 18. Elisa
  april 4, 2013 / 19:08

  Hi Annemerel, welk middel heb je van de huisarts voorgeschreven gekregen? Ik heb namelijk ook vaak last van migraine en kan wel een ‘wondermiddeltje’ gebruiken.

  • Charlotte
   april 4, 2013 / 20:07

   @ Elisa, ik weet niet wat Annemerel gebruikt maar mijn moeder gebruikt Migrafin. Zijn zakjes met poeder wat je opdrinkt, maar is wel op recept. Dus moet je even naar de huisarts

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:29

   Het heet Maltax!

 19. april 4, 2013 / 19:28

  Goeed! Ik ben ook al lekker op weg, vanavond een uurtje zumba en een kwartier buikspieren! Geen echte cardio, maar alle beweging telt :)

 20. april 4, 2013 / 19:45

  Goed bezig!

 21. april 4, 2013 / 19:50

  Wauw, goed bezig!

 22. Charlotte
  april 4, 2013 / 20:04

  Mijn conditie is echt prut op het moment maar heb deze week toch al 3 soort van cardio sessies gedaan. Jij bent wel echt lekker bezig!

 23. april 4, 2013 / 20:16

  Wat fijn dat je weer naar Parijs gaat. Wow en wat vroeg opstaan zeg!

 24. april 4, 2013 / 20:19

  Ik moet elke dag om half acht opstaan en dat vind ik al een hele prestatie haha, goed bezig Annemerel!

 25. april 4, 2013 / 20:22

  Goed bezig!

 26. Ilse
  april 4, 2013 / 20:27

  Goed bezig zeg, ik fiets elke dag een half uur en heb morgen tennistraining dus ik kom er wel. :) Ojaaah, heb dinsdag ook met de kinderen meegevoetbald. :)

 27. april 4, 2013 / 21:11

  Goed bezig!!

  Met mij ging het ook heel goed, tot ik in bed belandde met de griep… beetje jammer. Hopelijk ben ik morgenavond weer opgeknapt en kan ik zaterdag & zondag toch nog mijn laatste twee cardio sessies doen :)

  • Annemerel
   Auteur
   april 5, 2013 / 10:29

   Naar je lichaam luisteren is ook belangrijk!

 28. Marjolijn
  april 4, 2013 / 21:22

  Whohoo wat een goede week tot nu toe al! En wat knap dat jezelf er toe kan zetten om zo vroeg op te staan. Zelf heb ik 2 cardiosessies hardlopen gehad (beide 30 minuten) en 60 minuten sportschool. In principe al vier, maar ik hoop aan het eind van de week 6 te hebben gedaan. Moet lukken met nog 3 dagen in het vooruitzicht.

 29. april 5, 2013 / 08:37

  Wel fijn dat je de loop dingen ook mag mee tellen! Dan is deze cardio week toch nog een succes ondanks de griep !:)

 30. april 5, 2013 / 09:33

  Wauw…. respect!

 31. Nathalie
  april 5, 2013 / 09:37

  Wauw netjes! Zelf gaat vandaag mijn vijfde worden en zondag zelfs een zesde ingeplant :)

 32. april 5, 2013 / 10:40

  Zumba vind ik het makkelijkst om te doen. Het is leuk, de tijd gaat snel voorbij, en 4 uur per week is geen probleem! Al val ik dan extreem af, en moet ik extra gaan eten!Met een beetje motivatie, zal je wel slank de zomer ingaan!

 33. Anna
  april 5, 2013 / 13:20

  Wauw goed bezig! heerlijk ook om naar je werk te lopen lijkt mij! Echt cardio is helaas niet voor mij weggelegd. Maar ik ben deze week wel extra consequent in het uitvoeren van m’n fysio oefeningen, en probeer mn wandeloefening 2 keer per dag te doen :)

 34. Vera
  april 5, 2013 / 17:36

  Ik vind je sportverhalen altijd zo leuk om te lezen en erg motiverend!:) Merk je echt verschil aan je huid en je energie nu je die groene smoothies maakt?

 35. Ella
  april 5, 2013 / 19:11

  Pas je wel op dat je niet te vaak en te hard hardloopt? je hebt nog een halve blessure he!

  Ik heb deze week 2 hardgelopen (7.5 km en 8.1 km), morgen 3e keer hardlopen.
  Verder elke dag natuurlijk na coschappen en terug fietsen (dat is maar 2 km per keer maargoed, om 6uur s ochtends om om 8uur s avonds is dat wel een opdracht;).
  Geen cardio, maar mijn dagen zijn wel 14 uur waarvan vaak ook hele dagen alleen maar staan en lopen. én ik heb wel 2x een buikspier/beenspier workout gedaan ;). én 2 liter water.
  Wel elke dag een koekje of iets…

 36. april 5, 2013 / 19:30

  Amai zo vroeg! Ik ga liever na het werk rennen!!

 37. Sonja
  april 5, 2013 / 21:40

  Annemerel, een tijdje terug scheef je bezig te zijn geweest met een hardloopschema voor de beginners (toen nog met jouw zusje dat het nog eens super goed bleek te doen). Hoe staat het daar eigenlijk mee? Want ik ben wel erg benieuwd en het ‘past’ ook wel een beetje in de fit for summer challenge!