FIT FOR SUMMER: 4/10 Quit The Crap (April 22-28)

 photo crap.jpg

Ik had het al een beetje aangekondigd, aankomende week is een week waarin we iets moeten laten, in plaats van dat we iets moeten doen. Voor sommige is dit geen enkel probleem, die houden zich misschien al aan deze regel, of hebben juist meer problemen met zichzelf ergens toe te zetten (cardio, water, buikspieren), maar voor mij is de volgende challenge een levensechte hel. Deze week gaan we namelijk kappen met de troep.

Wat ik onder troep versta? Snoep. Cake. Taart. Chips. Frituur. Chocola. Drop. Koekjes. Ben & Jerry’s. Cupcakes.

Deze week staat het bij mij niet op het menu. Althans, vijf van de zeven dagen. Ik heb twee jokerdagen, op deze dagen mag ik de regels iets versoepelen. Je kunt ze gebruiken voor het weekend als dit de dagen zijn waarop je normaal een beetje buiten je boekje gaat, maar je kunt ze ook inzetten op de dag dat je een verjaardag hebt, of de dag waarop je ongesteld moet worden en echt niet zonder chocola kunt.. It’s all up to you!

Waar ik ze voor ga gebruiken? Ik probeer ze zo lang mogelijk in mijn bezit te houden. Als ik dan zaterdag naar Italië ga (wat helaas niet meer zeker is) kan ik tenminste zowel zaterdag en zondag een ijsje eten. En ga ik zaterdag niet naar Italië? Dan kan ik mijn verdriet in Nederland aan ijs wegeten.

Of er dan snackjes zijn die je wel mag? Fruit natuurlijk, en hele pure chocola (meer dan 80%), ongebrande en ongezouten noten, maar alles met mate natuurlijk! Het is niet de bedoeling dat je honger krijgt, maar we gaan onze maag deze week niet vullen met rotzooi! Aanstaande dinsdag zal ik een aantal snackjes met jullie delen die ik deze week eet als ik trek krijg, maar me wel aan de regels wil blijven houden!

Dit wordt een spannende week van mij, want de laatste weken eet ik echt alles wat los en vast zit. Een magnum crème brûlée na het eten ’s avonds, een zak tortilla chips als ik daar om 23.00u ineens trek in krijg, chocola voor het leven, autodrop alsof het mijn laatste avondmaal is… Deze week ga ik cold turkey! Wish me luck!

Houden jullie me op de hoogte hoe jullie de challenge volbrengen? In de Facebookgroep hebben we inmiddels bijna 700 leden (OMG!) en op twitter en instagram zie ik ook steeds vaker de hashtag #fitforsummer voorbij komen sinds kort wordt daarbij ook #annemerelcom gebruikt, omdat ik helaas niet de enige briljante geest (muahaha) was die op de hashtag #fitforsummer was gekomen (met andere woorden: de hashtag wordt over de hele wereld gebruikt door meiden die fit voor de zomer willen worden, niet heel handig dus!).

Succes deze week!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

39 Reacties

 1. april 20, 2013 / 12:06

  Dit wordt een moeilijke voor mij! Ik werk tijdens de week als stagiaire bij Libelle.be en zit de hele dag achter mijn computer koekjes te eten. Het zal niet makkelijk worden om daar mee te stoppen maar ik ga wel heel hard mijn best doen! Hopelijk kan je zaterdag toch vertrekken naar Italië.

 2. Eline
  april 20, 2013 / 12:27

  Poeh, lastig deze ;) ik ben allergisch voor fruit en noten, dus ga moeite doen om goede tussendoortjes te vinden! En drop, aaah liefde! Die moet ik echt uit mijn huis verbannen!

 3. april 20, 2013 / 12:36

  Zo, dat is nogal een uitdaging! Heel veel succes iedereen :)

 4. april 20, 2013 / 12:56

  Komt in de week dat ik 25 cupcakes voor het goede doel moet bakken. Mag ik dan wel van het beslag snoepen? Wat een uitdaging zeg!

 5. april 20, 2013 / 13:12

  Noooooo dit vind ik super moeilijk!

 6. april 20, 2013 / 13:20

  dit wordt inderdaad een hele uitdaging.. vooral de chocola!

 7. april 20, 2013 / 13:39

  Dit wordt voor mij een “rustweek” dan in de challenge, haha. Ik eet al bijna twee jaar geen suiker meer en dan heb je een groot gedeelte van de troep meteen de deur uit.

  Om er toch nog een uitdaging van te maken ga ik voor een week lang helemaal geen witte koolhydraten!

 8. april 20, 2013 / 13:45

  Woooow lastig! ‘Cold turkey’, haha, ik ben heel erg benieuwd hoe je het er vanaf gaat brengen. Ik hoop voor je dat Italië doorgaat!

 9. april 20, 2013 / 13:51

  Ooiooh ik was hier al bang voor haha. Dit gaat een lastige worden, ik hou echt heel erg van koekjes! Dit wordt afkicken maar ik ga er voor!!

 10. april 20, 2013 / 14:08

  Pfoeh, dat is een moeilijke! Ik ben echt zwaar verslaafd aan chocola en op stage hebben we van de week allerlei lekkers besteld voor komende week :( Ik ga heeeel hard m’n best doen!

  Oh, en ik hoop echt voor je dat Italië doorgaat…

 11. Liselotte Oplaat
  april 20, 2013 / 14:09

  Nou,, die jokers heb ik wel jarig.
  Donderdag ben ik jarig en ga ik met school met de bus naar Xanten(in Duitsland):D Dat wordt dan maar minderen;)

 12. april 20, 2013 / 14:13

  Heel leuke uitdaging! Ik doe mee! :D

 13. april 20, 2013 / 14:35

  Hier ben ik al mee begonnen toen de challenge startte, ik dacht; als ik zoveel ga bewegen moet ik ook afkicken van al dat snoepen! Ik neem als ik echt desperate ben voor een snack een stuk mango :)

 14. Hiba
  april 20, 2013 / 15:16

  En hoe zit het met de Abs? moeten we daar mee door of wordt het ook 3x per week net zoals Cardio?

 15. Iris
  april 20, 2013 / 15:29

  Oei…… Dit is een serieuze challenge.

 16. april 20, 2013 / 16:46

  I’m gonna DIE!

 17. april 20, 2013 / 17:25

  Succes allemaal!

 18. Saskia
  april 20, 2013 / 17:32

  Dit wordt echt heel moeilijk..
  Maar hoe zit het dan met de abs? En met de cardio en het water drinken?

 19. april 20, 2013 / 17:58

  Aiii dat wordt een pittige. Vanavond heb ik een verjaardag dus dat wordt van de laatste zoetigheid genieten…

 20. april 20, 2013 / 18:29

  Dit wordt de moeilijkste uitdaging voor mij. Ik HOU van lekker eten. Ik ga mijn best doen!

 21. april 20, 2013 / 19:18

  Dat gaat lastig worden, want ik mag op een baaldag altijd een brinky eten, dan heb ik gewoon chocola nodig! Nou maar hopen dat ik dat deze week niet nodig ga hebben dan ;)
  & als gezonde snack is paprika mijn favoriet! :)

 22. april 20, 2013 / 19:36

  Niet mals… Succes aan al wie de challenge aangaat!

 23. Desirée
  april 20, 2013 / 19:45

  Ik leef de afgelopen drie weken al alleen maar op water, groenten en fruit, dus deze challenge wordt een makkie voor mij!

 24. april 20, 2013 / 21:07

  Haha succes allemaal! Ik pas ;) !

 25. april 20, 2013 / 21:11

  Ik doe ook mee! :)

 26. april 20, 2013 / 21:44

  Oeeh! Leuke! Ik eet eigenlijk heel de week clean altijd, behalve op zaterdag avond soms 1 handje chips en daar houdt het bij op :)! Ik ben net weer begonnen met bloggen en wil daar ook zeker recepten gaan plaatsne om clean en goed vullend te eten.. =D Heb al eggmuffins online staan ^^

 27. april 20, 2013 / 21:54

  Dat zal lastig worden, een leuke uitdaging dus :D Ik vind rijstwafel heel er lekker als snack, zitten ook niet veel kcal in.

 28. april 20, 2013 / 22:10

  Als ik mee zou doen zou dit ook mijn zwakste punt zijn.. Ik snap je dus wel haha. Succes!

 29. april 20, 2013 / 22:55

  Deze week was ik gesneuveld door een verkoudheid. Too bad. Heb dus amper buikspieren gedaan. Wel gehockeyd, dat dan weer wel. Aankomende week ga ik weer 100% m’n best doen voor de challenge.

 30. Myrthe
  april 21, 2013 / 08:27

  Top, dit probeer ik al een paar weken.. Alleen gaat er af en toe nog wel n stukje wortelcake in bijvoorbeeld! ;)
  succes meiden!

 31. april 21, 2013 / 09:09

  Ai, ik denk niet dat ik dit kan én wil halen. Ik wil gezonder leven door vaker fruit te eten en water te drinken, maar ik ga niet helemaal stoppen met al die dingen. Ik ga dus gewoon even de regels voor mezelf versoepelen, want ik voel me al veel beter in mijn vel!

 32. carolien
  april 21, 2013 / 12:25

  Heb het op het moment super druk dus het hardlopen etc hou ik niet helemaal bij ! maar hier zal ik zeker aan mee doen !!

 33. april 21, 2013 / 13:14

  Oeff dit vind ik ook wel een moeilijke. Op zich ben ik niet echt een snoeperd, maar chips is mijn valkuil. Vooral ’s avonds na het eten. Maar gelukkig was ik daar de laatste tijd al mee aan het minderen, dus dat moeten we dan maar goed doorzetten.

 34. april 21, 2013 / 14:04

  Ik wist dat er een moment ging komen dat ik dus geen lekkere dingen meer mag. Ik geniet vandaag dus nog even van de lekkere dingen en morgen beginnen we met de nieuwe challenge!!

 35. Inge
  april 21, 2013 / 15:38

  Oe, deze wordt lastig!! Op werk zit ik achter de computer vaak met een zakje drop en wanneer ik series kijk pak ik snel een zak chips. De chips doe ik dan wel netjes in een bakje op = op, en het is natuurlijk niet elke dag. Mja ik ga er weer voor en blijf ernaast lekker bewegen :)!

 36. april 21, 2013 / 18:49

  Afgelopen week is het mij al gelukt! :) Een tweede week wordt vast lastiger, maar ik ga dr weer voor!

 37. april 23, 2013 / 14:14

  Beste Annemerel,

  Wil je alsjeblieft rekening houden met het mannelijke deel van de Nederlandse bevolking? Mijn vriendin haar dagelijkse portie chocolade ontzeggen heeft wellicht verstrekkende gevolgen voor onze relatie.

  met vriendelijke groet,

  Matthijs

 38. april 28, 2013 / 13:17

  Dit is echt heel moeilijk !!
  Ik ben al een aantal weken gestopt met ’s avonds voor tv chocolade en andere rommel te eten! Vroeger at ik elke avond een hele reep chocolade op! Het bleef soms niet bij één, het werd gewoon te erg en daarom heb ik gestopt met chocolade te kopen! Ben al blij dat het me lukt tijdens de week! Maar int het weekend o zo moeilijk, dan is het zondigen hoor !
  Groetjes Julie