Fit at home: Mijn favoriete work-outvideo’s voor thuis

Sportscholen zijn al bijna drie weken gesloten en dat zullen ze ook nog wel een tijdje blijven. Ik dacht nog even de sportschool naar mijn huis te brengen en bij Decathlon wat attributen te bestellen, maar eh… leuk idee, alleen was alles al uitverkocht. Trainen zoals in het krachthonk bij Olympus, dat gaat nu even niet, maar ik probeer wel (steeds meer) oefeningen te doen. Ik doe twee video’s waarbij je geen attributen nodig hebt en een video (mijn eigen video) waar je alleen een balansbal voor nodig hebt.

Sanne Vloet is voor mij een grote inspiratie wat betreft gezonde voeding, positiviteit en work-outvideo’s. Het Nederlandse model verhuisde begin dit jaar van New York naar LA en maakt regelmatig work-outvideo’s. Bovenstaande work-out heb ik nu twee keer gedaan en is redelijk heftig. Het zijn maar 10 minuten, maar doordat je de bilspieren zo intensief traint is ‘ie aardig pittig. Ik moest de eerste keer halverwege het eerste been even pauzeren omdat ik hem echt niet meer opgetild kreeg. Mijn billen kunnen nog wel wat extra training gebruiken, dus deze houd ik erin.

Tien jaar geleden, misschien zelfs wel elf of twaalf jaar geleden… ik woonde nog bij mijn ouders, vond ik deze video op Exercise TV. Dat bestaat nu al lang niet meer, maar de video’s zijn gelukkig nog terug te vinden op YouTube. Als ik yoga doe, dan doe ik vrijwel altijd deze video. Het fijne van deze video vind ik dat ik de oefeningen uit mijn hoofd ken en de bewegingen dus als vanzelf gaan.

Billen trainen, yoga voor flexibiliteit en de oefeningen uit mijn eigen buikspieroefeningen video, dat maakt mijn home workout routine compleet. Voor mijn video heb je wel een attribuut nodig, een balansbal. Daarnaast gebruik ik een medicine bal, maar die kun je ook vervangen voor een fles water.

Wat zijn jouw favoriete thuis workouts?

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Lana
  april 3, 2020 / 12:05

  Ik ben net begonnen met het schema van Sarah’s Day, echt een super fijne gids! Hopelijk kan ik het lang volhouden haha. Ik sport normaal bij de trainmore en die hebben nu iedere dag twee keer per dag een instagram live met verschillende workouts, die vind ik ook heel fijn om nu thuis te doen

 2. Marije
  april 3, 2020 / 12:53

  Ik vind de video’s van Tone It Up ook altijd leuk. Ik word zo vrolijk van die twee dames.

 3. Esther
  april 3, 2020 / 18:51

  He Annemerel, wij werken nu ook al bijna een maand vanuit huis. Heb veel aan je thuiswerktips gehad van een tijdje geleden! Wat ook een tip is die je leest is… blijf kopen om ondernemers te steunen. Nu zit ik er helemaal klaar voor om iets leuks te bestellen online, namelijk stationery! Daar heb je ooit ook al eens iets over geblogd, maar voor kantoor is t wat te girlie. Maar voor thuis super leuk! Dus mocht je een affiliate link hebben, dan kan ik jou ook nog een plezier doen! Wel snel zijn, want ik ga morgen bestellen! Kunt me mailen of hier reply-en dan zijn er misschien meer mensen die zin hebben in hippe boekjes om minuten of meetings op te schrijven?

  • Annemerel
   Auteur
   april 4, 2020 / 12:08

   Hi Esther,

   Super goed om te lezen! Mijn favoriete stationary koop je bij Studio Stationary. Ik heb hier zelf geen affiliate link van (helaas), maar het is echt een aanrader. Het is ook een Nederlands bedrijfje, dat maakt het extra leuk. http://studiostationary.nl Veel shopplezier!

 4. april 3, 2020 / 21:09

  Oh heel handig dit, ik wilde je al vragen welk yoga filmpje je ook alweer deed.
  Je noemt hem heel vaak maar wist niet meer hoe die heette! Was toch wel benieuwd aangezien je al 10 jaar die oefeningen doet, haha:) Fijne avond!