LET’S TALK ABOUT: My favourite TV-Shows

Ze voorspellen dit weekend niets dan regen en wind (hier aan de kust windkracht zes) als jij net als ik het liefst het hele weekend binnenblijft onder een dekentje op de bank met een kop thee, dan heb ik hier mijn vier favoriete series voor je. Heb je tenminste iets (leuks) te doen.

Nashville

Toen op mijn 27ste verjaardag Nashville gecanceld werd door TV zender ABC was ik zeer verdrietig. De laatste aflevering was ook zo’n enorme cliffhanger, ik moest gewoon weten hoe het afliep. Gelukkig was er na een paar maanden een zender die het vijfde seizoen van de show graag wilde gaan uitzenden en dus was Nashville gered. Maar toen Nashville begin dit jaar weer van start ging bleek ik de show helemaal niet zo leuk meer te vinden. Een beetje saai en langdradig. Ik keek drie afleveringen en gaf het toen op.

Totdat er iets verschrikkelijks gebeurde met een van de personages, want toen moest ik dat toch wel even met eigen ogen zien. Gejankt heb ik… en de afleveringen die volgde heb ik weer met veel plezier gekeken. Inmiddels is het eerste deel van seizoen vijf uitgezonden en is het wachten op het tweede deel van seizoen vijf. Er is nog geen datum waarop dat van start gaat maar ik kijk er nu al naar uit, want er zal een nieuw hoofdpersonage aan de cast worden toegevoegd en dat is niemand minder dan Rachel Bilson, beter betekent als Summer uit The OC en Zoë van Hart of Dixie. Leuk ook: Chris Carmack (Will Lexington in Nashville) speelde samen met Rachel in het eerste seizoen van The OC (hij speelde Luke, het (ex)vriendje van Marissa.

Voor degene die Nashville nog nooit gezien hebben, de serie gaat over een aantal country muzikanten in de meest muzikale stad van de VS, Nashville. Op de een of andere manier hebben ze allemaal met elkaar te maken en er is vooral heel veel drama. Maar ook: veel mooie (country)muziek.

Riverdale

Dat een tv-show gebaseerd op een stripboek zo leuk zou kunnen zijn had ik van te voren echt niet voor mogelijk gehouden. Maar het is toch echt zo, Riverdale is mijn nieuwe favoriete serie op dit moment. Het is een beetje van Gossip Girl en een beetje van Pretty Little Liars en het schijnt ook wat van Twin Peaks weg te hebben, maar die serie heb ik nooit gezien, dus daar kan ik niet over meepraten.

Riverdale speelt zich af in het gelijknamige fictieve dorpje in de VS. De hoofdrollen worden gespeeld door een aantal (veel te knappe) 16-jarigen. Archie, Betty & Veronica zijn de Nate, Blair & Serena van de serie. Jughead (gespeeld door Cole Sprouse, van de Suit Life of Zach & Cody én Friends) is de outsider, de schrijver, de donkere ziel (Dan Humphrey dus) en dan heb je nog Cheryl en Jason Blossom, de mysterieuze tweeling. De serie begint met de verdwijning van Jason (hmm waar heb ik dat eerder gezien, Alison, PLL?) en dit wordt het grote mysterie van de show. De ouders van de kinderen blijken er ook meer mee te maken te hebben dan op het eerste gezicht gedacht wordt.

De serie wordt iedere donderdagavond in de VS uitgezonden en staat de volgende ochtend dan op Netflix. Echt top. Helaas is er nu even een korte break en heb ik deze week dus geen nieuwe aflevering. Rustig wachten op 30 maart, als de nieuwe aflevering online staat.


Big Little Lies

Big Little Lies is een achtdelige TV-serie die in de VS uitgezonden wordt op zondagavond op HBO. Helaas niet op Netflix te vinden dus. Ik heb speciaal voor deze serie geprobeerd een abonnement op HBO te nemen, maar dat is me helaas niet gelukt vanuit Nederland. Ik kijk nu op een niet geheel legale wijze en iedere keer als ik dat doe kruis ik mijn vingers dat ik hier niet keihard voor gestraft ga worden. Anyway.

De serie is de verfilming van het gelijknamige boek. Ook al speelt het boek zich af ergens in Australië en speelt deze serie zich af in Californië. Er is iets gebeurt op een privéschool tijdens een liefdadigheidsavond en iemand heeft dit niet overleefd. Wie dit is, dat weten we niet en dat zal waarschijnlijk aan het eind van de serie blijken. Hoofdrolspelers zijn Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley, die alle drie moeders van kleuterschool kinderen spelen. Een belangrijk thema in de show is huiselijk geweld en verkrachting. Maar ook de kinderen spelen een belangrijke rol.

Ik vind dit een hele goede serie, was ook heel enthousiast over het boek, dus kon – met zo’n cast – ook bijna niet anders dat ik de show ook zou kunnen waarderen.

Modern Family

Dit is en blijft mijn favoriete comedy serie (naast Friends natuurlijk). Inmiddels zijn ze bezig met seizoen acht en het is nog niet duidelijk of er een negende seizoen zal komen omdat de contracten na dit seizoen aflopen. Ik houd het nieuws nauwlettend in de gaten, want er zijn maar weinig shows die me zo laten lachen. De eerste seizoenen staan allemaal op Netflix, dus als je ze nog niet gezien hebt zou ik zeggen, ga snel kijken. Netflixen en je buikspieren trainen (door het lachen) het kan echt.

Hoop dat je genoeg inspiratie hebt om het weekend te overleven. Ik ga eerst nog even naar buiten om 32,5 kilometer hard te lopen. Wens me geluk, alsjeblieft.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Rianne
  maart 18, 2017 / 13:41

  Modern Family is ook een van mijn favoriete series! Ik kijk het via Netflix dus ik moet nog even wachten tot het zevende seizoen.. En Nashville is ook erg leuk! Ik heb seizoen 1 t/m 4 ook op Netflix gekeken, maar nu ben ik zooo benieuwd hoe het verder gaat!

 2. maart 18, 2017 / 13:59

  Oh Modern Family is echt mijn meest favoriete serie ever. Als ik me kut voel ga ik het gelijk kijken en dat werkt geweldig. Een serie met Cole Sprouse moet ik trouwens ook zien! En mijn vriend is geboren in Nashville, dus hee! Malou x

 3. Yvonne Prins
  maart 18, 2017 / 14:04

  Hi AM,

  Via wat of wie kijk je Nashville? Ik kan hem nog niet kijken via Netflix! L

  Let me know!

  Groeten Yvonne

 4. Ilse
  maart 18, 2017 / 19:28

  Riverdale is zo leuk! En PLL haal ik nu in (ben bij seizoen 3)! Big little lies wil ik nog wel eens kijken (maar er staan nog meer series te wachten, haha).

 5. maart 19, 2017 / 09:37

  Toffe aanraders! Riverdale moet ik toch ook eens gaan kijken denk ik…x

 6. maart 19, 2017 / 12:38

  Ik kan ook nog een 2 leuke series aanraden: Supernatural en Downton Abbey.

  Supernatural gaat over twee broers die bovennatuurlijke wezens uitschakelen. De thema’s zijn familiebanden, elkaar helpen als het moeilijk is en natuurlijk het bovennatuurlijke. Ik vind vooral de band tussen de broers mooi, die als weeskinderen alleen nog elkaar hebben. En daar alles voor doen.
  De serie draait al 12 jaar, het 13e jaar komt eraan en ik ben al jaren fan. Het is echt een bijzondere serie waar je echt emotioneel in geïnvesteerd raakt. Bij enge momenten (ik ben niet zo snel bang) kan je altijd nog je handen voor je ogen houden ;)

  Downton Abbey is zo lekker terug dromen naar andere tijden (die ook niet altijd even leuk waren). De serie begint met het zinken van de Titanic. Downton Abbey moet op zoek naar een nieuwe erfgenaam, want de lord heeft alleen maar dochters. Om het estate te redden moet zijn oudste dochter het liefst met een ver familielid trouwen. Je krijgt vanaf aflevering 1 alle strubbelingen van upstairs en downstairs mee. Je ziet hoe het er aan toe gaat bij de de gegoede familie, maar ook wat er allemaal gebeurt bij het bedienend personeel. En dat is niet niks!

  Big little Lies wil ik ook nog zien trouwens, want een actrice uit Supernatural speelt daarin en ik vind haar zo leuk (in het echt) dus ik ben wel erg benieuwd.

 7. maart 19, 2017 / 19:52

  Leuk om te horen welke jouw favorieten zijn! Modern family blijft ook echt één van mijn all time faves. <3

 8. maart 19, 2017 / 19:52

  Leuk om te horen welke jouw favorieten zijn! Modern family blijft ook echt één van mijn all time faves. <3

 9. Floortje van Lieshout
  maart 19, 2017 / 20:03

  modern family is echt geweldig !
  ik ben nu op zoek naar een nieuwe serie en ben denk ik wel om…. ik ga dan toch riverdale kijken,
  het kijkt mij heel stom maar denk toch dat ik het ga kijken!