FASHIONWEEK: AIFW Day 1

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Alles wat fout kon gaan gisteren, ging fout. Ik werd pas om half elf wakker, ik was m’n telefoon en camera vergeten op te laden, ik vergat te eten waardoor ik al hoofdpijn had voordat m’n dag goed en wel begonnen was en toen ik bij de lingeriezaak bij ons in de straat BH’s ging passen, omdat ik niks fatsoenlijks onder m’n jurkje had, viel m’n knoop van m’n nog nooit eerder gedragen jurkje van ACNE.

Maar natuurlijk kwam alles goed. Ik deed alles gewoon net even iets sneller, m’n telefoon en camera hebben het de hele avond volgehouden, ik at veel fruit en slikte weer eens ibuprofen en dit keer werkte het wel weer gewoon goed en bij de lingeriezaak bleken ze ook naald en draad in precies dezelfde kleur als mijn jurkje te verkopen. Fabulous.

Om vier uur sprong ik in de auto op weg naar Amsterdam, helemaal voorbereid op de A4 en verstopte wegen rondom Amsterdam, maar nee. Ik kon zo doorrijden en was een uur te vroeg.

De eerste show van SIS by Spijkers & Spijkers begon vanzelfsprekend bijna een uur te laat, maar in de tussentijd werden we vermaakt met sushi en een open bar. Oh en dat ongegeneerd kijken naar andere bezoekers is natuurlijk ook helemaal niet vervelend.

Spijkers & Spijkers Ready To Wear collectie voor S/S 2012 was geinspireerd op de jaren 20 en droeg de naam ‘Bain du Soleil’. De collectie was leuk en draagbaar, niet speciaal of vernieuwend. Voor een openingsshow misschien niet de beste keuze. In januari zag ik ook al een show van SIS en die vond ik eerlijk gezegd wel wat specialer. Maar of ik het zou dragen, ja hoor!

Na de show werd er een walking dinner geserveerd. Een mouse van Rode bieten, coquilles met buikspek, runderlende met quinoa.. lovely. Ik nam één slokje van m’n Champagne toen ik me besefte dat ik dat beter niet kon doen. Ik heb voor mezelf een regel, niet drinken op gelegenheden waar (toekomstige) werkgevers aanwezig zijn. En verder wil ik alcohol sowieso een klein beetje uit mijn leven verbannen, komt niets goeds van hoor! Dus na een slokje nam ik alweer afscheid van m’n glaasje.

De tweede show was van Tony Cohen, ook die begon natuurlijk fashionably late de kleding was niet helemaal Annemerel, maar wel mooi om te zien. Glitters, zwierige jurkjes en pasteltinten en zeegroen. De muziek (Depeche Mode & Massive Attack) maakte voor mij de show.

Na de show snel een cappuccino gehaald bij Lavazza en daarna op m’n ballerinaatjes met m’n tas stevig onder m’n armen geklemd en een gevecht met m’n paraplu naar m’n auto gerend. WAT een weer.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on Bloglovin

Delen:

67 Reacties

 1. juli 14, 2011 / 12:33

  Leuke outfit en mooie foto’s.
  Ook een leuke foto van Ilanka en Joyce :)

  Xx

 2. nettelie
  juli 14, 2011 / 12:53

  I absolutely LOVE your life. Op de hoofdpijn en de losse knoop na, dan. Maar je maakt zulke coole dingen mee <3

 3. juli 14, 2011 / 12:54

  Mooie foto’s en ik ben echt zo ongelofelijk jaloers op je ookal ging alles mis haha

 4. juli 14, 2011 / 12:59

  Wat zag je er prachtig uit!

 5. juli 14, 2011 / 13:16

  Mooie foto’s! Het lijkt me echt zo leuk om een keer naar een modeshow te gaan, ik weet eerlijk gezegd nooit waar ik daar kaartjes voor kan vinden, weet jij dat, of is het alleen op uitnodiging?

 6. juli 14, 2011 / 13:23

  Klinkt allemaal super tof! Lijkt mij zo leuk om een keer te zien hoe het eraan toe gaat bij de AIFW! Al die mensen, mode, fotografen, redacteuren, etc.

 7. juli 14, 2011 / 13:58

  Wat ik me altijd afvraag: hoe komen die ontwerpers aan jouw adres om je een uitnodiging te sturen?

  • Annemerel
   Auteur
   juli 14, 2011 / 14:21

   Je kunt jezelf aanmelden via AIFW.nl en uit de aanmeldingen kiezen ze dan. Ik weet niet of iedere journalist zich aan hoeft te melden, maar een blogger zoals ik wel ;-)

 8. Eline
  juli 14, 2011 / 14:25

  Echt gaaf dat je erheen mocht!

 9. Phine
  juli 14, 2011 / 14:31

  …..En toch stond je na al je hindernissen weer stralend op de AIFW…!

 10. juli 14, 2011 / 15:24

  Het blijft echt gaaf dat je zulke shows bij mag wonen zeg!

 11. Joriene
  juli 14, 2011 / 15:30

  super cool,
  ik ga me ook aanmelden want het lijkt me vet cool om een keer zo’n show bij te wonen!
  je kunt meteen zien welke kledij er volgend jaar modieus word en ontmoet toffe gasten!
  ps:maar lijkt juist of je geen bh onder je leuke jurkje aan hebt?
  of vergis ik me!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 14, 2011 / 15:33

   Haha dat KLOPT! Ik kon geen BH vinden en heb toen een andere oplossing gezocht :’)

 12. juli 14, 2011 / 15:39

  Leuke foto’s, mooi truitje heb je aan! Die kleur staat je erg goed.

 13. Milou
  juli 14, 2011 / 16:06

  Jeetje, Annemerel. Zo jong en nu al zo’n enorme tuttebel die denkt dat het waanzinnig interessant is voor een lezerspubliek om te weten hoeveel calorietjes jij naar binnen werkt en waar je (hihi) je kekke nagellakalijnjurkshortsveterstringetjes koopt.
  ‘De kleding was niet helemaal Annemerel.’ Brrrrr…over jezelf praten in de derde persoon. Weet je dan niet dat dit een absolute no go is, poppetje?

  Ga jij jezelf eens lekker een keertje laveloos drinken en wat minder met je hoofd in de zon. Das namelijk pas ongezond. Kijk daarna eens wat vaker naar het journaal en wat minder naar je eigen spiegelbeeld. Hartstikke leuk dat je het wil maken, maar werk dan een beetje aan je inhoud en niet alleen aan je netwerkskills.

  • juli 14, 2011 / 19:33

   Milou, wees niet zo gemeen. Het siert je niet.

 14. Mariët
  juli 14, 2011 / 16:16

  Oh mijn God, die laatste reactie doet echt pijn aan mijn ogen! Ik zou ‘m niet eens lezen en meteen verwijderen als ik jou was! I love everything you do Annemerel! Je bent mijn grote voorbeeld en ik vind dit echt een heel leuk stukje, mooi geschreven en met super leuke foto’s! Je komt echt professioneel over hoor!

 15. Mariët
  juli 14, 2011 / 16:29

  Je zag er echt heel leuk uit, dat roze staat je super goed! En het valt mij niet op dat je wel of geen BH aan hebt, hihi, dus je hebt het in ieder geval mooi opgelost! Ik kan me best voorstellen dat niet iedereen geïnteresseerd is in jouw blog, maar ik kan niet begrijpen dat ze dat op bovenstaande manier moeten uiten. Volgens mij is het gewoon jaloezie… Anders zou ze je blog ook niet lezen denk ik. Wat mij betreft hoef je echt niet aan je “inhoud” te werken, je bent TOP zoals je bent!

 16. juli 14, 2011 / 16:46

  Leuke foto’s zeg! Haha ziet er uit als een geweldige eerste dag, ik ben benieuwd hoe de rest bevalt!
  x

 17. Ik
  juli 14, 2011 / 17:00

  Tja.. Ik ben het wel eens met Milou. Ook ik lees met verbazing over hoe Annemerel over zichzelf schrijft. Maar Mariët heeft wel een punt: we hoeven je blog niet te lezen. Als je je ergert, lees dan iets anders. Deze blog is simpelweg fijn hersenloos vermaak en voorziet in een soort banale fascinatie voor hoe Annemerel haar leven leidt en dat ze zichzelf en haar schrijfsels serieus neemt.

  Ik zeg: Ga vooral zo door, ik blijf met open mond verder lezen. :)

 18. juli 14, 2011 / 19:25

  Wat zie je er prachtig uit! Super leuk ook om te lezen!

  • Lynn van Berghe
   juli 15, 2011 / 09:32

   EN DIT COMMENTAAR KOMT VAN IEMAND DIE ZICHZELF ‘SS’ NOEMT? Spoor jij niet helemaal ofzo?

   • Ik
    juli 15, 2011 / 11:52

    Chapeau voor Lynn van Berghe’s comments. Dat SS was mij ook opgevallen ja…. Apart.

 19. SS
  juli 14, 2011 / 20:32

  Jeetje wat een backstabs! En anoniem natuurlijk (ja een voornaam maar verder niks), TYPISCH!
  Wat de inhoud van je blog betreft; volgens mij ben jij heel intelligent en openminded, dat je over make-up en mode schrijft betekent niet dat je een dom blondje bent. Jammer dat sommige mensen wél zo bekrompen zijn dat ze dat denken. Als je het mij vraagt is daarmee al duidelijk gemaakt wie hier de ’tuttebel’ is; jij in elk geval niet.
  Hoe succesvol je blog is, zegt genoeg, namelijk dat je goed bezig bent! Je haters zeer waarschijnlijk niet, want dan hadden ze hun achternaam er wel bij gezet ;)

  Anyway, echt heel tof dat je erheen kon en je ziet er super uit!

 20. Claudia
  juli 14, 2011 / 20:42

  @ Milou: Wat heeft je laveloos drinken te maken met aan je inhoud werken??
  enne… Go Annemerel! Ik hou van je blog :-)

  • Lynn van Berghe
   juli 15, 2011 / 09:41

   Het heeft ermee te maken dat Annemerel zich als een zelfingenomen muts gedraagt. Ze is 22 of 23 for crying out loud! Als ze nou eens gewoon een lekker glaasje champagne achterover zou slaan, dan zou ze misschien nog eens wat echte lol maken op zo’n AIFW en mensen leren kennen (die daar ook allmaal lekker staan te borrelen, geloof mij maar.) Welke jonge meid die het in de fashion/lifestyle probeert te maken zet na slechts een slokje d’r glaasje weer terug? Dan heb je toch niet helemaal begrepen hoe je netwerkt in die wereld. Er spreekt gewoon een enorme provinciale truttigheid uit haar blogje. Niet bepaald ‘living the life.’ Verder moeten jullie lekker genieten van dit blog. Het is inderdaad heerlijk hersenloos vermaak. Nog een tip, Annemerel: knip dat haar wat korter. Je hebt het kapsel van een middelbare scholier uit West-Friesland.

 21. Liesje
  juli 14, 2011 / 20:56

  Je was op rtl boulevard! Althans ik zag je links in de hoek van het beeld…. hahahaha

 22. Eva
  juli 14, 2011 / 21:26

  Wat tof dat je daar bent geweest. Mij valt ook niks op aan je jurkje (dat je geen bh aan hebt), je ziet er weer stralend uit :)

 23. juli 14, 2011 / 21:53

  Super leuk stukje

 24. juli 14, 2011 / 23:43

  Erg mooi jurkje Annemerel! ;)

 25. Mariët
  juli 15, 2011 / 12:13

  Ik kan ook niet tegen alcohol, dus ik drink het ook nooit en daarom begrijp ik Annemerel heel goed, dat zij het liever laat staan, al vindt ze het lekker. Het is juist knap en bewonderingswaardig dat Annemerel zo verstandig is op haar leeftijd en goed voor zichzelf zorgt. Volgens mij wordt het juist écht niet gewaardeerd als (toekomstige) werkgevers je zien staan met een glas alcohol in je handen, zeker niet mensen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen.
  Ik wou dat ik zulk mooi lang haar had, maar ieder zijn eigen mening geldt hiet blijkbaar…

  • Lynn van Berghe
   juli 15, 2011 / 12:17

   Aaaah…moppie! Zo naief! Hoe oud ben jij? 14?

 26. SS
  juli 18, 2011 / 16:05

  Ik zei nergens dat iederéén zijn volledige naam erbij moet zetten.
  Ik zei alleen dat het typisch is dat BITCH-comments anoniem geplaatst worden.
  Echt ongelooflijk hoe ontzettend naar sommige mensen kunnen doen, alleen omdat een blogje je niet aanstaat.
  Aaaah moppies! Hoe oud zijn jullie, 14-en-een-half-en-dus-beter-dan-annemerel? Ga toch lekker ergens anders cynisch zijn joh, nutteloos gekut.

 27. augustus 6, 2011 / 18:06

  Merely wanna say that this is very helpful , Thanks for taking your time to write this. “One man with courage is a majority.” by Thomas Jefferson.

 28. augustus 10, 2011 / 01:48

  That fantabulous post this has been. Within no way seen this kind associated with useful post. I’m grateful to you and anticipate much more associated with posts such as. Thank you very much.

 29. augustus 10, 2011 / 06:41

  I like this web site very much, Its a really nice place to read and receive information. “There is no exercise better for the heart than reaching down and lifting people up.” by John Andrew Holmes.

 30. augustus 10, 2011 / 16:14

  I like this website very much, Its a very nice post to read and obtain information. “Perpetual optimism is a force multiplier.” by Colin Powell.

 31. augustus 10, 2011 / 19:32

  It arduous to search out educated folks on this subject, however you sound like you realize what you are talking about! Thanks

 32. augustus 10, 2011 / 22:05

  Some genuinely nice and utilitarian info on this internet site, too I believe the design contains excellent features.

 33. augustus 10, 2011 / 23:26

  He did show his real birth certificate. Tell the truth.

 34. augustus 11, 2011 / 02:51

  I like this web blog very much, Its a rattling nice place to read and get information. “The superior man is modest in his speech, but exceeds in his actions.” by Confucius.

 35. augustus 11, 2011 / 03:01

  Nice article. I was checking constantly to this weblog & I am really inspired! Very educational information, especially the first few sentences. I really want this kind of information. I used to be seeking this particular info for many days. Thankx & best of luck.

 36. augustus 11, 2011 / 03:27

  But wanna remark on few general things, The website style and design is perfect, the written content is rattling excellent : D.

 37. augustus 11, 2011 / 03:29

  I always was interested in this subject and still am, thanks for posting.

 38. augustus 11, 2011 / 03:47

  Hi there very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…I’m satisfied to find a lot of helpful info right here in the post, we want develop extra strategies on this regard, thanks for sharing.

 39. augustus 11, 2011 / 03:48

  I’ve recently started a website, the information you provide on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. “If you see a snake, just kill it. Don’t appoint a committee on snakes.” by H. Ross Perot.

 40. augustus 11, 2011 / 03:53

  I believe this site contains some real fantastic information for everyone :D. “When you get a thing the way you want it, leave it alone.” by Sir Winston Leonard Spenser Churchill.

 41. augustus 11, 2011 / 03:56

  wonderful issues altogether, you simply won emblem reader. What could you suggest in regards to your publish that you just made some days ago? Any sure?

 42. augustus 11, 2011 / 03:58

  Good day, just was aware of your weblog through Yahoo, and located that it’s truly educational. I’m gonna be careful for brussels. I will appreciate for those who continue this in future. Lots of folks will be benefited from your writing. Thankx

 43. augustus 11, 2011 / 04:04

  Merely wanna state that this is very helpful , Thanks for taking your time to write this.

 44. augustus 11, 2011 / 04:08

  Some really wonderful info , Gladiola I found this. “Three things you can be judged by your voice, your face, and your disposition.” by Ignas Bernstein.

 45. augustus 11, 2011 / 04:08

  Good write-up, I’m normal visitor of one’s website, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 46. augustus 11, 2011 / 04:13

  I like this web blog very much, Its a very nice spot to read and incur information. “Never hold discussions with the monkey when the organ grinder is in the room.” by Sir Winston Churchill.

 47. augustus 11, 2011 / 04:19

  I really like your writing style, great information, thank you for posting :D. “Faith is a continuation of reason.” by William Adams.

 48. augustus 11, 2011 / 07:26

  Can I simply say what a aid to find someone who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know the best way to convey a problem to light and make it important. Extra people must learn this and understand this side of the story. I cant consider youre no more in style since you undoubtedly have the gift.

 49. augustus 11, 2011 / 08:01

  As soon as I observed this internet site I went on reddit to share some of the love with them.

 50. augustus 11, 2011 / 11:18

  Outstanding post, I believe website owners should larn a lot from this blog its real user friendly. So much wonderful info on here :D.

 51. augustus 12, 2011 / 01:38

  A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in truth bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you change into expertise, would you mind updating your blog with extra particulars? It is highly useful for me. Huge thumb up for this blog submit!

 52. augustus 12, 2011 / 07:35

  What i don’t understood is actually how you are not actually much more neatly-liked than you might be now. You are very intelligent. You already know therefore considerably when it comes to this matter, produced me in my opinion imagine it from so many various angles. Its like women and men are not interested unless it’s something to do with Girl gaga! Your personal stuffs nice. At all times take care of it up!

 53. augustus 12, 2011 / 10:37

  I would like to express my love for your kind-heartedness giving support to people who have the need for guidance on that topic. Your very own commitment to getting the message all around had been amazingly interesting and have really encouraged those like me to reach their dreams. Your entire helpful help means a lot a person like me and additionally to my peers. Best wishes; from everyone of us.

 54. augustus 12, 2011 / 18:47

  I like this post, enjoyed this one thankyou for putting up.

 55. augustus 12, 2011 / 18:49

  I will immediately seize your rss feed as I can not to find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

 56. augustus 13, 2011 / 20:02

  you could have a fantastic weblog right here! would you like to make some invite posts on my weblog?

 57. augustus 14, 2011 / 03:07

  Thanks for your useful post. In recent times, I have been able to understand that the particular symptoms of mesothelioma are caused by the actual build up connected fluid between lining on the lung and the torso cavity. The ailment may start inside the chest spot and spread to other body parts. Other symptoms of pleural mesothelioma include weight loss, severe inhaling trouble, temperature, difficulty eating, and inflammation of the neck and face areas. It needs to be noted some people having the disease will not experience just about any serious signs or symptoms at all.

 58. augustus 14, 2011 / 16:33

  If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.