>Exams & Comfort-shopping

>

Na een heel erg On-Annemerel-in-2010-waardig stilzwijgen heb ik nu toch eventjes tijd gevonden om jullie over mijn altijd zo turbulente wonderlijke leventje te verlichten. 
Donderdag dus tentamen, veel te vroeg. Om zes uur stond ik naast mijn bed, een kwartiertje later zat ik bij mijn vader in de auto op weg naar het station. Verliep allemaal prima. Was ruim op tijd voor de trein, had mijn aantekeningen en een thermoskan hete thee in mijn tas en het zou gewoon allemaal goed komen. Totdat ik op het perron stond en er opeens wel heel erg veel mensen stonden. Wat vreemd, het is kwart voor zeven? Dan is het toch meestal niet zo druk. 
Een paar minuten later begreep ik waarom. Er reden alleen pendeltreinen en die kwamen niet al te frequent. Iets met een ongelukje tussen Rotterdam en Schiedam, reizigers werden verzocht via Den Haag Centraal te reizen. Top Den Haag Centraal was een half uur met de tram en mijn trein die ik eventueel vanaf Den Haag Centraal zou kunnen nemen om net op tijd te komen ging over vijf minuten. Stress, ik? Nee. Absoluut niet. Alleen beetje paniekerig.
Ik belde mijn papa, met een trillende stem, en gelukkig stond die binnen een kwartier alweer bij het station. Mijn enige mogelijkheid om op tijd te komen was als hij me naar Amsterdam Weesperplein bracht, dus zo geschiedde. Onderweg hoorde we op de radio dat het natuurlijk abnormaal druk was voor de donderdagochtend en gaf ons navigatiesysteem verschillende files aan, maar dat is alleen maar logisch. Want als het tegen zit, dan zit het natuurlijk altijd ook meteen goed tegen. 
Uiteindelijk was ik net op tijd, ben ik door het voor mij onbekende gebouw heen gerend op zoek naar de zaal en kon ik uiteindelijk toch wel weer rustig beginnen. Het tentamen, tsja.. wat zal ik daar is van zeggen. Het kwam me allemaal wel bekend voor en ik heb ook genoeg ingevuld, dus ik hoop er maar het beste van. 
Toen ik klaar was moest ik mezelf natuurlijk eventjes verwennen en ik zou dat in de Kalverstraat, bij de H&M (budgetverantwoord) gaan doen. Maar ik haat metro’s, dus ik ging lopen. Op gevoel, want mijn iPhone werkte niet mee. Uiteindelijk kwam ik na een half uur lopen door niemandsland plots op de Leidsestraat. Ja en wat doe je als je daar bent, dan laat je de H&M gewoon de H&M en dan ga je naar Shoebaloo en onder het mom van ‘ik heb nog goede sneakers voor mijn werk nodig’ koop je schoenen die ver boven je budget liggen en waar je tien paar schoenen bij de H&M van had kunnen kopen.
Maar ze zitten heerlijk, mijn Dior sneakers en daar gaat het om. Twee jaar terug had ik Prada’s en echt ik heb een hele zomer top gelopen. Vorig jaar was ik zuinig en kocht ik steeds ‘net – niet’ schoenen. Gevolg: hele zomer rot gelopen en uiteindelijk nog meer geld kwijt dan aan mijn Prada’s. Die veel te dure, maar toch ook wel heel erg mooie Dior sneakers zijn dus gewoon een geweldige investering. Want kijk, nu heb ik goede schoenen, kan ik langer werken, en dus meer geld verdienen. 35 uur voordat ik ze heb terugverdiend. Nou zeg dat je 5 uur per week meer kunt werken heb ik ze binnen 2 maanden terug! Ik zeg win-win.
Wat ik na mijn schoenenavontuur gedaan heb? Werken, op mijn nieuwe schoenen. En vandaag? Mijn kamer opruimen. Het is leuk hoor, een overvolle kledingkast, maar brengt wel wat mindere zaken met zich mee. Ik heb gewoon geen plek om alles op te hangen dus ligt de helft maar door mijn kamer te zweven. Echt, de gemiddelde mannelijke studentenwoning ziet er nog beter uit dan mijn kamer. Ik wil er gewoon niet eens zijn zo’n bende is het er. Maar kleding wegdoen? Ben toch zeker niet gek! Minder gaan shoppen? Leuk idee, werkt niet. Gewoon wat vaker opruimen dus.
Liefs :)
Delen:

7 Reacties

 1. Myrthe
  maart 28, 2010 / 10:02

  >Foto van je schoenen :D ?

 2. Girl from Arnhem
  maart 28, 2010 / 10:10

  >Ja ik ben eeeerg benieuwd naar je sneakers, show them!

 3. Eline
  maart 28, 2010 / 14:48

  >Dat van die volle kledingkasten is heel erg herkenbaar haha ;)

 4. Fleur
  maart 29, 2010 / 06:23

  >Oeh wat een stress zo voor je tentamen, gelukkig was je papa de reddende engel en is het toch nog goed gekomen. Ben ook erg benieuwd naar je sneakers: foto!

 5. Renske
  maart 29, 2010 / 11:26

  >K ben erg benieuwd naar je schoenen, wil je een foto maken?

  Succes met het opruimen!

  Groetjes, Renske

 6. kimmie
  maart 29, 2010 / 12:43

  >handig zo'n vader!
  te koop?
  haha

 7. Alyssa
  maart 29, 2010 / 16:49

  >Gelukkig was je nog wel op tijd voor je tentamen!
  En ben erg benieuwd naar je sneakers :-)