EUROTRIP: Morning in Salzburg

 photo IMG_3791.jpg

Ik kom al mijn hele leven in Oostenrijk, maar de stad Salzburg had ik nog nooit bezocht. Hoe kan dat vragen veel mensen mij. Ja, die vraag stel ik mezelf sinds gisterochtend ook. Want Salzburg is dus écht een hele leuke stad. Misschien wel de leukste stad van Oostenrijk? OK. Ik heb niet heel veel vergelijkingsmateriaal, Wenen en Innsbruck om precies te zijn. Maar volgens mij zijn dat samen wel de bekendste steden van Oostenrijk. Zeker voor toeristen.

 photo IMG_3720.jpg

 photo IMG_3729.jpg

De primaire reden waarom Roos en ik gisteren naar Salzburg gingen,was omdat ik mijn startbewijs voor de halve marathon moest halen. Maar ja, dan rij je naar Salzburg (vanaf Saalfelden waar we verblijven ruim een uur rijden) en dan wil je de stad natuurlijk ook gewoon goed zien. Ook als je de dag daarna nog een halve marathon moet lopen. Zeg, het is geen HELE marathon! We begonnen onze sightseeing tour meteen goed, bij Hotel Sacher, waar ze de Sacher Konditorei hebben, waar de originele Sacher Torte vandaan komt. Die moesten we proberen natuurlijk. En omdat je altijd meer dan een taartje moet proeven om te beoordelen of de plek goed of slecht is, bestelden we ook een truffeltaartje. We kunnen zeggen, Sacher Konditorei is geslaagd. Allebei de taartjes was de heerlijk. Maar de Sacher Torte was het aller lekkerst.

 photo IMG_3736.jpg

Daarna volgde een wandeling door de stad om mijn startbewijs op te halen. We hadden geluk met weer, dat was perfect voor een dagje in de stad. Een zonnetje en achttien graden, wat wil je nog meer? Iedere straathoek van Salzburg is trouwens prachtig en ontzettend fotogeniek. Al helemaal met zo’n strak blauwe luchtje op te achtergrond.

 photo IMG_3742.jpg

De Mirabel Garten was vol met toeristen, maar om de een of andere reden was dat niet storend. Het bleef toch een soort van rustig. En het was natuurlijk prachtig. Zo in het voorjaar staan alle bloemen in de tuin prachtig in bloei. Ik denk dat er geen beter moment was om Salzburg te bezoeken. Blauwe lucht, alles in bloei, maar nog wel witte bergtoppen door de sneeuwval van afgelopen week.

 photo IMG_3749.jpg
 photo IMG_3756.jpg

Salzburg heeft net als alle andere zelf-respecterende steden met water, een slotjesbrug. Roos wilde een slotje ophangen met ‘niet te breken’. Deden we niet.

 photo IMG_3762.jpg

OMG, there it is! De finish van de halve marathon van Salzburg. Morgen moet ik hier finishen. Als ik dit schrijf ben ik net gefinisht en zit ik op de bank met Aperol Spritz, maar dat terzijde.

 photo IMG_3770.jpg

Zoals ik al zei, ieder hoekje in Salzburg is mooi. Deze foto is gemaakt in het Dom Quartier, de pleintjes rondom de Dom, de belangrijkste kerk van Salzburg. Het was hier zo ontzettend rustig en mooi.

 photo IMG_3783.jpg

De Universiteit van Salzburg is ook al zo mooi. Het lijkt wel alsof iedere faculteit in een mooi historisch gebouw zit. Ik bedoel, dit is toch net een paleis? Dit is als ik het goed heb gewoon een Universiteitsgebouw. Maar ja, wat moet je anders met al die mooie gebouwen doen. Er staan er zoveel in de stad, die kun je lastig allemaal tot museum omtoveren en leeg laten staan is ook zoiets. Dus ik snap het wel.

 photo IMG_3786.jpg
Winkelen kun je ook in Salzburg. Prima zelfs. ZARA, H&M… maar ook Louis Vuitton, Hermès en Prada. Lekkere mix dus. Wij hebben de winkelstraten een beetje vermeden in verband met een tekort aan tijd en het feit dat we volgende week naar Milaan gaan en ons geld maar één keer uit kunnen geven.

 photo IMG_3791.jpg

Voor het mooiste uitzicht over de stad beklim je de Kapuziner berg. Het is een beklimming van ongeveer 200 meter, dus het valt wel mee. Paar steile trapjes op en je bent er. Er staat hier ook een klooster en dat klooster ken je misschien wel uit de Sound of Music, het is het klooster waar Maria verbleef. Wij hebben het klooster niet gezien want ik klaagde over mijn benen.

 photo IMG_3775.jpg

Oh kijk hier heb je hem, de dom. De belangrijkste kathedraal van Salzburg.

 photo IMG_3792.jpg

We sluiten onze ochtend in Salzburg af waar we begonnen zijn, bij Hotel Sacher. Dit keer niet bij de Konditorei, maar bij het restaurant. In eerste instantie liepen we hier naar binnen om burgers te eten (want die zijn heel goed), maar ik had ineens een soort van gezonde ingeving en ging voor de kabeljauw met citroenrisotto en venkel. OMG!

Salzburg deed me heel erg denken aan Verona. Hoewel er redelijk wat toeristen rondlopen, is het er niet zo toeristisch dat je er echt over struikelt. De smalle winkelstraten, de rivier rond de stad, de historie en het gevoel dat ik heb als ik door de stad loop, vond ik ook heel erg ‘Verona’. Mocht je een keer in de buurt zijn, of op zoek zijn naar een iets originele locatie dan Parijs, Londen of Milaan voor een citytrip, dan zou ik zeker Salzburg overwegen. Ik kom terug!

Liefs,
Annemerel

Oh ja, Roos haar vlog van ons ochtendje in Salzburg staat ook al live!

 

Delen:

13 Reacties

 1. mei 1, 2016 / 17:05

  Het ziet er echt uit als een hele mooie stad! Super leuk dat jullie Salzburg nu ook gezien hebben :)

 2. mei 1, 2016 / 17:07

  Hoe lekker ziet die risotto er uit? OMG!

 3. Olga
  mei 1, 2016 / 17:16

  Leuk! Het doet me enorm aan Wenen denken, waar ik heb gestudeerd. Mijn faculteit had ook al zo’n prachtig gebouw.

 4. mei 1, 2016 / 18:45

  Ik ben eigenlijk nog nooit in Oostenrijk geweest, maar dit is wel echt heel mooi zeg. Dat uitzicht, met die bergen op de achtergrond! En die taaaaaaaart! Deze stad ga ik zéker onthouden.

 5. mei 1, 2016 / 19:37

  Wauw! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ging er vroeger elk jaar naar toe met mijn ouders. Ik vind het een mooie stad!

 6. mei 1, 2016 / 21:44

  Wauw mooie stad zeg. En zeker fotogeniek ook. Ik ga dit onthouden want het lijkt mij wel leuk voor een weekendje.

 7. Sarah
  mei 1, 2016 / 22:00

  O toffe post!! lang geleden dat je uitgebreid in ging op iets, zonder dat om een te kopen product ging (daar heb ik op zichzelf geen probleem mee): dit doet me weer realiseren hoe leuk en enthousiast jij kan schrijven!!

 8. mei 2, 2016 / 10:34

  Dit vind ik nou echt weer eens een superleuk artikel!!

 9. mei 2, 2016 / 11:41

  Zoooo lang geleden dat ik nog in Salzburg was, maar als ik deze foto’s zie komen de herinneringen terug. Mooi, mooi, mooi is het daar. En hmm ja, Sachertorte is ook mijn favoriet. De Sacher Konditorei ziet er de moeite uit.

 10. Ilse
  mei 2, 2016 / 15:31

  Wat een mooie stad!

 11. mei 2, 2016 / 16:31

  Mooie foto’s! Salzburg ziet eruit als een prachtige stad. Ik ken alleen Wenen, maar dit ziet er ook wel heel erg mooi uit!

 12. Nadia
  mei 4, 2016 / 14:20

  Wat ziet het er mooi uit!