EUROTRIP: Weekend in Milano

 photo IMG_3916.jpg

Onze laatste stop op onze roadtrip was Milaan. Zoals jullie inmiddels misschien wel weten zouden we eigenlijk nog een vierde stop gaan maken, maar het slechte weer alles ten zuiden van Nederland stak daar helaas een stokje voor. Toen we naar Milaan reden op zaterdagochtend wisten we eigenlijk al dat het onze laatste stop zou worden, dus besloten we er alles uit te halen wat er in zit.

Ik hou van Milaan. Het is nu negen jaar geleden dat ik voor het eerst een bezoekje aan de stad bracht. Ik weet zelfs nog de precieze datum van dat bezoekje, 1 mei 2007. 2007, omdat het twee weken voordat mijn eindexamens van het VWO begonnen was, 1 mei omdat de meeste winkels gesloten waren omdat het de dag van de arbeid was. Ja, dat laatste frustreerde me enorm en zal ik niet snel vergeten. Milaan zonder winkels? Hoe dan?! Zelfs op zondag zijn de meeste winkels hier gewoon geopend. Iets dat in Nederland in grote steden ook heel normaal is, maar in Berlijn was alles gesloten en ook Parijs is voor een groot gedeelte gesloten op zondag. Dus dat in Milaan alles open was, was voor mij niet heel vanzelfsprekend.

 photo IMG_3909.jpg

Een van de beste dingen aan Milaan vind ik het eten. Ik bedoel, pizza, pasta, gelato (hoewel we dat laatste afgelopen weekend niet eens gegeten hebben in Milaan!). Mijn favoriete hotspot in Milaan is Obica, op het dak van het grootste en mooiste warenhuis van Milaan, La Rinascente, tegenover de Duomo. Het is niet de goedkoopste hotspot van Milaan, maar bij een gelijkwaardige hotspot in Parijs ben je over het algemeen veel meer geld kwijt. Roos en ik lunchten bij Obica met een heerlijke pizza. Mijn pizza was er eentje met gerookte ham, Roos had er eentje met buratta. Het glas witte wijn smaakte uitstekend in de zon.

 photo IMG_3923.jpg

Omdat Roos en ik nu eenmaal heel graag eten maakten we ook een korte pitstop bij Princi. Dit is een (volgens mij redelijk nieuw) concept in Milaan (maar er zit ook een vestiging in Londen!). Je hebt er de lekkerste broodjes, taartjes, sapjes en natuurlijk, koffie. Ze zitten op meerdere locaties in de stad en niet geheel onbelangrijk, je hebt er goede WiFi (wel even om het wachtwoord vragen!). Wij bestelden er onder andere een sapje met wortel, sinaasappel en gember, espresso’s en een ontzettend lekker chocoladetaartje. We hebben er ook twee keer ontbeten. Absolute aanrader is de croissant die gedoopt is in pure chocolade. Ik heb er helaas geen foto’s van gemaakt, maar geloof me maar gewoon op mijn woord (of bekijk donderdag mijn video, want ik heb het volgens mij wel gefilmd!). Ook fijn aan Italië, dat je gewoon maar een euro betaalt voor een espresso en 1,40 voor een cappuccino. Dat zouden ze in Nederland ook moeten doen.

 photo IMG_3918.jpg

Wat Milaan ook een fijne stad maakt is dat als je een paar keer afslaat, het ineens ontzettend rustig kan zijn. Ja, op het plein voor de Duomo krioelt het van de mensen, maar een paar straten verder heerst er rust.

 photo IMG_3916.jpg

Mijn favoriete straat is de Via Della Spiga, de meeste winkels zijn voor normale stervelingen zoals ik niet te betalen, maar de straat ligt er prachtig bij en ook hier is het heel rustig. Oh ja, hier vind je ook Tiffany’s. De Tiffany’s waar ik mijn eerste sierraad van Tiffany’s acht jaar geleden kocht.

 photo IMG_3948.jpg

Mijn nieuwe favoriete bezigheid in Italië is Aperitivo. Rond een uurtje of zes/zeven ga je niet aan tafel voor het diner, maar schuif je eerst ergens aan voor een drankje en drink je een aperitief. Op zaterdag deden Roos en ik dat bij God Save the Food in de wijk Brera, op zondag deden we dat – wederom – bij Obica. God Save the Food was leuk, omdat je zelf je bordje met (gratis! houden we van) snacks kunt samenstellen van een buffet. Obica was leuk, omdat het bordje ontzettend uitgebreid was en alles dat er op lag was ZO lekker. De Aperol Spritz smaakte hier ook het lekkerste en Roos was ontzettend blij met haar cocktail.

 photo IMG_3933.jpg

Als je op zoek bent naar een gezellig terrasje kan ik je Brera aanraden, dit gebied ligt iets ten westen van de Duomo en hier heb je van die typische smalle Italiaanse straatjes met daaraan heel veel terrasjes. Wij streken neer bij een willekeurig restaurant, waar we niet al van te voren belaagd werden door de obers (dat is wel een klein minpuntje, die opdringerige obers overal!). Ik koos voor mijn favoriete pasta, met vongole (venusschelpjes) en Roos nam een lasagne. Beiden waren we erg blij met onze keuze.

 photo IMG_3935.jpg

 photo IMG_3939.jpg

Ons hotel bevond zich op een steenworp afstand van de Duomo, dus ’s avonds maken we nog een rondje over het plein, het ziet er prachtig uit. We proberen een tafeltje te bemachtigen bij het Aperol Café, maar er staat een lange rij die buiten al begint en wachten is niet echt mijn sterkste punt.

Ik heb trouwens helaas geen foto’s in onze hotelkamer gemaakt, maar ook dat is een aanrader. We sliepen bij My Bed, op Piazza San Babila. Het zit op de bovenste verdieping van een groot pand waar onder andere het kantoor van Roberto Cavalli zit. Heel statig en chic allemaal. Het thema van het hotel was ‘marmer’ en alles zag er dan ook super instagramable uit, maar dat had je wellicht al gezien. Je zit echt middenin het centrum en de prijzen van de kamers vielen enigszins mee (zo rond de 150 euro). Ja er zijn VEEL goedkopere opties in Milaan te vinden, maar als je een keer iets heel bijzonders wil boeken dan is dit wat mij betreft een goede optie!

Ben jij weleens in Milaan geweest? Ben jij net als ik fan? Wat is jouw favoriete plekje in de stad?

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. mei 10, 2016 / 17:56

  Ik ben een paar jaar geleden in Milaan geweest en vind het een heerlijke stad!

 2. mei 10, 2016 / 19:33

  Het lijkt mij een bijzonder mooie stad. Ik ben er helaas nog nooit geweest. Maybe one day, dan wel zonder jonge kinderen want het lijkt mij niet veel aan voor en met kinderen. Want wine me up & icecream alone please ;-)

 3. Unicorn87
  mei 10, 2016 / 19:49

  ‘Roos en ik lunchte’ ‘Maakte we’.. jammer.. Verder leuk artikel!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 10, 2016 / 20:46

   Auuuuuuu dat zijn pijnlijke fouten! Suf. Sorry.

   • Unicorn87
    mei 10, 2016 / 22:25

    Het is je vergeven :D

 4. mei 10, 2016 / 21:27

  Ik ben nog nooit in Milaan geweest maar ik mag op mijn blog wel een exemplaar van je boek weggeven en dat vind ik ook heel erg leuk.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 10, 2016 / 22:08

   Ik zag het super leuk!!! Leuke review heb je ook geschreven, dankjewel!

 5. mei 11, 2016 / 08:47

  Wat adembenemend mooi al die straatjes. Ik krijg helemaal zin in vakantie als ik zo naar je foto’s kijk. Ik snap wel waarom je gek bent op Milaan. Thanks for sharing the tips!

 6. Elvira
  mei 11, 2016 / 08:59

  Milaan ziet er mooi uit en staat daarom nog op mijn wish list. Maar als ik jouw verhaal lees en Google op to do in Milaan, kom ik niet verder dan bekijk de Duomo en ga lekker eten en shoppen. Tsja misschien heb ik het fout maar ik ben daardoor vorig jaar naar Madrid gegaan, waar veel meer te doen is dan 1 gebouw bekijken en eten/shoppen. Rome beviel mij wel heel goed omdat daar dus ook veel te bekijken was.

 7. Evi
  mei 11, 2016 / 10:51

  Deze sla ik op voor wanneer ik ooit een keertje in Milaan geraak! Eten in het buitenland is namelijk ook een van mijn favoriete bezigheden en nu weet ik tenminste al waar het goed is! ;-)

 8. Nienke
  mei 11, 2016 / 12:58

  Ik heb zelf 2 jaar in Milaan gewoond, en ga over 2 weken terug voor een weekend, en daarna door naar Lazise ;) Dus er zijn genoeg hotspots! Heb zelf nog nooit aperitivo gedaan bij Obica, maar wij gingen altijd of naar Navigli, of achter Parco Sempione. Hier krijg je het meeste waar voor je geld (denk aan: complete buffetten waarna je geen avondeten meer nodig had).

 9. Ilse
  mei 11, 2016 / 14:49

  Ik ben helaas nog nooit in Italië en Milaan geweest. Moet nodig eens verandering in worden gebracht. En het klinkt als goed eten allemaal!

 10. Yvonne
  mei 11, 2016 / 18:42

  Ik ben toevallig een paar weken geleden een paar dagen met mijn moeder in Milaan geweest. Ik vond het er heerlijk! Ook de Navigli wijk is erg leuk om te eten en drinken. Er zijn allemaal tentjes aan het water en hoe verder je doorloopt hoe goedkoper, maar zeker niet minder lekker! Dus tip voor de volgende keer dat je er bent ;)

 11. mei 12, 2016 / 20:37

  Milaan staat zeker nog op de bucketlist! Ziet er top uit!

 12. J
  mei 15, 2016 / 23:15

  Mijn favo plekje in Milaan heeft niets met eten of drinken te maken, maar dat is de San Bernardino alle Ossa die iets achter de Dom ligt. Heel indrukwekkend kerkje vond ik dat.