DIARY: Week #31

We hadden deze week in Italië ‘moeten’ spenderen, maar in plaats daarvan zaten we gewoon thuis, in Den Haag. Van een echt vakantiegevoel was de eerste dagen ook geen sprake omdat mijn maag en darmen kuren hadden. Maar we sloten de week uitermate goed af.

Zoals ik in de intro al schreef, ik had de eerste dagen van de week last van een hardnekkig maagdarm-probleempje. Ik ben er nog steeds niet achter wat het probleem precies was, maar het is inmiddels wel weer dusdanig gekalmeerd dat ik weer relatief normaal door het leven kan. Relatief, omdat ik nog steeds geen alchohol, koffie, tarweproducten en snacks als chips durf te eten/drinken en langer dan drie kwartier hardlopen is me ook nog niet gelukt zonder buikpijn. Maar hé, dat is alweer een stuk meer dan maandag en dinsdag. toen ik leefde op droge crackertjes, kippensoep, pretzels, witte rijst en een klein beetje zelfgemaakte ragout en het toilet veelvuldig bezocht werd.

Je vraagt je misschien af wat de bloemetjes op de foto doen? Ik ben een beetje aan het spelen met droogbloemen voor de bruiloft (die is al over tweeënhalve week!).

De foto rechts maakte ik woensdag toen ik medicijnen bij de apotheek op ging halen (niet voor mijn buik, maar voor allergie). Ik vind deze machines zo ontzettend handig. Je toetst een code in die je per sms krijgt als je medicijnen klaar liggen en vervolgens kun je je medicijn uit de brievenbus halen. Niet meer lang in de rij (tussen allemaal zieke mensen) wachten dus.

Woensdagavond at ik weer iets relatief normaals. Zoete aardappelfrietjes met komkommer en een stukje zalm. Mijn buik ging er redelijk goed op. Yes.

Donderdag werd alles beter, want de zon scheen! We begonnen met een ontbijtje op het dakterras. Tuur met de gebruikelijke toast met avocado en ei, ik met crackers en gekookte eitjes.

Tuur en ik maakten goed gebruik van de mooie dag en konden eindelijk onze zonnebrand die we gekocht hadden voor Italië gebruiken. Ik vind deze van Ambre Solair heel fijn omdat je hem niet ziet zitten, maar hij gaat wel echt mega snel. Aan het eind van de dag hadden we al bijna eenvierde van de fles gebruikt. We zijn in ieder geval niet verbrand.

Donderdagavond maakten we risotto met selderij, tomaat, mozzarella en kabeljauw. Super lekker! We hebben op het moment geen Hello Fresh omdat we het hadden stopgezet voor de vakantie, maar dit is wel een recept (zonder de kabeljauw dan) dat we van Hello Fresh hebben. Het viel donderdag zo in de smaak dat we het zaterdag nog een keer gemaakt hebben.

Ik weet niet wat ik met mijn schoenen gedaan heb, want normaal gesproken is de slijtage op mijn zolen amper zichtbaar, maar dit paar is volgens mij wel redelijk ‘klaar’. Gelukkig had ik nog een nieuw paar liggen dat ik speciaal voor dit moment bewaard had. Het is al mijn vijfde paar van dit model.

Over dit model gesproken: het is de Nike Zoom Fly 3. Het is een ‘racer voor iedere dag’. Ik vind hem fijn omdat hij mijn natuurlijke manier van lopen (landen op voorvoet) ondersteund. Er zijn mensen die dit uitsluitend als wedstrijdschoen gebruiken, maar ik gebruik ze het liefst voor al mijn trainingen. Ik heb afgelopen maanden ook nog met andere schoenen geëxperimenteerd (Pegasus en Pegasus Turbo), maar kreeg weer last op de plek waar ik twee jaar geleden een stressfractuur had en ben toen a la minute gestopt met die schoenen en meteen teruggegaan naar deze schoenen. Dat ze zo snel slijten is trouwens niets uitzonderlijks, ik las op verschillende review-websites dat ze maar een kilometer of 500 mee gaan. Als je tussen de 250-300 kilometer per maand loopt en vrijwel alles op deze schoen doet, gaat het dus redelijk snel met deze schoen.

Vrijdag was de eerste dag dat ik weer voorzichtig een rondje hard liep. Vier dagen niet hardlopen, dat is best wel uitzonderlijk voor mij en ik was dan ook redelijk gespannen vrijdagochtend voor de training, zou het nu wel lukken? Samen met Tuur liep ik een paar kilometer in om vervolgens een paar 200’tjes op de baan te lopen. Tuur deed er tien, ik vond het na vijf wel goed. Daarna deed ik dienst als Tuurs persoonlijk fotograaf, wat geen daverend succes was zoals je op de foto rechts kunt zien.

De rest van de vrijdag spendeerden we op het strand, waar het heerlijk vertoeven was. Als je de plekjes weet kun je op het strand prima afstand bewaren (dit is op het Zuiderstrand tussen Scheveningen en Kijkduin).

Bij de strandtenten was het wel redelijk druk en zijn we na een drankje weggegaan. We sloten de dag af met lekkere sushi op het dakterras met ondergaande zon. In Italië was dit niet beter geweest…

Beter gaat het niet worden :)

Dit weekend deden we extreem rustig aan en dat was heerlijk. Zondagmiddag dronken we een borrel (lees: Crodino 0%  voor mij) bij mijn ouders. We verlieten het ouderlijk huis met een zak eten van Hello Fresh die mijn ouders niet op kregen omdat ze de afgelopen dagen te veel gebarbecued hadden en dus niet aan Hello Fresh toe waren gekomen. Deze foto was voor mijn ouders om te laten zien dat het eten geslaagd was.

Deze week voorspellen ze weer heerlijk zomerweer, maar eerst vandaag een dagje regen. Niet erg. Kan ik vandaag lekker ‘hard’ werken en dan de rest van de dagen wat meer een vakantiegevoel hebben als de zon straks tevoorschijn komt. Zin in!

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. M.
  augustus 3, 2020 / 20:17

  Wat vervelend dat je zoveel last hebt van je maag en darmen. Ik heb er ook jarenlang mee rondgelopen en heb uiteindelijk een uitgebreid onderzoek laten doen bij de gastro-entroloog. Geen idee of je dit al gedaan hebt maar anders kan ik het echt aanbevelen. Het is even een klus (stoelgang bijhouden – geen grap, verschillende allerliefste doen en evt. zelfs een coloscopie en gastroscopie), maar op die manier kunnen ze zoveel uitsluiten en kan je heel gericht werken aan je ‘probleem’.
  Ik hoop dat het je soelaas kan brengen.

  • M.
   augustus 3, 2020 / 20:18

   Allerliefste = allergietesten ;-)

 2. augustus 4, 2020 / 13:13

  Balen van de vakantie! Maar zo te zien genieten jullie alsnog lekker van het mooie weer!