DIARY: Week 28

We werden lid van een tennisvereniging, mijn hormonen gingen weer eens met me aan de haal en ik liep hard met Laura Brijde.

Ik had zulke mooie productieve plannen voor de maandag, maar mijn hormonen gingen met me aan de haal. Ik voelde me niet fit, migraine-achtige hoofdpijn, mega opgeblazen en buikkrampen. Not cool. Aan het eind van de middag lukte het toch om mezelf naar buiten te slepen voor een korte duurloop, omdat ik weet dat rustig hardlopen PMS-klachten kan verminderen. Mijn buik laat goed zien hoe ik me voelde.

Dinsdag… nog steeds op hol geslagen hormonen. Ik ben helemaal opgeblazen door het vocht dat ik vasthoud, mijn gymbal is juist helemaal leeggelopen. Vandaag zou eigenlijk een nieuwe bal geleverd worden, maar de levering is vertraagd. Nou ja, goed excuus om de buikspieroefeningen te laten voor wat ze zijn.

’s Middags hadden Tuur en ik een afspraak bij de notaris (vandaar dat ik voor de verandering normale kleding aan heb en make-up op mijn gezicht). Ik vind afspraken met de notaris nooit echt leuk, maar doordat ik er nu al op was ingesteld dat het ‘even doorbijten’ zou worden, viel het uiteindelijk wel mee.

Woensdagmiddag zou ik samen met Tuur en onze videograaf Jorrit Ooyen een trappentraining opnemen. Omdat het de hele dag regende wilden we graag een trap hebben die dicht bij een parkeerplaats lag en al mijn favoriete trappen liggen dat dus niet. Dus ik ging in de stromende regen tijdens mijn duurloop op zoek naar een trap die geschikt was voor een training dichtbij een parkeerterrein. Niet gevonden. Dit kwam er nog het dichtst bij in de buurt, maar de treden zijn veel te lang waardoor je meer vooruit dan omhoog moet bewegen. Daarnaast was ‘ie mega glad, ik zou er geen training op durven doen.

Sportkleding en make-up? Dat kan maar een ding betekenen: er worden foto’s en video’s gemaakt.

We begonnen woensdagmiddag met het opnemen van een foamroll video

En uiteindelijk liepen we toch gewoon dat stukje extra door de regen naar die trap midden in de duinen. Na afloop deden we nog even een mini love shoot, maar daar zijn Tuur en ik dus niet heel goed in. Normaal doen is zeg maar niet helemaal ons ding.

’s Avonds gingen we voor onze allereerste tennisdate. Omdat we pas vanaf half tien mochten spelen en om half negen iets op moesten halen op de club, zijn we tussendoor op een miniveldje gaan oefenen.

Daarna was het tijd voor het echte werk en het lukte me zowaar om te winnen van Tuur, nadat ik eerst 3-0 achter stond. Het gaat natuurlijk niet om winnen, maar ik was toch redelijk trots.

Donderdag kwam mijn bestelling mondmaskers binnen. Mochten we binnenkort toch naar het buitenland gaan, dan is het wel handig om die in je bezit te hebben.

’s Avonds maakten we een heerlijk Hello Fresh recept, een kapsalon! Ik had nog nooit eerder een kapsalon gegeten, dus ken de variant die je om drie uur ’s nachts na het stappen eet niet, maar dit was echt mega lekker.

Vrijdagochtend voelde ik me net zoals het weer… om te huilen. Ik had een migraine aanval en spendeerde de ochtend in bed.

’s Middags voelde ik me gelukkig – dankzij een migrainepil en slaap – een stukje beter. Goed genoeg in ieder geval voor een rustige duurloop samen met Laura. Het was mega gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Na het lopen was ik net op tijd thuis voor het pakketje met mijn nieuwe tennispakje. Het rokje en topje zijn allebei van Nike en zijn uit de huidige collectie.

’s Avonds maakten we een heerlijk pastarecept ‘Putanesca’. Super begin van het weekend.

Zaterdagochtend sleepte Tuur me mee naar buiten voor een training. 400’tjes op 5K tempo. Het ging best lekker en ik vond het heel fijn dat Tuur erbij was om me te hazen. Afgelopen week heb ik wel hardgelopen, maar ik deed alleen maar rustige duurloopjes omdat ik me niet fit genoeg voelde. Zaterdag voelde ik me weer iets beter en na de training had ik wel het gevoel van ‘ik ben er weer!’

Daar hield de sportiviteit zaterdag niet op trouwens, Tuur en ik gingen ook weer naar de tennisbaan. Omdat je maar voor een half uur kunt afhangen (en een half uur best wel weinig is) besloten we na het eerste half uur koffie en taart te eten op het terras en daarna nog een half uur te spelen. Dit is wel iets waar ik aan kan wennen.

’s Avonds aten we zelfgemaakte poké bowls en keken we naar The Last Dance, de documentaire over de Chicago Bulls en Michael Jordan. Ik kon me aan het begin van de serie niet voorstellen dat ze 10 interessante afleveringen van 50 minuten zouden kunnen maken over dit onderwerp, maar het is ze toch gelukt om me van de eerste tot de laatste aflevering te boeien. Aanrader als je van sport houdt. Ook als je nog nooit naar een basketbal wedstrijd gekeken hebt.

Zondagavond lagen we allebei redelijk uitgeteld op de bank. Ik had een duurloopje gedaan, Tuur was heen-en-weer naar Zandvoort gefietst en aan het eind van de middag zijn we ook nog naar mijn ouders gefietst (bij elkaar ook een tocht van 25 kilometer). Het was een mooie dag, het was een mooi weekend. Tijd voor een nieuwe week! Het is alweer Tuurs laatste werkweek voor de schoolvakantie. Tijd vliegt!

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. A
    juli 13, 2020 / 15:22

    Leuk mondmasker! Waar heb je die besteld als ik vragen mag :).