DIARY: Week 23

De eerste trainingsweek van Have a Good Summer Run, twee bijzondere pakketten, Global Running Day en een week om na te denken.

Deze week gingen we van start met Have a Good Summer Run. Ik schrijf niet alleen het E-Book, ik doe zelf ook mee. Op maandag deed ik de drempeltest die op het programma stond. Zelf kwam ik op een drempel van 4:20 per kilometer uit met een hartslag van 170, Garmin maakte er 4:23 bij 169 van. Ik ga toch van mijn eigen gemeten statistieken uit. Vandaag herhaal ik de test nog een keer maar dan met andere afstanden, kijken of het klopt.

Dinsdag was ik druk aan het werk toen ik via Tuur begreep dat het Black Out Tuesday was. Zoals ik afgelopen week al schreef vind ik het moeilijk om over racisme te schrijven, omdat ik weet dat ik alles behalve flawless ben en het maakt je kwetsbaar voor kritiek, wat ik niet altijd even leuk vind om te krijgen. Door dinsdag echt even op de pauzeknop te drukken en me (nog) meer te verdiepen in het probleem besefte ik dat wanneer ik mijn mond zou houden (wat het aller makkelijkst is om te doen) ik zou bijdragen aan het probleem. Ik heb het gevoel dat ik afgelopen week meer over racisme geleerd heb dan ik in al die jaren heb gedaan, maar ik ben er nog lang niet. Net als dat de samenleving (die nu vaak nog ingericht is op witte mensen, mensen zoals ik dus) er nog lang niet is.

Woensdag was het weer tijd om het luisterboek in te spreken. Het ging absoluut niet zoals ik had gehoopt. Als in: de techniek wilde niet echt meewerken. Maar na een uur aan frustraties is het me toch eindelijk gelukt om te beginnen. Toen we eindelijk ‘liepen’ moest ik nog even omschakelen van geïrriteerd naar enthousiast. Ik had inmiddels de eerste alinea’s al een stuk of vijftien keer ingesproken (zonder succes) en ja, dat hoorde je misschien wel in mijn stem. We live and we learn.

Het was woensdag ook Global Running Day. Ik liep geen wedstrijdje, maar deed mijn intervaltraining van 10x 400 met mijn startnummer op mijn buik. Dat trok redelijk wat bekijks. Met inlopen voelde het een beetje gênant, dat iedereen naar me keek, maar tijdens de training zelf was ik zo met het lopen bezig dat ik er niet meer mee bezig was dat ik flink bekeken werd.

Vorige week maakte Jorrit Ooyen deze foto van mij in de duinen bij Wassenaar, Tuur vindt de foto zo mooi dat hij hem wil uitvergroten en levensgroot in de woonkamer wil hangen. Ik moet er zelf nog even over nadenken, maar de foto is wel tof.

Iemand zin in Franse suiker koekjes? Dit is het recept. Het enige ingrediënt dat van de foto is afgevallen is ‘3 cups of all purpose flour’. Dit kartonnetje lag al weken in de keuken te dwalen en ik wilde het graag weggooien, maar ja… ik wilde het recept misschien ook een keer proberen. De oplossing? Even snel een foto maken. Alsof ik die foto ooit nog terug kan vinden in mijn 41.359 foto’s.

Naast dat ik het luisterboek inspreek, spreek ik ook iedere week samen met Tuur een Voice over in voor onze workout video van Have a Good Summer Run. Eerst dacht ik dat we daarvoor een heel script uit moesten schrijven, maar we zijn er achter dat het het leukste is als we gewoon ‘on the spot’ onze tekst verzinnen.

En oh mijn god, is het heus? Een loopband?

Afgelopen donderdag kwamen er tegelijkertijd twee pakketten binnen waar ik al maanden op zit te wachten. De AlphaFly’s (die ruimteschepen op links) en een loopband. Ik had verwacht dat de schoenen op 29 februari beschikbaar zouden worden, alleen bleek dat alleen voor Amerika zo te zijn. Toen dacht ik nog, hier wil ik de Boston Marathon oplopen, nu weet ik dat ik waarschijnlijk dit jaar geen marathon meer loop. Anyway toen ze uiteindelijk verkocht werden kon ik het toch niet laten om ze te kopen, ondanks dat ik geen officiële wedstrijd op mijn programma heb staan. Ik wil ze graag testen. Kijken hoe ze zijn in vergelijking met de Next%

Misschien zelfs wel een testje op de loopband doen… AlphaFly vs VaporFly. Want ja… die loopband dus. Begin maart kreeg ik een berichtje van Bluefin Fitness met de vraag ik of ik misschien wilde samenwerken. GRAAG! Het was het begin van de coronacrisis en ik dacht, ik heb nu echt een loopband nodig want straks mag ik buiten niet meer hardlopen. Inmiddels zijn we zo’n drie maanden verder en mogen we gelukkig nog steeds buiten hardlopen, maar een loopband is niet minder welkom. Niet alleen om op hard te lopen, maar ook om lekker te wandelen en tegelijkertijd een serie te kijken. Op dagen dat ik niet train zet ik maar zo’n 2000 stappen en dat is natuurlijk veel te weinig. Afgelopen donderdag liep ik drie kwartier op de loopband en keek ik tegelijkertijd een aflevering van Dynasty. Was zo fijn.

Goed om te onthouden. Zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt krijgt het weercijfer voor hardlopers een 9. Geen smoesjes mensen ;-).

Vrijdag ging ik samen met Tuur naar de Bijenkorf om trouwringen uit te zoeken en om een pak voor Tuur te scoren. Hij probeerde nog dit joggingpak er doorheen te krijgen, maar dat lukte hem niet ;-). Het pak dat hij wel gekocht heeft staat hem zo goed en hij zag zelf gelukkig ook wel in dat een joggingpak dat het toch net iets meer geschikt was voor zijn bruiloft.

Ik heb een nieuw hardloopshortje van Lululemon waar mijn telefoon in past. Ik loop normaal met 6″ shorts, maar stiekem vind ik die pijpjes vaak net iets te lang, voor het ‘mooie’ zeg maar. Nu weet ik natuurlijk maar al te goed dat het tijdens hardlopen niet ‘om het mooie’ gaat, maar dat comfort het aller belangrijkste is. Echter, deze lijkt zowel comfortabel als mooi. Win win win? Verder is het misschien tijd om een stofdoek over mijn spiegel heen te halen.

In hoofdstuk 2 van Have a Good Summer Run heb ik een vergelijking met paprikachips en daardoor dacht een groot aantal deelnemers gisteren de hele dag aan paprikachips. Ik zeg… just do it ;-).

We sloten de week af met een aflevering Modern Family (seizoen 9 en 10 staan op Netflix) en een aflevering Homeland (aflevering 10 van seizoen 8 werd gisteren uitgezonden op NPO3). Daarna dook ik lekker mijn bed in met mijn nieuwe boek (Untamed van Glennon Doyle). Dit vind ik toch wel de fijnste manier om in slaap te vallen. Zeker nu met Have a Good Summer Run, er is eigenlijk altijd wel wat waar ik op zou kunnen reageren. Een mailtje, een Facebookbericht, het zorgt ervoor dat ik niet heel rustig in slaap val. Een boek doet dat wel. Na een bladzijde of twintig voel ik vanzelf mijn ogen zwaar worden en dichtvallen.

Deze week gaan we weer lekker door met Have a Good Summer Run, hoop ik dat we nog een beetje zon te zien krijgen en ga ik ook weer verder met bruiloft-voorbereidingen, want… die bruiloft komt ook steeds dichterbij. Ik weet nog dat ik in september dacht… oh ik moet nu niet alles meteen willen doen want dan is er straks niks meer over. Nou… had ik dat nu maar wel gedaan, haha. So Little time so Much to do!

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Annemiek
  juni 8, 2020 / 13:38

  Hi Annemerel,

  Ik denk dat je deze vraag heel vaak gaat krijgen maar welk model broekje van Lululemon is dit? Ik zat al even te kijken op de website en is het de ‘In Movement HR Short 2.5″‘ ?
  Thanks alvast!

 2. Marlijn
  juni 8, 2020 / 14:03

  Jammer dat Tuur niet in joggingpak mag trouwen, dat was wel heel…. uniek geweest! ;)
  Welk broekje van Lululemon draag je? En in welke maat? Ik vul nu al een paar weken mijn winkelmandje met shortjes en gooi ze er vervolgens weer uit, want duur! Maar stiekem wil ik toch echt heel graag zo’n shortje proberen voor mijn workouts.

 3. Teha
  juni 8, 2020 / 15:42

  Leuk dat je deze blogs blijft doen naast al het werk voor de HAGSR!

 4. Miek
  juni 8, 2020 / 16:10

  Hoi annemerel, welk hardloopshortje gebruik je nu van Lululemon? Het is zo lastig om een fijne met zakje voor je telefoon te vinden, dus ik ben erg benieuwd :)

  • Marlijn
   juni 8, 2020 / 17:31

   Hé, die zaten al in mijn winkelmandje. ;)

 5. juni 9, 2020 / 22:36

  Hee Annemerel, wilde nog even zeggen dat ik het wel echt vet stoer van je vind, dat Summer Run-project. Ben zelf al tijden geblesseerd helaas ;-) maar goed, gaaf om te zien dat je zoiets (samen met Arthur) uit de grond stampt en met trial & error gewoon in het diepe springt, huppa, klinkt alsof je er mega-veel van leert en veel plezier aan beleeft. Hoop dat je niet aan het eind van de zomer helemaal overwerkt bent though..lijkt me een behoorlijke klus! Hoe dan ook, keep up the good work :) liefs