DIARY: The EMA Diaries

 photo RecentlyUpdated361.jpg

Sinds bekend werd gemaakt dat de EMA’s dit jaar in Amsterdam gehouden zouden worden, droomden mijn zusje en ik ervan om erbij te zijn. Ik kijk de EMA’s en de VMA’s ieder jaar en zet vaak zelfs mijn wekker op onchristelijke tijdstippen om de Amerikaanse versie live te kunnen zien. De show in Amsterdam? Daar moest ik bij zijn. Kaartjes krijgen voor de show bleek iets lastiger, aangezien het geen kwestie was van ‘gewoon even kopen’ en daarom besloten Roos en ik aan ALLE winacties mee te doen. We hebben gegoogled, we hebben gezocht via Facebook, we hebben o-ver-al aan meegedaan.

Ondertussen kreeg ik een kaartje via Girlscene (yeahh) maar dat durfde ik bijna niet tegen Roos te zeggen, want we zouden natuurlijk in eerste instantie samengaan.. Of nou ja, dat WILDEN we. En toen, vlak voordat ik naar New York zou gaan, werd Roos gebeld. Ze zag een 020-nummer op haar scherm verschijnen en wist het al, ze had gewonnen. En ja hoor, haar voorgevoel bleek te kloppen. Een paar dagen later werd het feestje nog iets specialer, we kregen een upgrade en gingen als VIP’s. Wow. Ik had eigenlijk al een andere afspraak staan voor de EMA’s en ik vond het heel lastig om te kiezen. Natuurlijk wilde ik HEEL graag een weekend lang naar Amsterdam en gebruik maken van de VIP-tickets, maar eh… het ging een klein beetje tegen mijn principes in om de afspraak die ik eerder had staan af te zeggen. Uiteindelijk koos ik er toch voor om wel het hele weekend naar Amsterdam te gaan, nadat werkelijk iedereen had gezegd ‘OMG ONCE IN A LIFETIME OPPORTUNITY’

Want we gingen dus niet alleen als VIP’s naar de EMA, we waren het hele weekend in Amsterdam. Zaterdag om 14.00u checkten we in bij het Hilton Doubletree Hotel vlak naast Centraal Station en een uurtje later zaten we al in de prachtige MTV VIP Bus met verschillende andere internationale winnaars. Eerste locatie? Tuschinski, voor een officieel welkom en een vertoning van de EMA’s van vorig jaar. Ik was nog nooit in Tuschinski geweest en was een klein beetje overdonderd door hoe mooi die bioscoop is. Wauw!

Na het bezoekje aan de bioscoop stapten we weer de bus in, de volgende locatie die we aandeden was de Bijenkorf. De Bijenkorf? Ja.. we kregen allemaal 200 euro shop tegoed om uit te geven in de Bijenkorf. OMG. Er is net een nieuwe Nike winkel geopend in de Bijenkorf en ik moest heel veel moeite doen om daar niet meteen heen te rennen. Maar ik deed het niet.. Er hing nog steeds geen nieuwe herfst/winter mode in mijn kast. Helemaal NIETS.. Nieuwe Nike kleding en schoenen daarentegen.. Ik liep uiteindelijk naar buiten met iets dat bijna twee keer zo duur was als die 200 euro die ik aan vouchers had, maar door een 20% kortingsactie en gespaarde punten met mijn creditcard kon ik hem voor 60 euro meenemen; mijn T by Alexander Wang blazer (later mee).

Terug in de bus, we hadden nog precies 30 minuten om ons aan te kleden voor het diner en de party. We dineerden bij het Amstel Hotel waar we begroet werden door hordes fans die hoopten dat er een celeb naar buiten zou komen. In de stromende regen hè. Wow. We aten een heerlijk driegangenmenu met carpaccio, runderlende en een witte chocolade taartje als dessert. Not bad. Vervolgens weer snel de bus in, op naar Madame Tussauds. Ik was daar nog nooit naar binnen geweest en het was dus een hele nieuwe ervaring voor mij. Sommige poppen waren écht heel goed, anderen (zoals Justin Bieber) sloegen helemaal nergens op.

Vervolgens weer met de bus, dit keer naar Club Air voor een feestje. Club Air bleek niet helemaal ons ding te zijn, maar we moesten nog tot 3.00u wachten totdat de bus ons zou ophalen. We hebben het geprobeerd, maar de muziek en het publiek.. nee, niet ons ding. En hoe langer de avond duurde, hoe vervelender iedereen werd. Het was een open bar, dus je begrijpt hoeveel alcohol er genuttigd werd… Roos en ik pakten de nachtbus en gingen op die manier net iets eerder terug naar ons hotel.

De volgende dag stond er een pizza-boot-tocht door Amsterdam gepland. Zeeeeeer sneaky zijn Roos en ik niet de bus ingegaan, in plaats daarvan zijn we naar de fitnesszaal gegaan en hebben we een work-out gedaan. Mijn outfit van die avond was een crop top.. Ik denk dat ik meer aan de sportschool had dan aan een pizza. Ik begon op de loopband om warm te worden en hoewel de loopband niet mijn favoriet is, is het voor twee kilometer wel lekker. Het waren mijn eerste kilometers na de marathon en het voelde goed. Het is dat ik op een loopband stond, anders had ik er nog een paar kilometer achteraan geplakt. Daarna ben ik met een stability bal op een matje gaan liggen en ben ik met mijn buik aan de slag gegaan. Stiekem was het meer speelkwartier dan een serieuze work-out, maar hé iedere oefening is meegenomen, toch?

Vervolgens snel onder de douche, outfit voor ’s avonds aan en make-up op mijn gezicht. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit meer make-up gedragen heb dan afgelopen zondag, maar het thema was out-of-this-world en iedereen kleedde zich nogal bizar. Ik dacht… als ik nou gewoon heel veel make-up op doe, val ik niet helemaal uit de toon. Nadat ik een uur met mijn make-up bezig was geweest (no kidding) op naar de styling. Ik wilde het eigenlijk skippen, maar besloot toch even te kijken. Help. Iedereen kwam naar buiten met dierenvelletjes op hun gezicht, gemaakt met make-up. Uhhh… liever niet? Ik vertelde dat ik last had van eczeem (heb ik ook trouwens, maar niet zo heftig) en skipte het make-up gedeelte. Het haargedeelte kwam ik niet zo makkelijk vanaf. Hoe vaak ik tegen het meisje heb gezegd ‘no penis in my hair, pleaseeee and no glitter, pleaseeee’. Uiteindelijk heeft ze goed geluisterd en maakte ze in vijf minuten een super gave kuif door mijn haar te touperen en heel veel haarlak te gebruiken. Loved it.

Om half vier snel naar beneden voor het avondeten, ja, nu al. Op het menu vanavond? Steak tartaar, biefstuk en cheesecake. Not complaining. Om half vijf in de bus naar de Ziggo Dome, maar eerst naar een studio, waar de Red Carpet Show plaatsvond. Ja, dat was inderdaad in een studio, zo’n vijfhonderd meter van de Ziggo Dome verwijderd. Ik vond het niet erg, want zag het ook niet zo zitten om met mijn crop top een paar uur lang in de kou te staan. Gekkenhuis bij de Red Carpet, maar wel heel gaaf om te zien. Katy Perry, Ellie Goulding en een kwartier nadat de laatste gast gearriveerd was.. MILEY. Ok. Ik schuif het niet meer onder stoelen of banken. I love her.

Dan de EMA’s zelf… GAAF! Heel erg gaaf. Maar ook: anders dan verwacht. Door al die jaren vanaf de bank waren mijn verwachtingen toch net iets groter. Je merkt dat de show echt heel erg op de TV Show gericht is. Je moet veel wachten, de artiesten zijn meer bezig met show en de camera’s dan het publiek. Ok, ik KLAAG NIET en ik wil er volgend jaar evengoed bij zijn, maar het is toch anders. Ik denk dat ik een concert van The Killers, Katy of Miley leuker had gevonden, omdat de artiest dan de tijd krijgt om een band op te bouwen met het publiek. Nu is het optreden al over voordat het goed en wel begonnen is. Maar nogmaals, not complaining.

Toen de show om half twaalf afgelopen was renden we 500 meter door de kou (in crop top) terug naar de bus om onze jas te pakken en vervolgens renden we weer terug naar de taxi standplaats. We zouden eigenlijk naar een feestje op een boot gaan met de mensen van onze VIP Reis, maar wilden toch liever naar de After Party van Snoop Dogg in de Escape. Het was een leuk feestje, maar eh… dat bericht van NU.nl waar in te lezen stond dat Katy en Miley zouden komen? Helaas niet helemaal waar. We waren overigens niet de enige mensen die op het feestje afgekomen waren, het was DRUK! Maar ja, wat wil je met Snoop Dogg…

Ik was heel blij dat ik een VIP bandje had en dat er af en toe een meisje langskwam met sushi, want ik had dus om vier uur voor het laatst gegeten en had zoooo’n honger. Maar ook 2 sushi stukjes vulden mijn maag niet en ik viel bijna om van de honger. Dan maar cola, zit veel suiker in, dus koolhydraten, dussssss zou het vullen? Nee, ik heb echt eten nodig. Om drie uur verlaten we de Escape. Een nachtbus en taxi kunnen we niet vinden, dus bestel ik een Uber taxi. Mijn liefde voor Uber is weer wat gegroeid. Blijf verbaast staan over de geweldige service. Maar dan zijn we in het hotel en beseffen we dat we nog steeds niks gegeten hebben. We bestellen de duurste (en niet eens echt lekkere, eerder best wel vieze pizza) ooit via Room Service en genieten met volle teugen. Waarom hebben we er maar één besteld?

Om vier uur doen we onze ogen dicht en die doen we zes uur later pas open. We moeten eigenlijk direct naar beneden voor het ontbijt, maar we kiezen er toch voor om nog een uurtje langer te blijven liggen. Wow, JIJ Annemerel? Yes, ik. Ik pas voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat we dat ooit zouden mogen meemaken… Uiteindelijk ontbijten we om 12.00u in de trein naar Den Haag, met Gingerbread Latte en Carrot Cake. Ka-pot. Er is op zaterdagavond één glas witte wijn ingegaan en een half glas champagne, op zondagavond heb ik geleefd op cola en water, maar ik heb het gevoel alsof ik een 5 liter fles Absolut Vodka opgedronken heb. Bleehhh.

Maar hé ik heb een EMA-zing weekend gehad, de non-alcoholische-kater neem ik dan maar voor lief. Thank you MTV Mobile voor het fijne weekend en thank you Roosmarijn for taking me with you!

Liefs,
Annemerel

Delen:

41 Reacties

 1. november 12, 2013 / 17:09

  Aah, wat super leuk dat je dit allemaal met je zusje hebt gedaan!

 2. november 12, 2013 / 17:11

  Wel super gaaf dat je dit heb mogen meemaken! Ik vond de show heel erg tegen vallen maar dan nog.. JIj was daar!

 3. november 12, 2013 / 17:11

  Hahaha! Zo’n leuk stukje, vooral dat stuk over je haar haha. Maar het lijkt me een hele leuke ervaring, en natuurlijk geweldige prijs met al die dingen zoals shoppingmoney erbij!

 4. november 12, 2013 / 17:12

  Ontzettend jaloers op je geweldige weekend!!!

 5. Becca
  november 12, 2013 / 17:12

  Klinkt alsof het heel erg leuk was!

  In plaats van een dure vieze pizza lag toch het Centraal Station om de hoek, en een McD een stukje verder? Haha, maar ach, misschien waren jullie daar te moe voor. ;)

 6. november 12, 2013 / 17:19

  Gezellig met je zusje!!

 7. november 12, 2013 / 17:21

  Door mijn werk zijn de hele EMA’s een beetje aan me voorbij gegaan, maar ik ga morgen de show eens terug kijken, ben benieuwd :)

  Tof dat jullie er waren!

 8. EllaNola
  november 12, 2013 / 17:24

  Zo gaaf! Jammer dat ik niet een foto kan zien van je outfit (croptop)

 9. november 12, 2013 / 17:25

  Wauw wat een uitgebreid en leuk verslag weer! Leuk dat je er toch voor koos om met je zusje naar de EMA’s te gaan, het klinkt -ondanks de honger en drukte- erg goed en wat een mazzel hadden jullie met VIP kaartjes!

  liefs Mireille

 10. november 12, 2013 / 17:35

  Jeetje, wat een luxe!

 11. november 12, 2013 / 17:42

  Wow en ik dacht dat ik geluk had met mijn Hyper Space kaartjes! Wat tof zeg, al die dingen die je hebt gedaan. Ik heb je collega’s van girlscene trouwens nog gespot op de pre-party, grappig om ze daar te zien!

 12. november 12, 2013 / 17:44

  Als ik je verhalen lees is het net alsof ik er bij ben. Leuk!

 13. Thyra
  november 12, 2013 / 18:18

  Tof dat je er bij was :) Komt er nog een foto van jullie outfits? Ben heel benieuwd!

 14. november 12, 2013 / 18:31

  Superleuk!! Zo leuk dat je samen met je zusje kon gaan! :D

 15. november 12, 2013 / 18:43

  Wauw dit klinkt geweldig! Gratis shoppen bij de Bijenkorf, naar de EMA’s, Madame taussaud , red carper tickets , afterparty…heel gaaf!

 16. november 12, 2013 / 19:32

  Supertof joh! Ik ben zelf totaal geen EMA’s liefhebber, maar je enthousiasme spat van het scherm, heerlijk! EN: ik ben stiekem wel erg benieuwd naar je blazer ;)

  x

 17. november 12, 2013 / 19:34

  Wauw gaaf zeg!

 18. november 12, 2013 / 19:34

  Wat eeen heeeeerlijk verslag :D Gaaf!

 19. november 12, 2013 / 19:37

  Omg, wat cool dat ze uiteindelijk gewonnen had! Echt dik verdiend :D Fijnnn dat het zo leuk was!

 20. november 12, 2013 / 19:49

  Waaaaa! Wat een bizar geweldig weekend heb je gehad! Once in a lifetime inderdaad!

 21. november 12, 2013 / 19:50

  Wat een heerlijk verslag om te lezen! Super tof dat je erbij bent geweest!

 22. Kimberley
  november 12, 2013 / 19:52

  Heel leuk om je verslag te lezen! Het klinkt in ieder geval als een ervaring om nooit meer te vergeten, haha :D

 23. november 12, 2013 / 19:58

  Wat een ervaring en wat een verhaal. Echt giga gaaf. Ik was erbij in 1997 (ja, de vorige eeuw) in Ahoy. Ook geweldig, maar snap wat je bedoelt. Dat het in het echt toch een tikkeltje ‘anders’ is. Van Snoops after party had ik direct al geen hoge verwachtingen. Justin Timberlake zou komen, maar een blik op zijn tourschema verraadde al dat dat onmogelijk was. Jammer…

 24. november 12, 2013 / 19:59

  Whooaaa jaloers, klinkt echt als het beste weekend ooit!

 25. november 12, 2013 / 20:34

  Woah, awesome! Zoiets zou ik ook wel willen meemaken! Maar ik denk inderdaad ook wel dat het live heel anders is dan op TV.

 26. november 12, 2013 / 20:43

  Wat een ervaring zeg, lijkt me echt supergaaf!

 27. november 12, 2013 / 20:58

  Wow supervet! Ik ben er ook geweest, maar dit is wel iets anders dan 6 uur wachten haha!

 28. november 12, 2013 / 21:20

  Ahh, klinkt echt geweldig!

 29. november 12, 2013 / 21:50

  Owhhh, wat een waanzinnig weekend zo samen met je zus! Dat is in ieder geval weer een pracht van een herinnering erbij ?

  groetjes Corine

 30. november 12, 2013 / 21:51

  heeeeeel gaaf !!! :D

 31. november 12, 2013 / 22:15

  Klinkt als een hele ervaring! Wat een geluk dat ze ook nog echt kaartjes won, die kans is best klein toch? Ook leuk dat je dat je dit soort dingen met je zusje kan doen, kan niet iedereen zeggen! :)

 32. Anouk
  november 12, 2013 / 22:17

  Dat klinkt echt heel tof! Mijn vriend had geprobeerd om kaartjes te winnen, maar helaas… Ik ben niet jaloers, neuh!

 33. november 12, 2013 / 22:19

  Dat moet een super fijn weekend zijn geweest! En Club Air. Man oh man, wat had ik daar weer eens graag binnen gestaan.. Ik hou van die club, okal kan ik goed begrijpen dat niet iedereen die liefde deelt.

  En ja, Tusinschki, it’s amazing!

 34. november 12, 2013 / 22:35

  Wauw, wat onwijs gaaf! Lijkt me een geweldige ervaring.

 35. november 13, 2013 / 01:37

  Wooooow, van de ene droom val je zo *klop* in de volgende.
  Amazing! :)
  Leuke fotos en een keileuk verslag.
  En stiekem heel erg jaloers aan het zijn hihi wat een helden heb jij live gezien ;-)

  Liefs

 36. Nadia
  november 13, 2013 / 07:26

  Wowww, het klinkt echt supervet allemaal! En ik vind je haar en make-up egr mooi. En wauw, het klinkt gewoon echt zo cool, wat cool dat jullie hadden gewonnen.

 37. Patricia
  november 13, 2013 / 09:37

  Wat een ongelooflijke bofkontjes zijn jullie toch maar weer geweest! Ziet er echt uit als een EMAzing weekend..en wat gaaf dat er zoveel bijzat. Vooral die €200 shoppingmoney,alleen dat al zorgt voor een geslaagd weekend!

  Leuk dat je ons hebt laten meegenieten, thanks! :)

 38. november 13, 2013 / 13:44

  Leuk dat je er bij was! Lijkt me echt geweldig om mee te maken :)

 39. november 13, 2013 / 22:17

  Hahahahah geweldig stuk :D mooie ervaring!!

 40. november 17, 2013 / 14:46

  heel erg leuk weer om te lezen