DIARY: Red cup season

Afgelopen week was gelukkig een stuk beter dan de week ervoor, hoewel ook deze week helaas weer niet vlekkeloos verliep.

Vorige week heb ik vanuit mijn bed een cadeautje voor mezelf besteld. Een nieuwe hardlooplegging van Lululemon (de Fast and Free) en een bodywarmer (Down For It All Vest). Mijn hardloopleggings die ik tijdens de zwangerschap gekocht heb zijn allemaal veel te groot en de tights die ik voor de zwangerschap droeg zitten minder lekker omdat mijn buik een beetje anders is dan voor de zwangerschap (lees: ik heb wat meer huid en het is allemaal wat minder strak). Deze legging zit wat hoger zodat ik daar allemaal geen last van heb. Echt heel blij mee. De bodywarmer was ook ‘nodig’ omdat mijn bodywarmer van Nike na zes jaar in staat van ontbinding is, de plukjes dons komen er continu uit en vooral met wassen is dat een probleem. Kon dit cadeautje voor mezelf dus wel een soort van goedpraten.

Dinsdag werkte ik samen met Philippa thuis en was ze in zo’n bui dat ze absoluut niet wilde slapen. Op het moment van het nemen van deze selfie dacht ik eigenlijk dat ze ein-de-lijk sliep, maar na het zien van de foto wist ik dat dat toch niet helemaal het geval was.

Uiteindelijk is het me toch gelukt haar in slaap te krijgen, maar niet voordat ze het pakje dat ze eerst aan had, had ondergepoept. Wellicht zat dat dwars en kon ze daardoor niet lekker slapen.

Woensdag werkte ik bij mijn ouders. Philippa lag de halve dag in haar pyjamabroek, omdat dat de enige reservebroek was die ik bij me had. Oeps. En ja, in de auto was het alweer mis gegaan met haar luier. Kan gebeuren.

Ik besloot om bij mijn ouders een rondje te gaan hardlopen. Ik was er natuurlijk eigenlijk om te werken, maar ik was al negen dagen niet buiten geweest door ziek-zwak-misselijk en ik wilde nu even profiteren van het moment dat er iemand anders was die overdag voor Philippa kon zorgen. Daarnaast was mijn training maar een half uurtje. Haha, dat is wel lekker, nu ik van nul moet beginnen kan ik in een half uur al een hele training doen, trainen kost op deze manier echt een stuk minder tijd.

Aan het eind van de middag wandelde ik met mijn moeder naar het winkelcentrum (Mall of The Netherlands) omdat ik zoveel zin had in een rode beker van Starbucks. Ik had niet eens echt zin in de koffie, want echt koffie kun je een Gingerbread Latte niet noemen, maar ik had gewoon zin in het gevoel van die rode beker. Doet mij altijd denken aan New York in november. Goede herinneringen.

Lief kind heeft ook weer een schone broek. De ZARA zit tegenover mijn ouders dus erg handig op het moment dat ze iets schoons nodig heeft, haha.

Ik denk dat Philippa al meer boeken gelezen heeft dan ik dit jaar. Mijn hemel, kwam er deze week achter dat ik dit jaar nog geen enkel boek heb uitgelezen. Ben er wel in enkele begonnen, maar uitlezen is me gewoon niet gelukt. Weten jullie nog dat ik ieder jaar in de zomer iedere week een boek las, vijftien weken lang iedere week een boek. Nu heb ik in bijna elf maanden geen enkel boek gelezen. Mijn doel is om er voor het eind van het jaar wel een uit te lezen, ik ben nu (al zes weken) bezig in het boek ‘Midnight Library’ van Matt Haig, het is een goed boek, maar iedere keer als ik aan het lezen ben val ik in slaap. Of vraagt Philippa aandacht. En omdat Philippa bij ons op de kamer slaapt kan ik ook geen groot licht aanzetten voor het slapen, omdat ik anders haar wakker maak. Dus ja, er zijn wel wat redenen waarom lezen nu even niet zo makkelijk gaat.

Philippa was donderdag exact vijf maanden en dat zagen Tuur en ik als een goede reden om uit eten te gaan. We gingen weer naar onze favoriete Italiaan in de stad, L’Osteria. Tuur ging zoals gewoonlijk voor de Calzone, ik koos de pasta met rivierkreeftjes. Mocht je ooit naar L’Osteria gaan, dan kan ik je ook de Limoncello Tonic aanraden, die is echt te goed. Water loopt me nu weer in de mond. Alleen daarvoor zou ik al naar L’Osteria gaan.

Philippa is weer een stuk vrolijker dan afgelopen weken. We zijn maandag bij de huisarts geweest en hebben een zalfje gekregen voor haar eczeem. We smeerden al Cetomacrogol, maar dat hielp helaas helemaal niets. Nu dus even aan de hormoonzalf en dat werkt echt enorm goed en snel. Ze heeft nog wel een paar hardnekkige plekjes, maar het vurige is er gelukkig wel vanaf. Ik heb vandaag (maandag) een afspraak bij de dermatoloog in het kinderziekenhuis om te kijken hoe we nu het beste verder kunnen gaan. We hebben geluk, ik zou eigenlijk pas in februari terecht kunnen, maar door een afbeller kon ik meteen maandag al terecht.

Philippa’s nieuwe spelletje, zichzelf helemaal in doeken wikkelen. Goed opletten natuurlijk dat ze genoeg lucht heeft om te ademen, maar ik vind dit zo schattig om te zien.

We maakten vrijdag samen weer een klein ommetje met de Thule Glide 2. Het zonnetje scheen en de temperatuur was heel erg zacht. Echt genoten en Philippa ook, denk ik… want die sliep.

Zaterdag hadden we weer zo’n dag waarop Philippa meerdere outfits droeg, drie maal raden waarom, haha.

Slapen deed ze dit keer het liefst bij mij op mijn borst. Gelukkig had ik mijn telefoon bij de hand en kon ik het hoognodige werk doen terwijl Philippa haar roes uit sliep.

Gisteren was de afsluiting van alweer het vijfde Have a Good Run programma. We liepen met een aantal deelnemers een wedstrijdje rond de watertoren in Scheveningen. Zelf ging ik voor de vijf kilometer met een paar wandelbreaks van 1 minuut. Zo fijn dat dat pijnvrij lukte! Ik liep 26.41, precies 7 minuten langzamer dan mijn persoonlijk record, maar hé, de grootste winst is pijnvrij lopen op het moment.

Ik ben afgelopen week druk bezig geweest met voorbereidingen voor het nieuwe Have a Good Run programma dat in januari van start gaat. Komende week gaat de inschrijving open, lekker vroeg inderdaad, want… in december heb ik een adventskalender met trainingen waaraan je kunt deelnemen als je je hebt ingeschreven voor het nieuwe programma. Ik moet nog even wat puntjes op de i zetten en dan kunnen we live, ik zal het natuurlijk via blog, Instagram en YouTube laten weten wanneer het zover is! We hebben weer leuke dingen voor jullie in petto.

Na afloop dronken we met zijn alle warme chocolademelk met slagroom op het terras. Zo gezellig en lekker! Op de terugweg reden we nog even langs de Franse bakker voor een stokbrood en amandelbroodje met chocola, erg van genoten! Best wel een perfecte zondag eigenlijk…

Ware het niet dat ik kiespijn heb, alweer… vandaag heb ik een afspraak, ik ben nu toch wel een beetje bang dat er echt een wortelkanaalbehandeling nodig is. Helemaal geen zin in dat gedoe in mijn mond, maar ja, deze steeds vervelender wordende pijn is ook niet prettig. Nu kan ik het nog redelijk onderdrukken met ibuprofen, maar dat is natuurlijk niet echt heel erg gezond en het wordt er ook niet beter op, dus ik moet maar weer even door de zure appel heen en hopen dat het nu echt de laatste keer is dat ik voor deze ellendige kies naar de tandarts hoef. Helpen jullie me hopen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. esther
  november 22, 2021 / 13:50

  ik vraag me toch af wat voor luiers jullie gebruiken, aangezien ze zo vaak doorlekt! Hier gebruiken we premium protect van pampers en er is nog nooit een ongelukje gebeurd

  • Annemerel
   Auteur
   november 25, 2021 / 12:39

   Premium Protect van Pampers hebben wij ook geprobeerd, was echt geen succes! We gebruiken nu Joone en dat gaat gelukkig op dit moment iets beter. Denk dat ieder kind ook anders poept. Borstvoedingpoep is over het algemeen ook wat dunner dan kunstvoeding.

 2. Sanne
  november 26, 2021 / 07:08

  Beste aankoop voor mezelf nadat mijn oudste was geboren: een e-reader! Hoef je in de slaapkamer geen groot licht aan te doen, én tijdens het voeden kan je gemakkelijk lezen omdat je geen twee handen nodig hebt om een boek open te houden. Heb vele boeken gelezen tijdens de borstvoedingperiodes van mijn kinderen! En dan ook meteen een boekentip: de nieuwe Jonathan Franzen!

  (Ik laat eigenlijk nooit berichtjes achter maar ik kom hier al jaren. Heel leuk om te lezen hoe het met jullie en Philippa gaat!)

  • Annemerel
   Auteur
   november 28, 2021 / 15:49

   Oeh thanks voor de tip! Misschien toch maar op mijn decemberlijstje! En dankjewel!