DIARY: Herfstvakantie thuis

We hadden vage plannen om naar Italië te gaan in de herfstvakantie, maar besloten uiteindelijk toch lekker thuis te blijven. En dat was helemaal niet zo’n verkeerd idee.

Maandag was geen hele goede dag, ik kreeg halverwege de dag last van hoofdpijn en heb de rest van de dag op bed gelegen en voornamelijk geslapen. Heel blij dat Tuur thuis was en ik dus de mogelijkheid had om de hoofdpijn er lekker uit te slapen.

Dinsdagochtend had ik weer een afspraak bij de Velthuiskliniek voor mijn derde skinbooster afspraak. Die had ik eigenlijk vorige week, maar toen had ik een maagdarmvirus, dus hebben we hem een weekje uitgesteld. Dit keer was ik ook niet helemaal fit, of nou ja, hoofdpijn was weg dus dat was top, maar ik heb sinds een paar dagen weer enorme kaakkrampen en tijdens zo’n kramp (die eigenlijk doet denken aan een wee) weet ik echt niet waar ik het zoeken moet. Tijdens de behandeling moet je natuurlijk stil blijven liggen, dus ik vreesde het ergste. Gelukkig ging het wel aardig, we hebben twee keer moeten stoppen, maar dat was gelukkig geen probleem. De rest van de dag ging ik als een tomaat door het leven. Komende woensdag heb ik als het goed is mijn vierde en laatste afspraak en dan gaan we over zes weken foto’s maken om het resultaat goed te bekijken (het resultaat van een behandeling is pas na een aantal weken goed te zien).

Pip houdt net als haar moeder onwijs van lekker eten. Het probleem is dat als ze pasta eet, de groenten niet worden opgegeten. Daarom zijn we deze week begonnen met een nieuwe aanpak. Ze krijgt nu een half uur voor het eten een bakje met groenten (worteltjes, broccoli) en dat eet ze dan voor de TV, terwijl wij het ‘lekkere’ eten maken. Tot nu toe is het een groot succes, maar kan natuurlijk vanavond alweer anders zijn.

Woensdag was een mooie zonnige dag en besloot ik met Philippa en Tuur een wandeling door het duinpark hier in de buurt te maken. Onderweg maakten we een paar foto’s voor een samenwerking met Armed Angels. Deze truien waren eigenlijk veel te warm. Bizar deze temperaturen voor eind oktober.

Na Pip’s middagslaapje gingen we naar de stad om lekker te lunchen bij L’Osteria. Dat vond ik in eerste instantie best spannend, aangezien ze afgelopen zondag de boel op stelten had gezet tijdens onze lunch. Zo erg dat we nog voordat het eten kwam weg zijn gegaan. Gelukkig ging het dit keer wel goed. Voor het eten speelde Pip met Tuur in de speelkamer, het eten kwam redelijk snel (en daar heeft ze heel veel en rustig van gegeten) en na het eten zijn we snel weer weg gegaan.

Daarna door naar de persopening van de nieuwe LEGO winkel in het Centrum van Den Haag. Hij zit in de oude H&M op de Spuistraat. Het is echt een mooie winkel geworden en het was zo leuk om Pip te zien spelen met al het DUPLO. Wilde natuurlijk daarna meteen alle DUPLO-dozen kopen, maar heb me in kunnen houden en heb alleen een klein setje met een olifant en giraf gekocht.

Na LEGO snel naar huis, om vervolgens snel weer door te gaan, we hadden nog precies een half uur de tijd om onze jaarlijkse griepprik te halen. Tuur en ik krijgen deze allebei op indicatie van de huisarts. Vroeger vond ik dat doodeng. Heel vroeger zag ik er al maanden van te voren tegenop. Nu heb ik daar gelukkig totaal geen last meer van. Bloedprikken daarentegen…

Donderdag gingen we naar Blijdorp. Philippa heeft zoveel interesse in dieren dat we dachten, laten we eens naar Blijdorp gaan. Zo leuk om haar blije hoofd te zien. Eerder deze maand is er een olifantje geboren en we stonden front row toen ze naar buiten kwamen. Zo lief. Wist je dat een olifant bijna twee jaar lang zwanger is? En dat dit kleine olifantje 80 kilo woog bij zijn geboorte. Zo bijzonder.

Naast de olifanten waren de giraffen ook een hit. En de ijsbeer en de leeuw en tijger. Het oceanium was minder succesvol. Pip was net in slaap gevallen en we dachten, even kijken of ze wakker wordt als we binnen zijn. Ze werd niet wakker, maar wij konden vervolgens niet meer naar buiten en moesten de hele route afleggen. Die route was MEGA druk en we wilden eigenlijk alleen maar zo snel mogelijk buiten zijn. Leek eindeloos te duren. Ondertussen had ik kaakkrampen (waarschijnlijk doordat ik me irriteerde en onbewust mijn kaken extra aanspande) en moest ik moeite doen om rustig te blijven.

Wauw, dit noemen ze dus vocht vasthouden… ik werd vrijdag wakker met jeuk aan mijn pols, de kant waar mijn horloge zat. Toen ik het horloge afdeed snapte ik waarom.

Mevrouw vond een kussen, sleepte het naast de stoel waar ik aan het werk was en besloot er eens lekker bij te gaan zitten. Zo schattig.

De beste manier om Philippa even vijftien minuutjes rustig te houden? Niet voor de TV zetten, daar heeft ze – als ze onrustig is – echt geen geduld voor. Een doosje met rozijntjes geven is de truc.

Vrijdagavond aten we bij mijn ouders en toverden ze deze DUPLO dierentuin te voorschijn. Zo ontzettend gaaf, ik was alweer vergeten dat ik deze vroeger had, ondanks dat ik er heel veel mee gespeeld heb. Pip vond het ook fantastisch. Het idee was eigenlijk om hem mee naar huis te nemen, maar dat hebben we toch maar niet gedaan, dan zijn we binnen de kortste keren de helft van de inhoud kwijt. En nu heeft ze wat om mee te spelen als ik bij mijn ouders aan het werk ben.

Philippa had wintertijd niet helemaal goed begrepen. Ze dacht dat de klok een uur vooruit ging in plaats van achteruit. Om 3.50u werd ze wakker om vervolgens niet meer in slaap te vallen. We hebben het tot zes uur geprobeerd, daarna Nijntje aangezet.

Wellicht was Pip gewoon gespannen omdat ze later die dag haar grote vriend Lucca eindelijk weer zou zien. Lucca en Philippa schelen exact vier dagen en het is zo bijzonder om die twee samen te zien opgroeien. Van de eerste keer – toen ze amper drie weken oud waren en voornamelijk lagen te slapen in hun identieke nestjes – tot nu. Ze geven elkaar knuffels en kusjes en zijn super goed in het delen van speelgoed. Echt samenspelen kun je het niet noemen, maar ze zijn wel heel goed in naast elkaar spelen.

Inmiddels is het weer maandag. Mijn kaakfysio is eindelijk terug van vakantie dus ik hoop dat ik snel een afspraak heb (ik word gebeld als er iemand uitvalt). Mijn kaak was afgelopen week wel een flinke stoorzender. Het stomme is, het werd voor mijn gevoel beter als ik kauwgum kauwde en ik heb dus dag en nacht kauwgum gegeten. Ik heb in totaal 150 kauwgumpjes op (drie doosjes van vijftig) en dan kom je er op zondagavond achter dat je absoluut geen kauwgum moet eten bij de pijn die ik heb. Nu snap ik waarom de pijn alleen maar heftiger werd (behalve op het moment dat ik net begon met kauwen). In plaats van dat ik het oploste heb ik het alleen maar erger gemaakt. Hopelijk dus snel een afspraak en hopelijk kan er wat aan gedaan worden. Tot die tijd probeer ik mijn kaak voornamelijk rust te geven. Geen harde dingen eten, niet te veel praten, bewust ontspannen en – helaas – niet sporten. Iedere vorm van sport (van squats tot hardlopen) zorgt voor extra druk op mijn kaakspieren en dus extra pijn. Voel me heel lui, maar ik hoop dat het iets helpt.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. julie
    november 3, 2022 / 14:34

    Philippa is zo cute :-) grappig wel dat de mens al zo vlug een voorkeur heeft voor pasta ipv groenten. Hopelijk is je kaak snel beter, Annemerel