DIARY: Geen bijzonderheden, wel bijzonder

Eigenlijk een week lang niks bijzonders gedaan, maar met een dreumes in huis is iedere dag toch weer bijzonder.

Ben zo lekker bezig met mijn workouts. Maandag deed ik mijn achtste workout op rij (Pilates via fitbodyfreshmind.com). Het voelt echt goed om iedere dag een momentje voor mezelf te pakken en voor mijn lijf te zorgen. Hoop dat ik dit nog lang vol kan houden.

Wat ook goed voelt? Het zonnetje dat ons huis maandagmiddag verwarmde. De verwarming kwam tot 25 graden! De hele winter heeft de verwarming hier op 18 graden gestaan (en dat haalde hij soms al niet, als we de deur naar de gang bijvoorbeeld langere tijd open hadden laten staan, dan ging hij zomaar naar 17 of 16,5). Kan wel wennen aan dat zonnetje en hoop dat ‘ie zich snel vaker laat zien, want op het moment van schrijven kletteren de regendruppels weer tegen de ramen en staat mijn verwarming weer vol te stoken om het huis op 18 graden te houden.

Zo blij met de trui die ik op deze foto draag. Hij is van Neo Noir. Ik kocht hem vorige week bij de Bijenkorf en heb hem sindsdien iedere dag aan gehad. In de herfst/winter is het heel lastig om een mooie gebreide trui te vinden waar geen wol in verwerkt zit (krijg zelfs van 5% wol uitslag en dikke ogen). H&M en ZARA hebben ze wel en daar zit soms heus wel eens iets moois tussen, maar deze trui is wel echt van hele fijne kwaliteit. De stof is zo mooi en zo dik. Heerlijk warm. Vond hem toevallig ergens anders ook nog in een andere kleur en bedacht me geen moment, die moet ik hebben. Hopelijk is het dikke truien seizoen snel voorbij, maar voor het najaar heb ik nu in ieder geval twee hele fijne truien.

Werkte dinsdag bij mijn ouders en mijn moeder had speciaal voor mij een avocado gehaald. Ik prakte hem met peper, zout, citroensap en wat chili vlokken en smeerde het op een paar (getoaste) speltboterhammen. Zo lekker.

Mijn nieuwe trui kwam dinsdagavond al binnen (dinsdagochtend besteld), je begrijpt dat ik hem woensdag meteen aandeed.

Woensdagochtend eerst samen met Pip naar het stembureau om aan onze burgerplicht te voldoen (en die van Tuur, hij had me gemachtigd). Vond het lastig deze keer, maar heb toch een goed overwogen keuze kunnen maken. Daarna door gewandeld naar Koffie & Kind, dat is een buitenschoolse opvang die tijdens schooluren gebruikt wordt als speellocatie voor ouders/verzorgers en kinderen. Je kunt er heerlijke koffie drinken en voor kinderen is er heel veel speelgoed. Het was nogal een gekkenhuis met kakelende kinderen, maar het was leuk om de ochtend eens ergens anders te besteden dan thuis. Pip was in eerste instantie een beetje bangig en hield mijn hand stevig vast, maar toen ze doorhad dat ik haar niet ging verlaten (zoals op het kinderdagverblijf) zoefde ze weg met haar poppenwagen en wilde ze uiteindelijk niet meer naar huis.

Ik die niet aan saaie lunches. Ik hou van lekker eten en dat doe ik dan ook het liefst de hele dag. Het enige wat er voor zorgt dat ik niet de hele dag aan het snaaien ben zijn goede, lekkere maaltijden. Als ik bijvoorbeeld een bordje havermout eet (wat ik tolereer, maar waar ik niet echt van geniet), dan ben ik veel eerder geneigd om ook nog een zak chips en een reep chocola te eten. Door zowel bij het ontbijt, de lunch als avondeten echt iets lekkers te maken, heb ik minder snaai-momenten. Donderdag had ik toast met mozzarella, tomaat, peper, zout en olijfolie. En OK, ik had twee blokjes Milka na afloop, maar niet de hele reep.

Pip heeft van Lovevery weer de nieuwe maandbox gekregen. Toegegeven, je betaalt er echt een flinke smak met geld voor, maar er zit zoveel in en Pip speelt echt met het speelgoed. Regelmatig ook zelfstandig. Dit is haar favoriet uit de box voor 22, 23 en 24 maanden. Het is de bedoeling dat je de kaartjes met de diertjes combineert. Ze had het meteen door en begon ook de geluiden te maken van de dieren. Grotere dierenfan dan haar ouders, haha.

Nog een voorbeeld van een lunch waar ik enorm van geniet. Een omelet (eieren met een heel klein scheutje slagroom er doorheen). Hüttenkäse en een halve avocado. Dit is echt een van mijn favorieten (en Tuur was heel jaloers toen hij zag dat ik dit gemaakt had en hij niet thuis was).

Pip was vrijdag naar het kinderdagverblijf en krijgt daar bij de lunch altijd een warme maaltijd (waar ze volgens de begeleiders heel goed van eet, dus daar ga ik dan maar even vanuit). Omdat ze vaak erg moe is na een dag op het kinderdagverblijf krijgen wij er zelf na zo’n dag weinig meer in. Dit keer het mezelf makkelijk gemaakt en pancakes voor haar gemaakt. Die gaan er al een tijdje heel erg goed in. Ik maak ze met een ei, een banaan, vier grote eetlepels havermout, een scheutje maple syrup en een halve theelepel kaneel. Even mixen in de keukenmachine en vervolgens bakken in een pan (met roomboter). Zet de pan eerst erg hoog en daarna mediumhoog. Met een deksel over de koekenpan zorg je ervoor dat ook de bovenkant een beetje stolt, waardoor je ze makkelijker om kan draaien.

Zaterdagochtend. Hier geniet Pip ook enorm van. Chocolade croissants. Of nou ja, de chocola in de croissants, de croissant zelf liet ze liggen. Dit eten we dus niet iedere dag he mensen.

Zaterdag al voor de dertiende dag op rij een workout gedaan. Had de dag ervoor een beetje spierpijn in mijn liezen gekregen en had daar zaterdag nog steeds een beetje last van. Omdat ik mijn ‘streak’ niet wilde opgeven heb ik wel gewoon getraind, maar ben ik voor een super makkelijke stretch gegaan. Dat was dubbel winst: ik hoefde mijn streak niet op te geven en mijn liezen voelden na afloop een stuk soepeler.

Zaterdagavond begon Pip te spugen en dat hield eigenlijk niet meer op. Zondagochtend kwam daar ook nog diarree bij. Negen rompers, vier speendoekjes, twee slaapzakken … de wasmachine draaide overuren. We hebben geen droger en op een gegeven moment waren de schone rompers en speendoekjes gewoon op. Heb met mijn Dyson Airwrap staan föhnen. Multifunctioneel dat apparaat.

Gelukkig tussen het knuffelen en wassen door ook nog even tijd gevonden voor een training. Deed net als zaterdag de easy stretch Pilates workout en deed mijn aller eerste workout van het Sterkher zwanger programma. Daar wilde ik al veel eerder mee beginnen, heb er zoveel profijt van gehad na mijn zwangerschap (het programma Postnataal Fit), maar het kwam er steeds niet van. Blij dat ik begonnen ben (en vandaag heb ik spierpijn, haha).

Inmiddels is het maandagochtend. Pip heeft helaas ook hoge koorts gekregen, dus ik ben vandaag weer een dagje zuster mama. Net lag ze even heel rustig te slapen, maar ze is net wakker geworden en hoewel ze heerlijk Peppa Pip ligt te kijken op de bank, staat ze er ook op dat ik haar hand vast houd. Ik ga er dus een eind aan breien want typen met een hand is niet echt mijn ding. 

Fijne week! EN FIJNE LENTE (want die is vandaag begonnen!)

Liefs,

Annemerel

 

Delen:

2 Reacties

 1. maart 21, 2023 / 13:50

  Hopelijk is Pipje snel weer beter zeg! (en krijgen jullie het niet over!)
  Zalig, 25 graden binnen! Goed bezig met sporten ook, best wel inspirerend. Ik moet er ook eens werk van maken maar vind het moeilijk om te starten, haha.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 27, 2023 / 09:53

   Niet nadenken, gewoon doen! Zoek een fijn programma uit en just do it. Voor mij helpt het om er geld aan uit te geven, want dan is het zonde als ik er niets mee doe.