DIARY: Christmas 2012

Photobucket

Voor mij begint Kerst eigenlijk al de dag voor Kerst, de 24ste, afgelopen maandag dus. Ik werd maandag wakker in mijn bed in het ouderlijk huis. Niet gepland, maar door omstandigheden (een tot op heden onverklaarbare buikpijn) bracht ik de nacht bij mijn ouders door. Na een (klein) ontbijt en een paar blogjes geschreven te hebben, kwam mijn vriend me ophalen en reden we naar Amsterdam. We hadden een missie, een kerstcadeau voor mij vinden. Dat was niet alleen heel belangrijk voor mij, maar ook voor hem. Hij mocht namelijk zijn cadeau niet uitpakken voordat ik mijn cadeau had. Dat was een slimme zet van mij, dat kan ik je wel vertellen.

In de auto besliste ik dat ik de zoektocht naar de iPad mini 16GB zat was en dat ik mezelf niet liet dwingen een iPad met 32GB te kopen voor 100 euro meer en dus reden we niet naar de Apple Store, maar naar de Utrechtsestraat waar de Marc by Marc Jacobs winkel zich sinds een kleine twee weken bevind. Toen ik binnen kwam wist ik eigenlijk direct al welk horloge ik wilde, maar omdat ik toch zeker van mijn zaak wilde zijn, probeerde ik eerst nog een paar andere horloges. Uiteindelijk koos ik toch voor mijn eerste keus, maar nu wist ik wel heel zeker dat dat de goede keus was. Het horloge werd op maat gemaakt en ondertussen liepen we even naar een wijnwinkel om het laatste kerstcadeautje te kopen, een paar lekkere flessen wijn voor mijn vader (is het enige wat ‘ie echt wil hebben.. Op een Volvo XC90 of een wintersportvakantie na dan, maar ja.. mijn creditcard heeft nu ook weer niet zo’n groot limiet). We haalden het horloge op en ik kocht nog snel twee notebooks van Bookmarc (Los Angeles en New York) en ook nog een zilveren sharpie, mijn favoriete stiftpennen.

We aten op kerstavond bij mijn ouders, maar niet voordat we de cadeautjes aan elkaar gegeven hadden. Mijn ouders gaven me een parfum van Biotherm dat ik al heel lang wilde hebben en mijn zusje gaf me iets waar ik niet genoeg van kan hebben, een mok (van Blond). Daarna aan tafel. Op het menu stond op kerstavond een wildsoepje vooraf en als hoofdgerecht hadden we kalkoen (en VULLING!), aardappelschotel, perzikjes, aardappelsoesjes, boontjes met spek.. Niet heel erg creatief, maar wel heel erg lekker. Na het eten werd de sjoelbak van boven gehaald en hebben we tot na middenacht met z’n allen gesjoeld. Hilarisch.

De volgende dag liep ik het kerstdiner eraf met een stukje hardlopen van 14 kilometer. Ik weet niet of ik het ooit zo rustig heb meegemaakt om 11.00u ’s ochtends. Op zondag rijdt er normaal toch wel iets meer verkeer. Lekker hoor! En ik heb het zelfs droog gehouden, wat best bijzonder was gezien de hoeveelheid regen die er op eerste kerstdag gevallen is.

Vervolgens was het tijd om ons klaar te maken voor een bezoekje aan mijn schoonouders, waar we niet al te lang konden blijven, want het ECHTE kerstdiner met mijn “hele” familie (slechts vier man meer dan de dag ervoor, maar de familie is nu eenmaal niet groter) stond op het punt om te beginnen. Mijn moeder bedacht een semi-Italiaans buffet. Met als voorgerechten Vitello Tonato (gemaakt door mijn vriend en zo ontiegelijk lekker dat ik hem het recept ga ontfutselen en dat zo snel mogelijk met jullie deel), Carpaccio met zelfgemaakte pesto en meloen met ardennenham. Het hoofdgerecht was al niet veel minder dier-vredelievend. We aten hert, eend en beenham (varken dus). Oh en natuurlijk ook genoeg frietjes, aardappeltjes, salade (caprese) en weer die perziken. Als toetje stond er “mijn” tiramisu op het menu. Niet door mij gemaakt, maar door mijn moeder.. Het was minstens zo lekker.

Toen de familie het huis uit was werd er al-weer gesjoeld! Ik had aardig wat rode wijn door mijn aderen lopen, wat een nogal vreemd effect gaf. De ene keer gooide ik 105, de keer erna haalde ik net de 19. Bijzonder, niet waar?

De volgende ochtend moest er weer gerend worden en snel ook, want ik MOEST ook naar de stad want ik kreeg allerlei mailtjes met aankondigingen van de uitverkoop. Ik op mijn fiets naar de stad met als eerste bestemming: ZARA! Nou, geloof me.. DRAMA! Nadat ik vijf mensen opzij had geduwd (ik werd een beetje agressief van de hoeveelheid mensen) besloot ik dat ik niet voor die twee tientjes korting me zo zou op laten fokken. Ik wacht nog wel even, tot de sale ECHT goed is. Bij de Bijenkorf was het gelukkig rustiger en kocht ik een trui van SuperTrash, die gaat terug overigens.. Hij kriebelt (en er zit niet eens wol in) en ik zag na twee minuten dragen al dat ‘ie snel kapot zou gaan. Gelijk uitgetrokken, die gaat terug. Bij de Mango kocht ik een paillettenrokje dat ik tot op heden niet gepast heb. Maar als die niet is wat ik zoek, dan mag die mooi ook terug!

Eenmaal thuis dook ik op de bank met mijn MacBook en een kop erwtensoep. Er moest geblogd worden. Ondertussen keken we ook de laatste drie afleveringen van het derde seizoen van White Collar. AH het is zo spannend! Kan niet wachten om binnenkort aan het vierde seizoen te beginnen. ’s Avonds at ik ALWEER met mijn ouders, dit keer niet thuis, maar bij de Chinees bij mij om de hoek (want die is echt heel erg lekker!), het was een All You Can Eat buffet, niet echt iets wat je na twee “dikke” kerstdagen zou moeten doen, maar ja… het is maar één keer Kerstmis toch? Helaas heb ik vandaag geen tijd om het diner er weer net zo snel vanaf te rennen, ik zit op dit moment in de trein richting Amsterdam. Niet om te shoppen, maar om te werken. Lekker rustig hoor, zo vroeg in het OV op “derde kerstdag”. Niets mis mee!

Kerst was weer heel erg fijn. De fijnste Kerst in jaren? In ieder geval de eerste Kerst in jaren dat ik niet hoefde te werken. Als je bloggen niet als werken beschouwt natuurlijk ;-).

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

41 Reacties

 1. Lotte
  december 27, 2012 / 17:07

  Leuk geschreven! Klinken als fijne dagen.

 2. december 27, 2012 / 17:09

  Klinkt heel leuk! Kan al niet meer wachten op het recept van de vitello tonato!

 3. december 27, 2012 / 17:23

  Ik kan niet wachten op dat recept! Prachtig stuk geschreven!

 4. december 27, 2012 / 17:33

  Klinkt alsof je een heerlijke kerst hebt gehad!

 5. december 27, 2012 / 17:36

  Wat heb je een gezellige dagen gehad! Ik wacht ook nog even voordat ik de ZARA binnenga, ik heb geen zin in een elleboog in m’n gezicht (auw) ;)
  xoxo

 6. december 27, 2012 / 17:43

  je hebt een leuke kerst gehad zie ik wel! (:

 7. december 27, 2012 / 17:45

  Wow, wat een avonturen zo met de Kerst. Nouja avonturen, je hebt wel veeeel gedaan! :)
  Kinkt in elk geval heel leuk!

 8. december 27, 2012 / 17:49

  Klinkt als een heerlijke kerst!

 9. december 27, 2012 / 17:56

  Klinkt als een heerlijke Kerst! :)

 10. december 27, 2012 / 17:58

  Die eerste foto is echt mooi! Zo te horen heb je een heerlijke kerst gehad…

 11. december 27, 2012 / 18:06

  Klinkt als een geweldige Kerst! En ik blijf het trouwens knap vinden om na Kerst gelijk te gaan hardlopen. Mijn doel voor volgend jaar dan maar..;)

 12. december 27, 2012 / 18:11

  Klinkt als een erg leuke en gezellige kerst!

 13. december 27, 2012 / 18:15

  Klinkt heerlijk liefje, fijn dat je zulke fijne dagen gehad hebt (en zulke toffe cadeautjes gekregen!) !

 14. december 27, 2012 / 18:16

  klinkt als een gezellige kerst!

 15. december 27, 2012 / 18:18

  Gezellig dat sjoelen! Heb ik super lang niet meer gedaan, geloof gelijk dat het hilarisch was =)

 16. december 27, 2012 / 18:31

  Wat een prachtige eerste foto An! Mijn kerst lijkt verdacht veel op die van jou inclusief het sjoelen, en de super rustige hardloopsessie op eerste kerstochtend.

 17. december 27, 2012 / 18:48

  Leuke foto`s weer meis!

 18. december 27, 2012 / 18:54

  Wat een fijn verhaal en wat zie je er mooi uit op die grote foto linksboven! Heerlijk hé, zo rustig in het OV. Normaal gesproken moet ik altijd staan in de bus, maar nu was ‘ie helemaal leeg :p

 19. december 27, 2012 / 19:13

  Ik dacht al, een diary op donderdag? Maar een Kerstspecial, leuk! Je Kerst klinkt erg fijn!

 20. december 27, 2012 / 19:44

  Heerlijke kerstspecial. Ik wordt er blij van!

 21. december 27, 2012 / 19:51

  Waauuwwwwwwww… wat een geweldig horloge!! Ik ben helemaal geen horloge fan, maar dit is gewoon bijna een sieraad! Zucht… Want it!

 22. december 27, 2012 / 20:09

  Klinkt als een fijne kerst! En je horloge is prachtig :)

 23. Ilse
  december 27, 2012 / 20:42

  Klinkt als een heerlijke kerst en wauw wat een mooi horloge. :)

 24. december 27, 2012 / 21:37

  Haha, lekker veel gedaan zo te lezen! :D Klinkt als een fijne kerst

 25. december 27, 2012 / 22:57

  Klinkt heel fijn zeg, hoe kerst hoort te zijn! :)

 26. december 28, 2012 / 01:22

  heerlijk geschreven, klinkt heel leuk!!

 27. december 28, 2012 / 02:12

  Heerlijke Kerst heb je gehad lees ik! Altijd weer een plezier om je stukjes te lezen :)

 28. december 28, 2012 / 07:56

  Klinkt als een goede kerst! Mooi horloge ook zeg. :)

 29. december 28, 2012 / 09:27

  Wat heb je mooie dingen gekregen! Leuke kerst zeg, gelukkig was de mijne minstens zo lekker ;)

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2012 / 14:12

   Een zonnebril!

 30. december 28, 2012 / 11:20

  Wat een fijne dagen heb jij gehad!
  Geniet er van!

 31. december 28, 2012 / 12:55

  Leuke foto’s. Zo te zien heb je het erg fijn gehad. Gelukkig! X

 32. december 28, 2012 / 12:58

  Ooh help ik was gisteren in de Zara waar serieus een rij stond om naar binnen te gaan (en naar buiten want de poortjes piepten de hele tijd dus de beveiligers wilden alle tasjes controleren). Wat een chaos, echt verschrikkelijk. Ik shop volgend jaar wel weer online na kerst.

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2012 / 14:12

   Haha was je er rond 14.00u? Een collega van mij die net iets later de ZARA uitliep moest ook haar tasje laten controleren namelijk !

   • december 28, 2012 / 15:25

    Nou ik liep rond 15.00u naar binnen en toen was het al, en toen ik een uur later naar buiten liep nog steeds.. volgens mij hadden die poortjes gewoon de hele dag kuren ;-)

 33. december 28, 2012 / 15:30

  Leuk artikel! Wat een prachtig horloge ook.

 34. december 28, 2012 / 20:30

  Hi Annemerel,

  Ik vind de bookmarcs zo mooi, weet je misschien of ik ze ergens online kan bestellen?
  Ik heb gegoogled maar ik word er niet veel wijzer van?! :-)

  Heel mooi horloge trouwens, goede aankoop!

  Liefs,

 35. december 29, 2012 / 13:49

  Je hebt leuke dagen gehad!

 36. december 30, 2012 / 13:40

  Leuke foto’s!