DIARY: 63

Photobucket

Ik denk dat je aan de foto’s wel kunt zien dat ik een hele fijne week gehad heb. De week begon op oudejaarsdag, die ik voor een groot gedeelte doorbracht met mijn MacBook. Tot ik rond een uurtje of 15.00u richting mijn ouders vertrok voor een lading oliebollen. Mijn vader had die ochtend traditioneel in de schuur oliebollen en appelbeignets gebakken en aangezien ik al zo’n vier jaar geen oliebol gegeten had (ik was andere jaren of op vakantie, of ik begon mijn goede voornemens al op 31 december), kon ik niet wachten op een oliebol. De oliebollen stelden niet teleur, nadat ik in zo’n twee uur tijd vier oliebollen genuttigd had vond ik het tijd om naar huis te gaan.

Daar gebruikten we ook de frituurpan, voor patat met heel veel mayonaise, kroketten, frikadellen en kipcorns. Even een bodem voor ’s avonds leggen. Ondertussen keken we (eindelijk!) Savages en vielen we allebei in slaap. Wat een grap. Toen we uiteindelijk om 23.00u besloten toch maar naar de stad te gaan, was er natuurlijk geen taxi meer te krijgen. Dus hup, op de fiets, door het vuurwerk, naar de stad. Leuk feestje op de Grote Markt, met vriendinnetje en vrienden.

We gingen uiteindelijk niet al te laat naar huis en om de één of andere reden sloeg de man met de hamer me over op 1 januari. Wel was ik wat misselijk, maar zolang ik maar heel erg veel vettig eten at, had ik daar geen last van. Dus at ik gebakken eieren met spek, hotdogs met ketchup en ’s avonds maakte ik een hele grote pan risotto. Ik eindigde de avond met een zak Tortilla chips, heerlijk. Om half negen dook ik lekker mijn bed in, want mijn wekker ging al om 6.00u de volgende dag en hoewel ik niet heel erg laat thuis was, ik had toch wel wat slaap in te halen.

Woensdag en donderdag werkte ik bij Girlscene. Woensdag kon ik nog steeds alleen maar aan vet eten denken, maar verder nog steeds nergens last van, dus mijn werk heeft er gelukkig niet onder hoeven te lijden. Sterker nog, ik begon al om 7.30u te tikken in de trein en mijn eerste stukje stond al om 8.00u online, met een beetje hulp van het internet van mijn telefoon. Hallooooooo Sylvie en Raf scheiden? Daar konden we natuurlijk niet te laat mee komen.

Donderdag besloot ik voordat ik naar Amsterdam ging nog even vijf kilometer hard te lopen. Dat deed ik afgelopen voorjaar ook wel eens, maar toen reed mijn trein nog een kwartier later, dus hoefde ik pas om 6.00u weg. Daarnaast was het in mei om 6.00u ’s ochtends al licht, nu was het om 5.45u pikdonker. En daarnaast, 5.45u klinkt ook echt een stuk vroeger dan 6.00u. Vind je ook niet? Maakt allemaal niet uit, ik liep die vijf kilometer, was gelijk wakker en klaar voor nog een dag werken.

Vrijdag had ik een date met mijn moeder in de stad. We zouden eigenlijk alleen gaan lunchen, maar uiteindelijk struinden we ook de ZARA af en kocht ik voor een godsvermogen aan healthy stuff bij De Vegetarische Slager. Daarna heerlijk sushi gegeten. ’s Avonds had mijn vriend voor me gekookt (what’s new?) Nasi, alweer rijst, maar no problem, ik hou van rijst. Helaas daarna geteisterd met een migraine aanval en dus lag ik al vroeg in bed.

Maar dat betekende niet dat ik zaterdag vroeg opstond, ik heb heerlijk 13 uur geslapen. Ik begon de dag heel goed met schrijven en een smoothie met onder andere bietensap, chia en banaan, maar daarna zakte het productiviteitsniveau een klein beetje in. De middag spendeerde ik dan ook op de bank met E!. Die zender blijken we dus al even te hebben, maar ik kijk NOOIT naar de TV. Ik heb een hekel aan reclame’s, alle series die ik wil zien heb ik toch al op mijn MacBook gezien en er is gewoon nooit wat leuks. Maar E! is een ander verhaal. OMG E! News, Fashion Police.. En ja, als we dan toch bezig zijn dan kunnen we misschien ook Keeping up with the Kardashians proberen en wat dacht je van Married to Jonas? Beide series had ik nog nooit gezien, maar sinds zaterdagmiddag ben ik fan. Shit Happens.

’s Avonds vertrok ik naar Kim waar ik mijn risotto maakte en waar zij mijn tiramisu maakte. We aten twee porties risotto en drie porties tiramisu, omdat we nu eenmaal toch de ingrediënten in huis hadden.. En nog presteer ik het om een paar uur (en heel veel Gossip Girl afleveringen) later, heel veel zin te hebben in een kroket. Nogmaals, Shit Happens.

Maar de volgende ochtend begon ik wel weer heel goed, met bietensap en een smoothie. Dit keer het bietensap niet meer door mijn smoothie gegooid, dan is dus gelijk heel je sapje verpest (zo smerig). Dus eerst het bietensap met mijn neus dicht opgedronken, daarna een glas citroenwater om te neutraliseren en vervolgens een sapje, dat werkt beter. Vervolgens was het tijd voor een lange duurloop. 30 kilometer. Het was heerlijk weer en ook de overige omstandigheden waren prima, maar ik begon veel te hard en had het na 22,5 kilometer al gezien. Ik maakte hem wel af, maar hoe?!

Toen ik thuis kwam stond er 500ml sap op me te wachten, gemaakt door mijn vriend. Appel met peer en mandarijn, vermengd met het algenpoeder. LEKKER! En oh wat voelde ik me gelijk gezond ;-).

Na het lopen wilde ik het liefst mijn bed in duiken, maar dat kon niet, want er stonden nog twee familiebezoekjes gepland. Uiteindelijk eindigden we bij mijn ouders waar we al-weer risotto aten, dit keer gecombineerd met zalm uit de oven en een heerlijke salade, het leven is goed.

En nu is het maandag, tijd voor een spannende nieuwe week waarin ik voor Girlscene op perstrip ga (later meer, natuurlijk) en een nieuwe stad ga ontdekken! Can’t wait!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

36 Reacties

 1. januari 7, 2013 / 12:09

  Om 5.45 al hardlopen? Respect!
  En ben benieuwd naar welke stad je gaat! Kijk nu al uit naar alle foto’s haha :)

 2. januari 7, 2013 / 12:10

  Klinkt idd als een fijne week! En nog steeds respect dat je gewoon 30 kilometer achter elkaar kan lopen. Ben heel benieuwd naar de perstrip! Fijne week! xoxo

 3. januari 7, 2013 / 12:11

  Af en toe heb je gewoon zo’n weekje met ongezond eten. Gelukkig loop je regelmatig hard :) En elke dag kun je weer opnieuw beginnen met je goede voornemens. Is ook wel een fijne gedachte, haha.

 4. januari 7, 2013 / 12:14

  Oh my god, die sushi! Die rol ziet er echt mega heerlijk uit :D ik ben benieuwd naar je perstrip :D

 5. januari 7, 2013 / 12:16

  Zo vroeg al hardlopen? Jezus, dan draai ik me liever nog een keer om en loop die avond wel haha.

 6. januari 7, 2013 / 12:29

  Ik weet al van tevoren dat als ik jouw weekoverzicht lees, ik honger ga krijgen. Het is je weer gelukt. Wat klinken al die sapjes die je dronk lekker!

 7. Iris
  januari 7, 2013 / 12:32

  5:45 is echt zo vroeg en respect voor je sapjes ;)

 8. januari 7, 2013 / 12:39

  Klinkt als een toffe week. En mmm wat ziet die sushi er lekker uit.

 9. januari 7, 2013 / 12:47

  Kwart voor zes al hardlopen respect man! En wat een leuke collage!

 10. januari 7, 2013 / 12:47

  Super leuk! En 5.45 is wel erg vroeg maar het getuigd wel van doorzettingsvermogen. You go girl!

 11. januari 7, 2013 / 12:53

  Je hebt inderdaad wel discipline om zo vroeg te gaan hardlopen! Vind je dat niet naar in het donker? Je foto’s zijn trouwens weer super leuk om te zien

 12. januari 7, 2013 / 13:13

  Aah heerlijke foto’s van sushi! En poeh, zo vroeg al hardlopen… respect.

 13. januari 7, 2013 / 13:13

  Heerlijke diary weer! En die sushi ziet er heerlijk uit!!

 14. januari 7, 2013 / 13:33

  Heerlijke diary! Ik was ook op de grote markt, maar ik heb je helemaal niet gezien haha. Was je naar de silent disco geweest? Ik vond het echt hilarisch, haha!

 15. januari 7, 2013 / 13:44

  Woo, ik ben blij dat ik er nu eindelijk niet meer 5:45 uit moet haha, eerst moest ik dat namelijk altijd (ochtendkrant). :P Maar goed van je joh!
  En ik krijg honger van je sushi.

 16. januari 7, 2013 / 13:46

  Aaaah die shit happens to me ook regelmatig haha! Maar sportief zijn en die shakes zorgen ervoor dat het wat minder erg is lijkt me ;)

 17. januari 7, 2013 / 13:49

  Tot nu toe heb ik alleen in het donker gelopen. Alleen dan ’s avonds. Ik zou het ’s ochtends echt niet kunnen hoor. Ja, misschien van de zomer. ;)

 18. januari 7, 2013 / 13:53

  Leuke week! En heel knap dat je ’s ochtends zo vroeg je bed uit kan om hard te lopen.. Mij lukt dat echt NOOIT en mijn wekker gaat pas om 8 uur.

 19. januari 7, 2013 / 13:58

  Oeh! Die tiramisu ziet er weer heerlijk uit!

 20. januari 7, 2013 / 14:31

  Wauw wat een mooie plaatjes. En zo vroeg al hardlopen, super goed zeg! :D

 21. januari 7, 2013 / 14:34

  Echt leuk om te lezen! Mooie foto’s ook :D

 22. januari 7, 2013 / 14:35

  Wow ik wou dat ik ook zo vroeg kon opstaan! Respect!

 23. januari 7, 2013 / 14:36

  mooie foto’s en leuk om te lezen!

 24. januari 7, 2013 / 15:03

  Ok respect voor je early morning run én je 30K, whoo. Daar kan ik nog wat van leren! ;-)

 25. januari 7, 2013 / 15:18

  Wow knap dat je zo vroeg opstond om te gaan hardlopen. Je week klinkt idd heerlijk vooral omdat je best veel vrije tijd hebt! En het eten klinkt allemaal heerlijk, je kan het makkelijk hebben hallo marathon renster dat zegt genoeg haha

 26. januari 7, 2013 / 16:52

  Al dat eten, heerlijk! Ik heb de afgelopen week ook echt zoveel (chocola) gegeten, heer-lijk. Echt heel erg veel respect voor je morning run trouwens…. vroeeeg!

 27. Eva
  januari 7, 2013 / 17:47

  Tipje: bodempje rode bietensap met lekker veel appelsap en ijsblokjes, heeeeeeerlijke manier om dat rode bietensap op te krijgen ;)

 28. januari 7, 2013 / 18:04

  Savages is echt zo’n toffe film, ik was echt positief verrast! Leuke diary!

 29. januari 7, 2013 / 19:39

  Lekker hardgelopen weer!

 30. nikkie88
  januari 7, 2013 / 20:15

  Hey annemerel,
  Ik lurk echt al tijden, maar er moet me toch iets van het hart:
  Je bent echt IEDERE week minimaal 1 keer ziek. Dat is toch gek???
  Heb je niet het idee dat je misschien té veel van je lijf vraagt met dat rennen? En je voedingspatroon klinkt ook wel exteem. Van vette snacks tot groen/bio.

  Mijn advies zou zijn: geniet van alles, met mate! Hopelijk voel je je dan gauw beter! Want dat gun ik je.

 31. Maaike
  januari 7, 2013 / 20:45

  Wat is je diary leuk geschreven deze week, lekker vlot! Klinkt als een goede week, mijn week leek wel wat op de jouwe, sushi, risotto, veel niksen, veel smoothies, en af en toe een rondje van 5k hardlopen (30k is me net even wat te veel zo in het nieuwe jaar. Vanaf morgen ga ik weer meer lopen, echt! ;))

 32. Ilse
  januari 7, 2013 / 22:32

  Hmmm, ik krijg zin in eten door die foto’s. Wat heb jij een motivatie om zo vroeg al te gaan hardlopen! Ik heb heel erg gelachen om je stukjes over eten. :)

 33. januari 8, 2013 / 00:09

  Ik ben erg benieuwd naar de perstrip! X

 34. januari 8, 2013 / 10:11

  30K, my God. Zo ver! Vind het echt zo knap, haha.
  En ik krijg honger van die grote sushifoto!

 35. januari 8, 2013 / 16:44

  Waaaaah ik krijg zo veel zin in sushi op dit moment door jou haha!! En die sapjes sja als hij zo rood is dan ziet hij er wel heerlijk uit!! ;) (Maar ik gruwel van bietensap :P) En al die ongezonde hapjes daar lees ik maar snel overheen!!