DIARY: #6

 photo Recently Updated47.jpg

Brussel, Parijs, Den Haag en heel veel taart, zo kan ik mijn week goed samenvatten.


 photo Recently Updated47.jpg

Goedemorgen happy Monday! Dit was mijn gezicht toen ik mijn diary van afgelopen week aan het maken was en ik er achter kwam dat ik helemaal niet zo veel leuke foto’s gemaakt had. Dat ging ik deze week beter doen. Dat is eh…. niet iedere dag gelukt helaas.

Zelfs op maandag ging het al een beetje mis, na mijn ontbijt. Dat overigens wel heel erg lekker was, zoals gewoonlijk.

 photo Recently Updated47.jpg

Maar nu schakelen we even door naar het avondeten. ’s Avonds vierde ik samen met mijn ouders de verjaardag van mijn vader, die had die dag namelijk de respectabele leeftijd van 60 bereikt. We maakten sushi en van de overgebleven ingrediënten maakte ik dit tartaartje van zalm met komkommer en avocado.

Bij het zien van deze foto loopt het water me letterlijk weer in de mond, deze hazelnoot slagroomtaart van Maison Kelder is de beste van Den Haag en omstreken. Misschien wel de beste ter wereld, maar hé, ik heb ze natuurlijk niet allemaal geproefd. Ik twijfel nu oprecht of ik straks even langs Maison Kelder moet rijden om een gebakje te halen (doe het niet Annemerel! Doe het niet).

 photo Recently Updated47.jpg

Dinsdag is de loopkalender van onze #subwayrunningclub eindelijk klaar, dit is een project waar ik al sinds augustus vorig jaar mee bezig ben. (Hier had ik voor het eerst een afspraak met de mensen van Subway, maar mocht ik niet zeggen waar ik geweest was). Heel leuk dat het dan na een half jaar eindelijk echt zo ver is.

Maar nu eerst even een omelet met paddestoelen en lente ui.

 photo Recently Updated47.jpg

Woensdag… ik zit in de wachtkamer van mijn fysio en scroll door mijn Instagram Feed. Eerst zie ik de linkerfoto van Janni en ik denk.. wow coole bril. Drie foto’s verder zie ik deze gesponsorde post van een webshop met precies dezelfde bril. Dit is gewoon puur toeval want Janni heeft POC niet getagd in haar foto. Ik ben sterk geweest en heb hem niet gekocht. Ook al was de korting heel verleidelijk. En ik sluit ook niet uit dat het nog gaat gebeuren.

 photo Recently Updated47.jpg

Het is weer ZO koud in mijn studio. Dit is echt een probleem hoor… Tegen kou kun je je kleden, maar mijn handen zijn dus echt steenkoud als ik aan het typen ben. En typen met handschoenen is niet echt handig… van de zomer ga ik weer klagen over het feit dat het 27 graden is. Waarom kan het niet gewoon altijd 19 graden zijn?

Deze flesjes met broccolisoep hebben de reis naar mijn ouders niet overleefd. Op woensdagavond eet ik namelijk bij mijn ouders omdat er een pakketje voor mij geleverd wordt bij mijn ouders. En omdat ik het super gezellig vind natuurijk :)

 photo Recently Updated47.jpg

YES! De voorinschrijving van de NYC Marathon reis is gestart en er zijn meteen al heel veel leuke reacties.

Inmiddels is het trouwens donderdag en zit ik in de trein richting Brussel. ’s Ochtends heb ik 27,5 kilometer hardgelopen, want Boston wacht op niemand.

Ik moet een video uploaden op Facebook en dacht, dat lukt wel, want ik heb nu dat 4G unlimited internet van T-Mobile. Helaas is de dekking in België niet overal even fantastisch en het uploaden gaat echt zo traag als dikke stront. Je ziet dat de video hier voor 0.5% geupload is. Schiet lekker op he? Uiteindelijk is het gelukkig gelukt.

Ik reisde naar Brussel omdat daar sinds kort mijn vriendinnetje Carlissa woont en ik ga een paar dagen langs. We gaan vanavond lekker eten (burgers, niet gefotografeerd) en daarna dansen (cafe luxembourg, ook geen foto’s van gemaakt) daarna duiken we lekker ons bed in.

 photo Recently Updated47.jpg

De volgende ochtend ontbijten we bij Cup28, een super leuk ontbijt en koffieplekje in Carlissa’s straat. Het is maar goed dat ik daar niet woon want ik zou nooit meer zelf ontbijt maken. Na deze ontbijtmeeting is het tijd om afscheid te nemen van Carlissa, zij moet naar haar werk bij het Europarlement en ik heb een date met mijn MacBook.

 photo Recently Updated47.jpg

De rest van de dag spendeer ik in zes verschillende koffie en lunchtentjes, ik werk en tegelijkertijd test ik alle hotspots van Brussel uit. Later deze week blog met al deze hotspots op mijn blog!

Waarom ik deze selfie in dit nietszeggende toilet maakte weet ik ook niet meer, ik ben normaal helemaal niet zo van de spiegelselfies. Anyway… we zijn van plan om ’s avonds de boel flink op stelten te zetten in Brussel, maar we eten sushi, kijken Netflix en hebben dan echt geen zin meer om ons warme nest te verlaten, het is namelijk ook in Brussel verschrikkelijk koud.

 photo Recently Updated47.jpg

De volgende ochtend doen we een mini fotoshoot en ontbijten we samen. Carlissa rijdt vervolgens naar Den Haag om haar verjaardag met haar familie te vieren en loop nog een kort rondje hard door de straten van Brussel. Ik loop langs de winkel KURE en ik wil alles hebben dat in de etalage hangt. Gelukkig is de winkel gesloten, scheelt me een hele hoop geld.

 photo Recently Updated47.jpg

BONJOUR PARIS! Iets na twaalven stapte ik op de trein richting Parijs waar ik de rest van het weekend zou spenderen. Ik ben zo ontzettend blij als ik met mijn muziek in mijn oren en de aanwijzigingen van Google Maps volgend door Parijs loop. Op zoek naar taart. Ik heb precies een half uur voor een taartje en een kopje thee, daarna moet ik door naar het evenement waarvoor ik eigenlijk in Parijs ben, van ODLO.

Ik eet uiteindelijk deze taart bij La Favorite op de Rue Rivoli, een van mijn favoriete plekjes in Parijs.

 photo Recently Updated47.jpg

Kijk hoe blij ik ben!

Daarna drink ik een glas champagne met de mensen van ODLO en lopen we een rondje door de stad. Hier is morgen de finish en de expo van de ODLO Crystal Run waar ik aan deelneem.

 photo Recently Updated47.jpg

Van de Crystal Run krijgen jullie morgen een uitgebreid verslag, het was in ieder geval een geslaagde eerste hardloopwedstrijd van het jaar. Zonder PB, maar met heel veel plezier. Ik heb ook geen een keer gedacht, OK, nu ga ik echt mijn best doen om mijn persoonlijk record te verbreken, ik had het veel te druk met filmen, genieten en opletten dat ik niet struikelde over de gladde kinderkopjes.

Na de wedstrijd snel gedoucht en omgekleed en terug naar La Favorite. Dit keer niet voor taart, maar voor een heerlijke steak tartaar met frietjes.

 photo Recently Updated47.jpg

Een kwartier later zit ik aan deze enorme lemon merengue taart. Ik had er liever een paar uurtjes tussen gehad, want dit was echt onmogelijk groot en ik werd op een gegeven moment ook een beetje misselijk. Maar ik zat in tijdnood. Ik had precies tien minuten om deze taart te eten en te betalen. Van mijn thee heb ik slechts drie slokken op. Zonde, maar he ik kon Parijs niet verlaten zonder deze taart gegeten te hebben.

En we eindigen het weekend in de Thalys richting Nederland. Alweer met taart (ik kreeg twee taartjes in de Thalys en wonder boven wonder kon ik ze allebei zonder problemen op, terwijl ik een uur eerder nog misselijk was door de taart van Le Loir dans le Théière. Bijzonder altijd.

Niet de beste reis gehad, trein ging kapot en uiteindelijk moesten we in Brussel overstappen op een andere. En toen ik op de trein wilde stappen was ik mijn OV-chipkaart kwijt. Dat was niet heel erg want ik kon ook een los kaartje kopen, maar in Den Haag kon ik niet met de tram (waar koop je kaartjes voor de tram, ben ik nu zo suf?) dus nam ik maar een over-priced taxi naar huis, aangezien een UBER 23 minuten wachten was. Maar hé, not complaining. Ik ben thuis gekomen en heb een fantastisch weekend gehad.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Britt
  februari 13, 2017 / 13:11

  Leuk weekje! Ik kijk nu al uit naar de verslagen over de marathon, lijkt me gaaf! Heerlijk eten ook, en inderdaad, Parijs kan niet verlaten worden zonder (lemon merengue) taart! Balen van de wat mindere rit, maar dat mag de pret hopelijk niet drukken!

 2. februari 13, 2017 / 13:35

  Oh wat gaaf allemaal. Sterk hoor werken en hotspots testen en dit door zes verschillende koffie en lunchtentjes te bezoeken. Fijn dat je een goede run in Parijs hebt gehad.

  Oeh die enorme lemon merengue taart ziet er zo goed uit.

 3. Caressa
  februari 13, 2017 / 13:58

  Ziet eruit als een top week! En over de kaartjes in de tram haha: in de ‘oude’ trams kan je bij de bestuurder met contant geld een kaartje kopen en in de nieuwe trams hangen kaartjesautomaten ;)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 13, 2017 / 16:19

   Hahaha OK als ik dat had geweten… waarom wist ik dat eigenlijk niet?

   • Caressa
    februari 13, 2017 / 19:55

    Haha, het staat in die oude trams ook nergens duidelijk aangegeven hoor! Maar het kan je de volgende keer wel een smak met geld besparen

 4. februari 13, 2017 / 14:04

  Ik weet niet hoe dat in Den Haag is, in Amsterdam koop je gewoon een tram kaartje in de tram ;).

  Ben benieuwd naar het wedstrijd verslag van Parijs.

  En ik wil ook weer naar Parijs….

 5. februari 13, 2017 / 14:42

  In de Haagse trams kan je (net als in de bus) gewoon een kaartje bij de bestuurder kopen. Ook hebben Den Haag HS en CS HTM servicepunten waar je kaartjes kan kopen.

  Leuke week verder, zou zo zelf op de trein naar Parijs willen stappen!

 6. Mirjam
  februari 13, 2017 / 16:19

  Kaartjes voor de tram, koop je in de tram :)

 7. februari 13, 2017 / 17:31

  Wat een leuke week heb je gehad, die lemon pie ziet er echt heeerlijk uit!

 8. februari 13, 2017 / 21:28

  Ah die lemon merengue taart ziet er zo goed uit! Genieten tijdens een hardloopwedstrijd is trouwens ook wel een keer leuk! Zeker als je in Parijs rondhuppelt!

 9. Ilse
  februari 13, 2017 / 21:47

  Heerlijk weekje zo en die taart ziet er zo lekker uit!

 10. februari 14, 2017 / 09:28

  Dinsdagochtend, half 10, en ik heb zin in taart. Dankjewel, haha!

 11. februari 14, 2017 / 11:30

  Hoera voor eigen baas zijn. Zo gaaf dat je dit kon doen!