DIARY: #39

De eerste week van 2018 verliep iets anders dan gepland. Ik zou mijn jaar in eerste instantie beginnen in Oostenrijk, maar het lot bepaalde anders. In plaats van skiënd spendeerde ik deze week abnormaal veel geld uitgevend.

Mais wraps zijn een beetje mijn go-to koolhydraat geworden, samen met rijst. Ik ben er achter dat ik niet zo goed reageer op tarwe en ook spelt zorgt de laatste tijd vaak voor buikpijn, dus deze mais wraps zijn een uitkomst. Hier eet ik ze met vegetarische kip, paddenstoel, sla en een lekkere klodder mayonaise.

Ik ben verliefd (OK, misschien lichtelijk overdreven) op een nieuw hoesje van Kate Spade voor mijn iPhone. Maar het ding is, ik heb een prima hoesje van Kate Spade voor mijn iPhone en dat hoesje is pas twee maanden oud. Ik zet deze voorlopig dus maar op mijn wishlist.

Ook woensdagochtend begon ik weer met een wrap, dit keer belegde ik hem met roerei, avocado en platte peterselie. Mijn favoriete combinatie van de afgelopen maanden.

Dit notebook gaat goed gebruikt worden dit jaar, ik word zo productief wanneer ik mijn taken van te voren opschrijf. Zonder to-do-list ben ik lui en heb ik het gevoel alsof ik niets te doen heb. True story. Tegelijkertijd zweven er dan wel gedachten door mijn hoofd van ‘dit zou ik kunnen doen, of dit, of dat’ maar er gebeurt gewoon vrij weinig.

Donderdag was een dag van home improvements. Ik kocht en spiegel van IKEA via Marktplaats (hij is bij alle Ikea-filialen op dit moment niet op voorraad) en mijn nieuwe salontafel van Made.com (helaas niet gesponsord) werd ook geleverd. Nu alleen nog een klein niet al te duur TV-meubel en mijn appartement is voor mijn gevoel ‘klaar’. Iemand tips?

Ik heb dus ergens deze week ontiegelijk veel geld uitgegeven bij Apple. Ik kocht niet alleen Apple Care voor mijn iPhone X (229 euro) ik spendeerde ook een misselijkmakend bedrag aan een nieuwe MacBook Pro. Maar hé, het is een investering, ik wil hem al een jaar lang kopen en het is een mooi begin van 2018. Nu kan ik namelijk eindelijk Final Cut Pro (weer 329 euro) installeren en heb ik meer mogelijkheden met het bewerken van video’s. Zoals het maken van titels. De foto links maakte ik om mezelf te herinneren aan de instellingen die ik gebruik voor mijn ‘data titels’. Weten jullie ook weer hoe ik dat gedaan heb .

Het lukte me ook eindelijk om een behoorlijke foto te maken met de iPhone X portretfunctie waarbij de achtergrond wegvalt. Hoe cool is dat?

En die Touch Bar op de MacBook Pro – waarvan ik eerst dacht dat het vette onzin was – blijkt ook best handig. Zo kan ik FaceTime gesprekken regelen, maar ik kan bijvoorbeeld ook scrollen door video’s op YouTube of smiley’s in mijn tekst invoegen. Denk dat hoe meer ik mijn MacBook gebruik, hoe meer ik hier trucjes voor ga vinden en het dus ga gebruiken.

Vrijdagavond vond ik het tijd om de voorkant van mijn haar te knippen. Dit doe ik eigenlijk altijd een paar weken voordat ik naar de kapper ga, want dan weet ik dat het over een paar weken weer gefixt wordt door een professional. Ik was dit keer best tevreden over het resultaat, maar moet binnenkort toch echt naar de kapper. Ik laat jullie zo zien waarom.

Het is trouwens ontzettend handig om twee MacBook’s te hebben. Ik ben de hele zaterdag bezig geweest met een tutorial voor Photoshop op YouTube. Op mijn ene MacBook bekeek ik de video, op de andere ging ik meteen zelf aan de slag. Best een succes.

’s Middags maakte ik een klein uitstapje van mijn MacBooks en lunchte ik met Carlissa bij Hometown. De soep van de dag (aardappel-prei) was heel erg lekker.

We maakten ook nog even een gezellige foto bij de Hofvijver. Ik vind niet dat ik heel erg charmant sta op de foto samen met Carlissa, maar goed.

Zondag. Naast vele koppen thee is het frambozenwater van Sourcy een van mijn favoriete dorstlessers. Als ik het in huis heb zet ik vaak zo’n fles naast me neer als ik aan het werk ben, aan het eind van de dag is hij dan meestal wel op.

En tot slot de reden waarom ik binnenkort toch echt naar de kapper moet. Ik ben die uitgroei zo ontzettend zat, doordat mijn haar nu ook weinig zonlicht ziet is de uitgroei zo donker en saai. Ik droeg bijna de hele week een haarband van Atelier des Femmes om het te verdoezelen, maar ik denk dat het binnenkort toch gewoon tijd wordt voor wat highlights.

Hoe hebben jullie de eerste week van 2018 beleeft? Waren jullie nog vrij? Of lekker aan het werk? Zijn je goede voornemens al gesneuveld, of ben je nog steeds goed bezig?

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. januari 8, 2018 / 12:05

  wat een leuk notitieboekje! Roze is altijd goed <3 Ik moest afgelopen week helaas gewoon weer werken! Tussen kerst en oud&nieuw ook gewoon trouwens haha. Maar over een maand op wintersport, dus dat maakt een hoop goed :)

 2. Jolieke
  januari 8, 2018 / 12:09

  Sorry, ik weet niet of je het fijn vindt als we verbeteren, maar ik zeg het toch even want ik ben het niet van je gewend. Klein spelfoutje in je laatste dikgedrukte stukje: beleefd is met een d op het eind. ;)

 3. januari 8, 2018 / 12:21

  Leuk weer! Hier druk aan het sparen voor een Macbook Pro 13 inch. Blijft leuk speelgoed ;) Fijne nieuwe week weer! Misschien leuk idee voor een artikel, hoe jij je dingen plant qua agenda en to do’s? Altijd interessant om bij anderen te lezen :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 8, 2018 / 16:09

   Thanks, ga ik zeker eens een artikel van maken!

 4. Manon
  januari 8, 2018 / 13:06

  Is de Besta van Ikea niets voor je als tv-meubel?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 8, 2018 / 16:11

   Thanks voor de tip, vind hem wel heel erg lijken (qua materiaal) op wat ik nu heb. Misschien moet ik voor zwart gaan?

 5. Tessa
  januari 8, 2018 / 13:08

  Wat een fijn weekje heb je gehad, ondanks dat je niet op wintersport bent geweest. En wat een mooie aankopen heb je gedaan! De MacBook is echt prachtig. Het kost even een flinke duit, maar dan heb je er ook (hopelijk) lang plezier van! Zelf word ik ook altijd mega enthousiast van nieuwe gadgets etc, dus ben erg benieuwd hoe hij je verder zal gaan bevallen.

 6. Linda
  januari 8, 2018 / 13:22

  Ik vind je diary’s altijd zo leuk! En ach, als je hard voor je geld werkt en je het kan missen, moet je soms dat soort dingen gewoon doen ja :-)

 7. Marieke
  januari 8, 2018 / 14:01

  Wat een gave zwart-wit foto! Die zou ik – als ik jou was, maar ik ben jou niet ;-) – gebruiken als ‘profielfoto’ van je website, rechtsbovenin! Heel mooi!

 8. Cindy
  januari 8, 2018 / 14:34

  Haha, goed bezig met spenden :-) Maar de grootste aankoop is een investering voor je werk, toch?
  Goed excuus.
  Ben nog steeds “ziek” thuis, mis wel wat structuur in mijn dagen… Maandag mag ik voorzichtig weer beginnen, uurtje per dag. Mag mijn schouder nog niet teveel belasten, dus voorzichtig aan.
  En fietsen kan weer, yay! Nu maar hopen dat het volgende week goed fietsweer is naar werk, want autorijden mag ik nog niet…

 9. Marieke
  januari 8, 2018 / 16:08

  Welke maiswraps gebruik je? De meeste die ik tegen kom bevatten helaas ook tarwe.

 10. Marjolein Kraak
  januari 8, 2018 / 17:03

  Ik ben benieuwd of je op dit moment wat doet met de voedingslijst die je had gekregen. Ik heb ook PDS en eet op dit moment gluten- en lactosevrij omdat ik nu dagelijks klachten heb.

  • Marije
   januari 8, 2018 / 18:57

   Ik heb hetzelfde, ook PDS en sinds ik gluut en lactosevrij eet, of het zo veel mogelijk vermijdt en daarnaast veel beweeg en sport en water drink kan ik zonder medicatie. Zooo dat was weer eens een lange zin. Maar goed, succes met uitvogelen!

   • Marieke
    januari 8, 2018 / 23:28

    Hoi Marije, Zelf heb ik ook PDS en ben qua voeding nog zoekende. Ben nu bezig met het Fodmap. Wat eet je zo al? Geen gluten en lactose dus, maar wat wel? En welke medicatie slikte je? Dankjewel!

 11. Cinthia
  januari 8, 2018 / 17:49

  Haha ik herken het maken van to do list zo goed en het niet goed functioneren zonder. Het afstrepen van taken geeft gewoon zo’n fijn gevoel. Je nieuwe tafel vind ik trouwens echt tof!
  Toevallig heb ik net een maand geleden voor het eerst highlights laten zetten, echt beste keuze ooit, mijn haar was eerst helemaal zo als jouw uitgroei, zo’n saaie kleur is dat!

 12. Judith
  januari 8, 2018 / 18:27

  Leuk om te lezen weer! Je staat heel mooi op die foto bij de Hofvijver!
  Vraagje: welke maïs tortilla’s eet je? Ik zie bij de AH altijd alleen merken met zo’n 60% tarwe dus ben erg benieuwd!

 13. Ilse
  januari 8, 2018 / 22:02

  Leuke diary weer! En ooit wil ik ook een macbook, haha. En ben afgelopen week vrij geweest van de studie maar wel 3 ochtenden gewerkt bij mijn bijbaan en verder voor tentamens bezig geweest.

 14. Marie
  januari 9, 2018 / 09:11

  Zoals je het nu opschrijft, klinkt het bijna alsof je je schaamt voor een koop via Marktplaats.Of het eigenlijk niks vindt. Maar ik vind dat juist dat Marktplaats een geweldige uitvinding is. Om ongebruikte spullen niet direct weg te gooien en dus te verkopen. Of om niet altijd maar direct naar de winkel te rennen voor het kopen van nieuw spul, er is al genoeg!