DIARY: #37

Nieuwe hardloopschoenen, soepweer en bloedvlekken. De tweede ‘werkweek’ van het nieuwe seizoen was niet mijn allerbeste ging niet vanzelf, maar alle begin is moeilijk, toch?

Ik begon de week super goed. Ik was mega productief op de maandagochtend en het lukte me zelfs om voor elf uur op de baan te staan voor een baantraining. Op het programma? 2x (5x 500). De eerste serie met 500’tjes deed ik op mijn normale trainingsschoenen, de laatste serie deed ik op mijn spikes. Helaas was een van mijn teennagels net iets te lang, de nagel prikte in de naastgelegen teen en nu zit mijn nieuwe spike compleet onder het bloed. Het ergste: daarna moest ik met mijn bloedende teen in mijn trainingsschoenen (ik moest immers nog naar huis) en die schoenen waren ook wit. Met de nadruk op WAREN.

De training ging gelukkig wel heel erg lekker. Ik liep alle 500’tjes precies het tempo dat ik ze wilde lopen, op tempo 4:00 per kilometer. Het was niet super makkelijk en ik kan me ook niet voorstellen dat ik dit in een 5 kilometer wedstrijd zonder pauzes zou kunnen lopen, maar dat het op de training lukte was een hele opsteker en een super goed begin van de week.

Dinsdag editte ik voor het eerst in twee maanden een video. Ik ben zoveel beter in dagelijkse vlogs dan in sporadische vlogs. Als ik af en toe een vlog edit maak ik van het editproces een mega groot ding wat ik steeds maar weer uitstel. Vlog-fans zouden nu misschien zeggen ‘waarom ga je dan niet gewoon weer dagelijks vloggen’, maar daar heb ik op dit moment niet zo veel zin in. Ik vond mijn vlogs voor de zomer echt dodelijk saai en ik was niet trots op de vlogs die ik maakte. Als ik weer echt ga vloggen wil ik er 100% achter staan en er 100% energie in steken en die energie heb ik op dit moment gewoon niet omdat ik mijn focus op andere dingen leg.

Het was dinsdag echt een grauw herfstachtig dagje en op zulke dagen smaakt soep extra lekker, althans, dat vind ik. Ik maakte dinsdag een heerlijke romige paddenstoelensoep met kip, wortel, selderij, peterselie en tijm. Voor herhaling vatbaar.

’s Middags gaf ik training bij de Amerikaanse school in Wassenaar. Ik had van te voren heel erg veel zin om mijn haar te vlechten en zo geschiedde. Het grootste voordeel was dat toen ik thuis kwam mijn haar niet een grote warboel aan klitten was. Het waaide en regende best hard tijdens de training, dus dat was als ik een paardenstaart had gehad sowieso gebeurd.

Woensdag voelde ik mezelf niet mega fit. Eerlijk gezegd voelde ik me redelijk slecht. Keelpijn, moe, oorpijn… niet dramatisch, maar wel irritant. Ik spendeerde de hele dag in pyjama en liet de wedstrijd die ik eigenlijk had willen lopen voor wat het was. De soep die we ’s avonds maakten (een recept van Hello Fresh, zoek op paprika tomaten soep met zelfgemaakte croutons op de Hello Fresh website als je het recept wil maken) was precies wat ik nodig had.

Donderdag besloten Tuur en ik vrij spontaan dat het tijd was voor nieuwe stoelen bij de eettafel. We hebben afgelopen week lamellen opgehangen en ik weet niet wat het is, maar ineens willen we alles in huis veranderen. Nieuwe stoelen, nieuwe tafel, nieuwe kast, nieuwe keuken… we zijn begonnen met de stoelen omdat die het minst duur waren en omdat we precies wisten wat we wilden (en dat is van die andere dingen nog niet echt te zeggen).

We bestelden de stoelen en ze zouden de volgende dag al geleverd worden. Top! Maar wat doen we met de oude stoelen? Tuur zette de stoelen op Marktplaats, ik deelde ze op Instagram. Ik won! Een paar uur later werden de stoelen al opgehaald door een meisje dat met op Instagram volgt. De nieuwe stoelen waren er nog niet, maar die zouden de volgende dag komen en een avondje zonder stoelen konden wij wel.

’s Middags gaf ik weer training bij de Amerikaanse school. Er is nogal een groot niveau verschil tussen de kinderen en ik mocht donderdag de meest enthousiaste (en op dit moment beste) kinderen meenemen voor een rondje buitenom. Redelijke verantwoordelijkheid, maar het was totaal niet lastig om er een leuke training van te maken. Ik hoefde ook geen moment streng te zijn, dat maakt het training geven een stuk makkelijker kan ik je vertellen ;-).

Vrijdag werkte ik ieder uur vanaf een ander plekje in huis. We hadden dus geen eettafelstoelen. Ik liep van de bank, naar mijn bed, naar mijn ‘sta tafel’, weer richting mijn bed, de bank… Het voelde niet heel productief, maar ik heb wel kunnen doen wat ik wilde doen. Ik ben ook zo ontzettend blij met onze lamellen die we (deels) gekregen hebben van Veneta.

Mijn hartslag was vrijdag echt super laag. Ik weet niet of het komt doordat ik de laatste maand wat minder hard train, maar mijn rusthartslag is echt een stuk lager dan twee maanden geleden.

Zaterdagochtend kocht ik een nieuw paar hardloopschoenen bij Run2Day in Rotterdam. Het zijn de Nike Zoom Tempo Next%, de trainingsvariant van de AlphaFly, de wedstrijdschoen waar ik op de weg mee loop. Toen ze in februari werden aangekondigd kon ik al niet wachten om ze te proberen en afgelopen zaterdag lagen ze eindelijk in de winkel. Mijn eerste indruk? Dit is geen schoen voor duurlopen, je kunt hier niet rustig op lopen. Het is niet dat het allemaal vanzelf gaat, ik merkte wel aan mijn ademhaling dat ik harder ging, maar mijn benen bleven hetzelfde tempo lopen. Ik liep 35 minuten met een pace an 4:49, normaal loop ik rond de 5:15 als ik een kort duurloopje doe. Hartslag was nagenoeg hetzelfde. Ik heb er nu pas een keer 35 minuten op gelopen dus ik kan er nog geen review over schrijven, maar de eerste indruk was goed.

Zondag was een drukke dag, het was de eerste dag dat onze Have a Good Run leden die gekozen hebben voor wekelijkse feedback, hun trainingen op konden sturen. Daar zijn we eigenlijk de hele dag mee bezig geweest, omdat het best wel wat tijd kost om goede feedback op trainingen te geven. En we zijn nog niet eens op de helft! Oeps. Soms onderschat ik weleens hoeveel tijd sommige dingen kosten, maar hé, komt goed. We hebben er plezier in en dat is het allerbelangrijkste. Tussen het feedback geven door keken we af en toe naar de Livestream van de NK junioren atletiek. Ons trainingsmaatje Isa liep de 5000, bij de NK’s in 2018 en 2019 stond ik langs de kant, nu moesten we vanaf de livestream kijken omdat het toernooi zonder publiek wordt gelopen. Super jammer, maar de livestream was ook leuk om te zien. Isa heeft het super goed gedaan, ze werd vijfde.

Inmiddels is het maandag en heb ik gelukkig ontdekt dat ik ook een bureau en een bureaustoel heb (ja, die ben ik het afgelopen half jaar uit het oog verloren). De stoelen die vrijdag hadden moeten komen zijn er nog steeds niet en we hebben geen flauw benul waar ze zijn. Beetje jammer, maar hé, er zijn ergere dingen op de wereld en het komt uiteindelijk wel goed. Het was voor mij een goede reden om mijn bureau eindelijk eens op te ruimen nadat het een half jaar als rommeltafel gediend heeft en om weer eens aan mijn bureau te werken. En vanmiddag kan ik weer lekker op het dakterras aan het slag. Zo lekker dit mooie nazomerweer!

Fijne week allemaal xxx

Liefs,

Annemerel

Delen: