DIARY: #33

 photo Recently Updated459.jpg

Het was herfst. En dat is het op het moment van schrijven heel duidelijk nog steeds. Zou het ooit weer licht worden? Of droog?

 photo Recently Updated452.jpg

Goedemorgen, natte, grijze maandag. Maar we slaan onszelf er doorheen met een geurkaars. Ik bedenk me ineens dat ik zojuist een vergelijkbare foto gemaakt heb en vlogfragment heb opgenomen, precies een week later.Weer een natte en grijze maandag dus.

Ondanks het weer probeer ik een positieve draai te geven aan deze eerste dag van de nieuwe week. Ik heb geen buikpijn meer (had het hele weekend buikgriep) en ik ben lekker productief. Yes.

 photo Recently Updated452.jpg

Aan het eind van de middag besluit ik de regen te trotseren. OK. Ik bedoel: ik loop in mijn UGGS en met mijn skijas aan naar mijn auto omdat ik bij mijn ouders ga eten. Heeft niet heel veel met regen trotseren te maken, het was misschien vijftig meter lopen.

 photo Recently Updated452.jpg

Dinsdag had ik een afspraak bij TUI om de New York reis te evalueren. Maar eerst: mijn favoriete ontbijt. Mais wrap met een halve avocado, scrambled eggs en koriander. Hier kom ik mijn bed dus wel voor uit. Het gesprek bij TUI ging trouwens goed, ik hoop jullie binnenkort meer te kunnen vertellen over een eventuele New York Marathon reis voor 2018. Er is nog niets besloten, maar jullie positieve reacties onder mijn blog van twee weken geleden waren zo leuk om te lezen dat we zeker aan het kijken zijn naar de mogelijkheden. Keep you posted.

 photo Recently Updated452.jpg

Woensdag dacht ik, yes, lekker weer, laat ik 20 kilometer hard gaan lopen. Dat ging toch iets minder makkelijk dan ik van te voren gedacht had. Die twee kilo die ik tijdens mijn buikgriepje door het toilet heb gespoeld, daar zat denk ik ook een stukje conditie bij, want ik had het al vanaf het eerste moment zwaar. Gelukkig was het lekker weer en heb ik toch genoten van de (uiteindelijk) 15 kilometer die ik gelopen heb.

 photo Recently Updated452.jpg

Donderdag besloot ik weer eens een lekkere training binnen te doen. Of nou ja, geen training, meer een soort van dans-cardio-workout. Alleen dan met zelfverzonnen bewegingen. Klinkt net zo suf als het is, maar het geeft mij mega veel energie. Als ik een choreografie moet doen ben ik alleen maar bezig met bedenken wat ik moet doen, door gewoon lekker te bewegen zonder voorbedachte raden kan ik helemaal zen worden. Nee echt.

Mijn horloge is niet erg enthousiast over mijn trainingsniveau overigens. Wauw. Thanks. Detraining, een nieuw dieptepunt. Maar goed je kunt natuurlijk niet altijd pieken.

 photo Recently Updated452.jpg

Zaterdag en zondag deed ik zo weinig boeiends dat ik geen enkele foto gemaakt heb. Ik was aan het werk, hing op de bank (guilty), had een migraineaanval (zaterdag) en het regende buiten dus ik bleef lekker binnen. Zondag besloot ik dat het genoeg was geweest met dat lanterfanten en ik begon mijn dag met een 16 kilometer run met mijn vader. Bij thuiskomst zat Roos in haar hardloopkleding klaar en besloot ik ook met haar nog een rondje van 7 kilometer te lopen. 23 kilometer op een zondagochtend voor 12.00u, niet slecht. I’m back. Of nou ja, voor nu.

 photo Recently Updated452.jpg

De rest van de dag bleef ik bij mijn ouders, waar ik onder andere deze foto van Roos en mij bekeek. We maakten deze foto in de zomer van 2007 met mijn (aller eerste) (toen spiksplinternieuwe) MacBook. Roos was hier net 12, ik was net 18 geworden. Ik zie er op een goede dag niet heel veel anders uit, maar Roos lijkt op deze foto helemaal niets veranderd. Hoe kan dat? De foto op rechts maakten we na het hardlopen en daar is duidelijk te zien dat ik wel een laagje make-up kan gebruiken.. en iets aan mijn selfie skills moet doen.

Dit was niet echt een enerverende week. Echt zo’n week in november. November. Gelukkig is die maand bijna voorbij. Dit is niet mijn favoriete maand van het jaar, ook al begint hij goed, met de New York Marathon. Dit weer, de korte dagen… daar ben ik gewoon echt niet voor gemaakt. Maar als het nu eens zou gaan sneeuwen… echte sneeuw. Kijk, daar heb ik dan wel weer zin in. Misschien moet ik ook even een afspraak voor mijn winterbanden maken trouwens…

Wat staat er voor jullie op het programma deze week?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. november 27, 2017 / 13:00

  Lekker herfstig weekje! Hoewel dat, zoals je zegt, ook niet altijd positief is. Ik las afgelopen weekend zelfs een artikel in het AD over hoe problematisch november was, dus je bent niet de enige die dat gevoel heeft haha.

 2. Manon
  november 27, 2017 / 13:21

  Brr nee vreselijk he dit weer! De kou vind ik prima, maar die regen de hele tijd… Bleh. Leuk dat je volgend jaar misschien weer de NY marathon met TUI wilt organiseren, wie weet schrijf ik me dan wel in. Ik wil volgend najaar proberen mijn eerste marathon te lopen, nu opnieuw aan opbouwen naar halve marathon in voorjaar.

 3. november 27, 2017 / 13:43

  Lees ik dat nou goed op je geurkaars : cannabis ? En wat voor geur moet ik me daarbij voorstellen ? Een wietlucht ? Nee toch ?

  • Annemerel
   Auteur
   november 27, 2017 / 13:58

   Haha goede vraag, ik vind de geur moeilijk te omschrijven maar heb een hekel aan de geur van wiet, dus daar lijkt het niet echt op…

  • Marjan
   november 28, 2017 / 11:33

   Wellicht de geur van de planten zelf? Dat is namelijk een heel andere geur dan wanneer cannabis gerookt wordt. Veel minder scherp, eerder wat zoetig.

 4. Ilse
  november 27, 2017 / 19:11

  Echt zo’n druilerige week ja. En vandaag trouwens ook.. En goed bezig met die 23 km!

 5. Cindy
  november 27, 2017 / 21:33

  Ja bah wat een druilerig weer…. November is ook niet mijn maand. December t/m februari ook niet overigens haha. Heb niks met winter, of winters weer. Sneeuw mag ook wegblijven ;-)
  En tja, programma voor deze week? Operatie aan mijn schouder. Eindelijk. Heel dubbel, kijk er naar uit (want dan kan het alleen maar beter worden en is het achter de rug) maar zie er ook tegenop. Dat ik zo afhankelijk ben van mijn lieve buurvrouw voor heel veel dingen in huis. Daarentegen kan ik wel paar weekjes Netflixen. Zonder schuldgevoel :-)

 6. Danique
  november 28, 2017 / 08:13

  Jaa New York Marathon 2018 met #teamannemerel!!
  Ik ben er dan zeker bij!