DIARY: #31

De laatste volle week in Nederland voordat ik donderdag naar New York vlieg voor de marathon.


Maandag, nieuwe week, nieuwe kansen, nieuwe puist op mijn voorhoofd. Maar het maakt niet uit, want mijn huid ziet er eigenlijk beter uit dan het in maanden gezien heeft. Dat ene dingetje op mijn voorhoofd, daar kan ik dan nog wel mee leven. Ik begin de dag zoals altijd natuurlijk weer met het editen van mijn vlog van de vorige dag. Die routine ga ik in 2018 denk ik nog wel even missen. Vandaag komt vlog 302 online, dat betekent dat er nog maar 63 dagvlogs in 2017 te gaan zijn. Tijd gaat bizar snel. Hoe vaak ik in 2018 ga vloggen heb ik nog niet helemaal op een rijtje, maar ik denk niet dat ik het precies hetzelfde als dit jaar ga doen. Niet omdat ik dit niet leuk vind om te doen, maar omdat ik wel van verandering hou en na een jaar wel weer iets anders wil proberen. Als je suggesties hebt, let me know in de comments.

Avondeten; zalm, gebakken aardappeltjes en sla. Oh en Roos die een Q&A gefilmd heeft. Ben blij dat Roos na meer dan een jaar eindelijk haar camera weer gevonden heeft en video’s maakt.

Ik ben de laatste tijd trouwens echt mega relaxt en dat zie je ook aan mijn hartslag, die is de hele dag best wel laag. Maandag ging hij zelfs heel even onder de 40. Dat is écht heel laag.

Na mijn rondje hardlopen op dinsdag, een ‘snelle’ vijf kilometer, zegt mijn Garmin Fenix 5s dat er nieuwe race voorspeltijden gesignaleerd zijn. Ik ben heel benieuwd natuurlijk… Volgens mijn horloge moet ik de marathon in 3.07.24 kunnen lopen. Ik geloof best dat ik dat zou kunnen met heel veel (en de juiste) training, de juiste voeding, voldoende rust en een hele sterke mindset, maar ik zie dit niet in New York gebeuren volgende week.

Facetimen met mama die ondertussen mijn bonnetjes aan het sorteren is. Waar zou ik zonder mijn moeder zijn?

Woensdag werk ik het grootste gedeelte van de dag op locatie. Ik begin bij Starbucks op Holland Spoor, zit vervolgens in de trein met mijn MacBook, daarna werk ik bij het Vlaamsch Broodhuys in Amsterdam en ik sluit af bij Morgan & Mees. Mijn auto moet naar de garage en ik heb een afspraak in Amsterdam. Ik moet dus met de trein naar Amsterdam en aangezien zo’n kaartje bijna 25 euro is dacht ik, kan ik er beter maar meteen een gezellig dagje Amsterdam van maken met mijn MacBook.

In augustus heb ik de hele maand geen vlees gegeten, nu probeer ik ‘heel bewust’ vlees te eten. Ik koos bij Morgan & Mees dan ook heel bewust voor de Steak Tartaar. Dat had ik al maanden niet gegeten en ik had er ontzettend veel trek in. Heel erg van genoten dus ook.

’s Avonds maakte ik een reservering bij de nieuwe MaMa Kelly in Amsterdam die over twee weken opent. Zie al maanden de foto’s van en kan niet wachten om het over twee weken zelf uit te gaan proberen samen met Laura.

Acht kilometer hardlopen stond er donderdag op het programma. Dus deed ik dat. Het was lekker hardloopweer en daar moet je gebruik van maken, zeker hier in Nederland waar lekker hardloopweer absoluut niet vanzelfsprekend is.

Na het lopen weer lekker aan het werk, totdat ik aan het eind van de dag in mijn auto stapte om de griepprik te gaan halen. Mijn huisarts zit 40 minuten verderop dus dat was een lekker reisje met de auto voor een doktersbezoek dat nog geen 2 minuten duurde, maar we kunnen er weer tegenaan. En ik besloot uiteindelijk de griepprik te combineren met een bezoekje aan mijn oma die in de buurt woont, dus gelukkig toch niet bijna anderhalf uur gereden voor een prikje van 2 minuten. Ik hou van efficiëntie.

Sneak peek van de marathonshirts voor de New York City Marathon. Nog maar zes dagen!

Vrijdag was een beetje een stressdag. Ik maakte onder andere een video voor Intersport wat tot 17.00u duurde en moest om 18.00u in Amsterdam zijn voor een kickboxtraining van Rico Verhoeven in samenwerking met Adidas. Ik heb het allemaal gered, maar de enige foto die ik verder van vrijdag heb (terwijl het zo’n leuke foto-waardige dag was) is deze foto die ik voor Naomi Sedney en Eva Hovenkamp maakte tijdens de training.

Zaterdag werd ik wakker met migraine, wat redelijk onfortuinlijk was aangezien ik de hele middag in de Intersport zou staan. Gelukkig werkte een combinatie van verschillende pillen (ibuprofen, paracetemol en rizatriptan) na een paar uur en kon ik toch nog redelijk fit naar Intersport. Waar ik heel veel smoothies dronk en gezellig met lezeressen op de foto ging. Was super leuk.

En ook zondag was weer een dag waarin er weinig foto’s gemaakt werden. Ik maakte alleen deze foto van Roos d’r interessante slaapshirt (nieuwe mode). En dit glas wijn. Tussen deze foto’s zat zo’n tien uur. In de tussentijd heb ik hardgelopen met mijn vader en heb ik weer de hele dag bij Intersport gestaan voor de opening van de nieuwe winkel. Was weer super leuk om te doen, maar aan het eind van de dag voelde ik pas hoe moe ik eigenlijk was van dit weekend.

En dat is natuurlijk niet heel handig een week voor de marathon. Gelukkig heb ik nog drie dagen voor dat ik naar New York vlieg. De komende dagen probeer ik iets rustiger aan te doen (succes aan mezelf, zit nu al met een hartslag van 72 te typen terwijl ik normaal gesproken met een hartslag rond de 54 aan het werk ben) en dan ben ik er hopelijk zondag een keer echt klaar voor. ZO VEEL ZIN!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Vera
  oktober 30, 2017 / 12:05

  Zou het echt super jammer vinden als je vlogs niet dagelijks online gaan komen, het zit ook in mijn routine Haha. Maar met een weekvlog?! Kan ik ook leven. Komt er dan nog wel een dagelijkse blog online?

 2. Ilse
  oktober 30, 2017 / 12:58

  Leuke drukke week zeg! En goed rustig aan doen deze week dan maar.

 3. Judith
  oktober 30, 2017 / 13:25

  Jeetje, geen dagelijkse vlogs meer. Daar ga ik wel aan moeten wennen, het zit zoals Vera ook al zegt helemaal in m’n routine ?. Maar weekvlogs zijn wel een acceptabele vervanging denk ik ????

 4. Rachelle
  oktober 30, 2017 / 13:32

  Jouw vlogs zijn echt vast onderdeel van mijn dagroutine haha, dat zal een gemis gaan worden. ;-)

 5. Tessa
  oktober 30, 2017 / 13:50

  Oef, dat zal even wennen worden om geen dagelijkse vlogs meer van je te kijken straks. Maar er komt vast wat leuks voor in de plaats! Wellicht 2 halve week-vlogs en misschien nog (eens in de zoveel tijd) een losse video? ”Vroeger” (lees: 2016) maakte je nog wel eens een Q&A o.i.d. Vond ik ook erg leuk :)
  En wat spannend dat New York nu zo dichtbij komt. Voor m’n gevoel ben je pas net terug uit Berlijn, haha!
  Time flies..

  • Marion
   oktober 31, 2017 / 11:07

   Helemaal met Tessa eens. Twee ‘halve’ weekvlogs zou superleuk zijn en een stuk beter te doen denk ik.

 6. Hanne
  oktober 30, 2017 / 13:57

  Een week of halve week vlog zou ik ook leuk vinden, net als Laura Brijde, met alleen de hoogte punten e.d.

 7. Charile
  oktober 30, 2017 / 16:44

  Ik ga je dagvlogs in 2018 écht missen, maar ik snap het. Ik zou halve weekvlogs plaatsen, althans dat zou ik ook leuk vinden om te zien ;)

 8. oktober 30, 2017 / 16:54

  Dat wordt wennen in 2018, ik vind je dagelijkse vlogs juist heel erg leuk! Ik denk dat een halve-weekvlog ook wel leuk zou zijn; hoewel ik merk dat ik je vlogs van nu, met ongeveer maximaal 10 minuten op de teller, lekker snel tussendoor even kijk als ontspanning dan een wat langere vlog/video van iemand anders… ;)

 9. oktober 30, 2017 / 18:06

  Ik vind geen dagelijkse vlogs meer eigenlijk wel verfrissend. Het geeft je meer ruimte om ‘losse’ video’s te maken. Misschien leuk om dan wat meer te experimenteren/spelen met filmen en montage? Ik zou het leuk vinden om ook weer meer ‘normale’ video’s van je te zien. Weekvlogs vind ik persoonlijk vaak nooit zo interessant, die duren zo lang en kijk ik nooit volledig.

  Ik vind dat Karlie Kloss dat bijvoorbeeld heel leuk doet, die post minder frequent, maar dan bijvoorbeeld wel evenementen of gebeurtenissen, of gewoon 24 uur uit haar leven waarin ze op een speciale plek is. Soms zijn dat dus korte vlogs, maar soms bakvideo’s, hometours of Q&A’s, enz.
  En als je meer inspiratie zoekt: Youtuber ItsWayPastMyBedTime is ook goed. Maakt losse video’s én vlogs, maar niet dagelijks. Daardoor zijn ze veel boeiender om te kijken (vind ik persoonlijk).

  Ben heel benieuwd wat je gaat doen!

 10. Thyra
  oktober 30, 2017 / 21:21

  Ik zou het denk ik wel leuk vinden als je geen dagelijkse vlogs meer maakt. Beetje zoals bij Laura, haar vlogs zijn enorm vooruit gegaan en kijk ik nu vaker dan haar dagvlogs!
  Dus misschien (halve)week vlogs en een losse video? Misschien iets interessanter om te kijken als je dagen veel op elkaar lijken. Ik kijk je vlogs met veel plezier hoor! Maar soms lijken ze wel veel op elkaar.

 11. Mieke
  oktober 31, 2017 / 11:30

  Ik merk zelf dat ik ben afgehaakt bij je dagelijkse vlogs, maar af en toe een vlog (zoals Bonnie nu vb. doet) zou ik wel heel leuk vinden. Nu ‘moet’ je elke dag ‘verplicht’ vloggen en soms levert dat niet zo’n interessante beelden op, net omdat iemands leven niet dag in dag uit helemaal interessant kan zijn (logisch). Dus ik ben wel voorstander van vernieuwing! :D

 12. Stephanie
  oktober 31, 2017 / 11:43

  Ook ik zou het jammer vinden als er geen dagelijkse vlogs meer zijn, het is echt zo leuk en vooral heel fijn dat het zo up-to-date is…vlogs die bijv. een week achterlopen vind ik nooit zo leuk omdat dat alweer zo ver in verleden klinkt haha maar ik snap dat elke dag vloggen en editen veel werk is. Je kan ook om de dag vloggen en je ‘vrije’ dag besteden aan het editen, dan zit er niet zoveel druk achter als nu… Maar een hartslag van 54? Hoe dan? Die van mij is vrij hoog; tussen de 75-80, dat is altijd al zo geweest maar ik ben gezond volgens de dokter haha dus no worries :)

 13. renate
  november 5, 2017 / 22:54

  ik ben heel benieuwd of je tevreden bent over de Garmin Fenix 5s. Of heb ik een review gemist?