DIARY: #24

 photo Recently Updated432.jpg

Deprimerende weersomstandigheden, de eerste Pumpkin Spice Latte van 2017 en mijn laatste écht lange duurloop richting Berlijn. Dat is een zeer korte samenvatting van afgelopen week. Lees vooral verder voor een iets minder beknopte samenvatting.

We beginnen deze week op woensdag in plaats van maandag. Ik weet niet waarom ik zowel maandag als dinsdag geen enkele foto gemaakt heb, maar ik ben blij dat ik in ieder geval vanaf woensdag weer een beetje bij de les was. Korte samenvatting maandag & dinsdag: maandag heb ik vijftien euro aan boodschappen gehaald om vervolgens de meest smerige bouillon ooit te maken. Dinsdag had ik een afspraak bij TUI om mijn New York Marathon reis voor te bereiden. Einde verhaal ;-).

 photo Desktop3385.jpg

Woensdag gaat mijn wekker al om vijf uur ’s ochtends. Tijd voor de laatste hele lange duurloop voor de Berlijn Marathon. Ik verwarm vier bananenpancakes en duik weer mijn bed in. Het is veel te vroeg. Ik zou natuurlijk ook prima mijn lange duurlopen wat later kunnen doen, zeker nu de temperaturen dalen. Maar ik vind het gewoon zo fijn om de wereld wakker te zien worden tijdens mijn duurloop. Doordat het vandaag niet zulk lekker weer is, is het fietspad ook een stuk leger dan een week eerder toen het prachtig weer was.

 photo Desktop3385.jpg

Na 35 kilometer druk ik moe maar tevreden mijn Garmin horloge uit. I did it. Ik ben geen moment echt heel diep gegaan en heb boven verwachting lekker gelopen. Ik heb ook maar een sanitaire stop hoeven maken, wat een hele verbetering is ten opzichte van afgelopen duurlopen. Zal vast ook wel een beetje met het weer te maken hebben.

 photo Desktop3385.jpg

Donderdag is een mooie dag want dit is de dag dat de Pumpkin Spice Latte terug is in het assortiment van Starbucks. Ik heb een afspraak in Amsterdam en besluit niet alleen werk te maken van mijn gezicht, maar ook eventjes een pitstop te maken bij de Starbucks langs de A4 bij Hoofddorp. Ik proef de herfst.

 photo Desktop3385.jpg

Aan het eind van de middag plof ik op de bank met mijn nieuwe favoriete serie When Calls The Heart. Bij mij is het kijken van een serie net als het eten van een zak chips. Ik rust niet voordat hij uit (leeg) is.

Zo blij met dit nieuwe nummer van Zayn en Sia. Echt een heel fijn nummer dat ik naar verwachting nog veel zal gaan luisteren de komende weken.

 photo Desktop3385.jpg

Vrijdag heb ik een beetje een off-day. Ik heb geen zin om productief te zijn en ik ga me door mijn eigen luiheid alleen maar slechter voelen. Ik probeer me er aan over te geven en te denken ‘morgen weer een dag’, maar soms heb je van die dagen dat zelfs dat niet werkt. Het trieste weer helpt ook niet mee. De vooruitzichten voor de volgende dag zijn ook al zo deprimerend en dat terwijl ik een training gepland heb in Utrecht samen met de deelnemers van Subway Running Club Utrechtse Singelloop.

Gelukkig word ik zaterdag een stuk vrolijker wakker. Het leuke van dagelijks vloggen is: als je ’s ochtends je video van de vorige dag aan het editen bent en naar die treurige beelden van jezelf aan het kijken ben denk je meteen; OK, dat gaan we vandaag anders doen. De training in Utrecht was super gezellig en het was echt een stuk beter dan op de bank hangen, wat ik anders waarschijnlijk op die wederom regenachtige dag gedaan had.

 photo Desktop3385.jpg

Ik heb sinds donderdag een Air purifier van Dyson en ben me opeens heel erg bewust van de luchtkwaliteit in mijn huis. Die is over het algemeen gewoon goed. Maar ik moet niet koken of een geurkaars uitblazen.

Heb ook weer nieuwe schoenen van Omoda binnengekregen (gekregen van Omoda!). Ik heb deze keer suède sneakers van Puma besteld en een paar laarsjes van Tommy Hilfiger. Ben er echt super blij mee. Weet zeker dat ik daar de komende winter heel veel op ga lopen.

 photo Desktop3385.jpg

Deze foto maakte ik voor mijn ouders, die dit weekend een weekendje weg waren. Roos en ik besloten bij mijn ouders te gaan koken en op zaterdagavond hoort daar natuurlijk een glas witte wijn bij. Maar ja, mogen we deze wijn zomaar overmaken of is dit een wijn die ze speciaal in Italië gekocht hebben. Dat laatste bleek zo te zijn, maar we mochten hem wel openmaken. Lekker. Roos was de chef zaterdagavond en maakte zalm met gebakken aardappeltjes.

’s Avonds bleef ik slapen en gebruikten we allebei de Drying Lotion van Mario Badescu. De heilige graal van heel veel beautyguru’s. Het leek wel te werken. Zelf ook maar een potje aanschaffen.

 photo Desktop3385.jpg

Zondagmiddag bracht ik samen met Roos een bezoek aan de net geopende Topshop en Hudson Bay in de stad. Om te zien wat we gekocht hebben moet je mijn vlog vanmiddag even kijken. Ik vond het ook een mooi moment om even met mijn nieuwe liefde op de foto te gaan. Mijn fiets dus.

 photo Desktop3385.jpg

’s Avonds reed ik naar Heemstede voor mijn maandelijkse dinnerdate met Laura en Robin. Dit keer geen barbecue maar Aziatisch. We begonnen met spring rolls en aten als hoofdgerecht een echte Hawaiiaanse poké bowl. Grapje, niet heel Aziatisch dus. Maar wel super lekker.

En nu is het maandagochtend en ben ik me aan het klaarmaken voor mijn laatste lange duurloop. Niet zo lang als woensdag, maar wel een goede afstand. Ik hoop zo tussen de 15 en 20 kilometer te gaan lopen. Maar dat is ook wel een beetje weersafhankelijk, ze voorspellen namelijk onweer en daar zit ik niet echt op te wachten. Hoop dat jullie ook een fijne week gehad hebben en dat komende week ook weer top wordt. Ondanks de weersvoorspellingen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Marieke
  september 11, 2017 / 13:45

  Leuk weer om je diary te lezen!
  Meteen even de Air purifier van Dyson opgezocht..maar mijn hemel, wat is dat duur?!

 2. Miranda
  september 11, 2017 / 14:13

  Er zit “uitglijder” in je tekst, wat je natuurlijk wel weet, aangezien je naar eigen zeggen alles altijd goed controleert. Maar daarom toch de vraag waar de WIJN heen moet volgens jou…
  Nóg een tip voor als het regent, niet te hard waait en je niet (weer) in een negatieve spiraal terecht wilt komen: ga tóch naar buiten, eventueel met een (grote) paraplu of regenkledij en wandel er bijvoorbeeld lustig op los. Jij bent vaak heel actief en maakt tijdens het joggen etc. veel endorfine aan. Tijdens donkere dagen maken we allemaal minder aan. Natuurlijke reactie is dat iedereen in huis blijft, terwijl je door bewegen juist blijer wordt. Maar goed, kan ook op andere manieren en het weer hoeft niet altijd de boosdoener te zijn. Het viel mij op… laatst wandelde ik meer dan in een uur in de regen en toen ik thuis kwam, was ik erg opgelucht. Een mens heeft gewoon die beweging altijd nodig, of je het nou leuk vindt of niet! En het effect van de hele tijd muren om je heen is je toch ook bekend?

  Conclusie: de week is van jou en niet van het weer, tenzij het natuurlijk écht niet te harden is buiten, maar dan mot je denk ik denken aan een orkaan als Irma. Toedeloe! :)

 3. september 11, 2017 / 16:32

  Oooh die springrolls! Het water loopt me in de mond, ze zien er heerlijk uit!

 4. september 11, 2017 / 20:54

  Zo fijn om te merken dat je duurlopen lekker gaan! Ik vind dit weer ook echt he.le.maal niets (ben net voor de derde keer vandaag semi-natgeregend) en heb wel eens betere septembers gekend maar een positief ding: áls je dan de hele dag binnen zit, zit je in elk geval in je nieuwe grotere appartement en niet meer in je studio :)

 5. Ilse
  september 11, 2017 / 22:41

  De regen gaat hier ook hard te keer, die PSL komt op het goede moment! Hopelijk zijn de runs deze week een beetje droog te doen.