DIARY: #24

Mijn eerste (bijna) volle week in mijn nieuwe appartement. Bijna inderdaad, want als het goed is bevind ik me op dit moment in Italië. Deze Diary zette ik twee dagen eerder, op zaterdag, in elkaar. De verwachtingen over het internet op de plaats van bestemming zijn zéér laag. Maar laten we alles van de positieve kant bekijken… dat betekent dat ik deze vakantie een keertje niet de hele dag door Instagram ga scrollen als ik op mijn strandbedje lig. Want met ‘No Service’ is dat gewoon geen optie. Goed, niet op de zaken vooruit te lopen, eerst nog even wat foto’s en anekdotes van afgelopen week.


Ik begon mijn week ontzettend goed, met een rondje hardlopen van twintig kilometer. Ik had een super mooie route uitgestippeld die onder andere over de boulevard en langs de haven liep. Het voelde net alsof ik op vakantie was. Ik werd meteen herinnerd aan het feit dat nieuwe routes maken heel erg leuk kan zijn en dat ik misschien minder vaak dezelfde rondjes moet lopen.

Deze cola had ik na het lopen keihard nodig. Het was toch warmer dan ik aanvankelijk dacht en de suiker was ook geen overbodige luxe.

Maandag sloeg ik voor het eerst mijn Egg Shop kookboek open en maakte ik deze scrambled eggs. Niet slecht voor een eerste experiment, al zeg ik het zelf.

Ook dinsdag maakte ik weer iets uit mijn Egg Shop kookboek, ik bakte mijn eitjes sunny side up volgens de regels van Egg Shop. Het lijkt misschien niet heel anders dan anders, maar het zijn gewone net de details. Zoals eerst de pan verwarmen, dan pas de olie er in en dan pas de eieren. Ik deed altijd maar wat.

Mijn avondeten was een heerlijke Poké Bowl met mango, zalm, avocado, zeewier en edamame. Zo zo zo lekker. En makkelijk.

Ik sta in Glamour met een kort interview over ‘fitfluencers’. New York Marathon-reisgenootje Aurelie stuurde me dit via Instagram en dat maakt me zo blij. Het idee dat ik daadwerkelijk heb bijgedragen aan een verschil in iemands leven is heel bijzonder.

’s Avonds kijk ik samen met Roos de film ‘You Get Me’ op Netflix. Geen aanrader, echt verschrikkelijk zelfs. We besluiten dat we onze tijd een stuk beter en leuker kunnen besteden en brengen een bezoekje aan mijn oma.

Donderdag verplaatste ik samen met Aranka even mijn kantoor naar het strand. Ik dacht even snel met de auto te gaan, maar er waren natuurlijk weer honderden omleidingen. Rijden in de binnenstad is een van mijn grootste bronnen van irritatie.

De Açai Bowl bij Hart Beach is een hele grote aanrader.

Zaterdag besloten Roos en ik eindelijk wanneer en hoe we naar Italië zouden reizen. We waren eerst van plan om te gaan vliegen, maar we hadden zo lang gewacht dat tickets astronomisch geprijsd waren. Dus besloten we toch maar met de auto te gaan. Toen ik de route checkte op Google Maps kreeg ik ook de optie om te gaan wandelen, het zou ons dan 9 dagen en 16 uur gaan kosten en we zouden een bootje moeten nemen. 9 dagen klinkt nog wel OK, maar als je je bedenkt dat je dan echt 24 uur moet lopen, oh hell no.

Ik had een nieuwe hardeschijf besteld om mijn videobestanden op op te slaan. Dezelfde kocht ik in januari ook al, maar die is inmiddels vol. Ik vond het een mooi moment voor een grote schoonmaak op mijn MacBook. Daar was ik de hele avond zoet mee, maar ik had aan het eind van de avond wel 35GB vrije ruimte op mijn 128GB schijf en de laatste keer dat ik zoveel ruimte had was echt in de eerste week dat ik deze MacBook Pro kocht (januari 2015).

Zaterdagochtend, de dag beginnen met mijn MacBook en een ontbijtje. Ga mijn bureau denk ik het meest missen in Italië.

Toch kroop ik uiteindelijk toch weer met mijn MacBook in bed. Buikpijn. Maar niets wat een ibuprofen niet kan verhelpen.

Iedere ochtend word ik wakker met deze poster van New York City recht tegenover me. Kan niet wachten om over vier maanden terug te gaan.

OK. Time to get out of bed en mijn diary in elkaar te zetten, want zoals gezegd gaat dat in Italië waarschijnlijk niet lukken. Ik ga natuurlijk wel mijn best doen om zoveel mogelijk online te zetten, maar ik heb ook vakantie en ik ben inmiddels wel zo ver dat ik weet dat als ik nu mijn rust pak ik daar straks een stuk meer profijt van heb dan wanneer ik de komende twee weken als een bezetene op zoek ga naar internet om maar iedere dag netjes te kunnen uploaden. Er moet ondertussen ook nog een boek worden geschreven, dus genoeg om me druk over te maken. Hoop dat jullie dat ook begrijpen, maar ik denk het eigenlijk wel :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. juli 10, 2017 / 12:08

  Heel veel plezier in Italië! Probeer inderdaad niet al te paniekerig te zijn over het uploaden, dat komt vanzelf wel weer :) Hoe lang ga je eigenlijk?

 2. Manon
  juli 11, 2017 / 09:49

  Hele fijne vakantie gewenst! En we zien wel wanneer je iets kunt uploaden, je bent aan ons niets verschuldigd en af en toe een insta foto is ook al hartstikke leuk. Geniet!

 3. Chiara
  juli 11, 2017 / 11:26

  Veel plezier in Italië! Hoe heb je je Macbook precies opgeschoond?

 4. Ilse
  juli 11, 2017 / 22:45

  Goed bezig geweest met het opruimen van je harde schijven en dingen! En een hele fijne vakantie gewenst!