DIARY: #23

Zon, zwemmen, lekker eten en nog geen baby!

Eindelijk weer een cardio-activiteit gevonden waarbij ik geen pijn heb. Zwemmen. Ik begon de week goed met 40 baantjes in het net geopende nieuwe zwembad in Monster, de Boetzelaer. Dit is het zwembad waar ik in de jaren ’90 heb leren zwemmen en dat in 2019 tot de grond toe afbrandde. Zo fijn dat het nu weer open is en dat de coronaregels iets minder streng zijn dus dat ik ook daadwerkelijk kan zwemmen.

Mijn lievelingsplekje ’s ochtends vroeg, het balkon. Zo blij dat we dat in de meivakantie hebben aangepakt. Het is veel laagdrempeliger om hier even snel een kopje koffie te gaan drinken dan om naar boven te lopen naar ons dakterras, helemaal nu we ook niet meer op de bovenste verdieping slapen.

Ik had dinsdag een gezellige lunch met Marloes op het strand. Natuurlijk ging ik weer voor mijn lievelingsbroodje met burrata. Echt van de eerste hap tot de laatste genieten.

’s Avonds reden we naar mijn ouders voor een gezellige barbecue in de tuin. Dit was wel het moment dat ik merkte dat mijn lichaam de warmte misschien toch iets minder kan waarderen dan voordat ik (hoog)zwanger was. Mijn benen liepen vol met vocht en ik wilde eigenlijk alleen maar in de schaduw zitten. Dat is echt niets voor mij, haha. Maar het was een hele gezellige en lekkere avond.

Ik had dus een dagje niks van me laten horen op Instagram en kreeg meteen berichtjes met de vraag of ik al aan het bevallen was. Moet zeggen, die berichtjes kan ik best wel missen, haha. Ik laat het vanzelf weten als het zover is ;-). Maar goed, gaf dus even een teken van leven zodat iedereen weer rustig kon ademhalen.

Mijn favoriete plek in huis tegenwoordig, de slaapkamer. Haha. Op de bank zitten is echt niet comfortabel meer en aan tafel zitten eigenlijk ook niet. Liggen gaat daarentegen nog prima.

Ook donderdag zwom ik weer baantjes bij de Boetzelaer. Dit keer ging ik voor 50 ipv 40 baantjes.

Na een bezoek aan de verloskundige (waar Ollie en ik allebei weer helemaal zijn goedgekeurd) reden we naar Starbucks voor een ijskoffie. Daar had ik dus al dagen trek in, maar ik ben niet meer zo mobiel dat ik even op de fiets spring om er eentje te halen. En om nou de auto te pakken voor een koffie vind ik ook zoiets. Nu reden we er toevallig langs en had ik dus een mega goed excuus.

Vrijdagochtend maakte ik mijn ijskoffie zelf. Havermelk koud opgeschuimd, twee ijsklontjes en een caramel brulee espresso van Nespresso. Heerlijk!

’s Middags lunchte ik weer met Laura op het strand en had ik wederom mijn favoriete toast met burrata. We zitten er allebei een beetje oncomfortabel bij op de foto, maar het was een fantastische middag. Zo leuk om dit toch nog even te kunnen doen. We hebben voor komende zaterdag weer een date gepland, dan met onze mannen erbij. Ik ben dan 40+2 en Laura 39+6, benieuwd of de afspraak door kan gaan ;-). Maar heb zelf het gevoel dat het best nog even kan duren.

Bij thuiskomst vond ik een pakketje van Francis & Henry. Ik heb daar afgelopen maanden een paar keer geshopt (onder andere een lingeriesetje en ik kreeg een mooi lounge setje van Tuur voor mijn verjaardag) en dat was ze bij Francis & Henry ook opgevallen. Ze vroegen of ze me een pakketje op mochten sturen en ja, daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen. In het pakketje zat onder andere het witte shirt dat ik op de foto rechts draag. Hij zit zo lekker! Mijn uitpuilende navel (sinds deze week!!!) is ook mooi te zien. Haha. Moet zeggen dat ik wel even moeten wennen aan die gekke navel. Benieuwd wat er nog meer gaat veranderen aan mijn buik voordat de baby komt. Hopelijk niet al te veel meer, want heb het gevoel dat mijn buik op knappen staat.

Zaterdag eindelijk weer geluncht met broodjes van de Franse bakker. De amandelcroissant was goddelijk, het stokbrood met gezouten roomboter ook.

Ik weet af en toe echt niet meer hoe ik moet zitten/liggen. De kwalificatie van de formule 1 keek ik half liggend op een bal, half liggend op de bank. Je moet wat.

Ook zondag was ik weer in het zwembad te vinden. Dit keer werden het 60 baantjes. Maar nu stop ik wel hoor. Als in: ik ga echt niet meer dan 60 baantjes zwemmen. Dit was MEER dan genoeg. Anders ga ik het ook niet binnen het uurtje dat ik heb redden.

Ik verwende mezelf met een (ingevroren) kant-en-klare ijskoffie van Starbucks na afloop. Niet zo lekker als een verse, maar best lekker, zeker in combinatie met een zonnetje.

Het was zondag een drukke sportmiddag. We keken Formule 1, de FBK Games en de tijdritten van de Ronde van Zwitserland. Het mooiste vond ik natuurlijk het wereldrecord van Sifan Hassan op de 10.000 meter. Wauw. Wat een kracht. 19 rondjes in haar eentje omdat de haas het tempo na 6 rondjes al niet meer kon bijhouden.

Nog even snel een spiegelselfie met Tuur en Ollie in de buik voor het slapen gaan. We hebben een heerlijk weekend gehad. Eigenlijk deden we helemaal niets bijzonders, maar het was gewoon fijn om nog even samen te zijn. Lekker in en rond het huis. Het was fijn.

Inmiddels dus 39+4. Het is due-date-week. Het zal mijn benieuwen, maar ik denk dat er volgende week maandag gewoon weer een diary is zonder baby. Wat denken jullie? 

Liefs,

Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. Lieneke
    juni 8, 2021 / 13:33

    Haha, ik betrapte mezelf er vanmorgen op dat ik dacht: de hele ochtend nog niks van Annemerel gezien, zou ze (aan het) bevallen zijn? Maar gelijk erachteraan: en wat dan nog. Als zij eraan toe is om te delen dat ze bevallen is, zie ik dat vanzelf wel.