DIARY: #22

Zon, lunchdates en ik begin me nu toch wel echt hoogzwanger te voelen…


Maandag was het tweede pinksterdag en daar is totaal geen beeldmateriaal van op mijn telefoon te vinden. Wat ik me nog kan herinneren: ik schreef ’s ochtends mijn diary en stortte me daarna op het schrijven van de adressen op de enveloppen voor de geboortekaartjes. Dat klinkt makkelijker dan het was, van een groot aantal mensen hadden Tuur en ik namelijk geen adres en moesten we dus op onderzoek uit. Op dit moment missen we nog zo’n tien adressen, maar we hebben al honderd enveloppen geschreven dus we zijn een heel eind.

Dinsdag voelde een klein beetje als maandag. Ik had een lekkere productieve dag en had overal enorm veel zin in. Tussendoor maakte ik nog even een nieuwe lading granola, dat doe ik iedere week en is echt in tien minuten klaar (nou ja dan moet het nog wel 15 minuten in de oven, maar dan hoef ik er zelf niet zo veel meer aan te doen). Wat er in mijn granola gaat?

200 gram havermout
150 gram pompoenpitten
100 gram lijnzaad
100 gram pecanoten
50 gram kokos rasp
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 eetlepels agave siroop
2 eetlepels kaneel

Vervolgens mix is dus alles met een spatel en verdeel ik het over twee bakplaten. 15 minuutjes op 160 graden, et voilà!

Woensdagochtend ontbeet ik weer lekker met een açai bowl met verse granola. Heerlijk!

Hoe schattig is dit vestje? Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar vond het toch ook lastig om zoveel geld (45 euro) voor een kledingstuk uit te geven waar Ollie waarschijnlijk toch snel uitgegroeid is. Maar had een zwak moment en kon het toch niet laten. Het is wel een kledingstuk wat heel makkelijk combineert en mochten we ooit nog een kindje krijgen m/v dan kan ‘ie ook zeker nog gebruikt worden. Heb expres niet het kleinste maatje genomen maar maat 60, hopelijk doet ze daar ook iets langer mee.

Donderdag kwam er een nieuw horloge binnen van Garmin, de Venu 2S. Ik mag deze gaan testen en schrijf hier binnenkort een review over. Qua looks is ‘ie prachtig en hij heeft ook een aantal super mooie functies. Het is meer een lifestyle horloge dan echt een hardloophorloge voor de prestatiegerichte hardloper. Maar je kunt hier als hardloper ook zeker mee uit de voeten want de basisfuncties zoals GPS, hartslag en het programmeren van trainingen kan wel gewoon. OK, dat is alles dat ik nu zeg, de rest volgt in mijn review.

Ik ben op dit moment half met verlof. Dat wil zeggen, ’s middags werk ik in principe niet. Wat ik dan doe? Lekker in bed liggen en podcasts luisteren. Ik had allemaal boeken besteld, maar het ‘probleem’ is dat ik met lezen mijn nek in zo’n positie draai dat ik er hoofdpijn van krijg. Podcasts luisteren is dus beter. Ik luister op dit moment (weer) naar de podcasts van Mama’en. Die heb ik in februari/maart allemaal al beluisterd, maar een opfriscursus zo vlak voor de bevalling lijkt me geen overbodige luxe.

Tuur kwam donderdag thuis met een hele grote pizza van Domino’s. Ik zei nog dat ik niet wilde, maar toen ik een hap koude pizza gegeten had, kon ik me niet meer inhouden.

Ik had ondertussen voor ons al sushi besteld, daar hebben we ook nog ultiem van genoten. Tuur kon zijn sushi (met zalm en tonijn) helaas niet op (hij had het grootste gedeelte van die pizza weggewerkt en had op school ook al twee stukken pizza op). Jammer genoeg kon ik daar niet van profiteren, nog een paar weken, dan mag ik weer rauwe vis. Kan niet wachten. De sushi is overigens niet weggegooid hoor (waar sommige mensen op Instagram bang voor waren), Tuur had gewoon een hele lekkere lunch vrijdagmiddag.

Mocht zelf overigens ook niet klagen, had met Laura afgesproken in Noordwijk voor een gezellige babyshower-lunch. We hadden mooie cadeautjes, super lekker eten, de zon en het allerbelangrijkste…

Het was heel gezellig. Ik blijf dit maar herhalen, maar het is zo fijn om iemand te hebben die exact even ver is in haar zwangerschap en dus heel veel dezelfde dingen ervaart. En als diegene dan ook nog je beste vriendin is… cadeautje!

Met heel veel moeite is het me ’s avonds gelukt om toch naar de Friends Reünie te kijken op SBS6. Ik was vrijdag al om 4.37u wakker geworden en kon daarna echt niet meer slapen. De reünie begon pas om half negen en duurde tot elf uur, met vier reclameblokken van acht minuten. Normaal ga ik om negen uur naar bed en zorg ik dat ik om tien uur slaap. Maar het was het waard. En daarna heb ik heerlijk geslapen.

Zaterdag had ik weer een lunchdate, dit keer met mijn zusje bij L’Osteria in Den Haag. Roos is de drukst bezette persoon van Den Haag, met full-time werken en een pre-master Bewegingswetenschappen. Kort gezegd: we zien elkaar veel te weinig en de hele coronasituatie heeft daar ook niet bij geholpen. Fijn dat het nu toch gelukt is.

Aanrader: Pink Ginger van Fentimans. Ik heb inmiddels zoveel lekkere non-alcoholische drankjes ‘ontdekt’ dat je zou denken dat ik nooit meer aan de wijn en aperol spritz ga, maar moet zeggen… kan toch ook niet wachten op een ijskoude spritz, of een heerlijk glas witte wijn. Maar hé, alles op zijn tijd.

De medailles van Have a Good Run kwamen dit weekend binnen. De meeste zijn verstuurd naar deelnemers (ruim vierhonderd), maar ik had er nog een aantal over en die werden direct naar mij verzonden. Zo gaaf om hem nu in het echt te zien.

Zondag had ik alweer een lunchdate, dit keer samen met de vader van mijn kind, ook wel mijn man, beter bekend als Tuur. We lunchten bij Suiderstrand, onze trouwlocatie. Ze hebben daar niet alleen het allerlekkerste broodje Burrata, je kunt er ook makkelijk met de auto komen en gratis parkeren. Vier kilometer fietsen is op dit moment niet echt meer aan mij besteed.

Droeg mijn nieuwe jurk die ik een dag eerder samen met Roos gekocht had bij & Other Stories. Heb er heel veel vragen over gekregen: hij is van de ‘normale’ collectie en ik draag een maat M. Hij zit echt heerlijk en ik denk dat ik deze week niets anders meer ga dragen, want ik heb niet heel veel keus op dit moment.

Inmiddels is het dus alweer maandag, ik ben ruim 38 weken zwanger en ik begin me nu ook wel echt hoogzwanger te voelen. Ollie zit zo laag dat zitten pijnlijk begint te worden, ik heb het gevoel alsof ze al half in het geboortekanaal hangt (maar dat kan waarschijnlijk niet, haha). Als ik lig of sta heb ik er geen last van, dus het zal vast iets met de zithouding te maken hebben. Verder houd ik sinds vanmorgen voor het eerst echt vocht vast. Van mijn armen tot mijn benen tot mijn buik, echt overal. Zal vast met de temperatuur te maken hebben. Goed water drinken dus en zo goed als het gaat toch een beetje bewegen. Heel benieuwd wanneer ze komt, maar ik denk zelf niet voor de uitgerekende datum en die is vandaag over 10 dagen, dus we hebben nog even. Ik probeer er maar van te genieten.

Fijne week, hopelijk kun je genieten van de zon!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

4 Reacties

 1. Soraya
  mei 31, 2021 / 12:07

  Wat vind ik jullie toch een leuk stel!
  Ben benieuwd wanneer Ollie geboren wordt.
  Klinkt alsof je een fijne week hebt gehad.

 2. Marleen
  mei 31, 2021 / 12:52

  Succes nog met de laatste loodjes! En hopelijk kan je nog een paar dagen van het mooie weer genieten voor je daar te druk voor bent ;-)

 3. Mieke
  mei 31, 2021 / 13:53

  Geniet nog even van de rust! Ik dacht ook dat onze oudste na de uitgerekende datum zou komen. Voelde me nog zó goed, maar die kwam 10 dagen voor tijd (vroeg in de ochtend), dus je weet het niet…

 4. juni 1, 2021 / 14:11

  Hooooow spannend. Weet nog helemaal dat ik bijna uitgerekend was. Laia stond eigenlijk ‘gepland’ voor 20 november 2020, maar ik begon water te verliezen op vrijdag de 13e ’s avonds en ze is op 14 november geboren. Geniet van de laatste loodjes, het is echt waar: die buik ga je nog missen ;). Liefs!