DIARY: Eindelijk een fijne week

Na een paar wat mindere weken was afgelopen week voor mij eigenlijk best wel een fijne week. Zou het te maken hebben met de zonuren die we gehad hebben? Ik heb zo’n vermoeden…

Maandag. Berenkoud in huis. Verwarming staat op 18. Kan hem wel op 19 zetten, maar ik heb eerlijk gezegd niet het gevoel dat dat heel veel scheelt. Behalve op de energierekening. Tijd voor een muts in huis dus en ik denk nog na over handschoenen zonder vingers zodat ik wel gewoon kan typen.

Pip houdt zichzelf wel warm. Die sleept de hele dag haar leertoren door de kamer om overal bij te kunnen. Als je een moment niet oplet dan heeft ze haar hoestdrank te pakken (inmiddels hebben we al deze medicijnen veilig opgeborgen in een kast met kinderslot.

Dinsdag werkte ik bij mijn ouders. In mijn ‘lunchpauze’ wandelde ik even met mijn ouders naar de markt en haalde ik een paar boodschappen bij de Aziatische winkel in het winkelcentrum (The Mall of The Netherlands). Pip wordt helemaal wild van alle kerstversiering en roept naar ieder rendier ‘boeeeee’. Een snelle boodschap duurt hierdoor iets langer, maar genieten is het wel.

’s Avonds stoomde ik dimsums en maakte ik noodles. Had hier zoveel trek in, maar als je dit bestelt bij een restaurant betaal je vaak echt een hele hoop en als het aankomt vind ik het vaak al niet lekker warm meer. Zelf stomen is super makkelijk en net zo lekker. De noodles waren erg pittig, ik had namelijk op de gok Sriracha toegevoegd en die gok was iets te groot uitgevallen. Pip moest na iedere hap een slok water maar ze at het wel. Volgende keer doe ik wel wat minder, want geen idee of haar darmen hier al klaar voor zijn (gelukkig geen problemen in de luier gezien).

Pip slaapt het liefst zo dicht mogelijk tegen mij of Tuur aan. Deze week sliep ze de hele week aan mij geplakt, omdat Tuur een oorontsteking heeft en heel veel hoest.  Omdat Pip en ik onze nachtrust kunnen gebruiken (en Tuur liever ook niet te veel gestoord wordt door Pip tijdens de nacht), sliep hij afgelopen nachten in het logeerbed. Je zou denken dat er daardoor meer ruimte voor mij was in bed, maar ik ben er iedere nacht wel een keer bijna uitgeduwd door Philippa omdat ze zo dicht tegen me aan probeerde te kruipen dat ik bijna uit bed viel.

Maakte woensdag voor het eerst erwtensoep (met het verspakket van Albert Heijn). Nooit gedacht dat dat zoveel lekkerder zou zijn dan erwtensoep uit blik. Heb deze week meteen weer de ingrediënten besteld, want dit wil ik vaker eten.

Donderdag was papadag afgeblazen omdat papa nog steeds flink ziek was. Gelukkig vermaakte Philippa zich prima. We hebben gekleurd en we hebben gepoetst. Of nou ja Pip heeft gepoetst terwijl ik achter mijn laptop zat. Ze heeft de afwas gedaan (lees: met een afwasborstel in een bak water geslagen), ze heeft keukenkastjes gepoetst (met een doekje over een kastje gewreven als ik er een klein beetje zeep op had gedaan). Tot zo slot heeft ze ook nog gestofzuigd (met haar kinder-dyson). Zo leuk om haar zo blij en trots te zien.

Vrijdag ging Philippa naar het kinderdagverblijf en zag ik in de kdv-app van een hele brave Pip die een kerstboom verfde. Dat zag er veelbelovend uit, dat wilde ik dit weekend ook gaan doen.

Hmmmmmmmm zo lekker. Risotto met bleekselderij, tomaat en buffelmozzarella. Op de buffelmozzarella na hebben we alles nog in huis dus ik hoop dat Tuur nog een pakje mozzarella wil halen, want ik wil dit en ik wil het nu (recept is van HelloFresh).

Zaterdag begonnen we met Pigs in a blanket (knakworstjes in mini croissantdeeg gerold) en The Holiday. Het begon heel gemoedelijk. Ik rolde samen met Pip de knakworstjes in het deeg en weg keken samen naar de croissantjes in de oven die steeds groter werden en meer kleur kregen. De eerste vijf minuten eten was ook nog vrij rustig, maar toen besloot ze de croissantjes een voor een door de kamer te gooien (dat was waarschijnlijk het moment dat ze de film saai vond en wij niet genoeg aandacht gaven).

’s Middags gingen we kerstbomen verven. Zoals gezegd, het zag er zo schattig uit op de foto van het kinderdagverblijf. Ik dacht echt dat mijn dochter ineens een heel net braaf meisje was geworden. Maar na twintig seconden zat er al verf in haar haar. Die verf kreeg ik er niet meteen uit, dus toen brak de paniek wel een klein beetje uit (want ik herinnerde me ineens weer de witte romper die nooit meer wit was geworden na de vorige keer verven). Gelukkig is Pip inmiddels geen kerstboom meer en hebben we geen vlekken op de grond of op andere plekken waar geen verf mag komen. Maar of het nu direct voor herhaling vatbaar is? Ik vind knutselen zo leuk, maar ik denk dat ik volgende keer voor een activiteit ga waar iets minder rotzooi aan te pas komt.

Zondag maakten we met zijn drieën een wandeling door Meijendel. Of nou ja dat was het idee. We waren Pippa’s voetenzak vergeten en met gevoelstemperatuur -9 wilden we het haar niet aan doen om in de kinderwagen te gaan zitten. Dus we maakten een kleine wandeling door het monkey bos en gingen daarna snel naar binnen om warme chocolademelk te drinken en taart te eten. Philippa was precies anderhalf, dus een enorm goede reden voor taart (alsof je daar een reden voor nodig hebt). In de speelhoek heeft ze zich uitermate goed vermaakt met andere kindjes en zo waren we ineens ruim een uur verder. Het was een fijne dag.

Inmiddels is het zondagmiddag. Pip slaapt, Tuur loopt hard, ik schrijf deze blog zodat ik morgen in ieder geval zeker weet dat hij op tijd online kan. Zo raar dat het morgen gewoon 10 graden wordt, terwijl het vandaag nog zo koud en glad is. Aan de ene kant heb ik geen zin in die herfst, aan de andere kant is het een stuk beter voor de gasrekening en kijk ik er ook wel weer uit om gewoon op straat te kunnen lopen, in plaats van schaatsen. Ach ja, zo is voor alles wel wat te zeggen.

De laatste twee weken van het jaar zijn gewoon alweer aangebroken. 2022 is zo snel gegaan. Ik ga nog een uitgebreid jaaroverzicht schrijven, ook al was dit niet mijn favoriete jaar ooit. Maar hé, je kunt niet altijd pieken. Kijk in ieder geval enorm uit naar het nieuwe jaar. Klaar om dit jaar achter me te laten.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. december 19, 2022 / 12:31

  Hahaha, zo herkenbaar wat je schrijft van dat knutselen. Superleuk, maar niet in je eigen huis met die troep :-)

 2. Judith
  december 19, 2022 / 12:53

  Wat lekker dat je een fijne week had! Door deze blog heb ik nu al zin om volgende weekend risotto te maken, deze week zit al vol met eet-afspraken voor de kerstvakantie hahaha) maar daar zit helaas geen risotto bij. Fijne nieuwe week ✨🎄

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2022 / 09:53

   Aaah ik heb het na het schrijven van de blog direct die avond weer gemaakt en nu is het twee dagen later en heb ik er alweer trek in. Wel gezellig al die afspraken!

 3. Eva
  december 19, 2022 / 13:14

  Voor het verven kan ik je deze tip geven:
  https://www.hema.nl/kind/speelgoed/tekenen-knutselen/boekjes-kleurboeken/waterkleurboek-a5-onderwater-15910179.html

  Ze bestaan ook bij andere winkels/merken. Je verft met gewoon alleen water en dan komt de tekening tevoorschijn. Als het weer opgedroogd is kan je het opnieuw gebruiken. Ik vind het ideaal met kleine kinderen, ze kunnen toch verven, zonder troep en vieze kleren. Ik gebruik vaak wel een gewone kwast met een bakje water ivm de bijgeleverde waterpen.

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2022 / 09:50

   Wauw wat tof zeg! Super tip!

 4. Ingr
  december 19, 2022 / 22:50

  Ik vind de foto van philippa met opgestroopte mouwen, lach op haar gezicht, echt geweldig! Alsof ze zegt: kijk mij eens hard aan het werk zijn!!

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2022 / 09:49

   Hahaha same! Dat was ook echt de vibe 😅